Gönderen Konu: Konumuz Mazda 3  (Okunma sayısı 4403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Konumuz Mazda 3
« : Ekim 22, 2015, 11:30:57 »
Arkadaşlar Japon otomobilini  bir kullandım ve galiba pir kullandım. Tamam konfor olarak Alman grubu araçlar ile kıyaslanacak, üstün ya da eksi gelebilecek yönleri var ama...

2004-2007 arası Mazda 3'ler (dynamic) hakkında bilgi sahibi olan, bu aracı tecrübe eden ya da hali hazırda kullanan arkadaşlarımız acaba ne düşünürler?

Toyota Club Türkiye

Konumuz Mazda 3
« : Ekim 22, 2015, 11:30:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Konumuz Mazda 3
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2015, 11:47:48 »
@Mutlu Tekir (30216)  Kardeşimizde var. Kendisinden konu ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsin. 6 serisi deseydin ben yardımcı olurdum :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2015, 12:00:21 »
@Mutlu Tekir (30216)  Kardeşimizde var. Kendisinden konu ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsin. 6 serisi deseydin ben yardımcı olurdum :)

Merak ediyorum açıkçası. Tasarım olarak 2005-2007 arasını daha çok beğeniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2015, 12:21:36 »
ben kısa süre kullandım. japon seviyorsanız gerçekten güzel araçlar. yoldan hiçbir zaman kopmazsınız. sürücü otomobili. bence içinde eğlence var. sıkıcı değil. aradığınız bir yerden bir yere gitmek değil araba sürmekse gerçekten çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2015, 12:31:37 »
Ben bir defa kısa mesafede yeğenimin 2010 mazda3 ünü kullandım aracı kullanırken çok zevk aldım.Aracı kullanırken çok hoşunuza gidiyor sürüş ruhu çok değişik bir araç.Mazdadan aldığım zevki bu güne kadar kendi aracımdan alamadım hatta bir ara aracımı satıp mazda almaya bile niyetlendim.  :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2015, 13:16:12 »
Ben de 2010 model otomatik mazda3 orta donanım paketlisini kullandım. Gerçekten yolda gidişi güzel bir araçtı. Donanım olarak ta gayet tetmin edici. Fiyatı uygunsa değerlendirilmeli.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2015, 13:19:14 »
Merak ediyorum açıkçası. Tasarım olarak 2005-2007 arasını daha çok beğeniyorum.
Bir test sürüşü yapmanızı şiddetle öneririm. Bana kalırsa sınıfında dizayn olarak çok başarılı bir araç. Konfor ve güvenlik olarak ta memnun kalacağınız kanısındayım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2015, 13:50:48 »
Benimdeki dikkatimi çok çekiyor mazda3 hatta son mazda3 birçok testte 10 üzerinde 9 alıyor bu rakama sadece belli başlı araba modelleri ulaşmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2015, 14:07:33 »
2010 model kullandım.sınıfına göre çok iyi araba.yakıt hariç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2015, 14:25:43 »
 Zamanında, Avrupa piyasasındaki en rekabetçi Japon otomobili idi kalitesi ile. Tasarım olarak ise bence albenilidir, sportif hatları ile. Yan sanayi konusunda Türkiye'de pek alt yapısı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2015, 20:33:25 »
Yakıt konusuna katılmıyorum öncelikle. Toyota tam otomatik tork konvertör şanzımanlı corollalar da 9-10 lt den aşağı inemiyor benzinle. Uzun yolda en az 7 lt benzin harcıyor. Bu şartlar altında Mazda 3 de tam otomatik Corolla'dan en fazla 1-2 lt fazla yakacaktır. Ben yokuşlu bir yerde yaşıyorum ve agresif kullanıyorsam benzinde 10.5 lt gördüm. Lpg de ise oranını zenginde bıraktırdım, bu nedenle 12-15 lt arasında gaza basışıma göre değişiyor. Uzun yolda da en düşük benzinli değerim 6.0 lt, lpgde 7.0 lt. Benzer şartlarda Mehmet abinin astrası da 12 lt yakıyor.

Bu kadar fazla donanıma sahip olup da fiyatı düşük araç yok, corollalarda dolu modellere istenen fiyatlarla, sıfır araç alınabiliyor. 2. nesilin avantajı hız sabitleyicinin olması. İlk nesilde bu yok maalesef. 2. nesilin baz donanımı (touring) otomatik far sensörü, yağmur sensörü vb donanımlar içeriyorken bu 1. nesilin sadece dolu modelinde var (dynamic). Yol tutuşu zaten anlatmaya gerek yok.

Trim sesleri B sınıfı araçlara göre çok çok az. Uzun yolda yormuyor. B sınıfı bir araç sonrası her halukarda tatmin edecektir, yalnız Alman araçlarındaki gibi ses yalıtımı bulunmuyor. Yol sesi asfalt güzel yolda hiç gelmiyorken, dişli asfaltta yol sesini alıyor. Fakat arada çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum (güzel asfalt için), yol sesi konusunda ise tam bir yorum yapamıyorum. Zira yaristen sonra mazda otobüs konforunda gelmişti bana, ama şimdi kulaklar sessizliğe alıştı, herşeyi duyuyorum bu aralar.

Detaylı inceleme ve anlatım için "Testler ve İncelemeler" başlığındaki "Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3" konumdan bulabilirsiniz. Kadir abinin ve diğer üyelerimizin de katkısıyla güzel bilgiler paylaşıldı orada.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2015, 22:46:28 »
Fazla kullanmadığım için yorum yapmam yanlış olur.fakat amcam 9-10 litre arasında gezdiğini söylüyor.benim corona da aşağı yukarı 10 litre civarı yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2015, 00:46:33 »
Yakıt tüketimi konusu aşırı derecede farklılık gösterebilir. Yarisimle şehir içi  9-9.5 ortalamam varken şuan aynı güzergahta Astra ile 10 - 12 arası ortalamam var. Ayni şekilde üyemiz Kerem KASIN arkadaşın toyota corollası da benzinde ortalama 10 - 12 litre tüketime sahipti Brc marka tüp taktırdı ancak hayırlı bir nedenden ötürü sattı. O nedenle tüketim için ne dersek yalan olur. Şehir içi 6,5  - 7 lt ortalaması olan Corollası bir arkadaş benim oturduğum yere gelsin ortalama tüketimi sıfırlayalım benim kullandığım yolları turlasın ortalama tüketiminin 10 lt altına düşmediğini kendi de görecektir.
O nedenle bahsi geçen aracı donanım olarak ele alırsak bence çok başarılı bir araba.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2015, 08:42:19 »
Mazda 3 II. versiyon da oldukça hoş ve güzel hatlara sahip ve daha büyük gözüküyor. Ancak özellikle I. nesil mazda 3'ü hiç kullanmasam bile gördüğüm kadarıyla oldukça güzel bir spor sedan görünümünde. Tabi iç malzeme kalitesi, malzemenin yumuşaklığı nasıldır bilemiyorum. Ancak bir gün kendi kullandığım aracı satarsam, hayırlısı neden olmasın diyorum. Yol tutuş konusunda ise focus platformunu paylaşan bir araç. Tabi işin bir de fiyat yönü var ve bu fiyatları eder mi? 2006 model mazda 3' 35bintl isteyende var. Ancak ortalaması 30bin civarlarında seyretmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 23, 2015, 10:12:34 »
Mazda 3 II. versiyon da oldukça hoş ve güzel hatlara sahip ve daha büyük gözüküyor. Ancak özellikle I. nesil mazda 3'ü hiç kullanmasam bile gördüğüm kadarıyla oldukça güzel bir spor sedan görünümünde. Tabi iç malzeme kalitesi, malzemenin yumuşaklığı nasıldır bilemiyorum. Ancak bir gün kendi kullandığım aracı satarsam, hayırlısı neden olmasın diyorum. Yol tutuş konusunda ise focus platformunu paylaşan bir araç. Tabi işin bir de fiyat yönü var ve bu fiyatları eder mi? 2006 model mazda 3' 35bintl isteyende var. Ancak ortalaması 30bin civarlarında seyretmekte.

Öncelikle @Mutlu Tekir (30216)  kardeşime bilgilerinden dolayı teşekkürler. Kendisi bir süredir Mazda 3 ile mutlu :D Mutlu :lol:
Bende bir mazda kullanıcısı olarak toyatadan daha kaliteli bir araç olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Tek sıkıntılı yönü ki buda aşıldı sanırım yedek parça. Haricinde fiyatına göre çok başarılı bir araç.
92 modelden 2015 modele kadar test etme şansım olduğundan her yeni modelde ayrı bir keyif aldığımı söyleyebilirim. Özellikle 6 serisi için. Kısmet olur ise yakın zamanda bir 6 almayı planlıyorum. Mutlaka izlenimlerimi buradan paylaşırım.
35-45 bin tl bandında daha üst modelleri mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 23, 2015, 13:42:25 »
Öncelikle @Mutlu Tekir (30216)  kardeşime bilgilerinden dolayı teşekkürler. Kendisi bir süredir Mazda 3 ile mutlu :D Mutlu :lol:
Bende bir mazda kullanıcısı olarak toyatadan daha kaliteli bir araç olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Tek sıkıntılı yönü ki buda aşıldı sanırım yedek parça. Haricinde fiyatına göre çok başarılı bir araç.
92 modelden 2015 modele kadar test etme şansım olduğundan her yeni modelde ayrı bir keyif aldığımı söyleyebilirim. Özellikle 6 serisi için. Kısmet olur ise yakın zamanda bir 6 almayı planlıyorum. Mutlaka izlenimlerimi buradan paylaşırım.
35-45 bin tl bandında daha üst modelleri mevcut.

Aynen görünüş olsun, konfor olsun rahat ettiriyor, mutlu ediyor abi. Performansı da diğer 1.6 lardan aşağı kalır değil. Diğer 1.6 lardan hele de tork konvertörlü otomatik şanzımanlardan daha fazla da yakmıyor. Toyota'dan da daha kaliteli. Ön göğüste yumuşak malzeme kullanılmış. Kapıda da bir bölümde kullanılmış.
Fakat benim kulaklar sessizliğe alıştı ya, ufak tefek sesleri duyar oldum. :D

Yedek parça konusu aşıldı. Ama ihtiyaç duyulmayan yedek parçaların gelmesi vakit alabiliyor yine. Bazı parçalar Ford ya da Volvo ile ortak. z rot, amortisör bunlardan uyabiliyor. Yan sanayisi birazcık sıkıntılı, ama çok ihtiyaç duymuyorsnuz. Duyarsanız da yetkili servisten almanız parçanın ömrü açısından çok çok daha iyi olacaktır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2015, 14:14:01 »
Aynen görünüş olsun, konfor olsun rahat ettiriyor, mutlu ediyor abi. Performansı da diğer 1.6 lardan aşağı kalır değil. Diğer 1.6 lardan hele de tork konvertörlü otomatik şanzımanlardan daha fazla da yakmıyor. Toyota'dan da daha kaliteli. Ön göğüste yumuşak malzeme kullanılmış. Kapıda da bir bölümde kullanılmış.
Fakat benim kulaklar sessizliğe alıştı ya, ufak tefek sesleri duyar oldum. :D

Yedek parça konusu aşıldı. Ama ihtiyaç duyulmayan yedek parçaların gelmesi vakit alabiliyor yine. Bazı parçalar Ford ya da Volvo ile ortak. z rot, amortisör bunlardan uyabiliyor. Yan sanayisi birazcık sıkıntılı, ama çok ihtiyaç duymuyorsnuz. Duyarsanız da yetkili servisten almanız parçanın ömrü açısından çok çok daha iyi olacaktır.

Yan sanayi olmadığı daha iyi bana kalırsa. En azından kullanılanın ne olduğunu biliyorsun ve herhangi bir olumsuzlukta ilgili mercilere konuyu iletip çözüm isteyebiliyorsun.
Bak konuştukça benim koca oğlanı özlemeye başladım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 23, 2015, 22:59:58 »
2005 model Mazda3 Sport dynamic'ti galiba abimde ki Mazda 3 (full olanı), iç tasarım ve kalitesi  fark yaratıyor özellikle ön konsol rakiplerine göre daha kaliteli
Yakıt olarak ise litre olarak hatırlamasam da, şehir içi 24-27 kuruş arası yakıyor, şehir dışı 19 kuruş a kadar düşüyor kullanıma göre ancak ortalama 22 kuruş civarı, bagaj hacmi beklentinizin üstünde çıkacaktır bizde öyle oldu  :) [Hb'e göre demek istedim]. 6'lı CD çalar oldukça kullanışlı, Şanzıman 4 ileri ancak son vites iki kademe (detayının bende öğrenemedim daha) hızlanması ve kararları güzel. Ancak araç biraz alçak, Kocaeli'de Kullar, Arslanbey gibi semtlerde Kasislerde sürtmeler olabiliyor. (tabi kasis değil duvar onlar bunu da belirtiyim  >:( ) [alçak olan arkası değil orta kısmı].
Yakıt değerleri; 1.6 105HP 4ileri otomatik LPG'li değerlerdir
Tek resmi bu var şu anda yanımda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 23, 2015, 23:09:05 »
kaputtaki arkadaş standart donanım mı yoksa ekletebiliyor muyuz? :)

maşallah maşallah :)

ben arkadaşımın aracına binmiştim. hala benzinli bir araç ama araca ne benzinler koymuşlar, ırak benzini kaçak benzin vs :)

saat gibi araba maşallah :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2015, 11:39:53 »
Toyotadan Mazdaya geçmiş biri olarak geri dönmeyi hiçbir zaman düşünmedim.
Evet Toyota sorunsuzluğu ve ikinci eldeki değeri ile iyi bir araç.
Ama sürüş dinamikleri ve verdiği keyif ile Mazda gerçekten iyi bir kullanıcı kitlesine sahip.
Ben ilk Corolla 2008 den Mazda3 2011( 2nci nesil ) e geçtiğimde inanılmaz keyif almıştım . Eşim Uzun yolda ilk defa kullandığında sanki yolu yarıyor ve spor araba kullanıyorum demişti.
O günden bugüne 5nci Mazdam ile yola devam ediyorum , Aktif olarak Mazda2 ve Mazda3 dizel kullanıyorum.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power