Gönderen Konu: 2008 M/M DİZEL OTOMATİK SATILMIYOR!  (Okunma sayısı 4918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 M/M DİZEL OTOMATİK SATILMIYOR!
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2015, 08:36:41 »
2-3 yil önce32 bin olan aracin su an 40 bin olması kadar makul bi şey daha olamaz.
2013 te  38 bin olan sidir araç su anda 55 bin TL de  17 bin TL zam gelmiş. ..,.,.............
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2015, 08:36:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2015, 09:40:30 »
hocam ben 2009 model d4d mmt yi 2014 Mayıs ayında 36500 ' e aldım. Hiç kazaı olmayan, hiç boyası olmayan bir araba. 149.00 km'de. Ve Full servis bakımlı. Benim aracım bile kasko değeri 32500 olarak görünüyor. Dolayısıyla piyasa sıfır araçlara göre şekilleniyor. Böylece alıcı da satıcı da zarar ediyor. Oysaki eskiden kasko değeri araçların satış fiyatlarından daha fazla olurdu. Şimdi tam tersi oluyor. Anlamış değilim.

Hayırlısı olsun. İnşallah en kısa sürede satarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2015, 09:44:26 »
Şu anda da çoğu aracın gerçek satış fiyatı kasko değerinin altında aslında. Nete ilk koyulan fiyatlar abartılı, pazarlıktan sonra gerçek alım satım değerine geliyor. Yıl sonu yaklaştıkça araç arayanlar sıfır kampanyalarını da beklemeye başladığından ikinci elde tereddüt yaşanıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • demircank
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2015, 11:04:29 »
Aslında piyasa şu anaa ölücülere kalmış durumda. Uygun alıp 3-5 ay sonra sağlam bir karla satacak uyanıklar.:)
Corolla D-4D Elegant MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2015, 12:03:07 »
Bende aynı dertten muzdaripim. Aracımı 2 defa ilana koydum 1 kişi bile aramadı ama 1000 kişiye yakın bakan var. satmayıp yaz başınımı beklemeli bilemedim. Toyota öyle abartıldığı kadar hemen satılan bir araç değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 16, 2015, 12:06:33 »
arabanin durumuyla fiyati ortada 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 16, 2015, 12:34:05 »
ya şu MMT şanzumana söylenen vites geçişleri hissediliyor olayına taktım :D arkadaş manuelde sanki kaymakmı ? aynı şey bu araçta manuel gibi o mantıkla çalışıyor nedir bu MMT ye takılan vites geçişleri hissediliyor yakıştırması :) sanki manueli kaymak gibi geçiriyor herkes :) :D

benim yaris MMt ve çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım araç 92K oldu çatır çatır gidiyor mübarek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 16, 2015, 13:21:20 »
 Mesut Bey ben Manuel corollanin şanziman yagini motul koydum inan kaymak oldu. Bir parmakla bile geciyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 16, 2015, 14:13:15 »
Mesut'un dediğine katılıyorum, genel anlamda söylüyorum çok fazla takıntılarımız var, otomatik araba görüyoruz püsküllüsünü arıyoruz, düne kadar hepimiz kuş serisine binmiyor muydu?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2015, 14:58:40 »
ya şu MMT şanzumana söylenen vites geçişleri hissediliyor olayına taktım :D arkadaş manuelde sanki kaymakmı ? aynı şey bu araçta manuel gibi o mantıkla çalışıyor nedir bu MMT ye takılan vites geçişleri hissediliyor yakıştırması :) sanki manueli kaymak gibi geçiriyor herkes :) :D

benim yaris MMt ve çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım araç 92K oldu çatır çatır gidiyor mübarek.

Mesut bey,
MMT'nin vites geçişlerinin hissedilmesi manuel vites ile kıyaslanmıyor. Kıyaslama benzinlinin otomatik vitesi ile yapılıyor. Gerçekten de benzinlinin otomatik vites geçişleri Dizelin MMT vites geçişlerine göre hissedilmiyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2015, 15:03:28 »
Mesut bey,
MMT'nin vites geçişlerinin hissedilmesi manuel vites ile kıyaslanmıyor. Kıyaslama benzinlinin otomatik vitesi ile yapılıyor. Gerçekten de benzinlinin otomatik vites geçişleri Dizelin MMT vites geçişlerine göre hissedilmiyor.

iyide benzinli otomatik dediğimiz CVT sosnuz vites, yani ortada bir vites yok, kasnak ve zincirden oluşuyor , yani bu şanzıman ile MMT nin kıyaslanması büyük haksızlık. MMT manuel bir vitestir otomatik değilki, mekanik olarak elektrik motoru geçişleri yapıyor sadece. sol ayak yerine

https://www.youtube.com/watch?v=c47caRqbbnE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 16, 2015, 15:39:57 »
iyide benzinli otomatik dediğimiz CVT sosnuz vites, yani ortada bir vites yok, kasnak ve zincirden oluşuyor , yani bu şanzıman ile MMT nin kıyaslanması büyük haksızlık. MMT manuel bir vitestir otomatik değilki, mekanik olarak elektrik motoru geçişleri yapıyor sadece. sol ayak yerine

https://www.youtube.com/watch?v=c47caRqbbnE

Evet haklısınız. Ama kıyaslamayı yapanlar bu detayları bilmiyor ki. Sade kullanıcı olarak araca bindiğinde hissettiğini söylüyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 16, 2015, 16:56:38 »
Bende aynı dertten muzdaripim. Aracımı 2 defa ilana koydum 1 kişi bile aramadı ama 1000 kişiye yakın bakan var. satmayıp yaz başınımı beklemeli bilemedim. Toyota öyle abartıldığı kadar hemen satılan bir araç değil.
Konuyu açan arkadaşin ilana yazdigi gibi  sizinde aracınızın fiyatı Allahuekber dağlarındaysa satamazsınız.
Ben 2 aydir arac ariyorum. Bi cok saticiya Aracın hakkı bu değil neden yüksek yazıyorsunuz  diye soruyorum malum sitede herkes böyle yazıyor diye kendini savunuyorlar.
Eskiden araçların fiyatı kasko bedeline göre belli olurdu. Yani kasko değerini geçmezdi geçenler ise ekstralari bol olduğu için yüksek rakam isterdi.
Şimdi ise arabası temiz boyasız tramersiz olanda çok para istiyor 5 parça boyalı 10 bin tl tramer kaydı olanda hemen hemen aynı rakamları istiyor.
Devletin bu 2. El  Piyasasina gerçekten bir el atması lazım.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2015, 17:22:08 »
serbest piyasa ekonomisi isteyen istediği fiyatı yazar söyler beğenmeyen almaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 17, 2015, 00:36:53 »
Siz serbest piyasa ekonomisini herkesin kafasına göre fiyat belirlemesi sanıyorsunuz galiba yok öyle bi şey.  Evet herkesin mali kendine istediği fiyatı yazar ama her şeyin bir usulü adabı vardır.  Bir ürüne haketmedigi fahiş bir fiyatı yazmaya başka bi şey derler.
Şunu unutmayalım araç artık bir lüks değil zaruri bir ihtiyaç oldu. İnsanların evinde çoluğu çocuğu var hastası yaşlısı var.
Şimdi bakıyorsun adam 93 şahine 12 bin yazmış bu hak mı adalet mi?
Veya 5 parça boyalı arabasına boyasız araç fiyatını yazmış bu doğru bi hareket mi? 20 bin veya  30 bin liraya güzel arabalara binmek varken neden 98 model teneke hondalara binelim ki?
Ama tabi sizin tuzunuz kuru o yüzden anlamazsınız insanların halinden serbest ekonomi der geçersiniz işinize nasıl geliyorsa
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 17, 2015, 08:24:52 »
Ülkemiz haricinde dünyanın herhangi bir yerinde aracın alındığı fiyatın üstünde satıldığı ülke var mıdır bilemiyorum.

Bir araca 50.000tl verilsin diyelim ve bu araç ile onbinlerce km yol yapılsın ve üç sene sonra aldığı fiyatın çok üstüne satmaya çalışılsın. Her yerde olduğu gibi ticaretin de bir ahlakının olduğunu unutmamak gerekir.

Misal, 2012 yılının sonlarında golf 1.2tsi comfortline donanım sıfır km fiyatını 42.500tl ye bırakmışlardı. Sadece tamamıyla aynı özelliklerde ve motor hacminde olan bu aracın 1,5-2  sene sonra ikinci elleri 50.000tl civarlarında gezindi.

Maalesef ülkemizdeki otomobil piyasası üzerindeki bu ötv oranları arttığı müddetçe de bu konuların çoğalması normal. Ancak yine de satıcıların makul düzeyde fiyat belirlemeleri, sıfır aldıkları fiyata on binlerce km sonra 5-10 bin karla satmaya çalışmamalarını tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 17, 2015, 08:48:45 »
Aracını satana bir şey diyemiyorum. Geçen 2014'de pejo 206 5 parça boyalı, arka torsiyon ses yaparken 16.500'e sattım. Çünkü ancak o fiyata satarsam corolla alabilecektim. Ancak arabayı 2011'de 12.500'e almıştım. üstüne iki parça boya da ben ekledim :D

Piyasa satınalınacak hedef arabaya göre kendi aracını fiyatlandırma üzerine dönüyor. Birdesıfır araba fiyatlarına göre.

Sıfır araba fiyatı 10 lira ise 2 sene önce 7 liraya satılan arabaya 9 lira isteniyor. Oysa arabayı çalıştırdığın an fiyatının %30 düşmesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • demircank
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 17, 2015, 08:51:47 »
Siz serbest piyasa ekonomisini herkesin kafasına göre fiyat belirlemesi sanıyorsunuz galiba yok öyle bi şey.  Evet herkesin mali kendine istediği fiyatı yazar ama her şeyin bir usulü adabı vardır.  Bir ürüne haketmedigi fahiş bir fiyatı yazmaya başka bi şey derler.
Şunu unutmayalım araç artık bir lüks değil zaruri bir ihtiyaç oldu. İnsanların evinde çoluğu çocuğu var hastası yaşlısı var.
Şimdi bakıyorsun adam 93 şahine 12 bin yazmış bu hak mı adalet mi?
Veya 5 parça boyalı arabasına boyasız araç fiyatını yazmış bu doğru bi hareket mi? 20 bin veya  30 bin liraya güzel arabalara binmek varken neden 98 model teneke hondalara binelim ki?
Ama tabi sizin tuzunuz kuru o yüzden anlamazsınız insanların halinden serbest ekonomi der geçersiniz işinize nasıl geliyorsa

Araç 39.500 TL'ye satıldı, öngörünüz tutmadı. Şimdi siz aracı alanı da yargılarsınız!
Corolla D-4D Elegant MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 17, 2015, 08:53:05 »
Siz şu an olması gerektiği konuşuyorsunuz da. Kuş serisi 12bin lira olmuş. Millette düşünce şu "bunu aynı paraya satarsam ne alacam"  bende efsane kasa var. 15.250ye aldım. 6-7bin lira harcadım. Masrafında değilim.  Şu piyasada  1.3 15bin liraya almak isteyeni gördüm.  18deyince çok istiyorsun diyorlar. Ben şimdi  arabayı 15 versem 100 kişi tüh diyecek.  Tamam sattım diyelim 15 liraya, e12 35bin olmuş T25 avensis 40bin lira olmus. Hocam yorgun yıpranmış kazalı boyalı pert mi alalım 30 bin liraya. Kusurlularda30bin lira. Burda insanların degil. Sistemin hatası var. Devlet ötvden kdvden vazgeçmediği sürece bu iş alıcı hariç herkese yaansıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 17, 2015, 08:54:06 »
Araç 39.500 TL'ye satıldı, öngörünüz tutmadı. Şimdi siz aracı alanı da yargılarsınız!
Hayırlı olsun. Alan da iyi günlerde binsin. Siz de daha iyilerini alın inşallah.