Gönderen Konu: Sony Xperia Z  (Okunma sayısı 10752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Sony Xperia Z
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2015, 19:28:51 »
Kompakt telefonlar arasında en özgürlükçü sony, sadece telefonu küçültüyorlar. Ama diğer üreticiler samsung lg telefonu sadece küçültümüyorlar, donanımı da kısıtlamaya giriyorlar. Hala dahili hafıza 8 gb minilerin 1bin tl üstünde para ver. Hafıza yetersiz olsun.  Sony compact olayında  rakipsiz ama tüketici hala piyasaya göre hareket ediyor.

Tüketici piyasaya göre etsin ne güzel işte, her yerde karşılaşılmayan ürünler kullanmak ayrıcalıktır. Mazda'yı boşuna mı seçtim..  :lol:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2015, 19:28:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2015, 19:37:19 »

Kompakt telefonlar arasında en özgürlükçü sony, sadece telefonu küçültüyorlar. Ama diğer üreticiler samsung lg telefonu sadece küçültümüyorlar, donanımı da kısıtlamaya giriyorlar. Hala dahili hafıza 8 gb minilerin 1bin tl üstünde para ver. Hafıza yetersiz olsun.  Sony compact olayında  rakipsiz ama tüketici hala piyasaya göre hareket ediyor.

Aynen katılıyorum. Adamlar 5.5" takozları satmak için her şeyi yapıyor. Olan hem donanımlı hem de moloz gibi telefon istemeyen benim gibi gariplere oluyor. Sony gerçekten "Compact" ürün yapıyor, kırpılmış ürün değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2015, 19:48:17 »
Tüketici piyasaya göre etsin ne güzel işte, her yerde karşılaşılmayan ürünler kullanmak ayrıcalıktır. Mazda'yı boşuna mı seçtim..  :lol:
Sony keşke mazda kadar rahat olsa:-))))adamlar arabayı yapıyorlar herkes hayran. Garajda yanımızda bir tane var. Korkuyorum ki gözümle yiyeceğim.:-))))) Sony ise 3-4ayda yenisini yapıyor.  Z serisi S ne kadar sonra girdi ama yakaladı z5 ve S6 ya bir model kaldı. Kendisini o kadar ayağa düşürdüler ki.Bu stratejiyle yakalaması imkansız. Aslında sektörün düsturu yok. Mobil sektöründe kriter kalmadı. Üstüne Çinin piyasaya atılımlarıyla yukarıdakilerin bile yeri sağlam değil.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2015, 19:48:49 »
Z3 Compact'ın bendeki ilk intibası olumlu. Fakat 4K video çekemedim. Açıkçası performansını merak ediyorum.
Galiba çok uzun süre çekemiyor, ısınabiliyormuş ama görüntü iyi deniyor Enes.

10 yıl konusunda haklısın ama günümüz tüketim toplumunda 10 yıl bir ürünü kullanırsak satıcılar zarar eder. Burdaki amaç da tam olarak bu zaten. Bir arabanın kullanıcı kitapçığında kullanım ömrü 10 yıldır yazıyor. Gerisini düşün artık.
Halbuki bu kuralları tüketiciler de ortaya koymalı ama belirleyici büyük oranda üretici oluyor Yasin. Asıl güçlü olan tüketiciler ama güçlerinin ve onu nasıl kullanacaklarının farkında değiller.

Başlıkta belirtilen telefonlar çok pahalı.Yazık günah.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2015, 19:21:33
Z5 Compact üstelik 4.6 inç. :olmamış:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2015, 19:22:56
Diğeri de 4.6 inç. :olmamış:
Aynen katılıyorum, işin vergi tarafı bir yana kabul edilebilir sınırların üzerindeler maalesef. Yine yukarıda yazdığım gibi, tüketiciler güçlerinin farkında olmadığı için oluyor biraz da.

10 yıl neredeee. Çoğu firma senede 1 yeni ürünlerini çıkartıyorlar. Sony'de ise bu süre 6 ay.
Aynen Mutlu. Yalnız gördüğüm kadarı ile güncellemeleri eski telefonlarına da zamanında getiriyorlar. Yani satış sonrası fena değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2015, 19:50:34 »
Sektörümle ilgili bir konu olduğu için şunu diyebilirim piyasada telefon markası olarak iki marka vardır birincisi apple ikincisi sony ve ikisinin servis prensipleri de hemen hemen aynı sonyde de değişim mevcut z3 compakt güzel cihazdır fakat sonye yakışmayan bir ekran görüntüsü var biraz daha spot telefonların ekran görüntüsünü andırıyor çok dikkatli bakılırsa ve z3 serisinde hem büyük z3 te hem de compakta çok dikkat edilirse görülebilecek arada gelip giden bir müddet sonra kalıcı olan mavi bir yansıma var ve bu ekranın alt kısmında oluşan bir yansıma garantiye gönderilmesi durumunda da direkt değişim oluyor ama artıları da çoktur sonynin kaliteli cihazdır açıkçası
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2015, 20:12:07 »
Sektörümle ilgili bir konu olduğu için şunu diyebilirim piyasada telefon markası olarak iki marka vardır birincisi apple ikincisi sony ve ikisinin servis prensipleri de hemen hemen aynı sonyde de değişim mevcut z3 compakt güzel cihazdır fakat sonye yakışmayan bir ekran görüntüsü var biraz daha spot telefonların ekran görüntüsünü andırıyor çok dikkatli bakılırsa ve z3 serisinde hem büyük z3 te hem de compakta çok dikkat edilirse görülebilecek arada gelip giden bir müddet sonra kalıcı olan mavi bir yansıma var ve bu ekranın alt kısmında oluşan bir yansıma garantiye gönderilmesi durumunda da direkt değişim oluyor ama artıları da çoktur sonynin kaliteli cihazdır açıkçası
Ekran kalitesisizliği aşikar. Sanki ekranı Çinliler yapmış:-) bizim millet için telefonun albenisi olacak. Ekrana bakınca can alıcı renkler olacak .Önemli olan o. Sonyde o kadar yıl ekran işinde. Ekran olayı sonye yakışmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2015, 20:21:12 »
Ekran kalitesisizliği aşikar. Sanki ekranı Çinliler yapmış:-) bizim millet için telefonun albenisi olacak. Ekrana bakınca can alıcı renkler olacak .Önemli olan o. Sonyde o kadar yıl ekran işinde. Ekran olayı sonye yakışmıyor.
Aynen öyle
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2015, 20:26:25 »
İlk çıktığı günden beri Xperia Z kullanıyorum buğüne kadar kasma donma gibi hiç bir problem yaşamadım.Yeni telefon alırsamda yine sony yi tercih ederim.Yanlız ekran ve kamera kalitesini sony gibi lens üreticisi olan bir firmaya yakıştıramıyorum.Gündüz çekimleri güzel fakat gece çekimleri maalesef aşırı kumlu ve kalitesiz.Z5 te kamera çözünürlüğünü artırdılar inşallah lens kaliteside artmıştır.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2015, 20:43:10 »
10 yılı aşkın süredir S.E. Ve Sony telefonlarını kullanıyorum .İlk kameralı telefonum S.E. T610'du daha sonra K750 i aldım 2mp kamerası vardı Samsung ile kıyaslıyorduk Samsung çok canlı duruyordu. En son Sony'ye mail attık. Gelen cevap şuydu şarj süresini uzatmak için ekran kalitesi duşük tutuluyor. Yıllar geçti bişey değişmedi karanlık çekiyor fakat bilgisayardan bakınca diğerlerine fark atıyor. Tvlerde aynı aynı fiyat ve özellıkte iki tv karşılaştırdım Sony görüntüsü aynı karasal yayın gibi bende Samsung tercih ettim . Yanlız telefonların ekran kalitesini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2015, 21:43:18 »
Samsung kullanıyorum ama telefon alcak olsam sony den başka telefon almazdım androidte ilgim yoğun araştırıyorum okuyorum sony piyasadaki en özenli cihazları yapıyor bence güncelleme olarakta z bile 6.0 alcaktı diye hatırlıyorum kronik sorunları bulunmaz sony'lerin japon sonuçta yarı yolda bırakmaz asla :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Kasım 23, 2015, 12:55:35 »
XperiaZ ya da nokia harici bir telefonda Here Map kullanan var mi?
Bildigim kadari ile Android sistemlere beta olarak veriyor, nedir eksigi ya da kisitli ozellikleri acaba.
Here mapa alternatifleriniz nedir, sanirim en saglikli navigasyon here map.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 23, 2015, 12:59:51 »
Bildigim kadari ile Android sistemlere beta olarak veriyor, nedir eksigi ya da kisitli ozellikleri acaba.
Here hap android tabanlı telefonda kullandım. Bir kaç yerde kullandım. Kaybolduk sonra tabi yandex navigasyona geçtim. Yandex navigasyon 1 numara çevirimiçi desteğiyle yol durumu hakkımda bilgi sahibi oluyorsun. Haritaları indirip çevirimdışı da kullanabiliyorsunuz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 23, 2015, 13:26:44 »

IOS için Sygic'i tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 24, 2015, 14:52:27 »
İgo navigasyon tavsiye ederim.Hep doğru adrese götürür. Başarsoft güncel haritalarını kullanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Kasım 25, 2015, 18:14:34 »
Igo ucretli mi?
Sesli yonlendirme, sapagi gecince alternatif rota, trafik durumu, hiz sinirlari gibi asistanlari var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2015, 18:56:57 »
İgo ücretli fakat kırılmış sürümleri forumlarda mevcut.Sesli komut trafik durumu sesli hız sınırı gibi uyğulamaları mevcut
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Şubat 27, 2016, 12:26:24 »
Z5 compact kullanan var mi, arti ve eksileri nelerdir?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2016, 12:29:30
Sonrasinda X serisi olacak ve sistem, urun gami degisecek sanirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 27, 2016, 13:39:23 »
Z5 compact kullanan var mi, arti ve eksileri nelerdir?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2016, 12:29:30
Sonrasinda X serisi olacak ve sistem, urun gami degisecek sanirim

Benchmark, Oyun vs. ile uğraşmıyorsan Z3 Compact daha makul seçim olur Hakan abi.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6538&idPhone2=7535

Şu an duyurulan X serisi Z serisinin "Geleceğe Dönüş" modeli gibi, ekran/kasa oranı vs. tam bir felaket.

F/P konusunda Sony gamında M5 Aqua ve C5 Ultra iyi, diğerleri ne yazık ki rekabet altında çok ezik durumdalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 27, 2016, 13:47:45 »
Amma çok alternatif var ya, bende hanıma almayı düşünüyorum ama böyle ha bu telefon iyi dediğimde 100₺ gibi üstünde bi başka alternatif telefon çıkıyor. Bu sefer ona bakıyorum yine bi 100₺ daha üstünde başka bir alternatif. Valla acayip kararsız kaldım bende.
Sony de ya m5 aquada yada c5 ultrada kronik bir sorun var gibiydi. Kilitlenme falan gibi. Parasına göre seçip donanım haberde yorumlara bakıyorum. Ama böyle yapıncada telefon alasım gelmiyor. İos hiç düşünmüyorum zaten, windows ta öyle bi tane var zaten kendi kullandığım adam olacak ama mağazası sıkıntı. Androidden başka alternatifim yok. Lenovo ya odaklanmış durumdayım, içimden mi4 lte geçiyor, windows kurulabildiği için ama onda da genişletilebilir hafıza yok. :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 27, 2016, 14:12:50 »
Z serileri aynı tek başınayken üretilen Ericsson telefonların ilk halleri gibi tip farklı içerik aynı.Çok fark yok z5 biraz farklı . Samsung s serisi bitti bikaç değişik isimde aynı ürüne devam. Sony'de büyük ihtimal aynı yolu izleyecek.