0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar.benimde sağ farım aydınlatmıyor. xenonların arkasındaki ayna kararmış muhtemelen. bu aynaları nerden temin edebilirim. ya da kararmış aynaya bir işlem yapılabillir mi?
Herkese Merhaba Arkadaşlar,2007 Toyota Avensis 2.0D4D Elegant sahibiyim,aracımın sağ xenon far, farları yaktıktan bir süre sonra sönüyor.Tekrar açıp kapatınca yanıyor.Diğer far da pek ışıtmıyor.Xenon olduğu için komple farın değişmesi gerekiyormuş.Yan sanayisi bile 500 Lira.Servis te orjinalini almaya kalksam 1.500 Lira cıvarıdır diye düşünüyorum.Ucuzundan halledebileceğim bir yol var mıdır? Toyota bu farlar için kaç yıl garanti veriyordu?Garantisi dolmuş mudur?Servis ücretsiz değişim yapmaz mı?Şimdiden herkese teşekkür ederim..
İşin en zor kısmı farı açmak. Farı açma kapama işini yapabildikten sonra zor birşey yok. Bu konuyu bayağı araştırdım. Asıl mesele içerdeki tası bulmakta, ya da eskisini krom kaplamada. Depo farlara bildiğim kadarı ile üzerinden çıkan xenonlar olmuyor, farklı tip xenon kit almak gerekiyor. Ayrıca bir müddet sonra o da kararacak.Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2018, 13:58:31Far aynasını krom kaplayan yeri buldum. Aslında çok yer kaplıyormuş ama bazılarınınki sonradan atma yapıyormuş. Şimdi müsait bir zaman bulup, farı söküp aynasını kaplamacıya göndermeye kaldı.
Depo markalar solma yapiyor mu? Farbalar nasil?
2yıldır bi problem yok. Mercekler 8000K, uzunlar led.