Gönderen Konu: Termostatım arızalı mı? (Çözüldü, soğutma suyu ve regülatör ısı farkı)  (Okunma sayısı 3850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Dün yolda LPG ayarı yapıp kayıt ettim videosunu, fakat eve gelip izlediğimde yarım saatlik yolculuk esnasında su sıcaklığının yer yer 65-70 derecelere düştüğünü gördüm. (Ayar sırasında aracı ben kullanmıyorum, trafiği tehlikeye atacak bir durum yok) 3. dakikadan itibaren düşmeye başladığını görebilirsiniz. Ben termostatın açık kaldığını düşündüm, başka bir sebebi olabilir mi? LPG bağlantısı için yanlış yerden ek alınması gibi bir durum olabilir mi? Bu arada şehir içi yoğun trafikte 24 Kr yakan araba şehir dışı çok dikkatli ve hız sınırları dahilinde kullanmama rağmen 19 Kr yakıyor ve daha aşağı inmiyor. inceleyip yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

https://youtu.be/bfT1B-DFWjg

Düzenleme: Videoyu sayfaya gömmeyi beceremedim, tarif eden olursa yaparım. Hallettim, Murat abi sağolsun.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Termostatım arızalı mı?
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2015, 12:50:51 »
Youtube linkinin başındaki https yi http yaparsan gömülüyor  :tamam:
Lpg bağlantısından sonra ilave soğutucu koydun mu? Hava yapmış olsa hararet çok yükselirdi. Birde bu sıcaklık arabanın hareket etmesiyle durmasıyla yavaşlamasıyla değişiyor bende de. Videoda dikkat etmedim hiç
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2015, 12:57:51 »
Youtube linkinin başındaki https yi http yaparsan gömülüyor  :tamam:
Lpg bağlantısından sonra ilave soğutucu koydun mu? Hava yapmış olsa hararet çok yükselirdi. Birde bu sıcaklık arabanın hareket etmesiyle durmasıyla yavaşlamasıyla değişiyor bende de. Videoda dikkat etmedim hiç

Abi senin videolara baktım 90'da çakılı duruyor, 102 derece oluyor arada, o anda da termostat açıp 90'a geri düşüyor. ilave bir şey yok abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2015, 13:25:45 »
termostat mı fan müşürü mü ?

termostat atıyorum 60 derecede açar fakat tam olarak 80 derecede açılır.

arabanın önden hava almasıyla motor suyu sıcaklığı düşebilir. keşke öyle bir soğutma sistemi olsa , su 60 70 dereceden yukarıya çıkmasa ama yağ sabit 100 derece olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2015, 14:02:21 »
Abi senin videolara baktım 90'da çakılı duruyor, 102 derece oluyor arada, o anda da termostat açıp 90'a geri düşüyor. ilave bir şey yok abi.

O izlediğin videolarda ben motor suyu sıcaklığını göstertiyorum :)

Yazılımda YAPILANDIR- F2 YAKIT DEĞİŞİMİ kısmında sağ tarafta MOTOR SU SICAKLIĞININ OBD DEN OKUNMASI kısmına işaret koyunca  MOTOR SOĞUTUCU SICAKLIĞI okunuyor o kısımda  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2015, 15:51:02 »

Yazılımda YAPILANDIR- F2 YAKIT DEĞİŞİMİ kısmında sağ tarafta MOTOR SU SICAKLIĞININ OBD DEN OKUNMASI kısmına işaret koyunca  MOTOR SOĞUTUCU SICAKLIĞI okunuyor o kısımda  :tamam:

Abi torque ile bağlanıp baktım 95 derecede sabit kalıyor, fan da açmıyor. 96-97 falan oldu yine açmadı. Ben anlamadım, kaç bu arabanın fan derecesi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2015, 17:22:18 »
kablo gelince yakın zamanda ben de ayar vermeye baslayayım bakalım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2015, 18:33:43 »
termostat konusunda bi fikrim yok ama yakıt konusunda ortalama 110 km hızla giderim sizin gibi hız sınırlarına ve ekonomik sürüş kurallarına uyan biriyim yakıtı hangi istasyondan kaç kuruşa aldığınızı bilmiyorum ama 19 kuruşun altına bende daha hiç düşmedim ..ki  daha ne düşsün 1,6 ton araç bence normal  :)lpg ayar kervanına bende dahil olmak istiyorum ama tedirginim becerebilir miyim ? :D 
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2015, 18:41:52 »
termostat konusunda bi fikrim yok ama yakıt konusunda ortalama 110 km hızla giderim sizin gibi hız sınırlarına ve ekonomik sürüş kurallarına uyan biriyim yakıtı hangi istasyondan kaç kuruşa aldığınızı bilmiyorum ama 19 kuruşun altına bende daha hiç düşmedim ..ki  daha ne düşsün 1,6 ton araç bence normal  :)lpg ayar kervanına bende dahil olmak istiyorum ama tedirginim becerebilir miyim ? :D
Cevap veriyorum. Murat abi ve forumlar sayesinde. 2 aya kalmaz evin alt tarafına lpg kalibrasyon 10tl diye tabela asarsin[emoji23] [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2015, 18:47:17 »
Cevap veriyorum. Murat abi ve forumlar sayesinde. 2 aya kalmaz evin alt tarafına lpg kalibrasyon 10tl diye tabela asarsin[emoji23] [emoji23]

murat abinin bu konuda ki seviyesinden şüphem yok hatta site yönetiminden profiline "TCT onaylı LPG kalibrecisi " ünvanının eklenmesini talep etmeliyiz .. ki zaten kabloyu alırsam başını ağrıtcam sanırım :D bi yorumda okumuştum prinsin kablosu daha gelmemiş herhalde bide yeri değil biliyorum ama ne kadar bu kablo ? ...

not:ne bilim lift değeri falan normal olan kalibreyide iyice rezil ederim diye korkmuyor değilim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2015, 19:35:43 »

Ramazan Bey 2.16'dan alıyorum gazı. Eski aracımda şehir içi-şehir dışı değerleri tutturuyordum. Bu araçta tutmayınca her şeyden huylanır oldum.  :(
Kablo edinebilirseniz kısa zamanda ayar yapmayı ögrenirsiniz. Murat abi sağolsun çok yardımcı oldu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2015, 19:37:16
kablo gelince yakın zamanda ben de ayar vermeye baslayayım bakalım

Talat Bey, sizin kit neydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2015, 19:42:49 »
murat abinin bu konuda ki seviyesinden şüphem yok hatta site yönetiminden profiline "TCT onaylı LPG kalibrecisi " ünvanının eklenmesini talep etmeliyiz .. ki zaten kabloyu alırsam başını ağrıtcam sanırım :D bi yorumda okumuştum prinsin kablosu daha gelmemiş herhalde bide yeri değil biliyorum ama ne kadar bu kablo ? ...

not:ne bilim lift değeri falan normal olan kalibreyide iyice rezil ederim diye korkmuyor değilim :D

Ramazan hocam seve seve bildiğimi paylaşırım ama ben PRİNS kullanmıyorum. Kablosu ve yazılımı hakkında bilgimde yok malesef.  :saygi:

Ramazan Bey 2.16'dan alıyorum gazı. Eski aracımda şehir içi-şehir dışı değerleri tutturuyordum. Bu araçta tutmayınca her şeyden huylanır oldum.  :(
Kablo edinebilirseniz kısa zamanda ayar yapmayı ögrenirsiniz. Murat abi sağolsun çok yardımcı oldu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2015, 19:37:16
Talat Bey, sizin kit neydi?

Birşey değil Mehmet, her zaman. Yakında göreceksin bak ayarın tamamlanınca senin yakıt değerleri de normale inecek.  :tamam:

Talat ROMANO kit kullanıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2015, 20:10:50 »
Aynen. Benim kit şiir gibi maşallah romano oo [emoji28] ilk işim şu anlık yakıt düzeltmeleri ne bakmak olacak. Subapları en çok zorlayan kısım o bölümün yüksek olması galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2015, 21:27:24 »

Murat abi, OBD den okuma kapalıyken çektiğin video var mı hiç?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2015, 21:41:00
Aynen. Benim kit şiir gibi maşallah romano oo [emoji28] ilk işim şu anlık yakıt düzeltmeleri ne bakmak olacak. Subapları en çok zorlayan kısım o bölümün yüksek olması galiba

Merak ettim, bakalım Romano nasılmış. Takipdeyim.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2015, 21:55:16 »
Şu ayar işini bende merak ediyorum yapasım var ama bende cesaret edemiyorum landirenzo var bendede yüksek devirde ışık yakma sıkıntım vardı başka biyerde ayar yaptırdım düzeldi sıkıntım ama sanki biraz daha fazla yakmaya başladı aracım ama olsun ışık yanmasında uzun yolda 5 kişi 16 kuruş yaktım lpg 2.22 den

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2015, 21:57:09 »
Aslında foruma lpg tartışma ayar konusu açılsa süper olur. Canlı tutacak bir forumdas lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2015, 22:58:29 »
Ramazan hocam seve seve bildiğimi paylaşırım ama ben PRİNS kullanmıyorum. Kablosu ve yazılımı hakkında bilgimde yok malesef.  :saygi:

sağolun.. içerik farklı olsa da ayar mantığı kuvvetle muhtemel aynıdır forumlarda biraz araştırma yaptım bi tane videoda  işte akü kutup başlarını sökün ayardan önce benzin ecu'sundaki bilgileri silin bi müddet benzinle gidin sonra lpg kalibresi yapın diyor ,daha neler varmış neler   ..

LPG servisine gidince olan..
+LPG ayarı yaptırcaktık
-tamam abi yaparız aç kaputu 3 bin devirde sabit tut ,gaz ver gazz..

bitti bu kadar :D

özellikle sizin aracı kullanıp test etmek isterdim ayrıntılı ayar yapıyorsunuz bizim araçla arasında baya fark vardır  :) MAŞALLAH'ı da şuraya iliştirelim de  :)

not:biliyorum gene yeri değil ama şehir dışı tüketim değeriniz lt bazında nedir ?

Aslında foruma lpg tartışma ayar konusu açılsa süper olur. Canlı tutacak bir forumdas lazim

aynen adminleri bile hazır : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2015, 23:19:23 »

not:biliyorum gene yeri değil ama şehir dışı tüketim değeriniz lt bazında nedir ?

Ramazan hocam kullanılan trafik yoğunluğu, coğrafi şartlar vs hep etken. Burada yazılanları dikkate alıpta aslında benim araba çok yakıyor dememek lazım. Eskiden ben benzinde 5,2-6,0 lt leri görüyordum ama en fazla 100 km/h hız yapabiliyordum fazla yakmasın diye :) Şimdi LPG den sonra hız sınırlarının %10 üstü giderek otoyollar falan dahil Denizli-Didim arası gittim geldim en son. Denizliden 80 TL ye 2,20 den yakıt aldım pompa tırrr edene kadar, şu anda 550 km yapmışım bu yakıttan sonra daha yeni kırmızı ikaz lambası yanmaya başladı.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2015, 23:45:48 »
sizin usta ayar yaparken gene gaza bastırmış 3000 devire getirmiş benimki gaza bastırmıyo ordan bişeyler yapıyo sadece klimayı farları yaktı o neden anlamadım ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Kasım 08, 2015, 00:02:31 »
Murat abi, OBD den okuma kapalıyken çektiğin video var mı hiç?

Eskilerden video buldum onu youtube a yüklüyorum  :tamam:

THE END