Gönderen Konu: 2015 Corolla 1.33 Life Kullanıcıları Yakıt Değerlerinizi Öğrenebilirmiyim ?  (Okunma sayısı 9273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Kazadan sonra yaşadığınız olay neticesiyle sürüş karakterinizde farklılık olmuş ve sis bunun farkında olmaya bilirsiniz.
Misal daha dikkatli olup trafikte daha fazla insana yol verip mevcut trafikte kalış süresini uzatmak vs gibi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 4000
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Benim jantarım konuyu açan arkadaşımla aynı.  Şu an 7.4 o da en yoğun trafik dönemindeyim. 7.5 km 40 dakika gibi zaman alıyor.  Aksine jantlari alırken tarttim. Saç janttan daha hafifler. Seyahat eden kişi sayısı en büyük etken. O olabilir mi
şöyle söyleyebilirim. evde aracı ben kullanmadığım zaman kapıda duruyor yani aracı benden başka kullanan yok . çok ilgnç bak bende senin yakıt değerlerinde kullanıyordum eski aracımı ama şuan 1 litre fark var :S
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
İlk aldığımda 9 litre civarındaydı, şu anda 2300 km'deyim. Tüketim 7.3'te sabitlendi gibi uzun süredir. Genellikle şehir içi kısa mesafe kullanımda oluşan değerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
İlk aldığımda 9 litre civarındaydı, şu anda 2300 km'deyim. Tüketim 7.3'te sabitlendi gibi uzun süredir. Genellikle şehir içi kısa mesafe kullanımda oluşan değerler.
görüldüğü gibi herkesin aynı 7.3 -- 7.5 lt civarı benim araçta bence bir sıkıntı var :S
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Merhaba, 2015 Corolla 1.33 life model ilk aracım mart ayında alınmıştı ve haziranda pert oldu.o aracımda 4500 km civarı yol yapmıştım ve şehiriçi ort.tüketim 7.4- 7.8 lt civarında seyrediyordu. Temmuz ayında tekrar aynı aracı aldık ve 4 ay olmak üzere ,aracım 4300 km civarında şuan itibariyle , ve yakıt tüketimim aldığımdan beri 3-4 kez sıfırladığım halde birkaç gün 8.3 ve sonrasında sanki ayarlamış gibi hep 8.4 lt durumunda seyrediyor.

Kullanım tarzı olarak şunu belirtmek isterim diğer aracımda da olduğu gibi shıft ışıklarına uyarak vites değiştiriyorum mecburi durumlar hariç (yokuş vb.) 120 km çok nadir  geçiyorum 3000 devirin üzerinde hemen hemen hiç çıkmadım.yani sakin kullanıyorum aracı. ve pert olan araçtakinden farklı herhangi bir kullanım söz konusu değil.

Aynı araca sahip arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimlerini yazabilirlerse memnun olurum .

Yasin bey araçta fazladan yük varmı? Eski araca kıyasla.Birde lastikler aynısımıydı?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Yasin, içimden senin arabanı trafiğin olmadığı sabah saatlerinde Erenköy den Maltepeye sahil yolunda kullanmak geliyor yol bilgisayarını sıfırlayıp. Çünkü bu rota da ben 5.0 4.9 gördüm.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
Yasin bey araçta fazladan yük varmı? Eski araca kıyasla.Birde lastikler aynısımıydı?
ekstra yük yok, evet lastik ebatlarıda aynı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2015, 15:04:39
Yasin, içimden senin arabanı trafiğin olmadığı sabah saatlerinde Erenköy den Maltepeye sahil yolunda kullanmak geliyor yol bilgisayarını sıfırlayıp. Çünkü bu rota da ben 5.0 4.9 gördüm.
abi tt arena seyrantepeden maç dönüşleri genelde geç ve boş oluyor yol hızı 100 sabitleyip köprüden çamlıca gişeler ordanda karta köprüsüne kadar gidiyorum yine bir değişiklik olmuyor.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Orada da olmuyorsa senin araba da sorun var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Sıfırlayıp 90 km hıza sabitlemeyi denediniz mi? Yada 80
Çünkü 100 km hızda ortalama düşük olamaz. Ama benim belirttiğim hızda 5 civarlarında gösterirse normaldir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
Çünkü 100 km hızda ortalama düşük olamaz. Ama benim belirttiğim hızda 5 civarlarında gösterirse normaldir
dün yine sıfırladım bir süre daha deneyeceğim bakalım souc ne olacak.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Benim arabada euro6 4300 km de cogunlugu yogun trafik olan günde ortalama 40 km yol yapıyorum ortalamam 6.8
Ani hizlanmalardan sürekli gazlamalardan kaçıniyorum.
Yakıt olarak Shell VPowernitro kullaniyorum her zaman aynı benzinlikten hatta aynı pompadan almaya dikkat ediyorum
Acaba yakıt aldığınız yerde mi problem var?
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Dediğinin hiç alakası yok. Ben arabamı ilk aldığım da daha 1000 küsür km'deyken gidiş/dönüş 55 km'lik oto yol kullanımım da test etmiştim ve 100 ile de gittim 80 ile de gittim ve 4.8'i ta o zamanlar görmüştüm. 120 ile giderken 6.0 gördüm 110 ile 5.5, 100 ile 5.0 - 4.9 - 4.8 hatta 4.6 hatta 4.2 bile gördüm şehirler arası yolculuklarım da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ortalama tüketimi etkileyecek bir çok etmen var. yol durumu, yük miktarı, lastik havaları, hava durumu, rüzgarın esme yönü ve hızı, motor yağının durumu,hava filtresinin durumu gibi etmenler vardır.
sizler benden daha tecrübelisiniz tabiki de, ama ben uzun yollarda bir kaç gözlem yaptım. mesela 100 km sabit hızla giderken ortalama belli bir değerin altına düşmüyor. 90 km sabit hızla giderken ise 5.0 ın çok az üzerine çıkıyor. yazın Bodruma giderken bagaj ağzına kadar dolu ve 4 tombik kişi ile Sabuncubeli rampasında yavaşlama noktaları hariç 90 km sabit hızla çıktığımızda 5.6 gibi ortalamayı da gördüm.
bu yüzden her araçta farklı şeyler gözlenebilir
sizler bende daha uzun kilometreler araç kullandığınız için benden daha tecrübelisiniz tabiki de. ama şunu kesin ifade edebilir. 90 km CC ile sabit hızda bu yaz 10.000 km yakın yol yaptık, 5.0 üzerini nadiren gördük
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar öncelikle merhabalar 3 gün önce yeni makyajlı aurimi teslim aldım.1.33 motor 51.250 ye anlaştım bayiden orjinal jant,park sensörü,sis farı taktırttım.Araca gelecek olursak debriyajı inanılmaz rahat pamuk gibi yol tutuşu süper 80 le virajlara girdiğimde savrulma vs yok araç life paket ama isteğim bütün özellikler mevcut arka camlar manuel olması dışında.Yakıt konusuna gelecek olursak şuanda göstergede 8.7 göstetiyor araç 1000 kmden sonra 7 lere düşürmek mümkün uzun yolda arkadaşım 4.6,5.1 lere kadar düşürmüş kısacası alacak arkadaşlar hiç düşünmeyin araç çok şık ön panjur gündüz farları arka stoplar led yokuş kalkış desteği harika çalışıyor alan arkadaş çok memnun kalır keza ben çok memnunum aracımdan.Daha önce astra 1.3 cdti cosmo astra vardı 7 litrelere kadar çıkıyordu onu sattım bunu aldım benzinli aracın zevki bambaşka ses yok kalkışta bir sorun yok çok memnunum allah kazısız belasız binmeyi nasip etsin hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar öncelikle merhabalar 3 gün önce yeni makyajlı aurimi teslim aldım.1.33 motor 51.250 ye anlaştım bayiden orjinal jant,park sensörü,sis farı taktırttım.Araca gelecek olursak debriyajı inanılmaz rahat pamuk gibi yol tutuşu süper 80 le virajlara girdiğimde savrulma vs yok araç life paket ama isteğim bütün özellikler mevcut arka camlar manuel olması dışında.Yakıt konusuna gelecek olursak şuanda göstergede 8.7 göstetiyor araç 1000 kmden sonra 7 lere düşürmek mümkün uzun yolda arkadaşım 4.6,5.1 lere kadar düşürmüş kısacası alacak arkadaşlar hiç düşünmeyin araç çok şık ön panjur gündüz farları arka stoplar led yokuş kalkış desteği harika çalışıyor alan arkadaş çok memnun kalır keza ben çok memnunum aracımdan.Daha önce astra 1.3 cdti cosmo astra vardı 7 litrelere kadar çıkıyordu onu sattım bunu aldım benzinli aracın zevki bambaşka ses yok kalkışta bir sorun yok çok memnunum allah kazısız belasız binmeyi nasip etsin hayırlı günler
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın. Kasa olarak çok güzel bir araba. astra 1.3 dizel ile 7 lt tüketimleri leri gördüğünüz koşullarda yeni aracınız ile 12 lt cıvarını dahi görebilirsiniz. O nedenle endişe etmeyin. Bende de 1.33 cvt yaris vardı ordan biliyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Temmuz ayinda aldigim 1.33 corolla aracimi lpg ile kullanıyorum. Genelde kisa mesafe, bazen sakin bazen yardiriyorum. Ortalama tuketim su an 9.1lt
Aracim 3200km de. Benim tüketim cok yuksek sizin degerlere gore
“Edeb bir tâc imiş Nur-i Hudâ’dan / Giy ol tâcı emin ol her belâdan.”

''Kula Bela Gelmez, Hak Yazmadıkça; Hak Bela Yazmaz, Kul Azmadıkça''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 12500
  • 1 kere teşekkür edildi
Antalya şehir içi şu an itibariyle 7.3
Güneri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
bı ara ecu guncelleme falan oldu bı seyler yapmıslardı servıslerde. senın eskı arabayla yenı arabanın ecu ve beyın ayarları degısık olmasın sakın. ondan dolayı fazla yakmasın.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Kopisan
Arkadaşlar bendede henüz 5 günlük 1.6 advance modeli var, şuanki yakıt tüketimim 8.4 litre civarında henüz 200 km deyim, tüpte taktırdım alırken fakat henüz kullanmadım benzin tüketimini görmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
1.33 lpgde 18 kuruş :tamam:
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗