Gönderen Konu: İç tavan Döşemesi Lekeler ve Toyota Müşteri Hizmeterinin Umursamazlığı  (Okunma sayısı 4407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
İş yerinden bir bayan arkadaşım Ağustos ayında 2015 model Opel Corsa aldı. Aralık ayında tavanda aynı sizin ki gibi lekeler fark etti. Opel Servisine gitti ve servis de ki usta durumun tavan döşemesini yapıştırırken fazla yapıştırıcı sürülmesinden kaynaklı olduğunu söyleyip garantiden değiştiririz tavan döşemesini deyip Opel Genel Müdürlüğüne durumu bildirip bir kaç gün içinde arkadaşıma randevu verip arabanın tavan döşemesini yarım gün içinde garantiden değiştirdiler.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Telefona çıkan müşteri hizmetleri çalışanı sorun çözmek için değil sadece insanları savuşturmak için orada. Biz baktık oldu bitti diyor. Bi kere iki ay sonra gelen tavan mühendisinden bu işten bi sonuç çıkmayacağı baştan belli gibi. Sorun ne olursa olsun kardeşim nereden geliyorsun iki ay da  uzaydan mı geliyorsun. Bi şikayet varsa en kısa sürede müdahale edeceksin...
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Talat Bey, selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ali Bey hakkınızı sonuna kadar aradığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuna kadar haklısınız ve bunu hakem heyeti bilirkişi raporu ile de kanıtlamışınız. Telefon görüşmeleri ile bir yere varamazsınız.  Herşey satana kadar. Yapmanız gereken bir avukata ihtarname hazırlatın bilirkişi raporunuda ekleyin mutlaka Noter vasıtası ile Toyota Türkiye Merkeze çekin. Ücretsiz onarım yapılmaması durumunda mahkeme yolu ile haklarınızı arayacağınızı belirtin. Göreceksiniz bir kaç hafta içinde sonuç alacaksınız. Buna benzer olarak aracımın Fabrikasyon şanzıman hatasını toyota tamir edemedi.Değişimide reddetti. Ancak ihtar ile kabul etti. Malesef Toyotayı böyle bilmezdim. Fabrikasyon hatalarını bile umursamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun. Sonrasında Bünyamin beye katılıyorum. Bir avukat ile noterden gerekli ihtarnameyi Çek'in ve çabucak sonuca ulaşın ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ali bey çok geçmiş olsun. Israrla bu işin üzerine gitmeniz örnek alınacak bir davranış.

Merak ettiğim bir konu var. Bu süreç içinde yetkili servisi kullanıp aracın bakımını yaptırmışsınız. Servis sonrası arayıp sizden değerlendirme / memnuniyet puanı sordular mı? Eğer sormadılarsa bence kesinlikle geri dönüşü siz yapın ve yetkili servis sonrası aranmadığını söyleyerek servis Hakkında görüş bildirmek istediğinizi söyleyin ve düşük puan verin. Puanlamalar onlar için çok önemli müdürlerin primlerine yansıyor.

Bu konuda servisden ziyade genel merkezin kabahati var ama merkeze puan veremeyeceğinize göre servise düşük puan vermeniz lazım ki onlar da merkezi arayıp sizin hatalı kararınız yüzünden bayimiz servisimiz düşük puan aldı desinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
15 yıl önce ürettiği arabanın arkasında durup, hava yastığını değiştiren Toyota'ya böyle haberler yakışmıyor. Toyotanın patronu temsilcilerini de eğitime sokmalı...
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sıklıkla buraya giremiyorum ve cevabımı o yüzden geç yazıyorum. Evet maalesef Toyota'yı bende böyle bilmezdim. Ama şunu da belirteyim eminim Toyota'nın farklı ülkelerindeki temsilcilikler böyle değildir. Ama maalesef Toyota Türkiye gerçekten insanın sabrını zorlayacak derecede umursamaz,alakasız ve hadsiz davranıyor. Burak Beyin bahsettiği gibi farklı firmalardaki uygulamaları görünce insan daha da üzülüyor. Diyorsunuz ki bu sefer kendinize sorun yaşatmayana bir marka alıyım diye çıktığın yolda Toyota seni yolda bırakıyor. Sattığı ürünü bırakın 15 yıl garantisi içerisinde bile sahiplenmiyor ve "kullanıcı hatası" denilen o uçsuz bucaksız kavramın içine koyuyor. Ama onlara katılıyorum artık, bundan sonra büyük konuşmayayım ama artık Toyota almam, yani o "kullanıcı hatasını" yapmam. :-))) Müşteri temsilcisi de bu durum için ne Anket yaptı ne de umursadı, çünkü kayda bile almadılar. "Bana bu konuda bir yazı veya mail atın diyorum kabullenmediğinize dair" diyorum onuda kabul etmiyor. Sadece şunu öğrendim ki mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Yoksa Toyotanın büyük uzmanına ! kalsaydım güve girmiş arabama diyerek, o hayvanı suçlayacaktım :-))) Ama Toyotanın uzman arkadaşının ayak üstü kırk yalan söyleyebileceği aklıma gelmezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Merhaba.

Daha önceden paylaştığım iç tavan döşemesi konusu ile ilgili, dün hakem heyeti kararını aldım. Kararda kumaş ile süngerin birleştirilmesi sırasında hata olduğunu ve bu nedenle sorunun kullanıcı hatası değil üretim hatası olduğunu yazmışlar. Bu durumda Toyota'daki güve uzmanı arkadaş bilgisiz çıkmış oldu. İlk işim bulabilirsem o arkadaşa bir güve yollamak olacak. Biraz tanısın güveyi, incelesin ve bir daha güve olup olmadığına emin bir şekilde karar verir.

Kararı aldıktan sonra Toyota Müşteri Hizmetlerini aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Müşteri Temsilcisi bana aynen şunu dedi,(kayıtlarda da var zaten) " Ali bey, biz kararımızı önceden verdik ve dıştan müdahale olduğu için bunun kullanıcı hatası olduğu yönünde size görüş bildirdik. Tüketici Hakem Heyeti raporunun bizi bağlayıcı bir tarafı yok, herhangi bir aksiyon yapamıyoruz dedi" bende kendisine bunun bir kanuni zorunluluk olduğunu ve kararın her iki tarafı da bağlayıcı olduğunu  ilettim. Ancak umursamadı bile. Yani Toyota artık kanun da tanımıyor ya da temsilcileri zır cahil. Biri güve uzmanı biri de kanun, yasa ne demek bilmiyor. Toyota Türkiye Sorumlularından nefret eder hale geldim. Umursamaz, ciddiyetsiz tavırlarından dolayı. (Toyota'dan değil)
Ali bey keşke herkes sizin gibi hakkını sonuna kadar arayabilse
Elinizdeki hakem heyeti kararı ile mahkemeye basvurursaniz bütün mağduriyetimizin tazminatını alırsınız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ben de İsuzu ile sorun yaşamıştım. Otobüsün üretimden kaynaklı boya sorunu vardı. Defalarca aradım görüşmeler yaptıysam da beni dikkate alan olmadı. Bu görüşmelere yetkili servisin yazışmaları da dahil. En son aradım yarın sabah 10'a kadar arayan olmazsa ticaret mahkemesine gidip dava açacağım dedim. Ertesi sabah müşterimle telefon görüşmesi yaparken defalarca aradılar beni. Benden görüşmek için randevu talep ettiler. Görüşmede aracın sorunlu bölgelerini boyamak istediler benim ise komple boyanmasından ve renk değişiminden yana talebim oldu. Çok iyi hazırladığım dosya ile dava açsam aracı geri verdireceğimi bildikleri için mecburen taleplerimi kabul ettiler. Otobüsün komple renk değişimi ile birlikte 5 adet ücretsiz servis (100 bin km) verdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Toyota ALJ Ankara servisten aradılar ve aracın iç tavan siparişini verdiklerini, 3 gün içerisinde ellerinde olacağını ifade ettiler. :-)))) Ama maalesef ki sevinerek karşılayamıyorum. Çıkarım senle her yola diyen toyota, iyi günde yanınızda. Ama sorun çıkarsa bütün yollar kapalı. Git ne yaparsan yap diyorç Keşke bu aşamaya getirmeden, uğtaştırmadan ve bıkkınlık vermeden çözseydi. Ama bende hala dert olan "güveci pinokyaya" eğer bulabilirsem bir güve hediye etmek. Biraz incelesin, test etsin. İlk benim araca baktığı gibi güveyede baksın, dertleşsin. Biraz utanma duygusu varsa tabi.(Kusura bakmayın bu şekilde yazdığım için, ama çok kızıyorum bu ciddiyetsiz tavırlara) Bu süreçte yazdıkları yorumlarla destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Toyota ALJ Ankara servisten aradılar ve aracın iç tavan siparişini verdiklerini, 3 gün içerisinde ellerinde olacağını ifade ettiler. :-)))) Ama maalesef ki sevinerek karşılayamıyorum. Çıkarım senle her yola diyen toyota, iyi günde yanınızda. Ama sorun çıkarsa bütün yollar kapalı. Git ne yaparsan yap diyorç Keşke bu aşamaya getirmeden, uğtaştırmadan ve bıkkınlık vermeden çözseydi. Ama bende hala dert olan "güveci pinokyaya" eğer bulabilirsem bir güve hediye etmek. Biraz incelesin, test etsin. İlk benim araca baktığı gibi güveyede baksın, dertleşsin. Biraz utanma duygusu varsa tabi.(Kusura bakmayın bu şekilde yazdığım için, ama çok kızıyorum bu ciddiyetsiz tavırlara) Bu süreçte yazdıkları yorumlarla destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Selamlar.
Dava açmış miydiniz?  Adınıza sevindim. Tam olarak ne yaptığınızı ayrıntılı anlatırsanız yol göstermiş olursunuz. Bu konuda emin olun toyots bir çok firmadan iyi. Opel wv Chevrolet servislerindeki rezaletleri okusanız emin olun dua edersin. O Güve diyen elemanın ismini alıp bence bir şekilde ulaşın ve dalga geçin derim. Bir daha böyle sahtekarlık yapmasın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Dava açmış miydiniz?  Adınıza sevindim. Tam olarak ne yaptığınızı ayrıntılı anlatırsanız yol göstermiş olursunuz. Bu konuda emin olun toyots bir çok firmadan iyi. Opel wv Chevrolet servislerindeki rezaletleri okusanız emin olun dua edersin. O Güve diyen elemanın ismini alıp bence bir şekilde ulaşın ve dalga geçin derim. Bir daha böyle sahtekarlık yapmasın
Birde üst kaplama sökülecek önce her yerin fotosunu çekin.sokup takarken sağı solu zedelenmesi ler. Özellikle söyleyin her yerinin fotosunu çektim döşemeleri zedelerseniz zedelenen yerleri de yenisiyle  değiştiririm deyin.  Kimse kolay para kazanmıyor onlar da kazanmasın!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Adınıza sevindim Ali bey. Öyle ya da böyle değişime razı olmaları güzel. Güve'ci Pinokyo'nun adı varsa sizde Facebook üzerinden ulaşıp dalga geçebilir veya samimi olduğunuz kargo şirketi varsa (illa ki ona da kargo gitmiştir) sistem üzerindeki adrese kibrit kutusu içinde bir adet Güve gönderebilir siniz :D :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Özcan Bey, arkadaşın bilgisini vermiyorlar ki. Verseler bende güveyi gönderecem emin olun:-)))

Talat Bey tekrar teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim. Üst kaplama dediğiniz nasıl onu anlamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Teşekkürler Özcan Bey, arkadaşın bilgisini vermiyorlar ki. Verseler bende güveyi gönderecem emin olun:-)))

Talat Bey tekrar teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim. Üst kaplama dediğiniz nasıl onu anlamadım?
Ya işte değişecek kısım tavan pandizotu özellikle tavan ile a B c sutunlerinin birleştiği plastik kısımlara yakın foto çekin  tornavida ile falan aranıp oraları kepaze etmesinler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Tebrik ederim Ali Bey. Sorunun halledilmesine sevindim.