0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1673.0 Arkadaşlar lütfen Türkçe yazım kurallarına uyalım..Büyük harfle başlama, noktası,virgülü, özel isimler,soru işareti vb..Biz takip edilen bir forumuz ..Üye olmayan bir çok kişi bizi takip ediyor,lütfen dikkat..
birçok birleşik yazılır.
Mesela;böyle uyaralım değil mi?
Kimse dikkat etmez ise olmaz arada bir uyarmalıyız birbirimizi çok zor olmasa gerek.Böyle baştan sona küçük harf Türkçemize aykırı..
biliyorum fakat forum ortamında kasıtlı olarak bu şekilde yazıyorum. [düzeltme: Türkçemiz'e]
Kasıtlı olarak bu şekilde yazmanı anlayamıyorum.
O halde bir düzeltme de benden gelsin: "Türk" sözcüğü -ce yapım ekini aldığından gövdeye gelecek tüm çekim veya yapım ekleri artık bitişik yazılır. Mesela, Türkçemizin, İstanbullulardan...
Önemli bir konu. Sonucu sadece düzen değil, ortak kültürün yapı taşı olan dilin, uygun iletişim için kullanılması ve yeni nesillere de örnek olunmasıdır. Herkes kendi kuralını oluşturmaya çalışırsa toplumsal birliktelik bozulur. Bu arada herkesin mükemmel dil bilgisi sergilemesini kimse beklemiyordur ama bilinmeyeni bilmek, doğruya ayak uydurmak zorunluluk dışında sorumluluktur bizler için. Sonuçta burada birbirimize hitap ediyoruz ve bunu da güzel şekilde yapmaya çalışmalıyız. İnce şekilde, uyarmak dışında bilgi vermek için de birbirimize hatırlatmalar yaparsak, hem daha güzel iletişim gerçekleştirmiş, hem de daha çok fayda sağlamış oluruz. Yapıcı yorumlara da teşekkür ederim.
TDK kurallarla oynamayı seviyor. değişmiş olabilir. benim bildiğim, özel isimlere gelen sahiplenme veya birlikte niteleme eklerinden sonraki ekler kesme işareti ile ayrılır.örneğin; tekirdağlılar'ın / almanca'ya / istanbullular'dan bunun sebebi gelen eklerin özel kişileri nitelemesidir. "türkçe" örneğinde olduğu gibi, "türkçe" bir dildir ve özel isimdir. "türkçemiz" denildiğinde yine bizim dilimiz anlamı ifade edilir. ismin hâllerinden biri geldiğinde de kesme işareti ile ayrılır.