0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım cvt jazz. Aynı sorun bu kış bende de başgösterdi. Jazz da maf sensörü nerededir.
Forumdan Mutlu Tekir ile yaptığım yazışmadan sonra araç düzeldi gibi, sorun şu an yok ama tekrarlar mı bilmiyorum. Yapılan işlemleri sırası ile yazıyorum Motor sıcaken -LPG tankından gazı kapattık -Akü kutup başı söküldü -Araç 10-15 dk rolantide çalıştırıldı.Ertesi gün araç stop etmedi,rolanti düzelmişti,normalde 1600-1800 lerden aşağı inen devir 1200 lerden inmeye başladı. -Bir-iki gün LPG kullanılmadı -LPG vanası açıldı -Soğuk motor LPG ye geçilmesine rağmen stop etmedi. Akü kutup başı sökülmesinin araç ve LPG ECU larına ne gibi etkisi oluyorda bu tip sorunlar düzelebiliyor?Bazen bilgisayarlarımıza yaptığımız kapatıp açma veya format gibi bir etki mi gerçekleşiyor?
lpg beynine bir etki yapmıyor. lpg beyni motor beyniyle iletişimde olamadığından motorun fakir mi zengin mi karışımda olduğunu anlamıyor, kafasına göre takılıyor diyelim. motor beyni de müdahale etmek istiyor ama yine iletişim yok edemiyor, motor beynindeki komut birikiyor birikiyor, çok büyüyor. en sonunda benzinle çalıştığı ilk anlarda fazla komut verdiğinden sıkıntı çıkartıyor.ustaya götürüyorsun. lpgde çalışıyor düzgün deyince bunda birşey yok motorda sıkıntı var diyor. halbuki lpg nin gaz ayarı motorun benzinde çalışmasını bozmuş. anlamayan usta başından savıyor böylece.akü resetleyerek motorun beynini resetliyorsun, bu birikmiş komutları da sıfırlıyorsun. tabi bu kalıcı çözüm değil, iyi bir yol ayarı şart.
Estağfurullah Murat abi, bu forum sayesinde eriştim bu bilgi seviyesine. Sen daha tecrübeliisin. Olur da toplu bir konu açarsan benim yazılarımı da rahatlıkla koyabilirsin abi. Tekrar tekrar cevaplamaktan kurtuluruz bakarsın.
Toplu konu falan açmam muhtemelen çünkü yanlış birşeyler olur sonra öyle dediniz de falan da filanda uğraşamam LPG cilerin top atacağı bir yer daha olmasın MAlum hemen arabaya top atıyorlar kendi ayarlarından önce Yukarda dediğim gibi soğuk motor olayı çok çok farklı bir iş, sıcak motorda yapılan tüm ayarları silip süpürüyor.
Sorun yine tekrarladı Mutlu.
LPG kiti neydi hocam sizde?
Konunun başında araçta LPG olduğundan bahsetmiş olsaydın, hiç bulaşmazdım.LPG çıkış gazları benzine oranla daha fazla sıcak olduğundan Oksijen Sensörü ECU'ya tekrar ayar yapması gerektiğini hatırlatıyor ve sonraki çalıştırmalarda rölanti gazı kısılıyor. Yani bu tip arızalarınız hiç bir zaman bitmeyecek, bu biterse diğeri başlayacaktır. Bana göre..!?
BRC Murat Bey.Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2015, 13:39:18LPG den bahsettimya abi.Tekin Abi yapacağım bişey yok,öğretmenim ve yılda 20 bin yapıyorum,benzin canımı alıyo tabiri caizse, bu tip sıkıntılar dediğin gibi bitmeyecek bununda farkındayım,elimden geldiğince götürmeye çalışıcam.Aracın ECU sunu doğru düzgün bir serviste kontrol ettirip ona göre tekrar yapacaklarımı gözden geçiricem.Sabah videoya çektim,foruma koyucaktım, telefondan kayıt silindi,terslik işte.
Abi montajdan kaynaklı olabilir, yolda ayarı tutturamamış olabilirler. Stft ve ltft verisine bakarak bu anlaşılabilir. Ya ayar ya montaj sende başka bir sıkıntı olamaz abi. Bujiler, hava filtresi ve lpg filtresi en son ne zaman değişti
Biraz önce ayardan geldim ltft-stft (biri - lerde filan dediler,ama hangisi bilmiyorum)çok iyi dediler yolda ayarı yaptılar,yarın bakalım yapıcak mı,filtreler 3 bin km olmadı değiştireli,artık motor beynine odaklanıcam Mutlu.
Benzinde bir sıkıntı yoksa motor beyninde problem olmaz ki abi.
Soğukta araç benzinde iken karışım ayarını motor beyni yapmıyor mu?