0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu serilerde kronik aydınlatma sorunu var diye hatırlıyorum. Servis ücretsiz değiştiriyor
8 senelik aracın farlarını değiştirirler mi bilmiyorum, fakat sadece ampul değişebiliyorsa değiştirilir, değişmiyorsa da xenon kit alırsanız dahi karda olursunuz.
Tarık hocam,Arkadaşımda da aynı sıkıntı oldu, servise telefon ettik genel merkeze mesaj attık ama nafile değiştirmediler. O nun şasi numarasında sorun yok demişler inşallah sizinki sorunlu gruptadır. Ama değilse kesinlikle boyatmayla bilme neyle uğraşmayın. Arka reflektörleri yanık onların boyayalım düzelir diyene hiç aldanmayın. Direk DEPO marka alın mevcut farların içindekileri o yeni fara monte ediyorlar. Arkadaşım boyattı falan daha beter oldu, sonra dediğim gibi yaptılar şimdi mükemmel diyor.
Yetkili servise mutlaka sorun hatta toyota sitesinde şasi no ile kontrol edin bakın bakalım arabanıza böyle bir kampanya varmı
Öncelikle farın tamamını değiştirmenize gerek yok. Aydınlatmama sorunu bende de vardı. 300 TL ye arka aynaları değiştirdim olay çözüldü. O zamanlar DEPO marka yan sanayi ya de baktım ama ne kadar aradıysam Xenon farlı modeli bulamadım. Hepsi comfort araçlar için üretilen halojen far uyumlu. Gerçi iki far arasında ne tür bir fark var onu da bilemiyorum. Sizde aydınlatmama haricinde farın sönmesi de söz konusu bu da büyük ihtimal ballast kaynaklı olmakla beraber far ampülünde de olabilir. Bunu da çok rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ben arka aynaları değiştirdikten sonra ayrıca amerikan 55W lık xenon set getirttim ve onu bağlattım. Şu an harika bir aydınlatmaya sahibim....Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2015, 22:01:25Bu arada yukarıda yazdığım işlemleri yapmadan önce toyota plazaya gittim ve bu far değişimi kampanyası hakkında bilgi istedim. Aracın garantisi ile alakalı bir şey değil bu. Sorunlu üretilen parçaların değişimi ile alakalı ve kaç yıl geçerse geçsin değiştirebiliyorlar(şansınız yaver giderse!!!). Şasi numarasını aldılar ve ücretsiz far değişim kampanyasının benim araçta olmadığını söylediler. Aydınlatmadığı ve arka aynaların karardığı çok açık ortada. Neye göre bu araçları belirliyorlar onu da anlamış değilim.
Yeni ve uygun zenon ampul ile denediniz mi?
Öncelikle aracınızın zenon ampul tip ve numaralarını(D1s, D2s, 66043, 66142, 66144 vb.) tam öğrenin. Büyük ihtimal 4300k ampuldür. Sonrasında, uygun bir elektrikçide değiştirebilirsiniz. Sorun çözülür ise başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz, yeni far lazımsa zenon ampuller yine işinize yarar. Yalnız iki ampul de değişmeli ki, verdikleri ışık şiddeti ve rengi aynı olsun. Başka fikir verecekler de vardır.
Toyota Ortaköy e gittim hocam.Sağ xenon yandıktan sonra sönüyor,diğer xenon da çok az ışıtıyor diye.Yandıktan sonra sönen far içinde ki ampulün değişmesi gerekiyormuş. 380 Lira fatura çıkardılar.Aydınlatmaya da birşey yapamayız,komple farın değişmesi lazım.Tek bir far 2000-2250 Lira civarı dedi.Yani bende ne yapacağımı şaşırdım,çıkma alsam, onlar da da aynı problemi yaşayacağım.Boşa masraf.Bu arada, aracımın farları garanti kapsamındaymış fakat benden önceki sahibi yetkili serviste aynı sorundan dolayı farları garanti kapsamında değiştirmiş.