0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
conta yandı kapak degişcek sanayide pazartesi çıkıcak cıkma kapak getirdiler çarşamba biri gelecek bakmaya:D
Abiii çok hoş olmuşş Güle güle binmek nasip olsun
sağol kardeşim Allah razı olsun. Allah hepimize araçlarımızla keyifli binmeyi nasip etsin hep inşallah. hafif olması çok büyük avantaj oldu. içimede sindi görüntüsü benim
Abi hafif derken kaç kg? Konuda yazmışsındır galiba ama kaçırdım galiba
yazmadım kardeşim jant gelene kadar bakmadım ancak halen bakmadım üstünde yazıyor yarın yazarım. ancak elimize aldığımızda biz bu kadar hafif beklemiyorduk. böyle diyim sana. şuan bir hantallık yok araba. ama yol tutuşunda ciddi farklar var.
Bu ağırlık konusunda çok takıntılıyım nedense Bu arada bi bilgi geçeyim 16" orjinal kara jantlar kapaklarla birlikte 11,5 kg.
Yeni başlık açmayayım burdan devam edelim. Kışlık lastik alıyım dedim 195/65/15 fiyatları aldım fiyatlar iyi. Arabanın orjinal jantlar 195/60/15 jantmış. 60 yanaklarda 40-50tl adet başı fark var. Takımda 200 tlye tekabül ediyor. Malum yanak incelince maliyet artıyor. 195/65/15 çok sıkıntı çıkarır mı? Araba yol tutuş için bayağı yüksek. 65i de takarsam 1-2cm yükselecek. Maliyet beni düşündürdü.Michelin alphin 5 175 tlContinental 170Goodyear ultragrip 8(2015) takım 650(şarj cihazı hediye) Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Baris yanagi yükseltir sen en basitinden araç yerden yükselir.Konfor artsada yola tutunmasi azalir.Lastik alirsanda ultra grip tavsiye.Ancak nokian wd4 leride bayagi övüyorlar oyuzden uygunsa onada bakabilirsin.Kış lastiginde yukselmesi cok zararli mi dersen o kadarini bilemeyecegim
Ogün temiz sahibinden çıkma baktım.195 /50/15 pirelli 2014 çıkma buldum 200 ytl ye bırakırım dedi. Ama o dar yanak tavsiye etmiyorlar. 15 jantta davulumbaz çok açık olacağı için mantıklı gelmedi. Nokiana hiç bakmadım
Abi tavsiyem 195 60 15 benim. Maliyet acisindan ise 65 yapabilirsin ancak 50 55 yanaklara inme derim ben. Dedigin gibi cok açık kalacak. Ikinci el mi bakıyorsun. Onun gerine kormoran marka bakabilirsin. Siddetle tavsiye ederim. Erzurum sogunu bilmem ama ankarada ben cok memnunum. Bir de nokian veya alpine 5 derim
İlk önce 2 el bakıyım dedim . Millette yalan çok. 2007 lastiği 2013 diye satan mı arıyorsun. Arabayı faal kullanmıyorum. Sıfır almasam diye düşünmüştüm. Sonra diyorum Lastikte güvenlik emniyet taviz vermemeli diye düşünürken sıfır almaya karar verdim. Alpinin desenleri çok ilginç geldi. Desenlerde kırtış derinliği hiç yok gibi. Goodyearda da derinlik yok.
Abi kışlık lastikte ikinci ele pek yanasma derim. Sifir lastik olarakda en iyisi kendi nazarımda nokian arkasindanda herzaman alpin serisi gelir benim icin. Ama orta sinif ekonomik ve kullanislilik acisindan kormoran tercih edilir hep. Alpin3 desenleri vardir. Efsane desen yani.ben 3 senedir kullanıyorum cok memnunum hic yolda bırakmadı kayma vs hic yaşamadım. Bi kormoranlari incele derim. Ama 60 yanak olsun 65 mecbur kalirsan bak
Yarın bir nokian araştırması yapıyım fiyat alıyım. Wd3 ve wd4 diye 2 tip lastik var ne olsa gerek. 60 yanak Michelinin 65 yanağına denk geliyor. Alınabilir. Kormoranı ilk senden duydum. Burda da nerden satılır çok zamanı alır. Ortatip olduktan sonra sava barumda bakarımda. Michelin ve nokian üzerine yogunlaşalım.
Nokianın sitesine baktım Erzurum bayisi yok. O iş biraz sıkıntılı. İnternetten alsak sökme extraya girecek. 65 yanağa kaldık Ogün:-))))alphin 5 alırım galiba. Ogün yazlık lastik için sağol. Extra jant mı alsak. Yazlık kışlık işi bayıyor.:-)o zamana kadar mali durum el verir belki.
abi sol jantlarına iyi para istiyorlar. bizim elimizde var birkaç tane kargo dahil bir sorayım istersen uygun fiyat ne alabiliriz. ama bu iş tamamen bütçe işi. eğer elverişli değilse yılda 2 defa yapılacak bir iş için sök tak devam et. ben sana orta sınıf markaları sıralayım bir bak.Marshall I ZEN KW22Falken hs449Kumho I ZEN22-23Eğer yok iseContiDunlopmichelinTanıdık lastikçi yok mu? internetten alıp taktırabilirsin 20 tl ye falan