0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alakanız için teşekkürler;Bölünmüş yoldaki sınır 110 müsade edilen 121, otoyolda 120 müsade edilen 132.Sizinde belkide uyguladığınız, birçok kişi gibi benim de uyguladığım 110 iken 120, 120 iken 130 ama asıl öğrenmek istediğim bu eski kasaya kıyasla yeninin bir sorunumudur.Takdir edersiniz ki kökeni zengin olmayan, dişiyle tırnağıyla çalışarak 70 bin tl bağlayınca kusursuz istiyor insan.
Bölünmüş yoldaki sınır 110 müsade edilen 121, otoyolda 120 müsade edilen 132.Sizinde belkide uyguladığınız, birçok kişi gibi benim de uyguladığım 110 iken 120, 120 iken 130 ama asıl öğrenmek istediğim bu eski kasaya kıyasla yeninin bir sorunumudur.
Müsade edilen diye bir şey yok. Öncelikle aracınızın gerçek süratini başka bir cihaz ile ölçerek takometrenizin % kaç hata payı ile gösterdiğini öğrenmeniz gerekiyor.Eğer hata payı sıfıra yakın ise bölünmüş yolda 111 otoyolda 121 ile radara girersiniz.
Tekin abi beyfendi %10 luk tolerans diliminden bahsediyor. bölünmüş yolda gerçek hızlarda 110+%10 tolerans=121, otoyolda da 120+%10 tolerans=132 km hıza kadar radar yenmiyor, ama bu değerleri 1 km bile geçilirse acımadan yazıyorlar.
Mutlu bey, max. %10 hata payı diyorum tolerans değil.Örneğin, Fiat Tempra dijital göstergesinde görünen sürat ile gerçek sürati aynıdır. Bu aracın göstergesinde görünen 111km/h ile bölünmüş yolda radara girerseniz ne tolerans kalır ne de savunabileceğiniz bir şey. 1km ile ceza yersiniz.%10 diye kesin hata payı yoktur, memurun toleransı diye bir şeyde yoktur. Memur radara bakar, bölünmüş yolda gelen aracın sürati 111 ise arkanızdan size mektubu yollar. Her karşıdan gelen aracın süratleri tek tek ayrıca tolerans hesabı edilmez. Hatta radar sistemi, aynı anda, karşıdan gelen bir kaç aracın süratini tespit edebilme yeteneğine sahiptir.Her markanın ve modelin gösterge hata payları farklıdır, bu hata payları max. %10'dur. Araçlarınızın gösterge hata paylarını ölçmeden hız sınırını aşmayın.
Mutlu bey, sizin gibi diğer sürücülerin yanıldığı konu şudur.. aynı aracın göstergesi her süratte aynı oranda hata payı vermez.50km'ye kadar farklı oranda hata payı verir, 100km'ye kadar farklı ve 100 üzeri farklı oranlarda olmak üzere değişken farklar çıkar.Eğer GPS cihazınız varsa aracınızın 50 - 70 - 90 - 110 - 120 km/h ile olan süratlerinizi ayrı ayrı kaydedin, hepsinde farklı oranlarda hata payı çıkacaktır.
Kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Tekin bey uzun zamandır hız cezası yemiyorum fakat biliyorum ki cezayı memur "hız sınırını %10'dan fazla aşmak" suçuyla 166*tl keser yada "%30'dan fazla aşmak"tır bu durumda ise 166X2=332*tl ödemek gerekir.Tolerans diye tabir edilen % 10 yukarıda yazan ceza kesiş şeklidir. *: ceza tutarları 2013 yılına aittir.
Önde daha yavaş giden aracı %10 sınırlar içinde solladığım için ceza yiyen biri olarak,.. bu söylemlere güvenmeyin.
Kaç km hızla ceza yediniz? Ben 82 km hız sınırı olan radarın olduğu yerde 90 gösterge hızıyla geçiyorum, 86 km hıza denk geliyor gerçek hızda ve hiç bir ceza yemedim. Aynı şekilde Ankarada da 90 km sabit hızla giderim hız sınırı 82 dir. Kesin hız sınırı yerleşim yeri olduğundan 50 ya da 70 olan bir yer olduğundan öyle bir yanılgıya düştünüz.
Ankarada Trafik hız tabelalarında 82'mi yazıyor?
Evet, İstanbul yolunda. Safranbolu Karabük arasındaki 15 km lik yol da 82