0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bilmem ayar benim araçta var. Ama hangi modelden itibaren başladı bilmiyorum. Bu arada silikon spreyi burada arkadaşların anlattığı şekilde, hatta direkteki plastik muhafazayı da söktüm makaranın oradan başlamak üzere her iki tarafına da ve direkteki tokaya sıktım bir nebze rahatlama var ama kesinlikle arka koltuklardaki kemerler gibi yine de toplamıyor. Napalım buna da şükür.Bazı sitelerde ön konsola da sıkılırsa konsolu parlattığını, fazla toz tutmadığını falan söyleyenler var. Ön konsolun temiz ve parlak görünmesi için çok çaba harcayan bir insanım, kullanılabilir mi ? Deneyen arkadaşımız var mı ? Benim kullandığım ürün Mass marka kalıp ayırıcı özellikte silikon sprey.
Osman bey kemerlerde bir sıkıntı var mı ? Kolay topluyor mu ? Bir görüş alalım
Aslında bir önceki mesajımda belirtmiştim ama gözünüzden kaçtı herhalde. Kullandım bir nebze rahatlama var, ancak arkadaki kemerler kadar hızlı toplamıyorlar yinede. Şöyle söyleyeyim, arka kemerler %100 topluyor, önler spreyden önce %50 topluyorlardı, şimdi %70 topluyorlar. Durum bundan ibaret.
Gözden kaçma değil de ilerleyen zamanlarda sonuçta neler oldu diye merak ettim zaman geçtikçe tekrar eskiye döndü mü diye sormak istedim yoksa takipteyim her zaman
Osman bey spreyi nettenmi aldınız. Bide ben kullanacam benim arkada kemer yok zaten.
Pardon özür dilerim o zaman. Ama ben sizin dediğiniz gibi takip edemem ki, çünkü arabaya öyle çok binmiyorum. Ev ve iş arası 10 dakika yürüme mesafesi, hava yağışlı yada soğuk olacak, yada hafta sonu bakkaldan ekmek falan, ha birde bayram, seyran memlekete giderken arabaya o zaman biniyorum. Birde itiraf edeyim, zaten ara sokak diye bu aralarda kemer takmıyorum, gerisini siz düşünün, ben size kemer hakkında nasıl bilgi vereyim Yada şöyle yapayım, bir kaç güne bir koltuğa oturup kemer denemesi yapabilirim.Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2015, 09:24:37Evet http://www.hepsiburada.com/mass-silikon-sprey-500-ml-p-OTYAGMSS0003
Konuyu hortlatayım;Kemer yükseklik ayarı XEİ ve XLİ de yok, GLİ donanımlı araçlarda var. Benim gördüğüm efsanelerde hep bu dikkatimi çekmişti.
Ben 1.3 motorlu olarak; sadece 1993 sw Corolla'ya en son 1997'de bindim ve hatırlamıyorum. 1.6 motorlu olanlar içinse; genelde -kısıtlı sayıda- 1997-1998 modellerle alakadar olduğum için gördüğümü yazayım.
Ben hiç dikkat etmedim 98 modellere bazı değişiklik yapıldı. 98 1.3 XE hidrolik direksiyonludur. Ayrıca bi şirket için 50 adet üretilen 1.3 4 cam elektrikli+hidrolik direksiyon+klimalı modeller piyasada mevcuttur . Spreyi aldımda henüz uygulamadım.
Benim glide kemer yükseklik ayarı yok. Xlde gördüm diye hatırlıyorum.