0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ae101 lerde egr yoktur, rölanti valfi yani isc valfi tıkanmaz o valfe hiçbir şeyle dokunulmaz yalnızca balata spreyi veya yağsız kontak sprey sıkılır. isc valfinin soğukken devir düşüküğüyle ilgisinin olmaması lazım. Mehmet kardeşim inat etme resmi servise git sonra cüzdanının canı yanabilir.
peki atilla hocam bundan iki ay önce baskı balata değiştirdim servis 1200 dedi özel seerviste 550 ye yapmışlar iki tarafta kurt kapanı gibi napacanı bilemiyor insan bi tarafta güvensizlik bi tarafta külfiyet . bi arkadaşım sizin otomatik jikle arızası üzerine honda araç kullanıyor bende bi kaç kere oldu dedi rolanti valfini kontak spreyi yada balata spreyi ile temizliyelim dedi . rolanti valfi tıkanırsa otomatik jikle görevini yapamaz dedi . bilmiyorum ki napacamı şaşırdım .
sen birşey yapma doğru servise git arıza teşhisi yaptır işine gelmezse yaptırmazsın ama arızayı öğrenirsin.
kardeş valla tüm yollar rolanti valfi ve egr valfine çıkıyor bi sorun var ki ısınınca düzeliyor o parça hangisi onu bulmak önemli bende arızayı araştırıyorum usta araştırıyorum artık bulunca yazalım ki başka arkadaşlar madur olmasın ve boş yere para harcamasın
Burak bey, Sitede yenisiniz ve sitede önemli isimler var. Atilla Abimiz, yaşı başını almış hepimizin büyüğü ve değerli sitelerimizin öncülüğündendir. Atilla abimiz egr valfi yok derse kesinlikle yoktur. Google de arama yapın isimini, olaya vakıf olduğunu anlarsınız. Burda size yardımcı olmaya çalışıyor. Değerli vaktini ayırıyor. Kıymetini bilelim. Nefesler boşa tüketilecekse sorunların çözümünde kimse yardımcı olmaz diye düşünüyorum.
Atilla amca sizin başka bi sitede paylaşımınızı gördüm,ISC valfi resmini koymuşşunuz,o parçaya fiş gibi bişey takılı orda 2 vide var o sökülünce orda 1 santimetrekare kadar bi parça var,onuda temizlememiz gerekir mi?http://www.toyotadostlari.com/2011/04/08/corolla-ae101-in-bogaz-kelebegi/
Egr valfi dizel araçta bulunur. Elektronik Gaz Riskülasyonu Benzinli arabalarda katalizör vardır.
Cevabın için çok sağol Atilla Amca.O parçayı özel serviste söküp sprey ile temizlediler;ama adamlar takarken o fiş dediğim yerdeki 2 vidayı doğru düzgün geri takmamışlar,aracın rolanti sürekli 1000 lerde idi,Allah tan fişi kurcaladım baktım vidaları düzgün oturtmamışlar,1 cm karelik parçanın olduğu kısım yerinden oynuyor,becerebildldiğim kadarıyla sıktım.Forumdaki bu konu ile de ben 2 haftadır uğraşıyorum acaba diyorum bu ustalar o valfi doğru düzgün temizleyemediler mi? O valf cidden çok para.Biz burdaki ustalardan çok çekiyoruz Atilla Amca.İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
Geçmiş olsun Mehmet.Usta geçinen biri O valfe würth yapıştırıcı basmıştı. Arada boşluk kalmayacak diye.Sonradan başka usta bunu kim bastı deyince jeton düştü. Ne usta geçinen var.
Aynen dediğin gibi Barış Bey,ben anlamam bundan demiyor usta,illaki bakacak,ben Havza-Merzifon-Çorum-Amasya -Suluova da bu arabalardan anlayanını görmedim,bunun sebebide bana göre ;fazla arıza çıkarmayan araç olduklarından ustalar bu araçlar ile fazla karşılaşmadıklarından anlamıyorlar.
Peki tüpün bu yerlerinde sibop tıkanması diye bi durum olursa bu sorun meydana gelirmiş . servisi aradım ya tüp sibobu dedi otomatik jikle dedi
Benim memleketim Suluovada çok araba yaptırdım. Nokta atış yapacak kimse yok. Lpg beynini kendi kendime buldum. 6 ayımı aldı. Toyotayı ustalar görmüyor sıkıntı o. Ustam sayemde ihtisas yaptı toyota üzerine. Ellerine düşmesi önemli.Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:37:06Mehmet bey bu işler telefonda olmaz. Subab tıkanması diye birşey yok. Subablar ayarını bozar lpgde kullanmak. Otomatik jikle demişler işte. Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:46:26Dünya kadar subab ayarı konusu var forumda başlık halinde. Mehmet bey, bende konuyla ilgili yazdım . Sizin olay subab ayarı değil. En belirgin olayı yakıt. Şehiriçi 45 krş , şehiriçi 27 krş yakar. Subab ayarı isteyen araba. Tam 2 kat artış olması lazım. Daha bir sürü beliritileri var. Sizin yakıt normal.
Erzurum da ne yapıyorsun Barış,ben Suluova Metehan Atmaca And.Lis. Biyoloji öğretmyim,Havza dan geliş gidiş yapıyoruz Suluova ya.