Anket

Hangi işletim sistemi?

Android
Ios
Windows

Gönderen Konu: Hangi işletim sistemi (Telefon)?  (Okunma sayısı 4931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Hangi işletim sistemi (Telefon)?
« : Kasım 10, 2015, 14:58:10 »
  Selamlar...
 Telefonda hangi işletim sistemini daha kullanıcı dostu, sağlıklı, uygun ve güvenilir görüyorsunuz ve neden? Hangisinin hangisini, sizce ne gibi avantajları ve dezavantajları var?

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 10, 2015, 14:58:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi işletim sistemi (Telefon)?
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2015, 15:31:51 »
Özelleştirme ve sisteme müdahele etme açısından Android başa oynar ama bu müdahaleler sistemi yavaşlatıyor. Tercih meselesidir. Benim için hız önemli sistem çok fazla ozellesmesine gerek yok dersen ios ve wp en iyisidir.
Ben kurcalarim yeni rom atarım. Vs dersen Android candır
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2015, 15:35:13 »
Hemen sıkı bir ios kullanıcısı olarak yorum yapayım

İos arka planda sürekli olarak uygulama güncellemiyor. buda tuşlar kilitliyken şarjın en yavaş halde azalmasını sağlıyor

Güncellemeleri ile sürekli takip ediyor.

Ben geliştirici değilim. bu yüzden ios tercih ettim. eğerki root yada rom kurulumu gibi şeyleri uygulayayım deseydim HTC alırdım. HTC bunların hepsini kendi internet sitesinde imkan sunuyor

Garanti konusunda ise Apple , sorgusuz olarak yeni bir cihazla değişim yapıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2015, 15:55:28 »
Bence de iOs birinci sıradadır. Android kullanıyorum şuan. Windows hiç kullanmadım ona yorum yapamaycağım.

iOs çok stabil çalışıyor. Yıllar geçtikçe yıpranma olayı çok çok az miktarda. Ayrıca garanti işlemlerindeki hızlılık ve uyguladıkları çözümler gerçekten mükemmel.

Android kağıt üzerinde iOs tan daha iyi gibi duryor. 4Gb ram vs gibi olaylarla reklamını iyi yapıyor. Ancak burda kullanıcıların gözden kaçırdığı bir nokta var. O 4 gb tan senin kullanımın için ne kadar kalıyor? Şuanda LG G2 kullanıcısıyım. Birkaç ayda bir telefona format atmak gerekiyor yoksa kasmalara başlıyor. Ve bu telefon daha 1 yılını yeni doldurdu. Zaten bu telefonla hiç yıldızlarımız barışmadı arkadaş :D

Velhasıl benim için iOs 1 numaradır ama maddi sebeplerden ötürü android kullanıyorum.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2015, 16:16:05 »
Windowsu kafadan silin. Mağazada uygulama azlığı ve talebin olmaması, programcıları ios ve androide sevk ediyor. Bu durumda olan tüketiciye oldu . Özellikle lumia serisiyle bir bütün olan windows phone. Diğer markaların projeleri için hiç mantıklı degil.
Androide gelecek olursak akıcı olarak LG G serilerini gördüm. Ama şarj olayı iyi degil. G2 tatminkar.Androidin kasması ram işlemci tanımıyor. Ama özgürlük namına, mağazadaki ürünlerin ücretsiz olması müşteriyi memnun ediyor.
İos hiç kullanmadım 6serisine kadar apple tutuculuğu 6 serisiyle müşteri taleplerine karşılık verdiler. Güncelemelerinin her telefona vermesi beğendiğim yönü. Androidde günceleme satış odaklı. Yeni telefonlar güncellemeye alınıyor diğerleri çöp olsun.Uygulama olayı ise proğram geliştiricilerin ekmek yediği işletim sistemi. Mağazada alışveriş odaklı, androide göre kaliteli uygulamalar ilk önce iosta çıkıyor. Tek tuş olayını sevmiyorum.Gelenekçi bir marka apple. Bataryasına kadar üretiyor. Garanti değişim olayları güzel. İlerde düşünebilirim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2015, 17:47:21 »
Aslinda windows sanki daha kullanisli gibi geliyor bana ama nedense az win li telefon var. Guncellemelere 36 ay garanti veriyor sanirim. Ben ozellikle Here Map i merak ediyorum. Win tabanli telefonlarda full ve ucretsiz mi, trafik durumu mevcut mu, hiz sinirlarini vs veriyor mu?
Ios da navigasyon nasil?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2015, 18:43:01 »
Here mapi kullandım Ankara'da kayboluyordum.  Yandex Navigasyon çok çok iyi. Istanbulda ağırlıklı yandex nagivasyon kullanılıyormuş. Anlık trafik durumunu göstermesi çok güzel. Valla Yandexten beklemezdim. Ankarayı Yandexle çok iyi gezdim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2015, 18:58:02 »
Windows 10 mobile telefonlara bulaşmak için henüz erken. Microsoft Nokia yı aldı ama ne var ne yok diğer platformlarla paylaşıyor. Androidte de here maps here drive uygulaması mevcut.

Ben yeni bir telefon alacak olsam ANDROİD seçerdim, SAMSUNG değil ama  :tamam: Oyun program vb vb bir sürü kaynak var ücretli ücretsiz. :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2015, 19:01:11 »
Uzun bir zaman önce androidde rom geliştirme ekibindeydim iyi bir şekilde uğraşmıştık. Sonradan bir rom yaptık ama piyasaya sürmedik sadece kendimiz kullandık. Zamanında cyanogen mod vs o telefona sağlam bir yazılım verememişti.

Neyse iyi bir androidçi olarak yazılım konusundan dolayı ios derim. Ama benim gibi telefonun çökmesini vs umursamayan ve rahat olmak isteyen kişiler iseniz android :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2015, 19:04:54 »
Android candır.  Resim foto vs. İstediğiniz gibi bilgisayara transfer yapabiliyorsunuz çok basit.
Ama ios öyle değil zengin işi herşey para ve telefonu bilgisayara bağlamak için ekstra bi güç ve bilgi gerekiyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2015, 19:06:30 »
Android candır.  Resim foto vs. İstediğiniz gibi bilgisayara transfer yapabiliyorsunuz çok basit.
Ama ios öyle değil zengin işi herşey para ve telefonu bilgisayara bağlamak için ekstra bi güç ve bilgi gerekiyor.

Zengin gibi davran hocam IOS de :) IOS tavsiye etmeyenleri dövüyorlar  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2015, 19:14:16 »
Eşimin telefon ios, ne zaman elime alsam bir acayip oluyorum. Herşeyden önce widgetsız, anaekransız telefon mu olur. Tüm kısayolları dizmişler ana ekran diye, widget yok, hava durumunu sürekli güncelleyip göstermiyor. E bir zahmet stabil çalışsın.
Android öte yandan arka planda çok şey çalıştırıyor evet ama bunu donanımıyla kapatıyor, kapatmaya çalışıyor. Lg ile Sony bu farkı kapatıyor, ios stabilliğini yakalamış durumda. z2 telefonumda bugüne kadar en ufak takılma yaşamadım. Batarya süresi ise 1 günden 4 güne kadar değişiyor.

Stabillik deniyor, araştırılan istatistiklere göre iosdaki programlar androiddekilere göre daha çok çöküyormuş, bilginize. (chip dergisi)

Güncelleme ise satış odaklı değil, donanım yeni çıkan androidi destekliyor mu, o firmanın eklentilerinin getirdiği yükü kaldırabilyor mu ona göre güncelleme alıyor ya da almıyor. Şu bir gerçek ki android üreticileri 6 ayda 1 yeni telefon tanıtıyorlar, bu hıza erişmek de kolay değil.

O nedenledir ki telefon alınır, iş gördüğü sürece kullanılır. Bundan önce samsung s3 kullanıyordum ve 6. ayın sonunda takılmalar çok artmıştı. Jail break, rom atma vs derken 2 sene idare ettim. Geçen sene de sony z2 ye geçtim, hiç bir takılma yok, hala işimi görüyor, bu gidişle bi 2 sene daha kullanırım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2015, 19:19:53 »
Eşimin telefon ios, ne zaman elime alsam bir acayip oluyorum. Herşeyden önce widgetsız, anaekransız telefon mu olur. Tüm kısayolları dizmişler ana ekran diye, widget yok, hava durumunu sürekli güncelleyip göstermiyor. E bir zahmet stabil çalışsın.
Android öte yandan arka planda çok şey çalıştırıyor evet ama bunu donanımıyla kapatıyor, kapatmaya çalışıyor. Lg ile Sony bu farkı kapatıyor, ios stabilliğini yakalamış durumda. z2 telefonumda bugüne kadar en ufak takılma yaşamadım. Batarya süresi ise 1 günden 4 güne kadar değişiyor.

Stabillik deniyor, araştırılan istatistiklere göre iosdaki programlar androiddekilere göre daha çok çöküyormuş, bilginize. (chip dergisi)
Mutlu, stabil lafına uyuz olmaya başladım :) Çoluk çocuk herkes stabil diyor, bende Lumia var Windows 10 yüklü tutturmuşlar telefon çok stabil falan filan, yahu program yok ki stabil olmasın :) Cascavlak hiç birşeyi yok. Forumlarda bakıyorum da çoluk çocuk oyun oynuyor çet yapıyor sosyal ağlarda geziyor al sana telefon. Ahhhh ahhh androidli günlerimi özlüyorum, bende kolay kolay telefon değiştirenlerden değilim ama şu var lumia taş gibi telefon, taş niyetine birisini kafasına atabilirsin yani o derece :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2015, 21:00:56 »
Ben sıkı bir android takipçisiyim çünkü teknolojiye merakım büyük aldığım telefonun dışından girip içinden çıkmalıyım rom yazılım script vs çünkü telefondan sıkılıyorum bi süre sonra buda beni yeni yazılımlara romlara çekiyor bu yüzden ben android kullanıyorum androidde ücretsiz olarak igo primo var gps üzerinden çalışıyor kullanmıştım ama güvenlik konusunda kesinlikle ios çok daha güvenli derim bi kere kaynak kodları açık değil apple tarafından geliştiriliyor kimseye dağıtılmıyor buda ios'u güvenli yapıyor android herkese dağıtılıyor bunun yanında tüm üreticiler kendilerine göre kisişelleştiriyor vs diyebilirim android özgürlüktür ama ios daha stabil daha güvenli bir işletim sistemi wp konusuna hiç girmeyin çevremde wp kullanıpta telefondan memnun olan birine henüz rastlamadım.
@Ilke Arslan (19216) Zamanında çok değil 1sene önce falan bizimde ufak bi ekibimiz vardı abi bizdede aynı durum olmuştu 2-3 rom ile oynamıştık cynogen tabanlıydılar daha güzel olmuşlarda ama yayınlamamıştık daha doğrusu ekip dağıldı ekibin bulunduğu site kapandı falan kim bilir nerededir o romlar şimdi :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2015, 21:25:15 »
Bu soruya cevabım android tabiki.İos dediginiz işletim sistemi sizi tamamen kısıtlıyor hiçbirşey yapamıyorsunuz.zaten alanların çoğuda şekil için alıyor çok eminim.Aman neymiş telefonum apple.Telefonun apple ama o telefonda ben istediklerimi yapamadıktan sonra istersen telefon uçsun önemli mi ? pcden dosya atamıyorsun müzik atamıyorsun .çoğu uygulama paralı.anroid öylemi paralı uygulamayı bile apk olarak atıorsun telefon oldu bitti.her türlü şekle sokuyorsun telefonu root veya rom işine girmeden bile telefonunu kişiselleştirebiliyorsun.Telefonun şuan Asus zenfone6 fiyatına göre performansı galaxys5 ile birebir diyebilirim.buradan samsunga para yediren abilerim kardeşlerimede selamlarımı söyllüorum boşuna o kadar para veriorsunuz.ha androidde en iyi telefon markası ne derseniz htc der susarım.Saygılar...
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2015, 21:40:47 »
İOS bence jailbreak ile gayet güzelce hatta androidten daha fazla özelleştirme yapabiliyorsunuz. Androidte jailbrek gibi şeylere gerek kalmıyor diyenler olcak , kalıyor tabiykide yıllarca android kullandım root olmadan bir yere kadar özelleştirmeler :) İlle android dersen nexus cihazlar güzel onun dışında androide para verme bence. Binlerce lira verdiğin cihaza güncelleme gelecek mi sorusu adama koyar :) İlk çıktığından beri android kullanıp bu yıl ios a geçmiş biri olarak söylüyorum ios daha stabil rahat ve güzel bir işletim sistemi. İşin özeti jailbreak olamadan ios sana akülü araba verir ve sadece sen binebilirsin hızlı hızlı gezersin der ama android al sana el arabası yükleyebildiğini bindirebildiğini bindir ama yük arttıkça kolların yorulur yavaş gidersin der ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2015, 21:53:23 »
Artık android telefonlarda ram miktarı da arttı.Sistem çok rahat ve kararlı çalışmaya başladı.Özelleştirme imkanı var.Telefon fiyatları da ıosa göre makul sayılır.Windows telefonlar sıkıcı ve çok sıradan, marketi yetersiz.Bence android önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 16, 2015, 22:08:52 »
andoridin yaptiğini  ios yapsa oda stabil çalışmaz android bilgisiyar gibi ben andorid kullaniyorum telefon alcak olsam iosda alabilirim fark eden bişey yok benim için samsung note2 güncelleme gelmiyor ama gerekte yok stabil çalışıyor sorunsuz sıkıntısız lg 3 var kardeşimde ben aldım bir hafta kullandım böyle bir telefon yok  süper şuan alicak olsam note5 samsung s6 edge iphone 6 6plus arasinda kalirim ama iphone servet 128 gb lik 4.800 falandi hangisi oldugunu hatirlamiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2015, 00:19:41 »
Zengin gibi davran hocam IOS de :) IOS tavsiye etmeyenleri dövüyorlar  :rofl: :rofl: :rofl:
Abi herkesin tercihine zevkine saygı duyarım ama Android iosu her türlü yer. Menüsü kolay kişiselleştirme olayı basit beleş uygulamalari çok.
Bi yerde okumuştum Android sosyalizmdir ios ise emperyalizm diyordu vatandaş bence çokta doğru bi benzetme  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2015, 00:29:17 »
Abi herkesin tercihine zevkine saygı duyarım ama Android iosu her türlü yer. Menüsü kolay kişiselleştirme olayı basit beleş uygulamalari çok.
Bi yerde okumuştum Android sosyalizmdir ios ise emperyalizm diyordu vatandaş bence çokta doğru bi benzetme  :D

Boşuna jailbreak dememişler zaten :lol: Prisonbreak
THE END