Gönderen Konu: apartman yönetimi ve güvenlik kamerası. taktırma  (Okunma sayısı 17525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar.
Yaşlı bir teyze ilgili açtığım konuyu bilenler vardır. Teyzemizin evine bir hırsız dadanmıştı.
O dönemlerde alt kat komşum yüksek girişte evi olan bu komşumuza da 3-4 defa hırsız girdi.Her defasında olay yeri inceleme gelip parmak izi alıp gitti ama hiöç bir olumlu sonuç elde edilemedi,Hatta en son olan olayda hırsızın girdiği yönde karşı apartmanın güvenlik kamerası olduğunu farkettik.Video görüntülerine rağmen her ne hikmetse zanlılar bir türlü yakalanamadı.Yakalansalar da değişen bir şey olmuyor. Çünkü polis yakalıyor savcılık duruşmaya bile gerek duymadan bu  kanı bozuk insanları serbest bırakıyor.
Dün gece de nenemizin üst katında ki komşumuzun evine hırsız girmiş.Cep telefonu ve cüzdanlarda bulunan  paralarıı alıp gitmiş.

Apartman olarak kamera taktırmayı planlıyoruz. Lakin apartmanımızda yasal bir yönetim yok. Bu halde kamera taktırmak için apartman sakinlerinin ( Apartmanda  4 ev sahibi 6 kiracı oturmakta) tamamının imzası ile alınacak karara ev sahipleri yasal olarak uymak zorundalar mı?  6 kiracıdan 4'ü ben de dahil olmak üzere aynı kişinin evinde oturuyoruz.

Bu konulara hakim,  bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Unutmadan kamera sistemi taktıracağımız zaman nelere dikkat etmeliyiz, kamera özelliği nasıl olmalıdır gibi gibi şeyler

Şimdiden teşekkürlerimi sunarım
Iyi geceler...

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2015, 00:23:44
Ayrıca mahallemizde görev değişimi saatlerinde arkadaşlarını eve bırakan polisler olmasa polis bile göremiyoruz.2 senedir oturduğum bu mahallede devriye gezen ekibi bir kaç defa ancak görmüşümdür.Apartmanımız ile birlikte mahalleye de hırsız dadandı. Geçen hafta kayınpederimin çalıştığı TIR'ın akülerini, ertesi gün bir sokak yukarı da bulunan başka bir TIR'ın akülerini çaldılar. Yine kayınpederim ile aynı apartmanda oturan komşusunun TIR'ının yakıt deposundan yakıt çalındı. Komşu yoldan geldiği için yakıt almamış deposu bomboşmuş. Hırsız 5 litre kadar yakıt ile yakalandı.Çslan kişi 18 yaşında ve mahallenin çocuklarından biri. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda yakalanıp ADALETE teslim edildi. Görevli polisler adliyeden çıkmadan çocuk serbest bırakıldı.
Polisin devriye atması ya da devriye atıyorlarsa bunu sıklaştırmaları için kime nasıl başvuruda bulunabiliriz?
- muhtara mı başvuralım
- muhtara imza toplayıpta mı başvuralım
- ilçe emniyete mahallelinin imzalarının olduğu bir dilekçe ile mi başvuruda bulunalım.

@MEHMET AKIN (32918)  sanırım burada senden bilgi alacağız :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: apartman yönetimi ve güvenlik kamerası. taktırma
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2015, 01:05:00 »
Denetimli serbest olduğundan beri bu işler ayyuka çıktı. Adamlar soydukları evi bir daha soyuyorlar. 6 ay önce ablamın evine girmişlerdi. Evini kilitlemedin hatalı sensin diye nerdeyse hırsız haklı demedikleri kalmış. Yakalamışlar sonra serbest bırakmışlar. Olan laptopa oldu. Üstüne 1 bardak su içti. Adamlar gizli yapmıyor kamerayla çeksenizde, yargılayacak elini kesecek bir adalet sisteminiz olmadığı için kameraya el sallar geçerler..Allah saklasın Canımızı artık.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2015, 04:13:00 »
gece görüşü onemli bizim sitedekiler gece görüşlü  bisiklet çalinmişti kameralar gece çok kotü gösteriyor diye degiştirdiler 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2015, 05:42:14 »
@Özcan Musaoğlu (4716) Gecmis olsun. kamerada gece net cekim yapmasina dikkat cunku genelde gece cekimleri lazim olacak.
@Barış Ergün (28982) Malesef hirsizlik ayio ve suc olmaktan cikmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2015, 06:01:06 »
Daire sahipleri yönetimin aldığı karara uymak zorunda abi. Yani kamera sistemi takılacak ise ev sahipleri ödeyecek masrafı.
Abi polis ne yapsın yakalıyor hakim salı veriyor.
Ceza alsa bile hırsızlığın namussuzlugun cezası yok 1 seneye kadar olan cezalarda hapis yatirmiyorlaR. Adam elalemin malını çalıyor 3 yıl ceza alıyor iyi halden 1 yıla iniyor sonra denetimli serbestlikten saliveriliyor.
yahu  geçen haberlerde izledim herif kadına aşık oluyor kadın aşkına cevap  vermedigi için bi kaç yerinden bıçaklayıp öldürüyor.  Hakimin verdiği ceza ise katilin  çok sevdiğinden öldürdüğüne kannat ediyor ve karar verirken  indirim uyguluyor.
Hep diyorum yine de diyorum ceza kanunları şeriat kanunları ile değişsin. Bak bakalım memlekette süz oranı nasılda minimum düzeye iniyor.
Sözde laik bir ülkeyiz diye geçiriyoruz ama ceza hukukundan tutunda evlenme hukukuna kadar her şeyimiz yabancılardan alınma. .
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2015, 08:18:04 »
Kat mülkiyeti kanununu okumak lazım vardır belki orda. Ya da hukukcu arkadaşlar bilirlwr
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2015, 09:08:33 »
Kat mülkiyeti kanununu okumak lazım vardır belki orda. Ya da hukukcu arkadaşlar bilirlwr
Kanun çok uzun >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2015, 09:46:59 »
Gecmis olsun Ozcan.
Konunun kulturel yonunde cok vahim seyler var. Gecen bir arastirma vardi Dunya capinda yolsuzluk uzerine. Siralamadaki ulkeler cok ilgincti, cok dusundurucu.
Benim bildigim apartman yonetimi icin en az 6 daire olmali apartmanda. Yani yonetim belirleyebilirsiniz. Itiraz olursa Kayyum atanir disaridan ama onun maas vs sini apartman odemek zorunda kalir. Cogunluk kamera derse buna herkes katilmak zorunda.
 Yine daha net bilgisi olan cevap vercektir

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2015, 09:49:37
+ Basina ulasmayi deneyebilirsin bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2015, 10:06:13 »
Basın iyi fikir Hakan abi  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2015, 11:44:30 »
Geçmiş olsun abi. Tamda benim uzmanlık alanımdan gelmiş soru. 7 dene hırsızlık büroda çalıştım. Sanırım konuda ki asıl mesella güvenlik kamerası gibi görünsede bence büyük bir güvenlik zaafiyeyi var.
Abi hırsızlık saatlari genel olarak
Sabah insanlar işe gittikten hemen sonra (hırsız gözlemliyor olabilir)
Öğleden sonra ( Genelde apartmanda kimsenin olmadığı saatler )
Gece siz uyurken

Kullanılan yöntem
Hırsız ilk etapta evde kimsenin olmadığını öğrenmek için zile basacaktır yada sizin çıktığınızı görmüştür. Apartmandakilerle görüşün kimo demeden tanımadıklari kişilere apartmanın kapısını açmasınlar. Açsalar dahi gözlemlesinler kime geldi diye (Hırsız sucu elektirikci vs. Diyebilir)
Muhakkak evden çıkarken ve uyurken kapılarımızı kitleyelim ve sürgüleyelim.
Kapı kilitli demek güvenli demek mi hayır kilidin kırılıp kapının açılması 30 sn kısa bir süre. O nedenle çelil destekli kapı kilidi , ilk etapta ucu kırılan kapı kilidi, ayna göbekli kapı kilidi gibi kilitleri kullanmanızı tavsiye ederim. Eğerki anahtar girişinin ucu kurbağcıkla tutulabiliyorsa kırılıp açılması çok basit. Çivi gibi olan anahtarları hele hiç kullanmayın onlar en basit açılanı. Hırsız öncelikle uğraşmadan açacağı kapıyı seçer.
Dairenin giriş veya en üst kat olmasıda hırsız için bir tercih sebebi.
Akşam yatmadan cam ve balkon kapısının kapatılması şart. Ulaşılır bir yerse ilave önlem alınmalı.
Güvenlik kamerası olayına gelirsek caydırıcılığı var ama hırsızlığa bir en gel değil. Hırsız için yine bir tercih meselesi. Kameranın hırsızın yakalanmasın da etkisi çok büyük ama görüntüdeki hırsızı tanıyan birinin çıkması lazım ki kimliği belirlensin. Kameranın giren çıkan insanların yüzünü çekecek bir yerde olmasında fayda var. Polis konusuna gelince abi yine vatandaşın ihmali çok bana göre. Bana dokunmayan insan bin yaşasın misali gördüklerine duyarsız kalıyor. Ben kimseye insanların üstüne atlayın demiyorum ama 155 i ücretsiz olarak arayıp şüpeli şahısları ihbar edebilirler. Yada camdan balkonda sokaktaki tanımadığı kişiye birinimi arıyorsun vs diye seslene bilirler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2015, 12:26:29 »
Açıklamaların için teşekkür ederim Mehmet.Evin kilidini hemen Kale'nin alarm'lı olan modeliyle değiştiriyorum.Aliexpres'ten ev için uygun android sistemli alarm baktım ve @Ahmet Güve (8047)  'den rica ettim sipariş verecek.Apartmanın ön ve arka tarafı için 50w gücünde led projektör siparişi verdim karanlık hiç bir yer kalmasın.
Tabii bir de apartman sakinleri giriş çıkışlarda ana kapıyı kapatmaya özen göstermeliler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2015, 13:04:20 »
Açıklamaların için teşekkür ederim Mehmet.Evin kilidini hemen Kale'nin alarm'lı olan modeliyle değiştiriyorum.Aliexpres'ten ev için uygun android sistemli alarm baktım ve @Ahmet Güve (8047)  'den rica ettim sipariş verecek.Apartmanın ön ve arka tarafı için 50w gücünde led projektör siparişi verdim karanlık hiç bir yer kalmasın.
Tabii bir de apartman sakinleri giriş çıkışlarda ana kapıyı kapatmaya özen göstermeliler.

Abi aldığın ürün bu sanırsam. Buna ilave olarak. Kilit önüne gelen bu muhafazaya sahipsen bir nebze daha fazla güvenlik sağlıyor. Tabi birde şunu sormak istiyorum abi. Bahsettiğin hırsızlıklar kapı kilit göbeği kırılmak suretiylemi gerçekleşiyor yoksa daha farklı şekilde mi ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2015, 13:23:16 »
Bahsettiğim nenenin evi bahçe katı.Onun evine pimapen pencereyi kastırarak veya tornavida yöntemi ile girmiştiler.Karşı daireye de bir kaç defa girdiler.Onda ki yöntemde aynı
Hatta ve hatta bahçe katındaki evlerle birlikte giriş katta ki evlere de aynı yöntemle girdiler.Tabii ki bu anahtar kilitlerine zarar vermeyecekleri anlamına da gelmez.
Bu arada ikinci fotoğrafta ki kapak yok benim kapımda :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2015, 14:42:57 »
Bahsettiğim nenenin evi bahçe katı.Onun evine pimapen pencereyi kastırarak veya tornavida yöntemi ile girmiştiler.Karşı daireye de bir kaç defa girdiler.Onda ki yöntemde aynı
Hatta ve hatta bahçe katındaki evlerle birlikte giriş katta ki evlere de aynı yöntemle girdiler.Tabii ki bu anahtar kilitlerine zarar vermeyecekleri anlamına da gelmez.
Bu arada ikinci fotoğrafta ki kapak yok benim kapımda :(
Abi o vakit kilidin kafının dışına doğru çıkmayacak ölcüde olmasına dikkat et. Eğerki kilit kapının dışında tutulacak şekilde ise kurbacık ile tutularak kırılması çok kolay. Kırıldıktan sonra düz tornavida ile ortadaki siyah halka çevrildiğinde kapı kilidi açılıyor. Bahçe katında oturanlar için öncelikle demir korkuluk şart. İkinci önlem olarak cam arkası kilitler mevcut. Yani açmak için sadece pvc kastırmak yetmez.

Temsili örnek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2015, 14:46:43 »
İlave olarak bitişik nizam apartmanların teras katında oturanların daha fazla önlem almaları şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 04, 2015, 19:32:04 »
Herkese selamlar. Yine ben geldim...

Saat 14 gibi evden çıktığımda yukarıda bahsettiğim evine hırsız giren komşum beni uyardı.
Abi gece çocuk uyandı ona baktığım sırada dışarıda ses duydum. Baktığımda üç kişi senin arabanın başında arabayı kurcalıyordular. Ne yapıyorsunuz diye bağırınca bana silah gösterip gir içeri deyip beyaz bir kartal ile kaçtılar dedi.
Şimdi gidip arabaya alarm taktıracağım. Açık bir aksesuarcı bulurum inşaallah.
Bu arada ev için alarm siparişini  dün akşam verdik bu sabahta kargoya verilmiş. Sim kart ve wrilles destekli. Hırsız, su, gaz ve duman dedektörleri var.

Abi aldığın ürün bu sanırsam. Buna ilave olarak. Kilit önüne gelen bu muhafazaya sahipsen bir nebze daha fazla güvenlik sağlıyor. Tabi birde şunu sormak istiyorum abi. Bahsettiğin hırsızlıklar kapı kilit göbeği kırılmak suretiylemi gerçekleşiyor yoksa daha farklı şekilde mi ?
Mehmet fotoğraftaki kapak her iki kilit ucunda da var. O zaman alacağım kilit işe yarar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 04, 2015, 22:22:20 »

Saat 14 gibi evden çıktığımda yukarıda bahsettiğim evine hırsız giren komşum beni uyardı.
Abi gece çocuk uyandı ona baktığım sırada dışarıda ses duydum. Baktığımda üç kişi senin arabanın başında arabayı kurcalıyordular. Ne yapıyorsunuz diye bağırınca bana silah gösterip gir içeri deyip beyaz bir kartal ile kaçtılar dedi.
Bu arada ev için alarm siparişini  dün akşam verdik bu sabahta kargoya verilmiş. Sim kart ve wrilles destekli. Hırsız, su, gaz ve duman dedektörleri var.
Mehmet fotoğraftaki kapak her iki kilit ucunda da var. O zaman alacağım kilit işe yarar mı?
nerede oturuyodunuz acaba çok merak ettim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 04, 2015, 22:25:29 »
Saat 22:18 alarmı taktırdım eve şimdi geldim.
170 TL'ye taktırdım. Yer bulma özellikli klasik kumandalı bir alarm aldım. Kumandası araç kumandasına takılan modeli 250 TL fiyatı vardı onu tercih etmedim...
Hakkımızda hayırlısı olsun

nerede oturuyodunuz acaba çok merak ettim 
Yakuplu Merkez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 05, 2015, 00:03:51 »
Bizim apartmanda girişte bide 1.katta kamera var ek olarak tüm arabaları gören bir kamerada dışarda ama hırsıza ne kadar uğraşırsan uğraş Türkiye'de adalet sadece sarayların ismi o yüzden ellerinden geleni ardına koymuyorlar.Bide hep merak ediyorum bu yeni araçların hepsinde immobilizer var anahtar olmadan araçlarımızı nasıl çalabiliyorlar?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 05, 2015, 00:09:39 »

Tekrar geçmiş olsun abi. Hiçbir önlem %100 çözüm değil. Kilit değişimi yaparak aldığımız önlem kapı göbeği kırılmak suretiyle kapının açılmasında önemli bir faktör. Birden fazla yöntem olduğu için %100 olmasada çok etkili. Alarm alman mantıklı olmuş abi. Alarm da %100 çözüm değil çünkü sökülen ve su dolu kovanın içine atılandan tut içine köpük sıkılan sirene kadar değişik yöntemler mevcut. Cihazın sim kart desteği var demişsin abi. Senin telefonuna mesaj gönderebilir ancak malum ülkemizde imei kayıtlı değilse sim kart taktıktan kısa bir süre sonra gsm özelliği kayıt dışı imei muhabbetine iptal olabilir. Zararı en aza indirgemek için evde mümkün mertebe değerli eşya saklamama taraftarıyım. Araba ya da alarm taktırman iyi olmuş abi.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2015, 08:24:02
Bizim apartmanda girişte bide 1.katta kamera var ek olarak tüm arabaları gören bir kamerada dışarda ama hırsıza ne kadar uğraşırsan uğraş Türkiye'de adalet sadece sarayların ismi o yüzden ellerinden geleni ardına koymuyorlar.Bide hep merak ediyorum bu yeni araçların hepsinde immobilizer var anahtar olmadan araçlarımızı nasıl çalabiliyorlar?
Burak arabanın anahtarını dışarda bir yere verirsen anahtarını kopyalaya bilirler.
Genelde hırsız eve girip önce evi soyar araba anahtarı bulursa dışarda düğmeye basar arabayı bulursa çalar son olarakta hyundailerde uygulamalı gördüm ecu yu ve direksiyon altında scada diye bir parçayı değiştirip düz kontak hesabı çalıyorlar. ( 3 dk max)