0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu Bey teşekkür ederim cevabınız için. Dediğim gibi karşımda muhatap yok, incelemeden hayır cevabı veriyorlar. Bende sizin gibi düşünüyorum iç tavan ile metalin birleştiği yerde bir problem olabilir. Selamlar.
Arkadaşlar, konuyla ilgili Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve heyet bir bilirkişi tayin etti. Bugün aracı bilirkişiye götürdüm,inceledi. Bilirkişi, araçlardaki tavan döşemesi ile metal zemine yapıştırma işleminde, süngeri yakarak yapıştırıldığını ifade etti. Bu zaten normal bir uygulamaymış. Sorun yapışırken bu makinede atık madde kalıyorsa, partiküller yapışkana bulaşıyorsa eğer. Zamanla bu sıcak havalarda özellikle, dış tavanın ısınmasıyla kusuyormuş. Fabrikasyon hata dedi. İnşallah tam sonucu bekliyorum. Güve uzmanı olan Toyota Teknik personeli, bence biraz ilgisini işine yansıtsın. Ya da dürüst olsun...
Arkadaşlar Merhaba.Daha önceden paylaştığım iç tavan döşemesi konusu ile ilgili, dün hakem heyeti kararını aldım. Kararda kumaş ile süngerin birleştirilmesi sırasında hata olduğunu ve bu nedenle sorunun kullanıcı hatası değil üretim hatası olduğunu yazmışlar. Bu durumda Toyota'daki güve uzmanı arkadaş bilgisiz çıkmış oldu. İlk işim bulabilirsem o arkadaşa bir güve yollamak olacak. Biraz tanısın güveyi, incelesin ve bir daha güve olup olmadığına emin bir şekilde karar verir. Kararı aldıktan sonra Toyota Müşteri Hizmetlerini aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Müşteri Temsilcisi bana aynen şunu dedi,(kayıtlarda da var zaten) " Ali bey, biz kararımızı önceden verdik ve dıştan müdahale olduğu için bunun kullanıcı hatası olduğu yönünde size görüş bildirdik. Tüketici Hakem Heyeti raporunun bizi bağlayıcı bir tarafı yok, herhangi bir aksiyon yapamıyoruz dedi" bende kendisine bunun bir kanuni zorunluluk olduğunu ve kararın her iki tarafı da bağlayıcı olduğunu ilettim. Ancak umursamadı bile. Yani Toyota artık kanun da tanımıyor ya da temsilcileri zır cahil. Biri güve uzmanı biri de kanun, yasa ne demek bilmiyor. Toyota Türkiye Sorumlularından nefret eder hale geldim. Umursamaz, ciddiyetsiz tavırlarından dolayı. (Toyota'dan değil)