Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #320 : Temmuz 29, 2016, 09:11:46 »
Tapatalk da isim alıntılama yapamadım arkadaşlar. Çalışmıyor mu acaba?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Temmuz 29, 2016, 10:36:12 »
Degerli forum uyeleri b sinifi baz donanimli en ucuz a4acin bile 49 bin lira oldugu gunumuzde c sinifi baz donanimli hangi sedani alirdiniz?( Egea orta donanimiyla listede!)
1.Toyota Corolla 1.33 VVT-İ Life: 54.400tl
2.Fiat Egea 1.4 Fire Urban: 55.400tl
3.Opel Astra 1.6 Ecotec Edition:56.300
Yazmış olduğunuz araçların üçüde aynı vergi diliminde yer alıyor.
Egea güzel bir araba ama daha yeni. Yani bir Corolla ve Astra gibi rüştünü ıspatlamış değil. Alınır mı? Elbette ki alınır ama listede şuan için üçüncü sırada yer bulabilir
Corolla mı Astra mı derseniz 1.6 motoru ile Astra derim. 1.600 cc motor dizel veya benzinli Türkiye için en ideal motordur(bana göre)
Motor gücü ve kişiselleştirme bakımından, donanım ve konfordan dolayı Astra'yı öneririm.
Yani sıralama yapmak gerekirse;
- Astra
- Corolla
- Egea (en az 3 yılını doldurmuş olsaydı ikinci sırada bile olabilirdi bana göre)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '14
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Temmuz 29, 2016, 10:43:56 »
ben kullanıyorum ama dizel. 2. el fiyatı düşük olur. değerinde alıyosan uzun süre müşteri beklersin. çekişine bişey diyemem çünkü benim ki dizel. araç ferah konforlu. 7 koltuklu araca ihtiyacın yoksa corolla al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Ağustos 02, 2016, 16:01:05 »
Merhaba arkadaşlar, enişte  golf aracını yarın satıyor ve Mazda 3 almayı düşünüyor, arabadan pek anlamaz görünüşü hoşuna gidiyor, bütçe 35 ile 45 bin arası, otomatik veya manuel, sormak istediğimiz.
1. Hangi donanım en tutulan.
2.Lpg uyumu nasıldır hangi Lpg markası.
3.Otomatikleri  hangi yıllarda tork konvektörü hangi yılllarda çift kavrama veya Cvt tipi.
4.Kronik sorunlu model veya yıl aralığı varmıdır.

Şimdiden teşekkür ederim..

Geç mesaj için üzgünüm, 2 aylığına yurtdışındaydım, şimdi de kiralık arabayla Avrupa turu yapınca ancak fırsat bulabildim yorgunluktan ve internetsizlikten forumlara giremiyorum, kusura bakmayın.

Golf sonra Mazda 3'ün yalıtımı biraz zayıf gelebilir. Bozuk yolda her türlü ses geliyor zaten her araçta, eğer yıpranmamış bir araç alırsanız arnavut kaldırımı yolda bile trim sesi gelmez Mazda 3'te, otoban kalitesinde kaymak asfaltta da hiç yol sesi almıyor zaten. Fakat mıcırlı yollar başa bela. İnsanı araçtan soğutabiliyor, ta ki B sınıfı bir araca binip araçlarımızın kıymetini anlayasıya kadar. :)

Mazda'nın hangi kasası? İlk kasası mı 2004-2008 yılları arasındaki, yoksa benim aracın kasası olan 2. kasa mı 2009-2013 arası? Golf'te eğer TSI varsa, atmosferik motor mutsuz edebilir. Fakat kağıt üzerindeki değerlerine göre şaşırtıcı bir motor performansı vardır Mazda'nın.

İlk kasa ile 2. kasa fiyatları birbirine çok yakın, bu nedenle 2. kasanın daha güncel, modeli yüksek ve avantajları olduğundan 2. kasa Mazda 3 bakıldığını varsayarsak,

1. Touring baz donanım, Impressive ful donanım. Baz donanımda elektrikli ayna katlama, çift bölgeli tam otomatik digital klima, far yıkama, far sensörü, yağmur sensörü, 2009-2010 ilk gelen Mazda 3 lerde anahtardan cam ve varsa sunroof açma kapatma, yüksek hızda ani frende 4 lü flaşör yakma, otomatik kararan iç dikiz aynası var. Impressive de ek olarak ön cam rezistansı, kör nokta uyarı sistemi, sunroof, lastik basınç izleyici,ısıtmalı ön koltuklar,16" jant var. Bir de 90. yıla özel Mirai donanımıyla üretilmiş araçlar var, Mirai'lerde de Impressive e ek olarak afs özellikli bixenon farlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma bulunmakta.
En çok Mirai, Impressive tutuluyor. Ama bence donanım özelliklerine ve ihtiyacınıza göre belirleyebilirsiniz. Alınan fiyattan rahat satılır, Touring'ler daha ucuz haliyle ve bana göre donanımı yeterli. Şu anda ön cam rezistansı olan fiesta 1.25 kullanıyorum ve ön camdaki o küçük rezistanslar gözümü çok yoruyor mesela. Öte yandan Impressive in 16" jantlarına uyan lastikler Touring in 15" lastiklerine göre pahalı. Bu nedenle ve de 15" daha konforlu diye Touring seçmiştim. İhtiyaçlarınıza göre belirleyin derim. Gerçi 35-45 arasına Impressive temiz bulabileceğinizi sanmıyorum. Belki lpgsiz bulunabilir 45 e.

2. Lpg'nin uyumu veya markası olmaz. Atmosferik motor Toyota nasıl uyumluysa Mazda da öyle uyumlu. Tek sıkıntısı Mazda'nın subapları daha hassas. Bu nedenle de lpg de 70-80 bin km.de subap sıkıntısı verebiliyor. Bu tamamen kullanıcıya bağlı, öyle ki Toyota'da bile 60-70 bin km.de subap yakanları görüyoruz. En önemlisi işinin ehli usta ve yolda ayar yapılması. OBD'li bir lpg kiti olursa ayar derdi de olmaz.

3. Mazda tork konvertörden başka otomatik şanzıman kullanmadı. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Yalnız 70-80 bin km. gibi şanzıman yağının ve filtresinin serviste değiştirilmesi gerekli. Servisler 100bin km.de değiştiriyorlar ve bu km. çok fazla. Ben 96 bin km.de değiştirdim şimdilik sıkıntı yok. Şahin fiyatına satılan 90 model Mazda 323 lerin, 626 ların otomatik şanzımanlarının dayanıklılığını görmek mümkün.

4. Kronik yok, fakat benim arkayı geri giderken dokundurmam sonucunda stop farları contalarından su alıyordur, dayson ile yapıştırarak çözdüm, kronik sayılabilecek direksiyon derisi, direksiyon amblemi ve vites topuzu derisi soyulabiliyor. Oralar da deri kaplanarak çözüm bulunabilir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67791.280

Tüm her şeyi, yaptıklarımı üstteki linkteki konumda anlattım. Uzun ama göz gezdirmenizde fayda var. Sürüş zevki veren bir araçtır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Ağustos 02, 2016, 17:01:07 »
son zamanlar da 1.8 avensislere bakar oldum. öbür taraf da ise 1.4 tsı passat lar ben de buradayım diyor, siz olsanız ne yapardınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Ağustos 02, 2016, 20:53:33 »
son zamanlar da 1.8 avensislere bakar oldum. öbür taraf da ise 1.4 tsı passat lar ben de buradayım diyor, siz olsanız ne yapardınız
Ben 1.4 tsi tercih ederdim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Ağustos 03, 2016, 03:45:21 »
Bencede  servis bakimli tsi avensisten iyidir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Ağustos 03, 2016, 08:36:12 »
Passattaki 1.4 tsi iyi yakıyor haberiniz olsun.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Ağustos 03, 2016, 22:33:45 »
İyi geceler arkadaşlar 2012 model otm corollamı dün sattım focus sedan 1.6 style düşünüyorum olumlu olumsuz yorumlarınız çok işime yarıyacak. Yardımlarınızı esirgemeyin teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Ağustos 03, 2016, 22:39:39 »
Benzinli 1.6 motorun çok yaktığından şikayetçi olduklarını duymuştum
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Ağustos 03, 2016, 22:46:38 »
Bir akrabamda 2014 1.6 titanium versiyonu var. Ben de kullandım bir kaç defa. Bir defa aracın içi dar. Bagaj olarakta küçük. Yakıtı şehir içi 8-10 litre aralığında. Uzun yol deneyimim olmadı. Yol tutuş karakteri ve direksiyon tepkileri çok hoşuma gitmisti. Zaten focus sürücü odaklı bir araç. Benim akrabam lpg taktırdı ama lpg konusunda Toyota araçları gibi uyumlu değil.  Benim fikrim focus alınacaksa dizel alınmalı ve o şekilde keyifle binilmeli. Benzinli atmosferik focus bana çok çekici gelmiyor. Dizel motoru hem sessiz ve ekonomik hem de güç olarak çok daha iyi.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Ağustos 03, 2016, 22:52:20 »
Teşekkürler forumdan mehmet özenç beyle iletişime geçtim lpg konusunda sıkıntı yok dedi ama önerebileceğiniz c segmenti araçlar varsa onlarıda alabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Ağustos 03, 2016, 22:53:45 »
Samed bey bütçe belirtirseniz aklımaza gelenleri daha rahat yazarız. Ve beklentileriniz araçtan.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Ağustos 03, 2016, 22:55:47 »
Bahadır Beye katılıyorum, çok doğru tespitler..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Ağustos 03, 2016, 23:06:40 »
2016 dizel style manuel için konuşuyorum; içi Corolla'ya göre dar ama ses yalıtımı, malzeme kalitesi, konfor, performans ve yol tutuş anlamında kesinlikle pişman olmazsınız. Navigasyon yok. Tavanda saçma sapan bir radyo anteni var. Yedek anahtarı kumandalı ve sustalı değil. Gündüz led farı yok. Fiyat/Performans olarak iyi araç bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #335 : Ağustos 03, 2016, 23:08:58 »
Araç gerçekten dar.Göğüs fazla içeri çekilmiş ve alanı daraltmış.Birkaç yerde okumuştum Focus LPG de subap yakar ........... diye.(tabi lpg ayarı/montajı bilgileri yoktu).
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Ağustos 03, 2016, 23:16:44 »
Focus benimde incelediğim araçlardan biri idi ve sınıfında alınacak mantıklı araçlardan biri ama alınacaksa kesinlikle dizel alınmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #337 : Ağustos 03, 2016, 23:16:55 »
İyi geceler arkadaşlar 2012 model otm corollamı dün sattım focus sedan 1.6 style düşünüyorum olumlu olumsuz yorumlarınız çok işime yarıyacak. Yardımlarınızı esirgemeyin teşekkürler.
Uzun sure focus kullandim dizel olmasina karsin yakiti sinifinda 1sirada fazla yakmada malzeme cok iyi yol tutusu guzel ve sessiz kaliteli arac ve guven veriyor icindekilere fakat yakit aracin en buyuk eksisi

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ağustos 04, 2016, 00:06:58 »
Makyajsiz kasasinin benzinlisini uzun sure kullandim. Gerci piyasada ki orta segment tum arabalari hemen hemen kullandim hatta kullanmayada devam ediyorum. Gozlemledigim kadariyla Istanbul sehir ici yakit tuketimleri neredeyse ayni. Mehmet OZENC bey motor lpg uyumlu sikinti yok dediyse problem yasamazsiniz. Lpg de onemli olan gaz ayari. Cunku subaplarin yanmasinda ki etken bu. Kisaca montojinda sikinti yoksa dert etmeyin. Benim focuslarda tek begenmedigim nokta bagajinin bana dar gelmesiydi. Diger bir konu Eger ki arka koltuklara oturacak kocaman cocuklariniz yoksa ( 1.80 boy 80 kilo ) arka koltuk diz mesafesini kendinize dert etmeyin. Siz soforsunuz. Arka koltuga oturacak misafirler icin araba almiyorsunuz. Surus dinamikleri ve yalitiminin ise toyotadan daha ustun oldugunu soyleyebilirim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #339 : Ağustos 04, 2016, 01:05:28 »
Araçın yalıtımlı olduğuna katılmıyorum. Bu aracın benzinlileri toyotayla yalıtımları birbirine  çok yakın. Yol sesi ve motor sesi içerde ben uzun yolda çok rahatsız oldum. Yeni Kasanın Dizel yalıtımı başarılı olmuş..
Araç C sınıfı demeye bin şahit ister. Ön konsol kucakta ön taraf basık. Arka tarafada sığamadım araç C sınıfı diye geçsede, B+ sınıfında hissediyor insan. C sınıfı olarak Toyotayla karşılaştırılamaz.
Bağaj eşiği çok dar. Bavul kombinasyonlarınız eksik olmaz. Arkadaşım en küçük mangalı düz çıkaramadı . İsteyen deneyebilir. Sedan sever aile için sıkıntı.
Direksiyon kutusu kronik bozuluyor. Zaten garantiden yaptıran çok ancak tekrar nüks ediyor. Kutu tüm markalarda yaygın ama şu an Toyota E16 için kutu sorunu okumadım.
Araç konforlu bulmadım, opel gibi alt takımı sert bütün yolun eziğini çukurunu hissediyorsun Toyota kadar konforlu değil.
Arkadaşım 60 binde Zrot değiştirdik araç şehiçi kullanıyor ki  parça sağlamlığı bende soru işareti oluşturdu?
Donanım olarak Style Plus alın
*Otomatik park asistanı
Otomatik fren şehiriçi
8li park sensörü
Extra hava yastığı
Ön cam Residansı  bayağı fark var.
Donanım olarak takdire şayen :tamam:
Tipi ve tasarımı ön panjur arka stoplar çok hoş başarı olmuş.
İç malzemede kalite hissi var 
Toyota alın demiyorum. Daha iyi araçlar var. Ancak ben Fordu tercih etmezdim. Kişisel görüşüm ve önceliklerim.
Alacağınız araçları kiralıyın hocam en güzel kulanarak edinebilirsiniz.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)