0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim jantarım konuyu açan arkadaşımla aynı. Şu an 7.4 o da en yoğun trafik dönemindeyim. 7.5 km 40 dakika gibi zaman alıyor. Aksine jantlari alırken tarttim. Saç janttan daha hafifler. Seyahat eden kişi sayısı en büyük etken. O olabilir mi
İlk aldığımda 9 litre civarındaydı, şu anda 2300 km'deyim. Tüketim 7.3'te sabitlendi gibi uzun süredir. Genellikle şehir içi kısa mesafe kullanımda oluşan değerler.
Merhaba, 2015 Corolla 1.33 life model ilk aracım mart ayında alınmıştı ve haziranda pert oldu.o aracımda 4500 km civarı yol yapmıştım ve şehiriçi ort.tüketim 7.4- 7.8 lt civarında seyrediyordu. Temmuz ayında tekrar aynı aracı aldık ve 4 ay olmak üzere ,aracım 4300 km civarında şuan itibariyle , ve yakıt tüketimim aldığımdan beri 3-4 kez sıfırladığım halde birkaç gün 8.3 ve sonrasında sanki ayarlamış gibi hep 8.4 lt durumunda seyrediyor.Kullanım tarzı olarak şunu belirtmek isterim diğer aracımda da olduğu gibi shıft ışıklarına uyarak vites değiştiriyorum mecburi durumlar hariç (yokuş vb.) 120 km çok nadir geçiyorum 3000 devirin üzerinde hemen hemen hiç çıkmadım.yani sakin kullanıyorum aracı. ve pert olan araçtakinden farklı herhangi bir kullanım söz konusu değil.Aynı araca sahip arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimlerini yazabilirlerse memnun olurum .
Yasin bey araçta fazladan yük varmı? Eski araca kıyasla.Birde lastikler aynısımıydı?
Yasin, içimden senin arabanı trafiğin olmadığı sabah saatlerinde Erenköy den Maltepeye sahil yolunda kullanmak geliyor yol bilgisayarını sıfırlayıp. Çünkü bu rota da ben 5.0 4.9 gördüm.
Sıfırlayıp 90 km hıza sabitlemeyi denediniz mi? Yada 80 Çünkü 100 km hızda ortalama düşük olamaz. Ama benim belirttiğim hızda 5 civarlarında gösterirse normaldir
Arkadaşlar öncelikle merhabalar 3 gün önce yeni makyajlı aurimi teslim aldım.1.33 motor 51.250 ye anlaştım bayiden orjinal jant,park sensörü,sis farı taktırttım.Araca gelecek olursak debriyajı inanılmaz rahat pamuk gibi yol tutuşu süper 80 le virajlara girdiğimde savrulma vs yok araç life paket ama isteğim bütün özellikler mevcut arka camlar manuel olması dışında.Yakıt konusuna gelecek olursak şuanda göstergede 8.7 göstetiyor araç 1000 kmden sonra 7 lere düşürmek mümkün uzun yolda arkadaşım 4.6,5.1 lere kadar düşürmüş kısacası alacak arkadaşlar hiç düşünmeyin araç çok şık ön panjur gündüz farları arka stoplar led yokuş kalkış desteği harika çalışıyor alan arkadaş çok memnun kalır keza ben çok memnunum aracımdan.Daha önce astra 1.3 cdti cosmo astra vardı 7 litrelere kadar çıkıyordu onu sattım bunu aldım benzinli aracın zevki bambaşka ses yok kalkışta bir sorun yok çok memnunum allah kazısız belasız binmeyi nasip etsin hayırlı günler