0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Mutlu Tekir (30216) Kardeşimizde var. Kendisinden konu ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsin. 6 serisi deseydin ben yardımcı olurdum
Merak ediyorum açıkçası. Tasarım olarak 2005-2007 arasını daha çok beğeniyorum.
Mazda 3 II. versiyon da oldukça hoş ve güzel hatlara sahip ve daha büyük gözüküyor. Ancak özellikle I. nesil mazda 3'ü hiç kullanmasam bile gördüğüm kadarıyla oldukça güzel bir spor sedan görünümünde. Tabi iç malzeme kalitesi, malzemenin yumuşaklığı nasıldır bilemiyorum. Ancak bir gün kendi kullandığım aracı satarsam, hayırlısı neden olmasın diyorum. Yol tutuş konusunda ise focus platformunu paylaşan bir araç. Tabi işin bir de fiyat yönü var ve bu fiyatları eder mi? 2006 model mazda 3' 35bintl isteyende var. Ancak ortalaması 30bin civarlarında seyretmekte.
Öncelikle @Mutlu Tekir (30216) kardeşime bilgilerinden dolayı teşekkürler. Kendisi bir süredir Mazda 3 ile mutlu Mutlu Bende bir mazda kullanıcısı olarak toyatadan daha kaliteli bir araç olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Tek sıkıntılı yönü ki buda aşıldı sanırım yedek parça. Haricinde fiyatına göre çok başarılı bir araç.92 modelden 2015 modele kadar test etme şansım olduğundan her yeni modelde ayrı bir keyif aldığımı söyleyebilirim. Özellikle 6 serisi için. Kısmet olur ise yakın zamanda bir 6 almayı planlıyorum. Mutlaka izlenimlerimi buradan paylaşırım. 35-45 bin tl bandında daha üst modelleri mevcut.
Aynen görünüş olsun, konfor olsun rahat ettiriyor, mutlu ediyor abi. Performansı da diğer 1.6 lardan aşağı kalır değil. Diğer 1.6 lardan hele de tork konvertörlü otomatik şanzımanlardan daha fazla da yakmıyor. Toyota'dan da daha kaliteli. Ön göğüste yumuşak malzeme kullanılmış. Kapıda da bir bölümde kullanılmış. Fakat benim kulaklar sessizliğe alıştı ya, ufak tefek sesleri duyar oldum. Yedek parça konusu aşıldı. Ama ihtiyaç duyulmayan yedek parçaların gelmesi vakit alabiliyor yine. Bazı parçalar Ford ya da Volvo ile ortak. z rot, amortisör bunlardan uyabiliyor. Yan sanayisi birazcık sıkıntılı, ama çok ihtiyaç duymuyorsnuz. Duyarsanız da yetkili servisten almanız parçanın ömrü açısından çok çok daha iyi olacaktır.