Gönderen Konu: 2015 Corolla 1.33 Life Kullanıcıları Yakıt Değerlerinizi Öğrenebilirmiyim ?  (Okunma sayısı 9272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Merhaba, 2015 Corolla 1.33 life model ilk aracım mart ayında alınmıştı ve haziranda pert oldu.o aracımda 4500 km civarı yol yapmıştım ve şehiriçi ort.tüketim 7.4- 7.8 lt civarında seyrediyordu. Temmuz ayında tekrar aynı aracı aldık ve 4 ay olmak üzere ,aracım 4300 km civarında şuan itibariyle , ve yakıt tüketimim aldığımdan beri 3-4 kez sıfırladığım halde birkaç gün 8.3 ve sonrasında sanki ayarlamış gibi hep 8.4 lt durumunda seyrediyor.

Kullanım tarzı olarak şunu belirtmek isterim diğer aracımda da olduğu gibi shıft ışıklarına uyarak vites değiştiriyorum mecburi durumlar hariç (yokuş vb.) 120 km çok nadir  geçiyorum 3000 devirin üzerinde hemen hemen hiç çıkmadım.yani sakin kullanıyorum aracı. ve pert olan araçtakinden farklı herhangi bir kullanım söz konusu değil.

Aynı araca sahip arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimlerini yazabilirlerse memnun olurum .

.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 32493
  • Model Yılı: '14
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
İstanbul içi en yoğun göztepe trafiğine giriyorum sabah akşam. 7.3 seviyelerinde hep. Araç 15.000 oldu ama. Farkedermi bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
İstanbul içi en yoğun göztepe trafiğine giriyorum sabah akşam. 7.3 seviyelerinde hep. Araç 15.000 oldu ama. Farkedermi bilemedim.
eynen benimde o değerlerdeydi hep diğeri .sanırım benim araçta problem var  :s
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
4500 km yol yaptım 8 lt ortalamayı hiç görmedim.şu anda yoğun olmayan muğla ilinde 6.7-6,2 arası değişiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
 Bir eski kasa 1.33 Corolla'da ş. içi 7,5 litre yakıyordum. Şehir dışı ise 90-100 km aralığın da 5,5 litre yakıyordum. Yakıtı güzeldi. Şu an 1.2 tsi Golf var ş.içi, ş. dışı karışık sakin kullanımda 8 litrenin altına düşmüyor (Genelde ş.dışı kullanım. Araç 4,000 bin de 3 aylık araç)

Bilgilendirme amaçlı...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
12340 km deyim ve İstanbul içinde sabah işe giderken akıcı trafik de (Göztepe / Kozyatağı ve trafik ışıkları dahil) sıfırladığım zaman 7.0 - 7.5 aralığında yakıyorum.  Akşam eve gelirken aynı yolu sıkışık ise trafik 8.5 oluyor. Ancak, trafik eğer akıcı ise 4. ve 5. vites ile ilerlersem ışığa takılmadan 6.5 olabiliyor. Yoğun köprü trafiğinde 8.5 - 8.7 - 9.0 bile olabiliyor. Şahsen ben artık bu litre bölümüne bakmıyorum daha. Nerde ne yakacağını ezberledim. 

E-5'de ise misal, pazar sabahı erken saatte Göztepe - Tepebaşı arası 6. vites 90 - 100 km/h 5.1 - 4.9 - 4.7 - 4.6 gördüm. şehirler arası yolda 4.2 yi bile gördüm ama 6. vites 2000 - 2200 devir bandında 80 - 90 km/h ile giderken.  Ve sahil yolunda da bazen hafta sonu sabah erken saatlerde 6. vites ile 2000 devir 2200 devir bandında 5.0 - 4.9 litreyi gördüğüm oldu.

Aslında bu litre olayına takılmamak gerek. EN temizi depoyu fulleyip tripleri de sıfırlayıp dibine gelip bitene kadar kaç km yol gittiğine bakmak.

Şehirler arasına gelirsek. Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere bu yaz iki kere İstanbul'dan Bodrum / Yalıkavağa gittim. Gitmeden bir gün önce akşam depoyu gırtlağına kadar fulledim. Sabah 06:00'da ben, annem ve iki kardeşim ve bagaj valiz dolu şeklinde çıktık yola. Hızı yazmayacağım, kurallar gereği yasak. Ama şahsen insan gibi de gitmedim. Allah ne verdiyse dayandım çoğunluk da ve sabuncu rampasını da gayet güzel çıkarak dan saat 14:30'da Yalıkavak'da kontak kapattım. Bir depo ile tam 715 km yol gittim. Litre bazında ise 6.0 - 6.5 - 6.7 aralığını gördüm. Zaten Yalıkavak'da tekrar fulledim benzini ve bir depo benzin ile Bodrum içinde gezdim, Marmaris yaptım ve tekrar dönerken fulleyip İstanbul'a geldim. Eylül ayında da aynı şekilde gittim ve zaman zaman Ağustos ayında taktırdığım CC'yi de kullandım. Hatta Eylül gidişimde ve dönüşümde radar'a da girdim. Giderken Milas çıkışında polis karşıladı beni ve 189 lira cezayı yapıştırdı. Dönüş yolunda ise İzmir oto yolunda yakalanmışım. Çünkü büyük ihtimal yanından geçtiğim trafik otosu kesti cezayı çünkü bir hafta sonra 189 lira eve geldi. 141 lira ödedim ikisini de.

Unutmadan, range olayına fazla takılma. Son yaktığın litre üzerinden hesap yapıp ona göre değer yazıyor. Ve range'den ben 90 km. fazla da yaptım.

Kısaca, insan gibi gitseydim yani hız sınırlarını geçmeden belki bir 60 - 70 km daha fazla yol yapardım.

Not : Shift lambası diyorsun ama bak şimdi. O shift lambası şu devir aralıklarında yanar. Hangisinde değiştirdiğin vitesi önemli.

Düz yol için konuşuyorum..

1. vites - 2.800 devir sihift yanar 2. vitese atarsın
2. vites - 2.000 devir shift yanar 3. vitese atarsın
3. vites - 2.000 devir shift yanar 4. vitese atarsın
4. vites - 2.000 devir shift yanar 5. vitese atarsın
5. vites - 2.500 devir shift yanar 6. vitese atarsın
6. vites - Allah ne verdiyse yolun durumuna bağlı..

Ha, 2.000 deviri pas geçip 2.200 devir veya onu da pas geçip 2.800 devir veya onu da pas geçip 3.200 devir de bile vites değiştirebilirsin. Shift lambası bu yazdığım devirler de yanıyor. Rampa çıkıyorsan zaten kafadan 2.800 - 3.500 devir kaçınılmaz. Zaten şehirler arası yolda 4000 devir de çıktığım da oldu rampaları.

Yine ilaveten, shift yanmadan da vites değiştirebilirsin. Ben bazen öyle yapıyorum özellikle 1'den 2'ye atarken shift'i yani 2800 deviri beklemiyorum bile. Yine bir örnek vereyim. E-5 rampası çıkıyorsun. Atıyorum Göztepe'den Harem'e doğru giderken Uzunçayırı geçince Acıbadem'e doğru rampa çıkar. Diyelim ki sen gayet güzel mutlu mesut 6. vites ile uygun bir hız da ilerliyorsun. O rampayı çıkarken shit mutlaka yanıyor. İstersen yüksek hız ile çık yanıyor salak lamba. 2000 devirin altına düşüyor muyum peki? Hayır tabi ki. O zaman diyorum sen salak salak yanmana devam et shit, ben vites küçültmeyeceğim ve 6 ile çıkacağım burayı diyorum ve çıkıyorum da.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Merhaba, 2015 Corolla 1.33 life model ilk aracım mart ayında alınmıştı ve haziranda pert oldu.o aracımda 4500 km civarı yol yapmıştım ve şehiriçi ort.tüketim 7.4- 7.8 lt civarında seyrediyordu. Temmuz ayında tekrar aynı aracı aldık ve 4 ay olmak üzere ,aracım 4300 km civarında şuan itibariyle , ve yakıt tüketimim aldığımdan beri 3-4 kez sıfırladığım halde birkaç gün 8.3 ve sonrasında sanki ayarlamış gibi hep 8.4 lt durumunda seyrediyor.

Kullanım tarzı olarak şunu belirtmek isterim diğer aracımda da olduğu gibi shıft ışıklarına uyarak vites değiştiriyorum mecburi durumlar hariç (yokuş vb.) 120 km çok nadir  geçiyorum 3000 devirin üzerinde hemen hemen hiç çıkmadım.yani sakin kullanıyorum aracı. ve pert olan araçtakinden farklı herhangi bir kullanım söz konusu değil.

Aynı araca sahip arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimlerini yazabilirlerse memnun olurum .

Araç euro 6 olunca  katalog degerlerini de yukarı çekmişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
12340 km deyim ve İstanbul içinde sabah işe giderken akıcı trafik de (Göztepe / Kozyatağı ve trafik ışıkları dahil) sıfırladığım zaman 7.0 - 7.5 aralığında yakıyorum.  Akşam eve gelirken aynı yolu sıkışık ise trafik 8.5 oluyor. Ancak, trafik eğer akıcı ise 4. ve 5. vites ile ilerlersem ışığa takılmadan 6.5 olabiliyor. Yoğun köprü trafiğinde 8.5 - 8.7 - 9.0 bile olabiliyor. Şahsen ben artık bu litre bölümüne bakmıyorum daha. Nerde ne yakacağını ezberledim. 

E-5'de ise misal, pazar sabahı erken saatte Göztepe - Tepebaşı arası 6. vites 90 - 100 km/h 5.1 - 4.9 - 4.7 - 4.6 gördüm. şehirler arası yolda 4.2 yi bile gördüm ama 6. vites 2000 - 2200 devir bandında 80 - 90 km/h ile giderken.  Ve sahil yolunda da bazen hafta sonu sabah erken saatlerde 6. vites ile 2000 devir 2200 devir bandında 5.0 - 4.9 litreyi gördüğüm oldu.

Aslında bu litre olayına takılmamak gerek. EN temizi depoyu fulleyip tripleri de sıfırlayıp dibine gelip bitene kadar kaç km yol gittiğine bakmak.

Şehirler arasına gelirsek. Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere bu yaz iki kere İstanbul'dan Bodrum / Yalıkavağa gittim. Gitmeden bir gün önce akşam depoyu gırtlağına kadar fulledim. Sabah 06:00'da ben, annem ve iki kardeşim ve bagaj valiz dolu şeklinde çıktık yola. Hızı yazmayacağım, kurallar gereği yasak. Ama şahsen insan gibi de gitmedim. Allah ne verdiyse dayandım çoğunluk da ve sabuncu rampasını da gayet güzel çıkarak dan saat 14:30'da Yalıkavak'da kontak kapattım. Bir depo ile tam 715 km yol gittim. Litre bazında ise 6.0 - 6.5 - 6.7 aralığını gördüm. Zaten Yalıkavak'da tekrar fulledim benzini ve bir depo benzin ile Bodrum içinde gezdim, Marmaris yaptım ve tekrar dönerken fulleyip İstanbul'a geldim. Eylül ayında da aynı şekilde gittim ve zaman zaman Ağustos ayında taktırdığım CC'yi de kullandım. Hatta Eylül gidişimde ve dönüşümde radar'a da girdim. Giderken Milas çıkışında polis karşıladı beni ve 189 lira cezayı yapıştırdı. Dönüş yolunda ise İzmir oto yolunda yakalanmışım. Çünkü büyük ihtimal yanından geçtiğim trafik otosu kesti cezayı çünkü bir hafta sonra 189 lira eve geldi. 141 lira ödedim ikisini de.

Unutmadan, range olayına fazla takılma. Son yaktığın litre üzerinden hesap yapıp ona göre değer yazıyor. Ve range'den ben 90 km. fazla da yaptım.

Kısaca, insan gibi gitseydim yani hız sınırlarını geçmeden belki bir 60 - 70 km daha fazla yol yapardım.

Not : Shift lambası diyorsun ama bak şimdi. O shift lambası şu devir aralıklarında yanar. Hangisinde değiştirdiğin vitesi önemli.

Düz yol için konuşuyorum..

1. vites - 2.800 devir sihift yanar 2. vitese atarsın
2. vites - 2.000 devir shift yanar 3. vitese atarsın
3. vites - 2.000 devir shift yanar 4. vitese atarsın
4. vites - 2.000 devir shift yanar 5. vitese atarsın
5. vites - 2.500 devir shift yanar 6. vitese atarsın
6. vites - Allah ne verdiyse yolun durumuna bağlı..

Ha, 2.000 deviri pas geçip 2.200 devir veya onu da pas geçip 2.800 devir veya onu da pas geçip 3.200 devir de bile vites değiştirebilirsin. Shift lambası bu yazdığım devirler de yanıyor. Rampa çıkıyorsan zaten kafadan 2.800 - 3.500 devir kaçınılmaz. Zaten şehirler arası yolda 4000 devir de çıktığım da oldu rampaları.

Yine ilaveten, shift yanmadan da vites değiştirebilirsin. Ben bazen öyle yapıyorum özellikle 1'den 2'ye atarken shift'i yani 2800 deviri beklemiyorum bile. Yine bir örnek vereyim. E-5 rampası çıkıyorsun. Atıyorum Göztepe'den Harem'e doğru giderken Uzunçayırı geçince Acıbadem'e doğru rampa çıkar. Diyelim ki sen gayet güzel mutlu mesut 6. vites ile uygun bir hız da ilerliyorsun. O rampayı çıkarken shit mutlaka yanıyor. İstersen yüksek hız ile çık yanıyor salak lamba. 2000 devirin altına düşüyor muyum peki? Hayır tabi ki. O zaman diyorum sen salak salak yanmana devam et shit, ben vites küçültmeyeceğim ve 6 ile çıkacağım burayı diyorum ve çıkıyorum da.
shift olayını biliyorum onu çözeli çok oldu zaten abi diğer aracıda bu sekilde kullanıyordum zaten.ama fark cok arada nedenini bulamıyorum ama çözecem bunu bir şekilde .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2015, 22:43:07
Araç euro 6 olunca  katalog degerlerini de yukarı çekmişlerdi.
evet ama değerler okadar artmamıştı 0.4 lt felandı yanlış hatırlamıyorsam artış . tabiki o değerle ulaşmak zaman alır ve zordurda benim 8.4 ten aşağı düşmemesi çok ilginç.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi

çelik janttan olabilir mi yada lastik değişti mi?
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
Ben de 15 bine kadar kapak vardı. Daha sonrasında çelik jant taktım ve 46 bine kadar kullandım yakıtta değişiklik olmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Ben de 15 bine kadar kapak vardı. Daha sonrasında çelik jant taktım ve 46 bine kadar kullandım yakıtta değişiklik olmadı...
jantın boyutu ağırlığı lastik seçim özellikle değişti mi? turanzalar yolu fazla tutmazlar ekonomi lastiğidir mesela değiştirip spor lastiğe geçtiğinizde yolu fazla tuttuğu için daha fazla yakıt tüketebilir yuvarlanma direnci felan 1 litre fark edebilcek hususlar bunlar
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Aracım 4000 km de şuan karışıkta 18 kuruş yakıyor ama lpgde :P
Benzinde hiç kullanmadım
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aracım 4000 km de şuan karışıkta 18 kuruş yakıyor ama lpgde :P
Benzinde hiç kullanmadım

Benzinde de kullanın, ister lpg isterse benzin olsun tüketimi litre bazında takip etmeniz daha sağlıklı sonuç verir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
jantın boyutu ağırlığı lastik seçim özellikle değişti mi? turanzalar yolu fazla tutmazlar ekonomi lastiğidir mesela değiştirip spor lastiğe geçtiğinizde yolu fazla tuttuğu için daha fazla yakıt tüketebilir yuvarlanma direnci felan 1 litre fark edebilcek hususlar bunlar

Jant ve lastik boyutunda hiç bir değişiklik yapmadım. Hatta lastiği hiç değiştirmedim bile (Yokohama). 16 inc normal bir jant taktım estetik görünsün diye. Amma velakin ne yol tutuşu nede yakıt sarfiyatı değişmedi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
jant değişti fakat aynı boyutta takıldı. lastikleride michelin primacy 3 almıştım.ebatlarda aynı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 10:01:42
jantlar aynı boyutta değiştirildi lasitklerde aldığım gün turanzaları söktürüp michelin primacy 3 taktırdım.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi

Turanza yada başka lastik karşılaştırması yapmak istemem ama Turanzanın lastik etiket değeri hiç sizin dediklerinizi demiyor malesef
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Turanza yada başka lastik karşılaştırması yapmak istemem ama Turanzanın lastik etiket değeri hiç sizin dediklerinizi demiyor malesef
doğru diyorsun hocam ben turanzayada çok az yaktıracak demedim fakat daha fazla yaktıracak yolu çok daha iyi tutan spor lastikler var. mesela bu araçta michelin primacy 3 takılmış bunlarda konfor lastiği hatta turanzadan bile daha ekonomik olması lazım ama maalesef yakıt düşmemiş. geriye bi tek savım kalıyor jantın ağırlığı saç janttan fazla olabilir.
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
doğru diyorsun hocam ben turanzayada çok az yaktıracak demedim fakat daha fazla yaktıracak yolu çok daha iyi tutan spor lastikler var. mesela bu araçta michelin primacy 3 takılmış bunlarda konfor lastiği hatta turanzadan bile daha ekonomik olması lazım ama maalesef yakıt düşmemiş. geriye bi tek savım kalıyor jantın ağırlığı saç janttan fazla olabilir.

aslında bu konu çok derin bu kadar kısa konuşursak konuya haksızlık etmiş oluruz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
aslında bu konu çok derin bu kadar kısa konuşursak konuya haksızlık etmiş oluruz :)
yani çok etken var ceteris paribus(tüm değişkenler sabit iken birinin değişmesi, iktisat dersinden çıktım.  :argh: ) olsa anlarım burda araba komple değişmiş  :D
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 32493
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Benim jantarım konuyu açan arkadaşımla aynı.  Şu an 7.4 o da en yoğun trafik dönemindeyim. 7.5 km 40 dakika gibi zaman alıyor.  Aksine jantlari alırken tarttim. Saç janttan daha hafifler. Seyahat eden kişi sayısı en büyük etken. O olabilir mi