Gönderen Konu: 2007 Toyota Avensis Xenon Farlarım Ömrünü Doldurdu Ne Yapmalıyım?  (Okunma sayısı 7822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Degisen far mi, ampul mu, bunu da belirtmekte fayda var.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
selam  Emrah bey. Bende 2009 makyajlı kasa elegant 2.0 benzinli kullanıyorum. Sağ ön far yanmadı geçenlerde. Zenon olunca herkes anlamıyor ve her kafadan ses çıkıyor. Balast dedikleri parça ile ampul değiştirdim çıkma olmasına rağmen 800 lira gibi bir paraya mal oldu. Fakat yine aynı sorun belirdi. Birde birşey dikkatimi çekti farları yakınca dızzzt diye bir ses gelşyor ve sağ far yanmıyor. Birkaç aç kapadan sonra yanıyor... Bu işten anlayan arkadaş varsa önerebileceğiniz sevinirim.

SM-J700F cihazımdan gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
merhabalar.
benimde sağ farım aydınlatmıyor. xenonların arkasındaki ayna kararmış muhtemelen. bu aynaları nerden temin edebilirim. ya da kararmış aynaya bir işlem yapılabillir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 217000
  • Model Yılı: '04
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
merhabalar.
benimde sağ farım aydınlatmıyor. xenonların arkasındaki ayna kararmış muhtemelen. bu aynaları nerden temin edebilirim. ya da kararmış aynaya bir işlem yapılabillir mi?

Benim farlarda da aydınlatma sorunu vardı. Bir çift Depo far alıp Osram night breaker h7 halojen ampul ile kullandım bir süre. Ampüllerin ömrü kısa olunca Aliexpress ten led ampul aldım. Aydınlatma  oldukça iyi. Uzunlara da led almayı düşünüyorum. Depo farları aldıktan sonra istanbulda FARCI ALTAN diye biriyle telefonda konuştum. Bana güven verdi kendisi. Depo farları almamış olsaydım eski farlarımı tamir ettirirdim kesinlikle. Bence internetten numarasını bulup görüşün kendisi ile. İnternette videoları mevcut bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • umut pınarı sonsuzdur.
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Herkese Merhaba Arkadaşlar,

2007 Toyota Avensis 2.0D4D Elegant sahibiyim,aracımın sağ xenon far, farları yaktıktan bir süre sonra sönüyor.Tekrar açıp kapatınca yanıyor.Diğer far da pek ışıtmıyor.

Xenon olduğu için komple farın değişmesi gerekiyormuş.Yan sanayisi bile 500 Lira.Servis te orjinalini almaya kalksam 1.500 Lira cıvarıdır diye düşünüyorum.

Ucuzundan halledebileceğim bir yol var mıdır? Toyota bu farlar için kaç yıl garanti veriyordu?Garantisi dolmuş mudur?Servis ücretsiz değişim yapmaz mı?

Şimdiden herkese teşekkür ederim..

Bende farklı bir öneride bulunmak istiyorum.Bende comfort modeli var, xenon aydınlatma yok bildiğiniz halogen ama aydınlatma bayağı bir yetersiz.Çözüm olarak en iyisi olarak düşündüğüm led xenon taktım.Şuan montajı hakkında video montajınıda yapıyorum.Birkaç gün içinde buradanda paylaşacam.Aydınlatma gayet başarılı oldu diyebilirim.Gerçi mercekli kısalar uzunlara göre biraz zayıf ama o da yansıtıcı reflektör kararmasından sanırım.Farları tamamen sökmeden emin olamayacağım.Diyeceğim o ki sizde 100 TL. (+ -)  gibi bir ücretle gazlı xenonlar yerine led xenonla bu sorunu çözebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Farcı Altanla konuştum. Farın tekini 300 tl ye temizliyorlarmış. Youtube dan videolarını izledim, bayağı profesyonelce yapıyorlar işlerini. Şimdi tekini temizletsem diğeri çok abes duracak. İkisi de bayağı maliyetli. Mesleğim gereği elimden bu tür işler az çok gelir. Kendim yapayım diyorum. Hem arabayı bırakacak kapalı bir yerim de yok. Ustaya far aynalarını sordum, tanesini 150 tl dedi. Küçücük basit bir parçanın bu kadar edeceğini düşünmüyorum açıkçası. Olmadı maddiyat müsait olduğu zaman Farcı Altana göndereceğim mecburen.

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2018, 11:42:25
acaba bu yansıtıcının içini nikelajlı soba bantı ile kaplasak olmaz mı? sonuçta soba bantı da ısıya dayanıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
2004 mod.avensis aracımın iki farıda sönmüştü kararmadan dolayı, depo marka ile yeniledim 2yıldır no problem.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
İşin en zor kısmı farı açmak. Farı açma kapama işini yapabildikten sonra zor birşey yok. Bu konuyu bayağı araştırdım. Asıl mesele içerdeki tası bulmakta, ya da eskisini krom kaplamada.
Depo farlara bildiğim kadarı ile üzerinden çıkan xenonlar  olmuyor, farklı tip xenon kit almak gerekiyor. Ayrıca bir müddet sonra o da kararacak.

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2018, 13:58:31
Far aynasını krom kaplayan yeri buldum. Aslında çok yer kaplıyormuş ama bazılarınınki sonradan atma yapıyormuş.
Şimdi müsait bir zaman bulup, farı söküp aynasını kaplamacıya göndermeye kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
Depo marka yan sanayi far orjinal zenon olmadığı doğru.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 217000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
İşin en zor kısmı farı açmak. Farı açma kapama işini yapabildikten sonra zor birşey yok. Bu konuyu bayağı araştırdım. Asıl mesele içerdeki tası bulmakta, ya da eskisini krom kaplamada.
Depo farlara bildiğim kadarı ile üzerinden çıkan xenonlar  olmuyor, farklı tip xenon kit almak gerekiyor. Ayrıca bir müddet sonra o da kararacak.

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2018, 13:58:31
Far aynasını krom kaplayan yeri buldum. Aslında çok yer kaplıyormuş ama bazılarınınki sonradan atma yapıyormuş.
Şimdi müsait bir zaman bulup, farı söküp aynasını kaplamacıya göndermeye kaldı.

Kaplattıktan sonraki durumu bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Depo markalar solma yapiyor mu? Farbalar nasil?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
pelivan stop la görüşün derim
bu işte iyi olduklarını deneyen arkadaşım söyledi.
eski farlarımı tanıyamadım dedi
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Havalar ısınınca , bir de arabayla işim olmadığı müsait bir zamanda sökeceğim. Aşama aşama fotoğraflayacağım o zaman. Burada paylaşırım.
Yapıştırıcı konusunda tereddütlerim vardı, fakat onu da buldum sayılır. Butil fitil veya butil şerit diye geçiyor. Hırdavatçıları araştıracağım. Silikonla su alma ihtimali varmış. Aliexpreste var, ama internette araştırdığım kadarı ile Türkiye'de de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
Depo markalar solma yapiyor mu? Farbalar nasil?
2yıldır bi problem yok. Mercekler 8000K, uzunlar led.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
2yıldır bi problem yok. Mercekler 8000K, uzunlar led.

depo mu farba mi kullaniyorsunuz?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Dün aliexpressten butil fitil denilen far yapıştırıcımın gelmesi ile bugün far tası değiştirme işlemini tamamladım.
Aldığım far yapıştırıcısı bu
[attach=1]
farın açılmış hali
[attach=2]
fardan çıkan yansıtıcı
[attach=3]

Daha önce internetten iki adet çıkma avensis merceği aldım. Bir tanesinin tasını Ankara'da krom kaplattırdım. (diğer farın aydınlatması iyi)
Çıkan yansıtıcının yerine kaplattırdığım yansıtıcıyı taktım.
Farı açma kapatma işlerini 80 dereceye ayarlı fırında 5 dakika tutarak yaptım.
Krom kaplama yaptırdığım yerin ismini reklam olmasın diye yazmıyorum. İsteyene özelden yazarım. Her krom kaplama yapan olmuyormuş maalesef.
Uzun araştırmalarım sonucu buldum bu kaplamacıyı. Sürekli yaptıkları işmiş. Benim gittiğimde masa üzerinde 9-10 tane far tası vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun güle güle kullanın
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba bende ankaradayım. Far tasını nerede kaplama yaptırdığınızı ve ücretini mail atarmısınız lütfen. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar,  gezginerdem@gmail.com