Gönderen Konu: Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi  (Okunma sayısı 35355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2015, 23:58:53 »
2013 cool olanı alın 5500 tl bi şey değil. aracın servis bakımlı olmasına dikkat edin. hasarlar nerde yaapılmış serviste ise o para hiç bi şey değil. ustaya servise bilfiğiniz bir yere kesinlikle gösterin şase direk hava yastığı ne durumda.  satılmasından yana dertlenmeyin ufak hasarlı ufak araçlar bayan tercihi geniş olduğu için kolay satılır. (büyük şehrde daha çabuk satılır) 
    2013 olması daha iyidir. fark edilmese de çok küçük farklar var. koltuk arkası kumaşlarının dikişleri felan gibi.
    esp  2014 agustos sonrası gelenlerde var.   2011-2012-2013 ve 2014 ilk kısımda esp yok hatta 2015 e kadar yok.   2014 te kanun çıktı 6 ay kadar dı yanlış hatırlamıyorsam süre tanındı 2015 şubat mart gibi esp liler satılmaya başlandı.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2015, 23:58:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 24, 2015, 01:36:19 »
İbrahim bey hasar konusunda arkadaşlara maalesef katılamayacağım. Eşimin Yaris'inin sadece kaputu değişti ve sadece 1.600 liralık fatura çıkmasına rağmen ve çok çok temiz bir araba olmasına rağmen satıncaya kadar anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Çok aceleniz yoksa biraz daha araştırma yapınız ve mümkünse en hasarsızını seçiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 24, 2015, 09:25:09 »
@Özcan Musaoğlu (4716) Özcan kardeşimin dediği doğru. Ülkemizde kazalara bakış açısı çok katı. Ciddi derecede boya takıntısı var, tamponu lokal olarak boyanmış araçlara bile kazalı muamelesi çekiliyor. Hele hele kaput filan değişmişse yandın perte çıkartılar aracı. Tramerde hasar kaydı olmayan araçlar daha yüksek fiyata alıcı arıyor, bu kısmen doğru ancak büyük ölçüde yanlış, hasarın aracın neresinde olduğu ve nasıl gerçekleştiğine bakmak lazım ama önce bu bilincin oluşması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2015, 09:48:34 »
Mal müşteriye satılır.1996 XLİ Corollayı 2010 yılında takas için servise götürdüm 8500 TL verdiler. Önden kaza yapmış ufak bir kaza izi. Dışarıda 12500 istedim en son 11750 TL'ye verdim. Arada takla atmadıktan ve büyük kazası olmadıktan sonra kaporta  ve değişen parça o kadar önemli değil.Önemli olan mekanik kısımlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 24, 2015, 10:03:59 »
bakın hala burda bile birbirimize değişensiz araba tavsiye ediyoruz. demekki bizde de hala bu bilinç oluşmamış.   çamurluğu değişen araç alıcı için bi koz niteliğindedir, nası olsa kazalı daha ucuz alırım mantığıyla bakar.  değişen yok ama motor şanzıman cort. -  ısrarla söylüyorum - varsa elinizde talibim 4 kapı 4 çamurluk ön arka kaput değişmiş hafif kazalı  şase direk hava yastığı motor şanzıman iyi  avensis iniz varsa alırım.
 arabanın kapısı değişse ne olur arkadaşlar yapmayın lütfen.  neye nereye nasıl bakacağımızı bilelim gerisi mühim değil.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #25 : Kasım 24, 2015, 10:06:59 »
bakın hala burda bile birbirimize değişensiz araba tavsiye ediyoruz. demekki bizde de hala bu bilinç oluşmamış.   çamurluğu değişen araç alıcı için bi koz niteliğindedir, nası olsa kazalı daha ucuz alırım mantığıyla bakar.  değişen yok ama motor şanzıman cort. -  ısrarla söylüyorum - varsa elinizde talibim 4 kapı 4 çamurluk ön arka kaput değişmiş hafif kazalı  şase direk hava yastığı motor şanzıman iyi  avensis iniz varsa alırım.
 arabanın kapısı değişse ne olur arkadaşlar yapmayın lütfen.  neye nereye nasıl bakacağımızı bilelim gerisi mühim değil.

Ben mevcut durumu ortaya koydum Arif Şahin. Herkes senin gibi düşünse problem olmayacak zaten. Bu işlerin düzelmesi için alıcının da satıcının da aynı pencereden bakması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 24, 2015, 10:30:11 »
Degerli fikirleriniz icin tesekkur ederim. Bir karar verecegim artik bublar isiginda.
Bu arada bu sitede olusan aile ortami ve yardimlasma icin de tesekkur ederim.
Tramer kaydina baktim baska bir aracin. Arac 2012 model bir tane hasar kaydi cikiyor ama pesinden gelen mesajda muayene bilgisi bulinamamistir diyor. Bu nedendir dostlar sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #27 : Kasım 24, 2015, 10:32:47 »
Degerli fikirleriniz icin tesekkur ederim. Bir karar verecegim artik bublar isiginda.
Bu arada bu sitede olusan aile ortami ve yardimlasma icin de tesekkur ederim.
Tramer kaydina baktim baska bir aracin. Arac 2012 model bir tane hasar kaydi cikiyor ama pesinden gelen mesajda muayene bilgisi bulinamamistir diyor. Bu nedendir dostlar sizce?

Olasılıklar; araç 2012 modeldir, ancak 2012'nin son ayında veya 2013 yılında trafiğe çıkmıştır, daha süresi gelmemiştir, ikinci ihtimal süresi geçmiş ancak daha muayene yaptırılmamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 24, 2015, 11:11:13 »
Birinci olasiliginiz dogruymus aytac bey, 2012 aralik cikisliymis.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2015, 16:22:15
İlk anlattigim 2013 model cool ile anlastim dostlar. Teslim aldigimda ilk tecrubelerimi paylasirim.
Arabaya baktirmaya yetkili servise gidecegiz noterden once. Bir tavsiyeniz var midir ne diyim ne yapayim nasil oluyor bu serviste isler ?
Saygilar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 24, 2015, 19:59:33 »
Bizim Yaris'in kaputunun sadece kilit kısmı hasar gördü. O bölgenin tamiri mümkün olmadığı için de mecburen değişim oldu. Başka da hiç bir kusuru yoktu arabanın.Buna rağmen satarken çok zorlandık. Siteye kaputun hasarlı fotoğrafını bile koydum yine de pert muamelesi görmekten kurtulamadık
Değişensiz boyasız ama motoru şanzımanı bitik arabayı satacaksın görecekler dünyanın kaç bucak olduğunu  :D
Babamın Corolla'sını 2012'de satışa çıkardık. Sol ön kapı ve arka kapıyı çizmiş çocuklar. Neyse arabaya görücü geldi. Burada çizik var orası böyle şurası şöyle... Terbiyesiz adam utanmadan 30 cm'lik çizik için 3-5 bin lira indirim talep etti. Bagajdan Haydar 'ı aldığım gibi adamı hastanelik ettim (sadece hayal kurdum tabii  :D )
Size iyi günler deyip arabama atladım ve oradan uzaklaştım hemen
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 25, 2015, 08:54:37 »
Merhaba,
Son sorum basliktan biraz alakasiz olmustu, o yuzden mi cevap alamadim acaba? Yoksa hicbir arkadas henuz goremedi mi?
Yarin gidecegim, kiymetli tecrubelerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #31 : Kasım 25, 2015, 09:13:11 »
Merhaba,
Son sorum basliktan biraz alakasiz olmustu, o yuzden mi cevap alamadim acaba? Yoksa hicbir arkadas henuz goremedi mi?
Yarin gidecegim, kiymetli tecrubelerinizi bekliyorum.

Yetkili serviste araca ekspertiz yapılıp aracın durumuna baktıracaksınız her halde. Ekspertiz' de aracın bir çok noktasına bakılır değişen, boya olup olmadığı, bakımlara yetkili servise gelinip gelinmediği, gelindiyse kaç km'de bakıma girdiği ve ne gibi işlemler yapıldığı ortaya çıkar, bunun için ekspertiz raporu alabilirsiniz. Alıma engel bir sorun görmez iseniz noterden satış yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2015, 11:32:35 »
Vites işini çözdüğünüze göre sıra geldi donanıma :)
Size tavsiyem Cool olacak.En azından arka camlarınız elektrikli olur.
Style donanımında bulunan alüminyum alaşım jant ve spoiler'ı da kendiniz taktırırsınız
özcan bey bence yanlışınız var benim aracım da style ama arka camlar elektrikli
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 25, 2015, 12:35:21 »
2011-2012 style ler arka camlar manueldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 26, 2015, 23:00:05 »
Her iki tip vites aracı kullanmış biri olarak söyleyebilirim.. Ama adına ne derseniz deyin.
 1)-Subaru aracımda sizin tabirinizle tam otomatik idi: Vites arttırmaya vites kolundan müdahale seçeneğiniz yok.. ancak gaz pedalına basarak artıyordu. Yokuşlarda geri kaçırma yapmıyor
 2)- Yaris 2010 Ve şimdi halen kullandığım 2015 aracımda ise yukarıda yazdığım kullanıma ilave olarak sürücü isterse vites kolunu manüel moda getirerek düz vites kullanıyormuş gibi arttırıp düşürebiliyor. 2010 yaris imde geri kaçırıyordu şimdiki aracımda kaçırmıyor..
    Ama unutmamak yokuşlarda manuel mod kullanmak gerek Aksi takdirde devir geç attığı için, gereksiz yere yakıt sarfiyatı fazla oluyor.. Ayrıca motor çok yoruluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 30, 2015, 08:13:39 »
Tekrar merhaba
2013 cool paketi aldim sonunda arkadaslar. Dogru bir tercih yaptigimi dusunuyorum. Sorularima cevao veren arkadaslara cok tesekkur ederim. İstanbul ankara yolu boyunca ilk izleninlerimi aktarmak isterim.
1. Surus konforu tatmin edici. Direksiyon tuy gibi ona biraz alismak lazim. Biraz yol sesi aliyor ozellikle bozuk asfaltta ama takilmamak lazim cok :)
2. Performans gayet yeterli. Adeta fare gibi. Oyle uçsun kaçsın yok ama hicbir durumda uzmedi yol boyunca.
3. Ön cam kenar citalari biraz goruse engel oluyor. En begenmedigim tarafi bu. Ozellikle sehir icine girince birkac kere saga sola one arkaya egilip  emin olmak gerekti.
4. İkinci takildigim nokta da arka cam silecegi cok kucuk bir alani temizliyor. Yagmurlu camurlu yolda arka dikiz aynasindan camin kucuk bir kismi rahat goruluyor.
5. Yakit tuketimini cok begendim. Yaklasik 450km yolu yarim depoyla geldim. Kagni da degildim 5 saat.
6. Usb girisi yok muydu? On govdede medya sisteminin cevresinde yok. Hanim torpidoyu karistirirken orada icinde bir usb soket buldu ama medya sistemiyle baglantili mi bilemedim, deneyemedim. Belki yazilim vs guncellemesi icin konmustur bilen var mi?
7. Aksama dogru farkettim ki kararan dikiz aynasi olsa guzel olabilirmis :( bir de arabadan cikinca far acik uyarisi kucuk ama gerekli bir ayrinti olabilirmis.
8. Cvt sanzumani ilk kez kullandim ve cok begendim.

Toplarsam, sikayetler goruldugu gibi kucuk seyler uzerine. Arabayi cidden begendim ve isindim. Artik bu siteye daha ait hissediyorum kendimi.
Yukaridaki maddeler ile ilgili fikirlerinizi duymayi cok isterim.
Saygilar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #36 : Kasım 30, 2015, 09:23:37 »
@Ibrahim Korkusuz (36151) Hayırlı olsun, o giriş muhtemelen usb girişidir. Yan aynaları boyunuza ve oturuş pozisyonuna göre ayarlarsanız görüş sıkıntısı yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 30, 2015, 09:53:07 »
Tekrar merhaba
2013 cool paketi aldim sonunda arkadaslar. Dogru bir tercih yaptigimi dusunuyorum. Sorularima cevao veren arkadaslara cok tesekkur ederim. İstanbul ankara yolu boyunca ilk izleninlerimi aktarmak isterim.
1. Surus konforu tatmin edici. Direksiyon tuy gibi ona biraz alismak lazim. Biraz yol sesi aliyor ozellikle bozuk asfaltta ama takilmamak lazim cok :)
2. Performans gayet yeterli. Adeta fare gibi. Oyle uçsun kaçsın yok ama hicbir durumda uzmedi yol boyunca.
3. Ön cam kenar citalari biraz goruse engel oluyor. En begenmedigim tarafi bu. Ozellikle sehir icine girince birkac kere saga sola one arkaya egilip  emin olmak gerekti.
4. İkinci takildigim nokta da arka cam silecegi cok kucuk bir alani temizliyor. Yagmurlu camurlu yolda arka dikiz aynasindan camin kucuk bir kismi rahat goruluyor.
5. Yakit tuketimini cok begendim. Yaklasik 450km yolu yarim depoyla geldim. Kagni da degildim 5 saat.
6. Usb girisi yok muydu? On govdede medya sisteminin cevresinde yok. Hanim torpidoyu karistirirken orada icinde bir usb soket buldu ama medya sistemiyle baglantili mi bilemedim, deneyemedim. Belki yazilim vs guncellemesi icin konmustur bilen var mi?
7. Aksama dogru farkettim ki kararan dikiz aynasi olsa guzel olabilirmis :( bir de arabadan cikinca far acik uyarisi kucuk ama gerekli bir ayrinti olabilirmis.
8. Cvt sanzumani ilk kez kullandim ve cok begendim.

Toplarsam, sikayetler goruldugu gibi kucuk seyler uzerine. Arabayi cidden begendim ve isindim. Artik bu siteye daha ait hissediyorum kendimi.
Yukaridaki maddeler ile ilgili fikirlerinizi duymayi cok isterim.
Saygilar

öncelikle aracınız hayırlı olsun.
-usb girişi dediğiniz gibi torpido içerisinde oradan kullanabilirsiniz
-aracınızda far açık uyarısı sesli olarak var farları açık bırakıp anahtarı alırsanız sesli ikazda bulunuyor
- son olarak hız sabitleyiciniz yoktur büyük ihtimalle forumdaki hız sabitleyici başlığından konuyu inceleyip sizde sahip olabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 30, 2015, 11:01:12 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun.
-usb girişi dediğiniz gibi torpido içerisinde oradan kullanabilirsiniz
-aracınızda far açık uyarısı sesli olarak var farları açık bırakıp anahtarı alırsanız sesli ikazda bulunuyor
- son olarak hız sabitleyiciniz yoktur büyük ihtimalle forumdaki hız sabitleyici başlığından konuyu inceleyip sizde sahip olabilirsiniz

Oncelikle herkese tesekkur ederm.
Hiz sabitlyeciyi ciddi ciddi dusunuyorum arastiracagim.
Far acik uyarisi vermedi. Hatta birkac kere denedim, farlar acikken anahtari aliyorum, hatta kapiyi aciyorum hatta arabadan iniyorum ama uyari gelmiyor. Acaba deaktive mi edilmis, nerden kontrol edebilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #39 : Kasım 30, 2015, 11:12:29 »
Araç üzerinden direk aktif veya deaktif edemezsiniz, önceki sahibi kişiselleştirilebilir cihaz bağlayıp dekativ mi etmiş acaba?