Gönderen Konu: Sony Xperia Z  (Okunma sayısı 10751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Sony Xperia Z
« Yanıtla #40 : Şubat 27, 2016, 14:16:40 »
Amma çok alternatif var ya, bende hanıma almayı düşünüyorum ama böyle ha bu telefon iyi dediğimde 100₺ gibi üstünde bi başka alternatif telefon çıkıyor. Bu sefer ona bakıyorum yine bi 100₺ daha üstünde başka bir alternatif. Valla acayip kararsız kaldım bende.
Sony de ya m5 aquada yada c5 ultrada kronik bir sorun var gibiydi. Kilitlenme falan gibi. Parasına göre seçip donanım haberde yorumlara bakıyorum. Ama böyle yapıncada telefon alasım gelmiyor. İos hiç düşünmüyorum zaten, windows ta öyle bi tane var zaten kendi kullandığım adam olacak ama mağazası sıkıntı. Androidden başka alternatifim yok. Lenovo ya odaklanmış durumdayım, içimden mi4 lte geçiyor, windows kurulabildiği için ama onda da genişletilebilir hafıza yok. :olu:

Haklısın abi, nefsimiz aç bizim ha o ha bu derken gidip en pahalısına kadar uzanıyoruz. Yaptığımız iş de hiç değişmiyor alo alo :)

Bende Microsoft Lumia 950 ve 950XL almayı planlıyordum ancak yazılım olarak öyle bir noktadalar ki, ya bomba gibi patlayacaklar, yada milletin elinde patlayacaklar :) Aşağıdaki konuyu okumanı tavsiye ederim,

http://www.donanimhaber.com/windows/haberleri/Microsoft-Androidden-Windows-10a-gecis-koprusunu-resmen-oldurdu.htm

Meizu'nun bir distribütörü var zaten Allah'a emanet, Ocak ayında getireceklerini söyledikleri Pro 5 üretimden kalkacak hala gelen giden yok.

Yani kısacası telefon piyasası bizim ülkenin durumu gibi, "daha iyisi olmadığı sürece en iyisi bu" yönlendirilişi yapılarak seçim kullanıcıya kalıyor :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 27, 2016, 14:16:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 27, 2016, 18:27:40 »
Aman diyeyim Ufuk hocam, o kadar para verme sakın o telefonlara. Windows10 iyi olsada uygulama sıkıntıları çok. Adam gibi uygulama yok, bankalar falan uygulama yapmıyor nerdeyse. Ben çok pişmanım aldığım için, ama atsan atılmaz satsan satılmaz. Ben öyle telefona çok para vermem, yazık günah.
Astoria doğmadan öldü,sıra islandwood denende. Microsoft kendine uygulama yapacağına başkalarına uygulama yapıyor. Kendisine özel hiç bir uygulaması kalmadı. :argh:
Hakan hocayı takip ediyorum, ben en fazla 1000₺ diyorum maksimum 1200-1300₺ olabilir kaçmaz fırsatsa  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #42 : Şubat 27, 2016, 20:12:13 »
Aman diyeyim Ufuk hocam, o kadar para verme sakın o telefonlara. Windows10 iyi olsada uygulama sıkıntıları çok. Adam gibi uygulama yok, bankalar falan uygulama yapmıyor nerdeyse. Ben çok pişmanım aldığım için, ama atsan atılmaz satsan satılmaz. Ben öyle telefona çok para vermem, yazık günah.
Astoria doğmadan öldü,sıra islandwood denende. Microsoft kendine uygulama yapacağına başkalarına uygulama yapıyor. Kendisine özel hiç bir uygulaması kalmadı. :argh:
Hakan hocayı takip ediyorum, ben en fazla 1000₺ diyorum maksimum 1200-1300₺ olabilir kaçmaz fırsatsa  :asikadam:
Hocam Microsoft cephesinde işimiz gereği, ofis yazılımları ve continium özelliği aklımı çeliyordu ancak ileride Remix OS gibi gelişmeler olacağını tahmin ederek açık kaynağa devam kararı verdim :)

Diğer yandan Apple da Car Play, Android Cephesinde Car Mode varken Microsoft entegre gömülü çözümler ile ilerlemeye çalışıyor, hiç bir araç yada multimedya üreticisi de kaale almıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 27, 2016, 20:31:50 »
Gercekten secmek cok bunaltici. Cok eskiden cep telefonu yokken nasil hayati idame ettiriyormusuz!?
Amac maksimum degil, optimumu yakalamak benim icin bu konuda.
Bu arada cok guzel yorumlar olmus Murat ve Ufuk.

Isin icine girdikce daha cok soru isareti olusuyor.

Acikcasi genel anlamda 5800xm den memnundum guncellestirmeleri birakin kesmeyi, destegi kaldirana kadar. Ne navigasyon dogru duzgun, ne kendi hafizasi artik (80mb). Yoksa daha bununla devam etmemem icin bir neden yok. Onemli olan ihtiyaclarimi karsilamasi, masa ustu aksesuari degil.
Gerekli notlarimi hizlica alabiliyordum. Epostalarima bakabiliyordum. Internet baglantisi hafiza disinda yeterli. Navi de iyiydi (yani Suzie). Ama pil de ozelligini kaybetti artik. Dogru duzgun pil almak da ayri maliyet.
Xperia Z5 Compact is gorecek gibi. Esas nokta ceketin, pantolonun cebine girebilmesi. Daha buyukleri icin kol cantasi sart. Ayrica sarj da onemli. Artik diger programlar icin buradan yardim alacagiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Şubat 28, 2016, 14:29:21 »
Arkadaşlar bugün telefonu aldık, sony xperia c4 :) elimizde patlamasa bari :rofl:

Mediamarkt teknosa 999₺ bimeks 1019₺ .155₺ bipara iadesi var.860₺ gibi bir fiyata geliyor. Sesi güzel, kameraları iyi ekranı güzel canlı. Oyun falan oynamayız zaten, internete girsin, fotoğraf kalitesi iyi olsun dedim. Güncelleme alma sıkıntısıda yokmuş. Android 6 alacakmış. Arttırılabilir hafızasıda var. 16 gb üstünde depolama 2 gb ram var. İş görür bu fiyata benim için. Bilgi olsun diye yazdım. Bipara olayıda bugün sonmuş
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 28, 2016, 15:15:34 »
Arkadaşlar bugün telefonu aldık, sony xperia c4 :) elimizde patlamasa bari :rofl:

Mediamarkt teknosa 999₺ bimeks 1019₺ .155₺ bipara iadesi var.860₺ gibi bir fiyata geliyor. Sesi güzel, kameraları iyi ekranı güzel canlı. Oyun falan oynamayız zaten, internete girsin, fotoğraf kalitesi iyi olsun dedim. Güncelleme alma sıkıntısıda yokmuş. Android 6 alacakmış. Arttırılabilir hafızasıda var. 16 gb üstünde depolama 2 gb ram var. İş görür bu fiyata benim için. Bilgi olsun diye yazdım. Bipara olayıda bugün sonmuş
G4 alaymissin iimis boşa para vermişsiniz [emoji23]  iyice killandirayim dedim. Hayırlı olsun Sony olsun da ister aqua olsun ister z4 olsun [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 28, 2016, 15:28:00 »
Hayırlı olsun 3 seneden beri Z kullanıyorum ve telefondan gayet memnunum.Bu sıralar Z5 premium bakıyorum,fiyatlar biraz daha düşsün almaya niyetliyim. :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 28, 2016, 15:28:47 »
1000₺ benim için psikolojik sınırdı, bipara olayı kamçıladı beni ya bakalım. 155 ₺ lik bir şeyler bakayım :islik:

Talat bir yığın g4 var, lg ve samsung modelleri bana uzak olsun. Lenovo alacaktım ama baktım ailede benden başka herkes soğuk telefona. Neyse aldık artık :lol:

Cavit abi, pahalı telefonlar bana göre değil. Oyun falan oynamadığımdan pahalı birşeye gerek yoktu. Hanıma dedik ama kendime almışım gibi konuşmaya başladım :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 28, 2016, 18:46:30 »
1000₺ benim için psikolojik sınırdı, bipara olayı kamçıladı beni ya bakalım. 155 ₺ lik bir şeyler bakayım :islik:

Talat bir yığın g4 var, lg ve samsung modelleri bana uzak olsun. Lenovo alacaktım ama baktım ailede benden başka herkes soğuk telefona. Neyse aldık artık[emoji38]
Cavit abi, pahalı telefonlar bana göre değil. Oyun falan oynamadığımdan pahalı birşeye gerek yoktu. Hanıma dedik ama kendime almışım gibi konuşmaya başladım :islik:
Lg ile samsung bir tutma derim. Gerçi sen bi LG lere genelde uzak durup sonra ısınan adamsın.

Örnek LpG Motoru bozar derken şimdi LpGlisin
[emoji16] [emoji16] [emoji16] beynim yandı. :blink:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 28, 2016, 19:26:23 »
Hayırlı olsun güle güle kullan abi :-) Sony batarya ve kamera olarak başarılı. Dahili fm radyo, müzikçalarda arama seçeneği ve klasör olarak seçerek ilgıli klasörü dinleme. Video izlerken kaydetme özellikleri eqolaizer seçenekleri güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 28, 2016, 20:04:53 »
3 yıl kadar samsung android kullandıktan sonra iphone aldım. Androide dönersem samsung kesinlikle düşünmem. İlk tercihim Sony, sonra HTC olur.

Teknoloji mağazalarında telefon kısmına çöküp, bütün androidleri formatlayıp ram kullanımlarını kontrol etmişliğim vardır. Sony ve htc tercihim bundan ötürü.

Samsunglarda, hiç uygulama yüklenmemiş telefonun, kendi yazılımı ve çakılı uygulamalarıyla kullandığı ram %45'leri buluyor. Sony'de bu oran %20-25 civarı. Bu da donma ve takılmaları önemli ölçüde geciktiren bir özellik.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #51 : Şubat 29, 2016, 08:27:13 »
Hayirli olsun Murat. Anlatirsin ozelliklerini tecrube ettikce.
Telefonlarda neden oyun olur ki? En fazla satranc tarsi seyler olmali.

Arac kullanirken telefon da kullananlar icin trafik cezasi varken, yolda yururken telefonu ozensizce kullananlara (artik mesaj mi yaziyorlar, program mi kodluyorlar) da yaptirim gerekli. Ayrica yururken onunu gosteren bir uygulama lazim boyle kullanicilara. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #52 : Nisan 05, 2021, 18:28:57 »
Xperia Z5'de çekilen fotoğrafları tarih, saate göre (Dsc... değil) adlandırmak mümkün müdür? Ayarlarda böyle bir seçenek göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Aralık 04, 2022, 12:39:11 »
Selam, xperia z5 açılış ekranı çok ışık saçıyor, açılış ekranını değiştirmenin yolunu bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 04, 2022, 13:07:27 »
Selam, xperia z5 açılış ekranı çok ışık saçıyor, açılış ekranını değiştirmenin yolunu bilen var mı?

Hakan Bey, bildiğim kadarıyla Ayarlar- Ekran- parlaklık düzeyi diye ayarlanıyordu yani ayarlar bölümüne girerseniz o sizi yönlendirecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #55 : Aralık 09, 2022, 18:03:16 »

Hakan Bey, bildiğim kadarıyla Ayarlar- Ekran- parlaklık düzeyi diye ayarlanıyordu yani ayarlar bölümüne girerseniz o sizi yönlendirecektir.
Teşekkürler Kutay Bey, normal ekran ışık ayarı zaten kısık, benim kastettiğim telefon açılırken oluşan yüksek ışıklı giriş ekranı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 10, 2022, 17:35:59 »
O değişmiyor, bir çeşit ekran testi işlevi var galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #57 : Ocak 01, 2023, 17:14:51 »
Çok gereksiz olmuş, boşuna enerji tüketiyor açılışlarda.
Bu arada AB 'de yasal düzenleme yapıldı, güncellemeler mevcut cihazları yavaşlatmayacak şekilde olmalı diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #58 : Nisan 12, 2023, 22:05:00 »
Selam, Android 7.1.1 için bazı programlar güncellenmiyor, örneğin Zoom. Bunun sağlıklı (yeni telefon dışında) çözümünü bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #59 : Nisan 13, 2023, 09:33:47 »
Selam, Android 7.1.1 için bazı programlar güncellenmiyor, örneğin Zoom. Bunun sağlıklı (yeni telefon dışında) çözümünü bilen var mı?

Selam Hakan abi,
APK Pure, APK Mirror gibi kaynaklardan apk indirip kurmayı deneyebilirsin, diğer seçenek custom rom kurulması.