Gönderen Konu: Emniyet kemeri zor topluyor.  (Okunma sayısı 19589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Emniyet kemeri zor topluyor.
« Yanıtla #60 : Ocak 25, 2016, 11:32:10 »
Benim emniyet kemeri biraz yavaş topluyordu. Döşemeyi kaldırıp mekanizmayı temizleyip yağladım. Şimdiye kadar sorun yok maşallah. Ayrıca ben fitillere vazelin sürüyorum, gayet olumlu sonuç alıyorum. Genelde uzun yıllardır uygaladığım bir işlem. Şimdiye kadar zararını görmedim. Acaba olur mu bilemedim @Yaşar Akgün (20123)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 25, 2016, 11:32:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 25, 2016, 13:18:03 »
Benim emniyet kemeri biraz yavaş topluyordu. Döşemeyi kaldırıp mekanizmayı temizleyip yağladım. Şimdiye kadar sorun yok maşallah. Ayrıca ben fitillere vazelin sürüyorum, gayet olumlu sonuç alıyorum. Genelde uzun yıllardır uygaladığım bir işlem. Şimdiye kadar zararını görmedim. Acaba olur mu bilemedim @Yaşar Akgün (20123)
Ben daha önce mekanizmaya wd-40 sıktım fakat bi faydası olmadı. Fitillere hiç işlem yapmadım kendim. Vazelini duydum bende. Yıkamacı arkadaşım çakma olmayan badem yağı kullanırsan iyi oluyor diyerek uygulama yaptı ayaz havalarda faydasını gördüm. Silikon sprey yağlı kemer emdi ilerleyen zamanlarda toz toplama ihtimalide var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 25, 2016, 16:28:59 »
Üç ay evvel araç için fitil/conta satam yere gidip bunları değiştirmek gerekli mi diye sordum. Baktı ve bunlar yeni dedi. Orjinal olduğunu söyledim ve bu kadar iyi kondüsyondaysa bakımının iyi yapıldığını söyledi. Ben de cavaben sene de bir yada iki defa temizleyip biraz vazelin sürüyorum deyince bunlar hem uzun süre yumuşak kalır hem de zor eskir. Hiç yenileyip de para harcamayın. Ancak yırtılırsa gelin dedi. Sağolsun para peşine koşmadı.

Bildiğim kadarı ile:
  Vazelin petrolden üretilen bir yağ türü olması ve aynı şekilde conta/fitillerin de hammaddesinin de petrol olması fayda sağlıyor ve deformasyona yol açmıyor. Vazelinle yumuşayan conta/fitil daha şişkin olduğundan iyi bir kapanma/izolasyon sağlıyor.

!!! Parlak ve temiz olsun diye vazelini asla iç döşemelere ve sert yüzeylere sürmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 25, 2016, 17:17:25 »
Üç ay evvel araç için fitil/conta satam yere gidip bunları değiştirmek gerekli mi diye sordum. Baktı ve bunlar yeni dedi. Orjinal olduğunu söyledim ve bu kadar iyi kondüsyondaysa bakımının iyi yapıldığını söyledi. Ben de cavaben sene de bir yada iki defa temizleyip biraz vazelin sürüyorum deyince bunlar hem uzun süre yumuşak kalır hem de zor eskir. Hiç yenileyip de para harcamayın. Ancak yırtılırsa gelin dedi. Sağolsun para peşine koşmadı.

Bildiğim kadarı ile:
  Vazelin petrolden üretilen bir yağ türü olması ve aynı şekilde conta/fitillerin de hammaddesinin de petrol olması fayda sağlıyor ve deformasyona yol açmıyor. Vazelinle yumuşayan conta/fitil daha şişkin olduğundan iyi bir kapanma/izolasyon sağlıyor.

!!! Parlak ve temiz olsun diye vazelini asla iç döşemelere ve sert yüzeylere sürmeyin.
Bende 2 yıl önce parçacıya gittim kapı  fitillerini sordum kopukmu yırtıkmı dedi? Hayır biraz toz alıyor deyince orjinaline elleme bizdeki yan sanayi,orjinal tanesi 265 Tl sigorta kazada ödemiyor bizde bulundurmuyoruz demişti. Bagaj fitilini metre ile satılan bi yerde bulup yenilemiştim.Bende  iç aksama hiçbir araçta parlatıcı vb. ürünler kullanmam