0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bozulmuş yağın zarar vermeyipte yeni yağın zarar verebileceğini ilkkez duydum. Peki şanzımancı yağ artı balataların değişiminin maliyetini söylemedi mi ?
Balata o kadar kolay mıymış, yağ mı tutuyormuş? Ben mantıklı bir şey göremedim.Eğer vites geçişlerinizde genellikle bir sıkıntı yoksa değiştirin, yalnız şanzıman içinde bir süzgeç vardır, onu da değiştirmeniz gerektirmektedir. Aşınan tozları, kötü yağı tutar, o süzgeç çok kirlendiğinden ömrünü doldurmuştur. Bu yağ değişim işlemini yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.Yağ dönüş hortumunu çıkararak kirli yağın da çıkması sağlanırsa içeride hiç bir pis yağ kalmaz. Vites geçişlerini hissetmezsiniz yağ değişimi sonrası.Ayrıca da ne kadar geç olursa olsun güç olmasından iyidir. Değiştirin şanzımanı rahatlatın. Yağın daha fazla zarar vermesini engeller.
merhaba 2004 model otomatik rav 4 aracımı kontrol için ustaya götürdüğümde bir kaç ufak tefek sorun dışında şanzıman yağımın çok kötü durumda olduğunu yğın bozulmuş olduğunu koktuğunu değişmesi gerektiğini söyledi ki aracımda nadir de olsa vites geçişlerini sesli veya aracı irkmesiyle hissttirmeye başlamıştı değiştirelim dediğimde bir şanzumancıya gitmemi tavsiye etti bir kaç gün sonra ivedik sanayisinde bir şanzumancıya gittim usta yağı değiştirirsek şanzumandaki balataların çok ince olduğunu ve yeni yağın bunları dökeceğini başıma iş açacağımı söyledi değiştirmemem gerektiğini böyle idare etmemi tavsiye etti servisi aradım onlara sordum onayladılar olabilir dediler siz gelin şanzumana revizyon yapalım dediler en az 3000tl masrafımın olacağını söylediler çelişkide kaldım foruma bir göz attığımda insanlar aracının şanzıman yağını kendileri değiştiryor ve her 50 000 km de bi ben 165000 km deki aracımın şanzıman yağını 1 kese değiştirdim ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz..
Manuel şanzımanlarda zamanında değişmediyse yağ aşınmalardan ötürü yağın kalınlığı artıyor öyle götürüyor, yağ değiştiğinde o parçalar da gittiğinden ses yapma, boşluk vs gibi sorunlar çıkabiliyor ama tork konvertörde böyle bir şey olacağını sanmıyorum. 160 binde accord alıp yağını değiştiren bir forumdaşımız var @Selman Yalçın (18649) . Ben beklenmeden serviste içindeki süzgeciyle birlikte değiştirilmesi taraftarıyım ve öyle yapardım.
@Mutlu Tekir (30216) Bende Accorddan önce 185bin kmde sattığım otomatik vites 2006 model ford focusum vardı. Ben bunu araştırdığımda şanzıman yağının bu zamana kadar değiştirilmediğini öğrendim ve şanzımanında en ufak bir sıkıntı yoktu. Bir kaç yerde okuduğumda şanzımana dokunulmaması gerekli diyorlardı.Aldığım Accordum ise şuan 246bin kmde şanzıman yağı daha önce değiştirilmiş ve focustaki vites geçişleri kadar yumuşak değil, focusta vites geçişlerini hiç anlamazdım bile ancak bu Accord kafa sallıyor, Ankara taraflarına gidebilirsem bende yağını değiştirmeyi düşünüyorum.
Benim aracımda her 45 bin km de değişmesi gerektiği soyleniyor. Ben 63 bin de almıştım 51 bin de şanzıman yağı değişmiş olmasına rağmen alır almaz ben yine değiştirttim. Ayrıca şanzıman yağlarının tamamı değişemiyor, 9 lt yağın 3 lt değişebiliyor bildiğim kadarıyla.