0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar tekrar rav4 ile aranıza katıldım. 2008 model 69 binde ve extra.Araç her 10bin bakımda eksiksiz serviste bakım görmüş. Bende ilk bakımı fethiye bakırcılar toyota serviste yaptırdım. Aldığım castrol 5 40 edge yağ bu motora uygun değil dediler. Sn ap kodları vs gibi şeyler söylediler bilgisayar 10 40 öneriyor dediler. Ben yinede 5 30 toyota yağ koydurdum.Araç çok tozlu ortamda kullanıldığı için filtreler değişti. Kabin filtresi değişmesin dedim. Elimde yedek vardı.Ayrıca yine şanzıman yağını değiştirelim dedim.şanzıman fitresi yok dediler. Aynı motor yağı gibi tapası açılıp yağ boşaltılıp yağ ekleniyormuş. Israrla filtre benzeri birşey varsa değiştirelim diye ısarar ettim yok dedier..Öncelikle castrol 5 40 ege benim araca uygun değilmi.olmadı mobil1 formula 5 30 koyacağım zaten. Ayrıca otomatik vites yağı değişimi normalmidir. Filtre vs yokmudur.. Bundan sonra servisi özel serviste yaptıracağım. Hangi şanzıman yağını tercih etmeliyim. 40bin de otomatik vites yağını değiştiriyorum.Teşekkürler. Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2016, 11:05:08Kusura bakmayın yanlış yere yazmışım. Silemedim.