0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki şöyle söyleyeyim o zaman genel olarak bir fikir verirseniz memnun olurum.Maddi durumu söyledim maksimum 35 bin TL olacak bu vaziyette C segmentte Corolla Sol,Focus Ghia,Golf 5 Comfortline, Mazda 3 Dynamic,Civic ES bu araçlardan donanım olarak en dolusu genel olarak Mazda 3 müdür? Gördüğüm kadarıyla bence araç alımında çok önemli yeri olan ESP (bazı markalarda karşılığı değişiyor) Mazda 3te sanırım ismi DSC olarak geçiyor bu donanım yukarıdaki sıraladığım modellerin arasında sanırım sadece Mazda 3 te var doğrumu. Mazda 3 2007den sonra makyajlanmış lakin ilk makyajsız olanlar bile gayet güzel.
Esp hangisinde var yok bilmiyorum ancak, son cümlenizde söylediğiniz gibi mazda3'ün 2004 modeli bile şuan ki birçok modelin 2017sinden daha albenili. 2012 yılında çok niyetlenmiştim mazda3 HBye ama nasip olmadı, hala içimde bir uhtedir
Selman abi boşver mis gibi Accord'un var. Hiç uhte falan kalmasın.
Accordu aldıktan sonra uhte falan kalmadı Ama keşke D segmente çıkana kadar bir binseydim diye içimden geçiriyorum
Bakarsın ileride mazda 6 nasip olur
Merhabalar herkese. Maksimum 37 38 bin lere kadar ne önerisiniz? Biraz kişisel olsa da önerilerinizi bekliyorum.Araç hb olucak 3 ya da 5 kapı fark etmez. Sedan da onerebilirsiniz. 207 (5 kapı veya GT) ,308 ,golf ,astra h(1.3 cdti veya gtc) ,a3 3 veya 5 kapı, focus tdci ghia benim alternatiflerim.
Merhaba, yaşça büyük bir abimiz bana fikir danıştı ben de sizlere sormak, görüşünüzü almak isterim. Şu an kullandığı araç 2005 model ford focus sedan, aracı çok kullanmıyor, genelde şehir dışı seyahat ediyor yazları..Araç şu an 20.000 km'de ve 45.000 TL civarı bir fiyat teklif eden olmuş.. 2016 model opel astra edition plus araç için de 60.000 TL civarı bir teklif almış.. Diğer aracın yaşlı olması sebebiyle üzerine çok fazla para koymadan sıfır araç almak mantıklı gelmiş.. Araştırdığım kadarıyla çok bariz bir kronik sorunu yok astranın.. Böyle düşününce bana da mantıklı geldi aslında ama her iki aracı da hiç kullanmadığım için yorumda bulunamadım.. Sizin öneriniz ne olur? (her iki araç da benzinli manuel bu arada..)not: alternatif araç önerecekler için bu fiyatlarda, sedan ve sıfır araç olması gerekiyor
Astra H kullanıyorum kendim.O fiyatlara en temizi Astra H alıp kullanmak.Özellikle Cosmo donanım alabilirseniz mükemmel bir seçim olur.
elentra biraz inceledim gerçekten güzel bir tercih fiyatına göre donanımı vs ile öne çıkıyor.. yakından incelemek lazım.. teşekkürler tavsiyeler için...
Ben de zamanında çok araştırdım ancak o fiyata alacak başka hiçbir araç yoktu ancak sonrasında Astra sedan da aynı fiyata kampanyaya girmişti bir an fikrim bulandı. ancak 1.6 alman motor yanında yüksek yakıt tüketimi arka camlar kollu vs vs.. derken Corolla da karar kıldım. Japonlar lpg dönüşümü için de en sorunsuz araçlardır. Geçen sene temmuzda memleket giderken taktığım curise control ile 110km de 5.2lt yakıtı gördüm. yoksa istanbul içi trafik olduğu için ortalama 7-8lt yakıtım. arabayı 80er kg dan 5 kişi doldurursanız yokuşlarda çekmesi kalkışlarda debreyaj zorlaması mümkündür. başka da bir derdi yok süklüm sülale gezmeyecekseniz 1.6 motor için 15.000tl fark vermenize gerek yok. bu arada 1.33 morotun o 0,3 lük payından dolayı ben 1.035tl verirken kız kardeşim 110.000tl lik aracına 650tl vergi vermesi en çok zoruma gidiyor..
Sis lambalarında bile mercek kullanılmış, sürücü tarafı camı tam otomatik diğerleri standart ve ışıksız cam düğmeli, donanımı memnuniyet seviyesinde, içi geniş güzel bir sedan'dır Elantra. Fiyatlarına göz gezdirdiğimde zaten Astra ve Elantra iki seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bence ikisini de uzun mesafeli olarak test etsin abimiz kararını öyle versin. 5 yıl önceki gibi zaman sıkıntım olmasaydı gider test eder, A'dan Z'ye bütün artı ve eksi yönlerini ele alır net cevabı verirdim. Mecburen kağıt üzerinde hesap yapıp öneride bulunuyorum. Bakınız @Hasan Mildan (1292) abimize o zaman 5 seçenek içerisinden Astra'yı önerdim ve aldı. Memnun ve hala dua eder benim için. Aradan geçen 5 yıl içinde de 35 bin km yol yapmış Böyle bir test yapmışım http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39187.0Böyle yorumlar yapılmış Astra içinhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44618.0Daha sonra Astra izlenimlerimi paylaşmışımhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39190.0Bu konuda yazdıklarımın bir çoğu hala geçerlidir diye düşünüyorum, kasa değişikliği hariç tabii ki
Teşekkürler Hasan abi. Şımartıyorsun beni Tucson'u alınca öğrendim biraz geç oldu ama Hyundai'nin yedek parçaları servisi gerçekten çok pahalı Rakam sınırlı olunca sadece iki seçenek kalıyor. Astra ve Elantra. Yeni Elentra'nın gerek dış tasarımı ve gerekse iç tasarımı Halef'ine göre gayet güzel ve başarılı olmuş. Sene 2017 olmuş hala cam düğmelerinde ışık ve tam otomatik özelliği yok ama bunun yanında sis lambalarında mercek var. Hani bu iki seçenek arasında ilk önce Astra'yı sonrada Elantrayı düşünebilirdim. Az biraz daha bütçe uygun olsaydı o zaman Astra ve Cerato'yu önerirdim. Yazarken aklıma geldi Hyundai/Kia grubunun benzinli motoru GDI. Çok yakan yakıt canavarı bir motor. Bence hiç düşünmeden Astra alsın derim
Ufak bir düzeltme, Elantra ve Cerato'da Gdi motor yok. Normal mpi motor var. Bu da lpg için büyük bir artı.