0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boğaz pozisyon sensörü değilmi o ?Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2015, 21:49:43Bizim araçtaki o parça ek dosyada işaretli olan heralde.
evet o parça o parçayı gevşetti bi miktar oynattı ve sabitledi şimdi ise çalışması felan değişti arabanın şuanda ilk çalışmada stop etmiyor araç fakat tek tük hareket halindeyken stop ediyor .
o parça gaz pozisyon potansiyometresidir ve onun vidaları boyalıdır gevşetilip yanlış ayarlanmasın diye, bizim çok bilmiş ustalar onunla oynamayı seviyor. arıza otomatik jiglede.
atilla hocam otomatik jikle nedir aracın neresinde bulunur fiyatı nedir acaba
Mehmedim enjeksiyonlu arabalarda, garbüratörlülerdeki gibi otomatik jikle parçası yok o işi yapan sensörler yardımıyla ecü dür. onun için devamlı servise gitmeni tavsiye ettim, dışarıdaki toyotaya tam uyumlu olmayan ustaların arızayı bulması çok zor, öyle oluncada her yeri kurcalayıp orijinal ayarları bozarlar.
atilla abi ikitane özel servise gittim ikisininde yaptıkları ortada kayseride 3 tane servis varmış biri yetkili servis ikisi özel servis yetkili servisede gitmeye korkuyorum inanki . şimdi sorun ecü dediğiniz sensördeyse yani değişim mi olur yoksa o ayarlanabilir birşeymi .
vvt-i lerde bu ısı sensörü nerede Atiilla Amca,benzer bir sorunla bende uğraşıyorumda.
Aracın sorun devam edince tekrar gittimAracın sibobları çok sıkı dediler ayar yapılacak durumda değil dediler çok sıkmış dediler değişim olması gerekiyor dediler aracımda yakıt farklılığı felan yoktu ısındıktan sonra stop etmede yoktu . aracı akşam teslim aldım rölanti valfi boğaz kelebeğini felanda temizledik dediler özellikle Atilla abinin otomatik jikle olayını vurguladım bakarız dediler ama baktılarmı bilmiyorum aracı yarın sabah denicem neticeyi yazarım .
2 kere subab ayarı yaptırdım.Onlar ayar yapmıyorlar zaten onların işi değil bu. Tornacıların işi. Subab sipariş edecekler değişime gidecek. İşin kolay tarafı değişim size daha pahalıya gelir. Atilla abinin dediği gibi iş bilmeyen adamların yaptığı işte tuzluya gelecek.
Subap değişimi yapılmalı mı yani Barış,ben anlamadım hangisi pahalıya gelir?Birde Suluova da E12 den anlayan bi usta biliyor musun?
E12 si için subabların değişimini forum olarak herkes yaptırıyor. E12nin subablar biraz dayanıksız olduğu için yanmada olabiliyor. Oyüzden çelik subablarla değişime gidiyor herkes. Mevzu o noktaya geldiyse. Çelik subablarla değişime gidin. Benim söylediklerim efsane kasa için geçerliydi. Subab ayarı. Suluovada sanayide ümit usta var. Genel hakim görüş Ümit ustadan yana. Ama aşırı yoğun. Çelik subabları Suluovada bulamazsınız. Forumda ufuk sönmezden temin edebilirsiniz.
aracın sorunu kalmadı bildiğim kadarıyla yapılanları anlatayım araca sibop ayarı yaptık dediler boğaz kelebeğinin orayı komple söküp rolanti valfini boğaz kelebeğini temizlemişler gaz ayarı yapmışlar bide o diğer ustanın oynadığı tps sensörünün düzeltmişler. şuan araçta sıkıntı kalmadı çekiş arttı yakıtta 230 kuruş yakıyordu usta dahada düşer dedi pek inanmadım ama arabanın çekişinde biraz değişiklik oldu ama fazla değil . benim istediğim sabah stop etme sorununun ortadan kalkmasıydı sorun çözüldü . araçla ilgilenen kayseri uzmanlar özel servis mustafa usta tanıdık vasıtasıyla gittim 200 tl ücret ödedim . sorun çözüldü ... herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim teşekkür ederim ...