Gönderen Konu: 2007 Toyota Avensis Xenon Farlarım Ömrünü Doldurdu Ne Yapmalıyım?  (Okunma sayısı 7823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Herkese Merhaba Arkadaşlar,

2007 Toyota Avensis 2.0D4D Elegant sahibiyim,aracımın sağ xenon far, farları yaktıktan bir süre sonra sönüyor.Tekrar açıp kapatınca yanıyor.Diğer far da pek ışıtmıyor.

Xenon olduğu için komple farın değişmesi gerekiyormuş.Yan sanayisi bile 500 Lira.Servis te orjinalini almaya kalksam 1.500 Lira cıvarıdır diye düşünüyorum.

Ucuzundan halledebileceğim bir yol var mıdır? Toyota bu farlar için kaç yıl garanti veriyordu?Garantisi dolmuş mudur?Servis ücretsiz değişim yapmaz mı?

Şimdiden herkese teşekkür ederim..
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bu serilerde kronik aydınlatma sorunu var diye hatırlıyorum. Servis ücretsiz değiştiriyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bu serilerde kronik aydınlatma sorunu var diye hatırlıyorum. Servis ücretsiz değiştiriyor

Teşekkür ederim, peki servisin ücretsiz değiştirdiğini nasıl teyit edebilirim,hemen gitsem ücretsiz değişim yaparlar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Far ampulünde sıkıntı var diye anladım ben yada balastta olabilir. Ampul ve balast değişebiliyor ama orjinal balast sökülemeyebilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
8 senelik aracın farlarını değiştirirler mi bilmiyorum, fakat sadece ampul değişebiliyorsa değiştirilir, değişmiyorsa da xenon kit alırsanız dahi karda olursunuz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
8 senelik aracın farlarını değiştirirler mi bilmiyorum, fakat sadece ampul değişebiliyorsa değiştirilir, değişmiyorsa da xenon kit alırsanız dahi karda olursunuz.

İnşallah değiştirirler.Komple far değişmesi gerekiyormuş sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Tarık hocam,

Arkadaşımda da aynı sıkıntı oldu, servise telefon ettik genel merkeze mesaj attık ama nafile değiştirmediler. O nun şasi numarasında sorun yok demişler inşallah sizinki sorunlu gruptadır. Ama değilse kesinlikle boyatmayla bilme neyle uğraşmayın. Arka reflektörleri yanık onların boyayalım düzelir diyene hiç aldanmayın. Direk DEPO marka alın mevcut farların içindekileri o yeni fara monte ediyorlar. Arkadaşım boyattı falan daha beter oldu, sonra dediğim gibi yaptılar şimdi mükemmel diyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Tarık hocam,

Arkadaşımda da aynı sıkıntı oldu, servise telefon ettik genel merkeze mesaj attık ama nafile değiştirmediler. O nun şasi numarasında sorun yok demişler inşallah sizinki sorunlu gruptadır. Ama değilse kesinlikle boyatmayla bilme neyle uğraşmayın. Arka reflektörleri yanık onların boyayalım düzelir diyene hiç aldanmayın. Direk DEPO marka alın mevcut farların içindekileri o yeni fara monte ediyorlar. Arkadaşım boyattı falan daha beter oldu, sonra dediğim gibi yaptılar şimdi mükemmel diyor.

2007 Şubat trafiğe çıkışlı.Bir arkadaş,7-8 yıl garantili olması lazım demişti farlar için.Yan sanayi istemiyorum ama bu gidişle öyle olacak gibi.Xenon yüzüne de orjinaline 3.000 Lira gibi bir para bayılamam hani. :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Yetkili servise mutlaka sorun
hatta toyota sitesinde şasi no ile kontrol edin bakın bakalım arabanıza böyle bir kampanya varmı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yetkili servise mutlaka sorun
hatta toyota sitesinde şasi no ile kontrol edin bakın bakalım arabanıza böyle bir kampanya varmı

Ortaköy Toyota yı aradım.Kampanya ile ilgili bilgim yok dedi.Perşembe günü bakıma geldiğiniz de gösterin,şikayetinizi dile getirin dedi.Meraktan farın fiyatını sordum. Tanesi 2.000 civarı dedi. :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Öncelikle farın tamamını değiştirmenize gerek yok. Aydınlatmama sorunu bende de vardı. 300 TL ye arka aynaları değiştirdim olay çözüldü. O zamanlar DEPO marka yan sanayi ya de baktım ama ne kadar aradıysam Xenon farlı modeli bulamadım. Hepsi comfort araçlar için üretilen halojen far uyumlu. Gerçi iki far arasında ne tür bir fark var onu da bilemiyorum.

Sizde aydınlatmama haricinde farın sönmesi de söz konusu bu da büyük ihtimal ballast kaynaklı olmakla beraber far ampülünde de olabilir. Bunu da çok rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ben arka aynaları değiştirdikten sonra ayrıca amerikan 55W lık xenon set getirttim ve onu bağlattım. Şu an harika bir aydınlatmaya sahibim....

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2015, 22:01:25
Bu arada yukarıda yazdığım işlemleri yapmadan önce toyota plazaya gittim ve bu far değişimi kampanyası hakkında bilgi istedim. Aracın garantisi ile alakalı bir şey değil bu. Sorunlu üretilen parçaların değişimi ile alakalı ve kaç yıl geçerse geçsin değiştirebiliyorlar(şansınız yaver giderse!!!). Şasi numarasını aldılar ve ücretsiz far değişim kampanyasının benim araçta olmadığını söylediler. Aydınlatmadığı ve arka aynaların karardığı çok açık ortada. Neye göre bu araçları belirliyorlar onu da anlamış değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Öncelikle farın tamamını değiştirmenize gerek yok. Aydınlatmama sorunu bende de vardı. 300 TL ye arka aynaları değiştirdim olay çözüldü. O zamanlar DEPO marka yan sanayi ya de baktım ama ne kadar aradıysam Xenon farlı modeli bulamadım. Hepsi comfort araçlar için üretilen halojen far uyumlu. Gerçi iki far arasında ne tür bir fark var onu da bilemiyorum.

Sizde aydınlatmama haricinde farın sönmesi de söz konusu bu da büyük ihtimal ballast kaynaklı olmakla beraber far ampülünde de olabilir. Bunu da çok rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ben arka aynaları değiştirdikten sonra ayrıca amerikan 55W lık xenon set getirttim ve onu bağlattım. Şu an harika bir aydınlatmaya sahibim....

Bu arada yukarıda yazdığım işlemleri yapmadan önce toyota plazaya gittim ve bu far değişimi kampanyası hakkında bilgi istedim. Aracın garantisi ile alakalı bir şey değil bu. Sorunlu üretilen parçaların değişimi ile alakalı ve kaç yıl geçerse geçsin değiştirebiliyorlar(şansınız yaver giderse!!!). Şasi numarasını aldılar ve ücretsiz far değişim kampanyasının benim araçta olmadığını söylediler. Aydınlatmadığı ve arka aynaların karardığı çok açık ortada. Neye göre bu araçları belirliyorlar onu da anlamış değilim.

Bu far değişimi için aracın modeli hakkında birşey dediler mi acaba ?
Şu modeller arası halojenler için de geçerli mi ?
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Toyota Ortaköy e gittim hocam.Sağ xenon yandıktan sonra sönüyor,diğer xenon da çok az ışıtıyor diye.

Yandıktan sonra sönen far içinde ki ampulün değişmesi gerekiyormuş. 380 Lira fatura çıkardılar.Aydınlatmaya da birşey yapamayız,komple farın değişmesi lazım.Tek bir far 2000-2250 Lira civarı dedi.

Yani bende ne yapacağımı şaşırdım,çıkma alsam, onlar da da aynı problemi yaşayacağım.Boşa masraf.

Bu arada, aracımın farları garanti kapsamındaymış fakat benden önceki sahibi yetkili serviste aynı sorundan dolayı farları garanti kapsamında değiştirmiş. :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Yeni ve uygun zenon ampul ile denediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yeni ve uygun zenon ampul ile denediniz mi?

Hayır hocam,ne yapacağımı bilmiyorum,arabadan pek anlamam öyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Öncelikle aracınızın zenon ampul tip ve numaralarını(D1s, D2s, 66043, 66142, 66144 vb.) tam öğrenin. Büyük ihtimal 4300k ampuldür. Sonrasında, uygun bir elektrikçide değiştirebilirsiniz. Sorun çözülür ise başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz, yeni far lazımsa zenon ampuller yine işinize yarar. Yalnız iki ampul de değişmeli ki, verdikleri ışık şiddeti ve rengi aynı olsun.
 Başka fikir verecekler de vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Öncelikle aracınızın zenon ampul tip ve numaralarını(D1s, D2s, 66043, 66142, 66144 vb.) tam öğrenin. Büyük ihtimal 4300k ampuldür. Sonrasında, uygun bir elektrikçide değiştirebilirsiniz. Sorun çözülür ise başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz, yeni far lazımsa zenon ampuller yine işinize yarar. Yalnız iki ampul de değişmeli ki, verdikleri ışık şiddeti ve rengi aynı olsun.
 Başka fikir verecekler de vardır.

Teşekkür ederim hızlı cevap için.

4300K yerine 6000K alsam herhangi bir sorun olur mu? Yağmurda vs net görebilmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Aydınlatma kalitesi nispeten düşer. Ayrıca karşıdan gelenleri rahatsız edebilir. Kelvin değeri artınca ışık şiddeti azalır, renk değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Ortaköy e gittim hocam.Sağ xenon yandıktan sonra sönüyor,diğer xenon da çok az ışıtıyor diye.

Yandıktan sonra sönen far içinde ki ampulün değişmesi gerekiyormuş. 380 Lira fatura çıkardılar.Aydınlatmaya da birşey yapamayız,komple farın değişmesi lazım.Tek bir far 2000-2250 Lira civarı dedi.

Yani bende ne yapacağımı şaşırdım,çıkma alsam, onlar da da aynı problemi yaşayacağım.Boşa masraf.

Bu arada, aracımın farları garanti kapsamındaymış fakat benden önceki sahibi yetkili serviste aynı sorundan dolayı farları garanti kapsamında değiştirmiş. :olu:

Toyotaya yakışmayacak bir far arka ayna kalitesi mevcut. Değiştirdikleri farlarda da demekki gene ayna kalitesiz ve sıcaklığa dayanıksız. Yapacağınız tek şey ayna ve far ampülü değiştirmek başka boş yere masraf yapmayın.
Far ampülü ve ballastın da orjinal fiyatı bir hayli yüksek. Onun yerine farınız ile uygun(D2S veya D4S olması lazım.) farklı marka kitlere yönelebilirsiniz. 380 TL ye kaliteli komple Xenon kit(iki far için) rahatlıkla alabilirsiniz.

Aydınlatma yönünden en iyi değer 4300K. 6000K buz mavisi rengindedir ve yağmurda vs. Aydınlatması 4300K ya göre daha düşüktür. Ama 6000K nın rengi bana göre daha hoş duruyor. Bende 6000K kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
şimdi konuyu yeni gördüğüm için ancak cevap yazabiliyorum. aynı sorun bende de vardı. sağ far yaktığınızda yanıyor, bi süre sonra kendiliğinden sönüyordu. farın ömrü tamamdır. artık farı değiştirmek lazım. türkiyede bahse konu far yanlış hatırlamıyorsam 200-250 tl civarında. http://www.aliexpress.com/item/Philips-D2R-4300K-Genuine-HID-Kit-Xenon-Bulbs-Super-white-OEM-Headlight-Original-Car-Light-Source/1737649892.html ben burdan getirttim. 2007 avensisler d4s far kullanmakta. ben 2 yıldır kullanıyorm memnunum. bi sıkıntı yok şu ana kadar. ancak arkadaşın sorunu bitmiş olabilir  :hoş: 8-)