Gönderen Konu: corolla 1.6 xli 97 enjeksiyonlu stop etme sorununu  (Okunma sayısı 11760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '97
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.6 xli 97 enjeksiyonlu stop etme sorununu
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2015, 18:23:48 »
ae101 lerde egr yoktur, rölanti valfi yani isc valfi tıkanmaz o valfe hiçbir şeyle dokunulmaz yalnızca balata spreyi veya yağsız kontak sprey sıkılır. isc valfinin soğukken devir düşüküğüyle ilgisinin olmaması lazım. Mehmet kardeşim inat etme resmi servise git sonra cüzdanının canı yanabilir.

peki atilla hocam bundan iki ay önce baskı balata değiştirdim servis 1200 dedi özel seerviste 550 ye yapmışlar iki tarafta kurt kapanı gibi napacanı bilemiyor insan bi tarafta güvensizlik bi tarafta külfiyet . bi arkadaşım sizin otomatik jikle arızası üzerine honda araç kullanıyor bende bi kaç kere oldu dedi rolanti valfini kontak spreyi yada balata spreyi ile temizliyelim dedi . rolanti valfi tıkanırsa otomatik jikle görevini yapamaz dedi . bilmiyorum ki napacamı şaşırdım .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2015, 18:23:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2015, 19:22:01 »
peki atilla hocam bundan iki ay önce baskı balata değiştirdim servis 1200 dedi özel seerviste 550 ye yapmışlar iki tarafta kurt kapanı gibi napacanı bilemiyor insan bi tarafta güvensizlik bi tarafta külfiyet . bi arkadaşım sizin otomatik jikle arızası üzerine honda araç kullanıyor bende bi kaç kere oldu dedi rolanti valfini kontak spreyi yada balata spreyi ile temizliyelim dedi . rolanti valfi tıkanırsa otomatik jikle görevini yapamaz dedi . bilmiyorum ki napacamı şaşırdım .

sen birşey yapma doğru servise git arıza teşhisi yaptır işine gelmezse yaptırmazsın ama arızayı öğrenirsin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2015, 19:30:55 »
sen birşey yapma doğru servise git arıza teşhisi yaptır işine gelmezse yaptırmazsın ama arızayı öğrenirsin.
Atilla abi haklı, teşhisi koysunlar önemli olan bu. Ücreti işinize gelmezse yaptrmazsınız.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '10
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2015, 19:45:38 »
ae101 lerde egr yoktur, rölanti valfi yani isc valfi tıkanmaz o valfe hiçbir şeyle dokunulmaz yalnızca balata spreyi veya yağsız kontak sprey sıkılır. isc valfinin soğukken devir düşüküğüyle ilgisinin olmaması lazım. Mehmet kardeşim inat etme resmi servise git sonra cüzdanının canı yanabilir.
kardeş valla tüm yollar rolanti valfi ve egr valfine çıkıyor bi sorun var ki ısınınca düzeliyor o parça hangisi onu bulmak önemli bende arızayı araştırıyorum usta araştırıyorum artık bulunca yazalım ki başka arkadaşlar madur olmasın ve boş yere para harcamasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2015, 20:20:31 »
kardeş valla tüm yollar rolanti valfi ve egr valfine çıkıyor bi sorun var ki ısınınca düzeliyor o parça hangisi onu bulmak önemli bende arızayı araştırıyorum usta araştırıyorum artık bulunca yazalım ki başka arkadaşlar madur olmasın ve boş yere para harcamasın
Burak bey,
Sitede yenisiniz ve sitede önemli isimler var. Atilla Abimiz, yaşı başını almış hepimizin büyüğü ve değerli sitelerimizin öncülüğündendir. Atilla abimiz egr valfi yok derse kesinlikle yoktur. Google de arama yapın isimini, olaya vakıf olduğunu anlarsınız. Burda size yardımcı olmaya çalışıyor. Değerli vaktini ayırıyor. Kıymetini bilelim. Nefesler boşa tüketilecekse sorunların çözümünde kimse yardımcı olmaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2015, 20:47:41 »
Egr valfi dizel araçta bulunur. Elektronik Gaz Riskülasyonu Benzinli arabalarda katalizör vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2015, 22:17:08 »

Atilla amca sizin başka bi sitede paylaşımınızı gördüm,ISC valfi resmini koymuşşunuz,o parçaya fiş gibi bişey takılı orda 2 vide var o sökülünce orda 1 santimetrekare kadar bi parça var,onuda temizlememiz gerekir mi?http://www.toyotadostlari.com/2011/04/08/corolla-ae101-in-bogaz-kelebegi/
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2015, 22:24:04 »
vallahi kardeş egr valfi olmayan arabada egr bulursan banada haber ver.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2015, 22:25:17
Burak bey,
Sitede yenisiniz ve sitede önemli isimler var. Atilla Abimiz, yaşı başını almış hepimizin büyüğü ve değerli sitelerimizin öncülüğündendir. Atilla abimiz egr valfi yok derse kesinlikle yoktur. Google de arama yapın isimini, olaya vakıf olduğunu anlarsınız. Burda size yardımcı olmaya çalışıyor. Değerli vaktini ayırıyor. Kıymetini bilelim. Nefesler boşa tüketilecekse sorunların çözümünde kimse yardımcı olmaz diye düşünüyorum.
Barışcığım övgülerin için sonsuz teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2015, 22:29:09
Atilla amca sizin başka bi sitede paylaşımınızı gördüm,ISC valfi resmini koymuşşunuz,o parçaya fiş gibi bişey takılı orda 2 vide var o sökülünce orda 1 santimetrekare kadar bi parça var,onuda temizlememiz gerekir mi?http://www.toyotadostlari.com/2011/04/08/corolla-ae101-in-bogaz-kelebegi/
Mehmet isc valfi çok hassas bir parçadır, sökülmesi uygun değildir tek olarakda satın alamazsın boğaz kelebeğiyle veriyorlar. temizleteceksen erbabına yaptır. boğaz kelebeği 1000-1500 gibi bir rakam olduğunu duymuştum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2015, 22:33:06
Egr valfi dizel araçta bulunur. Elektronik Gaz Riskülasyonu Benzinli arabalarda katalizör vardır.
Yaşar kardeşim egr benzinlilerdede var, avrupa ve amerikada emisyon değerleri çok önemli olduğundan yeni nesil arabalarda var aslında bir miktar güçten kayıp yaptırıyor ama motor soğukken arabanın apışması, kapaklanması gibi olaylarıda önlüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2015, 22:41:03 »

Cevabın için çok sağol Atilla Amca.O parçayı özel serviste söküp sprey ile temizlediler;ama adamlar takarken o fiş dediğim yerdeki 2 vidayı doğru düzgün geri takmamışlar,aracın rolanti sürekli 1000 lerde idi,Allah tan fişi kurcaladım baktım vidaları düzgün oturtmamışlar,1 cm karelik parçanın olduğu kısım yerinden oynuyor,becerebildldiğim kadarıyla sıktım.Forumdaki  bu konu ile de ben 2  haftadır uğraşıyorum acaba diyorum bu ustalar o valfi doğru düzgün temizleyemediler mi? O valf  cidden çok para.Biz burdaki ustalardan çok çekiyoruz Atilla Amca.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2015, 22:46:37 »
Cevabın için çok sağol Atilla Amca.O parçayı özel serviste söküp sprey ile temizlediler;ama adamlar takarken o fiş dediğim yerdeki 2 vidayı doğru düzgün geri takmamışlar,aracın rolanti sürekli 1000 lerde idi,Allah tan fişi kurcaladım baktım vidaları düzgün oturtmamışlar,1 cm karelik parçanın olduğu kısım yerinden oynuyor,becerebildldiğim kadarıyla sıktım.Forumdaki  bu konu ile de ben 2  haftadır uğraşıyorum acaba diyorum bu ustalar o valfi doğru düzgün temizleyemediler mi? O valf  cidden çok para.Biz burdaki ustalardan çok çekiyoruz Atilla Amca.

bir şey değil Mehmetciğim, o baktığın site benim , orada işine yarayacak çok bilgi var dökümanlarda ara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 22, 2015, 23:24:43 »

Geçmiş olsun Mehmet Bey.Usta geçinen biri  O valfe würth yapıştırıcı basmıştı. Arada boşluk kalmayacak diye.Sonradan başka usta bunu kim bastı deyince jeton düştü. Ne usta geçinen var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 23, 2015, 16:26:36 »
Geçmiş olsun Mehmet.Usta geçinen biri  O valfe würth yapıştırıcı basmıştı. Arada boşluk kalmayacak diye.Sonradan başka usta bunu kim bastı deyince jeton düştü. Ne usta geçinen var.

Aynen dediğin gibi Barış Bey,ben anlamam bundan demiyor usta,illaki bakacak,ben Havza-Merzifon-Çorum-Amasya -Suluova da bu arabalardan anlayanını görmedim,bunun sebebide bana göre ;fazla arıza çıkarmayan araç olduklarından ustalar bu araçlar ile fazla karşılaşmadıklarından anlamıyorlar.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 23, 2015, 16:33:21 »
Peki tüpün bu yerlerinde sibop tıkanması diye bi durum olursa bu sorun meydana gelirmiş . servisi aradım ya tüp sibobu dedi otomatik jikle dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 23, 2015, 16:34:48 »
Aynen dediğin gibi Barış Bey,ben anlamam bundan demiyor usta,illaki bakacak,ben Havza-Merzifon-Çorum-Amasya -Suluova da bu arabalardan anlayanını görmedim,bunun sebebide bana göre ;fazla arıza çıkarmayan araç olduklarından ustalar bu araçlar ile fazla karşılaşmadıklarından anlamıyorlar.
Benim memleketim Suluovada çok araba yaptırdım. Nokta atış yapacak kimse yok. Lpg beynini kendi kendime buldum. 6 ayımı aldı. Toyotayı ustalar görmüyor sıkıntı o. Ustam sayemde ihtisas yaptı toyota üzerine. Ellerine düşmesi önemli.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:37:06
Peki tüpün bu yerlerinde sibop tıkanması diye bi durum olursa bu sorun meydana gelirmiş . servisi aradım ya tüp sibobu dedi otomatik jikle dedi
Mehmet bey bu işler telefonda olmaz. Subab tıkanması diye birşey yok. Subablar ayarını bozar lpgde kullanmak. Otomatik jikle demişler işte.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:46:26
Dünya kadar subab ayarı konusu var forumda başlık halinde. Mehmet bey, bende konuyla ilgili yazdım . Sizin olay subab ayarı değil. En belirgin olayı yakıt. Şehiriçi 45 krş , şehiriçi 27 krş yakar. Subab ayarı isteyen araba. Tam 2 kat artış olması lazım.  Daha bir sürü beliritileri var. Sizin yakıt normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 23, 2015, 17:01:38 »
Evet yakıt normal herhangi bi sıkıntı yok. Bi arkadaşım rölanti valfine giden bi elektrik kablosu var dedi onu çıkarttırdı o zaman araba farklı çalışırsa sıkıntı orda dedi  yaptım araç yine aynı şekilde ısınana kadar aynı sorun oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 23, 2015, 21:18:18 »
Benim memleketim Suluovada çok araba yaptırdım. Nokta atış yapacak kimse yok. Lpg beynini kendi kendime buldum. 6 ayımı aldı. Toyotayı ustalar görmüyor sıkıntı o. Ustam sayemde ihtisas yaptı toyota üzerine. Ellerine düşmesi önemli.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:37:06
Mehmet bey bu işler telefonda olmaz. Subab tıkanması diye birşey yok. Subablar ayarını bozar lpgde kullanmak. Otomatik jikle demişler işte.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 16:46:26
Dünya kadar subab ayarı konusu var forumda başlık halinde. Mehmet bey, bende konuyla ilgili yazdım . Sizin olay subab ayarı değil. En belirgin olayı yakıt. Şehiriçi 45 krş , şehiriçi 27 krş yakar. Subab ayarı isteyen araba. Tam 2 kat artış olması lazım.  Daha bir sürü beliritileri var. Sizin yakıt normal.

Erzurum da ne yapıyorsun Barış,ben Suluova Metehan Atmaca And.Lis. Biyoloji öğretmyim,Havza dan geliş gidiş yapıyoruz Suluova ya.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 25, 2015, 17:48:37 »
Mehmet Bey, sorunu çözebildiniz mi? var mı herhangi bir gelişme?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2015, 19:12:01 »
Dostum, bende 96 model XLI var ve benim aracımda da tam olarak olmasa da seninkine yakın bir sorun vardı. Gına geldi bir ara, zırt pırt yolun ortasında duracak diye yola çıkamaz oldum.

Birçok kişi farklı şeyler dedi, boğaz kelebeği veya enjektör tıkanıklığı, benzin pompası vesaire derken, sorun tamamen elektrik sistemlerindeymiş.

Öncelikle aracını LPG'ciiye götürüp (LPG varsa) LPG sistemini tamamen devre dışı bırak ve enjektörlerden kurtar (tamamen söksün yani)

Daha sonra sanayiye götür ve benzin pompasını, ve boğaz kelebeğini, motora benzin gönderiyor mu diye aracın üzerinde dene.

Bu da tamamsa son olarak ustadan enjektörleri söküp denemesini talep et. (enjektör test makineleri var) Enjektörlerde de bir sorun yoksa, sorun elektirkseldir. (Bu testlerin hepsi sana 50 TL'ye mal olmaz, ben bedavaya yaptırdım)

Öncelikle bujileri ve buji kablolarını söktürüp baktır. Daha sonra distribütörü ve bobinin durumuna bak (Benim aracımdaki motorun stop etme sorunu LPG'nin kararsızlığı ve iki tane buji kablosunun kopmasıymış)

Bu tip sorunlara kronik diyorlar ama AE101 kasaların sorunu genelde LPG ve elektrikle alakalı oluyor.

(Ben de LPG sistemini tamamen devre dışı bıraktım şu anda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 25, 2015, 19:24:23 »
Erzurum da ne yapıyorsun Barış,ben Suluova Metehan Atmaca And.Lis. Biyoloji öğretmyim,Havza dan geliş gidiş yapıyoruz Suluova ya.
Mehmet bey,Erzurumda öğretmenim.Suluova Anadolu lisesi mezunuyum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 200000
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 26, 2015, 11:00:18 »
Sorununuz çözüldü mü ??