Citroen DS4 mcp hakkında bilgisi olan var mıdır? Citroen pişmanlık mıdır gerçekten?
Önyargıları yıkmak istiyorum da.
DS ayrı Citroen ayrı. DS'i rahatlıkla alabilirsin. Ama her bol özellikli araç gibi bunun da sıkıntıları muhakkak olacaktır. Bunu gözardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
Citroen C4 Picasso nasıldır? Babam bu aracı almayı düşünüyor. 2007-2010 model aralığında 40-42 bin ₺ civarına bulmak sanırım mümkün. Aynı modellerdeki Verso maalesef çok yüksek fiyatlı oluyor. Bu yüzden Verso alması zor. Citroenlerin kronik sorunu, olumsuz yanları var mı bildiğiniz? Ayrıca Picasso yerine tavsiye edebileceğiniz MPV tarzı başka araçlar var mı?
Sınıfının en sevimli en cana yakın modeli. Çok rahat, ergonomik, kolay kullanımlı, direksiyonu dönen ama göbeği dönmeyen Citroen modelidir. Diğer rakipleri Renault Secenic, Ford Cmax, Toyota Verso ve Peugeot 5008'dir.
Burada esas soru şu olmalı. C4 Picasso mu yoksa C4 Grand Picasso mu?
Kendi fikrimi sorarsanız Grand Picasso alması yönünde olur. Zaten "Grand" olmayacaksa hiç Picasso almasın.
- Tavana kadar uzayan ön cam
- Tam boy cam tavan
- Birbirinden bağımsız 7 kişilik koltuk kapasitesi
- Fazlası ile eşya gözleri
- Ön konsolda bulunan kocaman soğutuculu ekstra eşya saklama gözü
- 1.600 cc HDİ motor
- Koldan otomatik vites
- Sıradışı yerleşimli çift yön kumandalı dijital klima gibi genel özellikleri var.
Araç 1.600 cc ile tasarruf odaklı bir motora sahip. Performans beklemek ütopik bir hayalden öteye gitmez.
Araç hem yüksek hem geniş hem de uzun ölçülere sahip. İlanlarda dikkat edin genelde ön arka tampon köşeleri hep çizik içindedir.
C4 Picasso'lar da sürücü koltuğunun deforme olması kronik sorunlarından birisidir.
Alacağınız aracı babanız dahi satıyor olsa özellikle motor ve şanzıman başta olmak üzere paraya kıyın en detaylısından ekspertiz yaptırın.
Parça fiyatları az da olsa pahalıdır. Bu nedenle sonradan kötü sürprizlere gebe kalmayın.
Periyodik bakım malzemeleri ise çok ta pahalı değil. Fiyatlar bazen B segment bir arabanın ki kadar olabiliyor.
Müşteriye gitmem gerekiyor. Bu nedenle acele yazdım. Sormak istedikleriniz olursa siz sorun ben cevaplamaktan mutluluk duyacağım. Şimdi gitmem gerek.
Selametle kalınız