Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152695 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #380 : Ağustos 23, 2016, 21:34:27 »
Merhaba arkadaşlar,

Biraz uzun oldu, kafam da biraz karışık ama vakit ayırıp okuyacak ve cevap verecek olan olursa sevinirim.

2010 Aralıkta sıfır aldığım 2011 model Corolla comfort extra dizel manuel 108.000 km.deki aracım için bugün bir alıcı ile 48.500 TL'ye anlaştık, kapora aldım. Bugün bankaya aracın ruhsatını faksladık, kredi çıkmasını bekliyoruz, herhalde bir kaç gün içinde satış gerçekleşir.

Aklımda yeni alacağım araç hakkında ve satın alma ile ilgili bazı sorular var.

65.000 TL'nin üstüne çıkmak istemiyorum ve 2 kriterim var, eşimin de kullanması için otomatik/yarı otomatik olması ve station wagon/yeterli bagaj hacmi olması. Bunlar haricinde elbette km.sinin yüksek olmaması (mümkünse 100.000 altı)

Bu 2 kriteri istediğim fiyatta sağlayan sıfır araç olmadığı için (bildiğiniz varsa belirtiniz) 2. el araçlara yöneleceğim. Şimdilik aklımda 2 araç var. Birincisi 2012-2014 Hyundai İ30 CW veya ikizi Kia Ceed SW (daha çok i30'dan yanayım). İkinci seçenek ise 2011-2013 Renault Grand Scenic.

Öğrendiğim kadarıyla İ30'un tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımanı varmış, sorunsuz fakat yakıt tüketimi yüksek tarzında bilgiler edindim. (Corolla'da şehirler arasında max 5, karma kullanımda max 6 lt. ile geziyordum), Bir de elite versiyonu donanım olarak epey tatmin edici görünüyor, i30'un yakıt tüketimi ve şanzımanı hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Renaulta ise hem Fransız olmasından hem de EDC şanzımanın olası problemlerinden dolayı pek sıcak değilim (DSG gibi problemli mi değil mi bilmiyorum ama 2. elde bu tarz çift kavramalı yarı otomatikler daha fazla tehlike arz ediyor gibi) Belki 2011-2014 Megane Sporttourer da olabilir bu arada, bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Bu modeller haricinde belirttiğim fiyat aralığında 2011'den daha yukarı araç önerilerine de açığım. D segmentinde de olabilir, 508 SW ilanı var epey, araç da güzel görünüyor ama sanırım mmt gibi tek kavramalı yarı otomatik bir de Corolla öncesinde 206 dizelim vardı epey uğraştırdı, o yüzden fransıza sıcak bakamıyorum.

Auris Touring Sport da baktım benzinli cvt'lere ama satışta fazla yok, geçen aylarda aracım satılmadığı için 2 tane cazip fiyatlı olanı kaçırdım aslında. şu an satışta olanların da fiyatları pek cazip değil.

Kısacası ilk aklımdaki seçenek İ30 CW özellikle bu araç hakkında bilgi veren ve başka araç önerisi olan olursa sevinirim.

Bunun haricinde satış ile ilgili; ben Tokat'ta yaşıyorum, baktığım araçların çoğu İstanbul veya çevresinde. Aracın plakasının Tokat olmasını istiyorum, bunu noterde belirtiyoruz sanırım ama, İstanbul'dan aracı alırsam plakasını Tokat'a geldiğimde mi değiştirmem gerekiyor yoksa bu işlem İstanbul'da yapılabiliyor mu? Yapılabiliyorsa yeni plakasına sigorta ve kaskoyu yaptırabilirim sanırım, ama plaka Tokat'ta çıkacaksa İstanbul'dan Tokat'a gelinceye kadar sigorta kasko işleri nasıl yapılıyor?
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Ağustos 23, 2016, 21:57:42 »
İ30 hatcback çalıştığım yerde iki arkadaşta var. İkisi de elite dizel otomatik. Yakıtı diğer dizellere göre fazla diyorlar. Ama rakam veremeyeceğim.
Alım satıma gelince abim bursadan bursa plakalı araç aldı sigortayı da hemen orada yola çıkmadan 16 plaka üzerinden yaptırdı (şehirlerarası yolsa sigortasız gitmek yasakmıymış neymiş). Ankaraya gelince de burda plakasını değiştirdi.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Ağustos 23, 2016, 22:09:37 »
İ30 hatcback çalıştığım yerde iki arkadaşta var. İkisi de elite dizel otomatik. Yakıtı diğer dizellere göre fazla diyorlar. Ama rakam veremeyeceğim.
Alım satıma gelince abim bursadan bursa plakalı araç aldı sigortayı da hemen orada yola çıkmadan 16 plaka üzerinden yaptırdı (şehirlerarası yolsa sigortasız gitmek yasakmıymış neymiş). Ankaraya gelince de burda plakasını değiştirdi.

Abi araç satılsa dahi eski sigortanın yanlış olmasın 15 gün geçerliliği mevcut.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2016, 22:17:40
Merhaba arkadaşlar,

Biraz uzun oldu, kafam da biraz karışık ama vakit ayırıp okuyacak ve cevap verecek olan olursa sevinirim.

2010 Aralıkta sıfır aldığım 2011 model Corolla comfort extra dizel manuel 108.000 km.deki aracım için bugün bir alıcı ile 48.500 TL'ye anlaştık, kapora aldım. Bugün bankaya aracın ruhsatını faksladık, kredi çıkmasını bekliyoruz, herhalde bir kaç gün içinde satış gerçekleşir.

65.000 TL'nin üstüne çıkmak istemiyorum ve 2 kriterim var, eşimin de kullanması için otomatik/yarı otomatik olması ve station wagon/yeterli bagaj hacmi olması. Bunlar haricinde elbette km.sinin yüksek olmaması (mümkünse 100.000 altı)

Bu 2 kriteri istediğim fiyatta sağlayan sıfır araç olmadığı için (bildiğiniz varsa belirtiniz) 2. el araçlara yöneleceğim. Şimdilik aklımda 2 araç var. Birincisi 2012-2014 Hyundai İ30 CW veya ikizi Kia Ceed SW (daha çok i30'dan yanayım). İkinci seçenek ise 2011-2013 Renault Grand Scenic.

Öğrendiğim kadarıyla İ30'un tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımanı varmış, sorunsuz fakat yakıt tüketimi yüksek tarzında bilgiler edindim. (Corolla'da şehirler arasında max 5, karma kullanımda max 6 lt. ile geziyordum), Bir de elite versiyonu donanım olarak epey tatmin edici görünüyor, i30'un yakıt tüketimi ve şanzımanı hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Renaulta ise hem Fransız olmasından hem de EDC şanzımanın olası problemlerinden dolayı pek sıcak değilim (DSG gibi problemli mi değil mi bilmiyorum ama 2. elde bu tarz çift kavramalı yarı otomatikler daha fazla tehlike arz ediyor gibi) Belki 2011-2014 Megane Sporttourer da olabilir bu arada, bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Bu modeller haricinde belirttiğim fiyat aralığında 2011'den daha yukarı araç önerilerine de açığım. D segmentinde de olabilir, 508 SW ilanı var epey, araç da güzel görünüyor ama sanırım mmt gibi tek kavramalı yarı otomatik bir de Corolla öncesinde 206 dizelim vardı epey uğraştırdı, o yüzden fransıza sıcak bakamıyorum.

Auris Touring Sport da baktım benzinli cvt'lere ama satışta fazla yok, geçen aylarda aracım satılmadığı için 2 tane cazip fiyatlı olanı kaçırdım aslında. şu an satışta olanların da fiyatları pek cazip değil.

Kısacası ilk aklımdaki seçenek İ30 CW özellikle bu araç hakkında bilgi veren ve başka araç önerisi olan olursa sevinirim.

Bunun haricinde satış ile ilgili; ben Tokat'ta yaşıyorum, baktığım araçların çoğu İstanbul veya çevresinde. Aracın plakasının Tokat olmasını istiyorum, bunu noterde belirtiyoruz sanırım ama, İstanbul'dan aracı alırsam plakasını Tokat'a geldiğimde mi değiştirmem gerekiyor yoksa bu işlem İstanbul'da yapılabiliyor mu? Yapılabiliyorsa yeni plakasına sigorta ve kaskoyu yaptırabilirim sanırım, ama plaka Tokat'ta çıkacaksa İstanbul'dan Tokat'a gelinceye kadar sigorta kasko işleri nasıl yapılıyor?

Hyundainin dizel otomatiğini kullanmadım ancak kia ceed 2013 dizel otomatik kullanma fırsatım oldu. Kasa olarak görüntüsü gerçekten çok hoş. Motor şanzıman uyumu benim çok hoşuma gitti. Donanım olarakta cam tavan hariç full versiyondu. Direksiyon sertlik mod seçimini bile anlık hissediyorsunuz. (Sport Normal Konfor) Yakıt olarak ta 1,4 tdı manuel fabia dan 1 lt fazla yakıyor şehir içi. Onuda otomatik olmasına bağlıyorum. Farklı model hyundai marka araç kullanmış biri olarak Kia Hyundai den 1 gömlek daha üstün gibi geliyor bana.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Ağustos 23, 2016, 23:59:58 »
@Emre Aslan (16031) bey,

Dizel/Benzinli kararsızlığınız için önceliklle yıllık yapılan km., sahip olma maliyeti ve bakım/onarım masraflarını göz önünde bulundurmalısınız.

Hanımefendinin kullanımını düşünüyorsanız Grand Scenic'i seçenekler arasından çıkartmanızı öneririm, görüş açıları ve kullanım pozisyonu itibariyle bir hayli sorun olabilir.

İ30 konusunda duyumlarınız doğru, tork konvertörlü tam otomatik şanzımanı sebebi ile nispeten yüksek yakıta sahip, bu şanzımanın en önemli artısı Aisin üretimi olup gayet dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır, tek soru işareti ise Aisin'ın Toyota iştiraki olmasına rağmen bu şanzımanı neden kullanmadığıdır ki tabi bu kısımda anlaşmalar söz konusu da olabilir.

Ayrıca tam otomatik şanzımanın, tork konvertör kavrama süresi ile dizel motorun turbo gecikmesi bir araya gelince ilk kalkış anında hantal bir izlenim oluşturabilir, ayrıca hill holder olmayan bir model alırsanız belli bir eğim üzerinde geri kaydırma da yapabilir, motorun genetiği ve yazılımı ile beraber muhtemelen nispeten fazla yakıt yakmasının ana sebeplerinden biri de budur zaten.

Bir arkadaşımda Auris 1.6 Premium Touring Sport Skypack CVT var, henüz 25.000km civarında, SUV almak için satmayı düşündüğünü söylemişti, dilerseniz sizi görüştürebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Ağustos 24, 2016, 04:02:19 »
alfa 159 sw dizel otomatik hemde yakisikli.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #385 : Ağustos 24, 2016, 06:45:46 »
@Emre Aslan (16031) bey,

Dizel/Benzinli kararsızlığınız için önceliklle yıllık yapılan km., sahip olma maliyeti ve bakım/onarım masraflarını göz önünde bulundurmalısınız.

Hanımefendinin kullanımını düşünüyorsanız Grand Scenic'i seçenekler arasından çıkartmanızı öneririm, görüş açıları ve kullanım pozisyonu itibariyle bir hayli sorun olabilir.

İ30 konusunda duyumlarınız doğru, tork konvertörlü tam otomatik şanzımanı sebebi ile nispeten yüksek yakıta sahip, bu şanzımanın en önemli artısı Aisin üretimi olup gayet dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır, tek soru işareti ise Aisin'ın Toyota iştiraki olmasına rağmen bu şanzımanı neden kullanmadığıdır ki tabi bu kısımda anlaşmalar söz konusu da olabilir.

Ayrıca tam otomatik şanzımanın, tork konvertör kavrama süresi ile dizel motorun turbo gecikmesi bir araya gelince ilk kalkış anında hantal bir izlenim oluşturabilir, ayrıca hill holder olmayan bir model alırsanız belli bir eğim üzerinde geri kaydırma da yapabilir, motorun genetiği ve yazılımı ile beraber muhtemelen nispeten fazla yakıt yakmasının ana sebeplerinden biri de budur zaten.

Bir arkadaşımda Auris 1.6 Premium Touring Sport Skypack CVT var, henüz 25.000km civarında, SUV almak için satmayı düşündüğünü söylemişti, dilerseniz sizi görüştürebilirim.

10 yıldır dizel kullanıyorum ama yeni aracın dizel/benzinli olması ya da yakıt tüketimi önemli değil, daha ziyade sorunsuz bir otomatiği olsun, bir de bagaj hacmi yeterli olsun arayışındayım.

@Ufuk Sönmez (16363) Bey, Auris için arkadaşınızla görüşebilirseniz ya da numarasını verebilirseniz çok memnun olurum, fiyat benim limitlerimi aşmıyorsa talip olabilirim, hem de Toyota'dan kopmamış olurum. Ayrıca araç İstanbuldaysa expertiz veya genel bakımı kontrolü için size veya yönlendireceğiniz yere uğrarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #386 : Ağustos 24, 2016, 09:04:06 »
Merhaba arkadaşlar,

Siz kriterlerinizi belirtirken aklımdan kia ceed sw ve i30 sw geçiriyordum ki siz bahsetmişsiniz :) İ30 ve ceed donanım ve sağlamlık konusunda çok iddialı araçlar bana göre ve son çıkardıkları bu kasalar ikinci elde de çok bir değer kaybı yaşatmıyor bildiğim kadarıyla. Ancak SW olunca bu biraz daha farklı olur. Manuel dizeller az yakarken otomatik dizellerin çok yaktığını duydum. O yüzden 2015 modellerinde şanzımana düzenleme getirdiler daha az yaksın diye. Eğer yakıt problem değilse sıkıntısız bir şanzımana sahip olduğunu duydum.

Diğer yandan Fransız araçlarına sıcak bakmıyorsanız bence öyle kalsın.

Geniş bagaj hacmi için skoda octavia düşünmez misiniz peki. DSG sorunlu bir albenisi var ama sıkıntısı çözüldü diye biliyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #387 : Ağustos 24, 2016, 09:20:27 »
Tesekkurler Selman bey, İ30 ve ceed 2015 de dct cift kavramali yari otomatik sanzimana geçmiş, sifir veya dusuk km. 2. Elleri butcesi aşıyor.

Octavia hatta octavia combiler var, sedanin bile bagaj hacmi yeter ama 2. Elde dsg riskli gibi sifirlar da butceyi aşıyor.

Yine en mantikli i30 ve ceed kaliyor gibi geriye. Ufuk beyden Auris Ts ile ilgili haber gelirse ilk secenek o olacak su an. Yoksa aracin satisini verir vermez i30 ve ceed sw ilanlarini model yili km ve temizliklerine gore tek tek deneyecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #388 : Ağustos 24, 2016, 13:51:43 »
hakkınızda hayırlısı olsun Emre bey
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #389 : Ağustos 24, 2016, 14:33:52 »
10 yıldır dizel kullanıyorum ama yeni aracın dizel/benzinli olması ya da yakıt tüketimi önemli değil, daha ziyade sorunsuz bir otomatiği olsun, bir de bagaj hacmi yeterli olsun arayışındayım.

@Ufuk Sönmez (16363) Bey, Auris için arkadaşınızla görüşebilirseniz ya da numarasını verebilirseniz çok memnun olurum, fiyat benim limitlerimi aşmıyorsa talip olabilirim, hem de Toyota'dan kopmamış olurum.

Ayrıca araç İstanbuldaysa expertiz veya genel bakımı kontrolü için size veya yönlendireceğiniz yere uğrarım.

Sizi anlıyorum, otomatik şanzıman konusunda daha önce de dediğim gibi Japon dışında ZF üretimi bazı şanzımanlar hariç güven veren bir konu değil, açıkçası bende premium yada makam aracı dışında sedan araç kullanımı sebebini merak etmekteyim :)

Bahsettiğim araç İstanbulda, kontrolü için yardımcı olurum tabi ki, zaten aracın 0km'den bu yana hemen her şeyini biliyorum. Arkadaşımın telefonunu özel mesaj olarak size gönderdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #390 : Ağustos 24, 2016, 14:39:50 »
Sizi anlıyorum, otomatik şanzıman konusunda daha önce de dediğim gibi Japon dışında ZF üretimi bazı şanzımanlar hariç güven veren bir konu değil, açıkçası bende premium yada makam aracı dışında sedan araç kullanımı sebebini merak etmekteyim :)

Bahsettiğim araç İstanbulda, kontrolü için yardımcı olurum tabi ki, zaten aracın 0km'den bu yana hemen her şeyini biliyorum. Arkadaşımın telefonunu özel mesaj olarak size gönderdim.

Teşekkürler Ufuk bey, numarayı aldım, birazdan arıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #391 : Ağustos 24, 2016, 14:50:35 »
Teşekkürler Ufuk bey, numarayı aldım, birazdan arıyorum.

Rica ederim, hayırlısı neyse o olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #392 : Ağustos 24, 2016, 22:58:34 »
Auris TS, biz aldıktan bir ay sonra çıktı. Nasıl üzüldüm bilemezsiniz :( hala içimdedir. Wagon araç sahiplerinin havası çok başka gerçekten :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #393 : Ağustos 26, 2016, 18:34:18 »
Evet arkadaşlar,
Bugun aracimin satışını verdim. Şu anda aklimda 2 seçenek var.

1. Auris Sw 2014 model Advance Skypack benzinli cvt 20-25.000 km.lerde 63.000 Tl, degisen yok 1 parcada cok ufak lokal boya var

2. i30 Sw 2013 model elite dizel otomatik 70-75.000 km.lerde 63.000 Tl, değişen ve boya yok (soylenene gore)

Auris, Toyotadan kopmamak, km.sinin düşük olmasi gibi nedenlerle cazip geliyor. 10 yil dizelden sonra koltuga yapisma hissi olmaz sanirim bunda, bir de yakit tuketimi nasil olur acaba? ama cvt sanzimaniyla konforlu sekilde yol yapilir diye düşünüyorum. Bu arac olursa yillik yaptigim km.yi biraz azaltacak, az tuketirse de lpgye direnecegim. Ama beklenenden cok yakarsa da lpg kacinilmaz son olabilir.

i30 donanim acisindan daha doyurucu: acilabilir cam tavan, elektronik park freni, otomatik park asistani, on arka park sensorleri, cift bolgeli klima, arkada havalandirma kanallari, bagaj duzenleyici gibi ekstra ozellikleri var aurise göre. Cok donanim sonradan sorun cikarir mi bilemem. Km.si aurise nispeten yüksek. Bir de tam otomatik sanzimaniyla aurisden cok da geri kalmayacak gibi tüketimde.

Bu iki arac arasinda kaldim? Onumuzdeki hafta birisini alip kurtulmak istiyorum kismetse. Görüşleriniz değerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Ağustos 26, 2016, 18:55:14 »
Ben olsam aurisi tercih ederdim. Yakıt sıkıntı olursa piyasanın lpg ye en uyumlu motoruna sahip taktırır i30 un yarısı kadar yakarsınız. Hem km si de düşük satarken de avantaj olur.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #395 : Ağustos 26, 2016, 21:50:27 »
 Arkadaş bakınca herkes wagon hastası, ama satmaya gelince alan yok
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #396 : Ağustos 29, 2016, 08:29:18 »
Ben olsam aurisi tercih ederdim. Yakıt sıkıntı olursa piyasanın lpg ye en uyumlu motoruna sahip taktırır i30 un yarısı kadar yakarsınız. Hem km si de düşük satarken de avantaj olur.

Kmden dolayı auris daha cazip gelebilir ancak SW olmasından dolayı elden çabuk çıkabileceğini zannetmiyorum.

İ30'un için auristen daha ferah ve malzeme kalitesi bana daha kaliteli gelmişti. Bu zamana kadar dizel kullandıysanız dizelden benzinliye geçmek biraz can sıkıcı olabilir. Özellikle benzin çok yaktığı için lpgye geçtiğinizde daha büyük sıkıntı. Dizelle 800-900 kmde bir yakıt alıyorsanız lpgde bu 300-400 kmlere düşecek. Özellikle uzun yolda çok can sıkıcı oluyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #397 : Ağustos 29, 2016, 08:38:57 »
Ikisi arasinda cok kararsiz kaldim ama su an Aurisin ekspertizindeyiz. Bir sıkıntı olmazsa oglene kadar iş bitecek inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #398 : Ağustos 29, 2016, 08:42:05 »
Ikisi arasinda cok kararsiz kaldim ama su an Aurisin ekspertizindeyiz. Bir sıkıntı olmazsa oglene kadar iş bitecek inşallah.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Yinede ileride bir pişmanlık yaşamamak için ikisinide test etme imkanınız varsa deneyin derim. Sonuçta vereceğiniz para azımsanmayacak bir para :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #399 : Ağustos 29, 2016, 23:05:33 »
Auris swyi bugun Istanbul'dan satin aldim arkadaşlar, fikir bildiren arkadaşlara, ozellikle araci tavsiye eden Ufuk beye teşekkür ederim, hava filtresi ve diger ufak hediyeleri icin de ayrica teşekkürler.

Ufak tefek bir kac sey cikti aracta ama can sıkacak şeyler değiller, fiyatinda bir miktar indirim yapmisti zaten satici arkadas.

Kisaca aractan bahsedeyim. Cvt sanziman motorla ve hiz sabitleyiciyle oyle bir uyum icinde çalışıyor ki, 11 saatlik yari uykulu otobus yolculugunun üstüne 800 km yol geldim bir molayla ve hic yormadi neredeyse. gaza sakin basmalarda devir 1500 de sabit hizlaniyor, anlik hizlanma ihtiyaclarina hizli sekilde cevap veriyor, devir aninda 4000e cikiyor ve arac guzel bir sekilde ivmeleniyor, bir dizel gibi koltuga yapistirma hissi yok ama yine de yeterli ataklikta geldi, sollamalarda pisman etmiyor. Sport tusuna basildiginda devir biraz yukseliyor ve dip gazda 6000 devirlere cikiyor. Direksiyon arkasinda vites kulakciklari var ama bana cok islevsel gelmedi, uzun rampa inislerinde veya yavaslamalarda fren oncesi - tusuna basarak motor freni yaptim sadece. 800 km. Boyunca d de kullandim, d konumu bana hersey icin yeterli geldi.

Yakit tuketimi aslinda iyi (ama benzin pahali maalesef, bir de dizele alisan birisi icin yine de biraz yuksek) istanbuldan gerede otoban cikisina kadar 120 125 km hizlara sabitlenmis sekilde geldim, tuketim 6,9 lt oldu. Hiz sabitleyici rampa cikislarinda hizi korumak için devir arttiriyor epey. Uzun rampa cikislarinda sabitleyici yerine kendim gazla hizin dusmesine musade ederek ciksaydim tuketim biraz daha dusebilirdi. Gerede cikisinda ve ozellikle osmancikta cok fazla elektronik hiz denetleme zimbirtisi var, o yuzden 110 a sabit ama her hiz uyarisi gordugumde yavaslayarak geldim, hem ceza yemeyelim hem de tuketim biraz daha dussun diye. Otoban çıkışı 6.9 olan ortalama Tokata geldigimde 6.2ye düşmüştü. Iyi değer, ugrasilarak biraz daha dusurulebilir ama ah su benzin biraz daha ucuz olsaydi. Lpg kafayi kurcalayabilir.

Suspansiyonlari 2011 corolladan daha konforlu geldi, arac da corolladan daha tok  gerek kapi kapanma sesleri gerek cukurlardaki sesler. Benzinli aurislerin arka suspansiyon bagimsizmis sanirim, bunun da konfora etkisi var heralde, bir de virajlarda corollaya gore biraz daha yatma egilimi gosterse de tutunmasi gayet iyi. Bu da bagimsiz arka suspansiyonun katkisiyla sanirim.

Multimedya ekrani geri gorus kamerasi islevi haricinde cok gerekli gelmedi. Pek kullanisli bulamadim, ya da henuz bilmedigim/kesfedemedigim ozellikleri var. Zamanla ogreniriz.

Bagaj yeterli ama devasa degil. Bagaj perdesi cekildiginde corolladan hacim olarak cok fazla degildir muhtemelen ama cok daha fonksiyonel oldugu kesin.  poset asma kancasi iki yanda gozler (bir tanesi epey derin), bagaj perdesini yukari dogru takip tavana kadar yukleme imkani vs. guzel yanlari. Stepne kucuk boy, ustunde sert kopugun icinde bijon anahtari vs. var, stepnenin yeri tam boy lastige uygun (hem de lpg tankina :)

Anahtarsiz giris ve calistirma cok guzel bir ozellikmis, aracin aynalari da kitleme ve acmada kendi otomatik katlanip aciliyor. cam tavan da guzel bir özellikmis, bugun gunes cok yakici degildi acik geldim. 800 km kullanim tecrubemle izlenimlerim bunlar, ben simdilik epey begendim. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin inşallah.