Gönderen Konu: arkadaşlar acill yardım lütfen  (Okunma sayısı 2310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlar acill yardım lütfen
« : Ocak 02, 2009, 00:54:02 »
2004 model 1.6 avensis model aracım var.direksiyondan lıkır lıkır ses geliyor.servise gittiğimde bu sesin zamanla gelebileceğini ve bir zararın olmadığını söylediler.ancak bu ses o kadar rahatsız ediciki aracımı sevmeme rağmen satmak zorunda kalacağım. garanti extram var ve 2009 mayıs ayında bitecek. servis bana direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söyledi. ve sadece ses geldiğinden garantinin değiştirmeyeceğini bildirdiler. yapabileceğim bir şey varmı . değiştirmeleri gerekir diye düşünüyorum. ve sesler gittikçe artıyor. eğer servis değiştirmese bu sesi nasıl giderebilirm. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardım etmesinini istiyorum.

Toyota Club Türkiye

arkadaşlar acill yardım lütfen
« : Ocak 02, 2009, 00:54:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadaşlar acill yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2009, 02:37:08 »
Gecmis olsun Vahap Bey.Zarari olmaz demisler ama sadece o ses rahatsiz edici.Zarari da rahatsiz etmesi.O sesi gidermeleri lazim.Gittiginiz servis yerine baska bir servise gitmeyi denediniz mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2009, 08:10:50 »
  Vahap bey, öncelikle geçmiş olsun. Sizi Tanışma bölümünde kendinizi bizlere tanıtmaya davet ediyorum.
 Bence de Ahmet çok doğru söylüyor. Servisden en azından o sesi kesmesini isteyebilirsiniz. (bu durumda direksion kutuus değişmesi gerekecekse doğal olarak değişecektir) Ayrıca sesin tam nedeninide öğrenmeye çalışın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2009, 08:22:46 »
 Arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Eğer bulunduğunuz bölgede başka bi bayii varsa oraya gidin. Ayrıca eğer bulunduğunuz bölgede gittiğiniz bayii tek ise o zaman ısrarla değişim talep edin. Rahatsız edecek kadar fazla ses tabi ki  de  değişim için yeterli bi sebepdir ve bu değişimi garantinin üstlenmesi şarttır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2009, 08:56:31 »
merhabalar. 40000 ytl verdiğim aracımın direksiyonundan ses gelecek (ötecek), sesten dolayı değiştiremeyiz diyecekler. böyle şeyler duydukca, doğan yada şahin mi alsaydık diye düşünmekten kendimi alamıyorum. en azından verdiğimiz paranın 5 de 1 i ni filan verirdik. madem o sesi çekecektik, niçin 40000 ytl alıyorsunuz bu araçlara diye sormak lazım ilgili firmaya. satın bu araçları 8-10 bin ytl ye de  bari, çok para vermeyelim. bu mantıkla giderseler çok müşteri kaybederler.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2009, 09:02:28 »
bu marka ilkeli davranır ise, o arızaya bu şekilde yanıt verip müşterisini mağdur ettiği için ilgili servisini cezalandırır, müşterisinden özür diler ve derhal bu sorunun çözümü yoluna gider diye düşünüyorum. umarım toyota yöneticileri bu yazdıklarımıza az da olsa kulak veriyorlardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2009, 09:06:46 »
Serkan sinirlenme, sakin ol, değmez boşver :D :D :D

Bu arada bilmediğimden soruyorum, Garanti Ekstra dediğiniz şeyin kapsamı normal fabrikasyon garanti ile aynı mı? Yoksa bazı kriterlerde yan mı çiziyorlar?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2009, 11:43:46 »
tutamadım kendimi valla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2009, 12:18:25 »
Serkan sinirlenme, sakin ol, değmez boşver :D :D :D

Bu arada bilmediğimden soruyorum, Garanti Ekstra dediğiniz şeyin kapsamı normal fabrikasyon garanti ile aynı mı? Yoksa bazı kriterlerde yan mı çiziyorlar?

yan çizmek değilde, fabrika çıkışı garanti biraz daha müşteriden yana. Garanti extra ise biraz daha bencil.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2009, 19:13:51 »
   Direksiyondan gelen tıkırtı tam olarak nerede acaba.Tarif edebilirmisiniz.Benim 2003 Corolladan daa ses geliyor.Bakan özel servis ustasının önemli birşey olmadıgını sadece sesin rahatsız edebileceğini,eğer istersem 250 Ytl ye o sesin gidebileceğini söylemişti.Benim ses tam hava yastıgının altından geliyor ve sadece direksiyonun tam tur dönme durumunda geliyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2009, 19:33:21 »
aracınızı başka bir yetkili servise gösterin, eğer sorun yine çözülmezse tüketici hakem heyetine başvurun
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2009, 01:38:52 »
arkadaşlar detaylı anlatayım. izmirde 3 adet servis var . 3 ünede götürdüm. hepsi sanki ağız birliği etmişler gibi. önce teste çıktık. direksiyondan bozuk yollarda (bozuk dediğim şehiriçinde kullanmayı kastediyorum.) lıkır lıkır bir ses geliyor. (çook bozuk veya parke taşlı yollar olsa razıyım ) servis elemanı bana bu sesin direksiyon kutusundaki zamanla oluşan boşluktan dişlilerin birbirine değmesinden oluşan bir ses olduğunu ve kesinlikle güvenlik açısından bir önem arzetmediğini söylediler. ben bu sesin nasıl kesileceğini sorduğumda direksiyon kutusunun değiştirilmesi gerektiğini ve maliyetinin 1.500 ytl gibi bir rakkam olduğunu söylediler. servise garanti extramın devam ettiğini ve bu sesi kesemiyorsanız garantiden değiştirmelerini rica etmem sonucunda garantinin değiştiremeyeceğini söylediler. o kadar para verip aldığımı iletmeme ve bu trü seslerin gelmemesi için veya giderilmesi için toyota ile göürşmelerini istediğimde maalesef toyota yetkililerinin bu araçlar düzgün yollar için üretildiğini ve buna yapacak birşey olmadığını söylediler. dün toyota müşteri ilişkileri ile görüştüm. onlarda sadece ses olduğundan bir şey yapamayacaklarını beyan ettiler. ben de doğan'a veya şahine binmediğimi aracı satarlarken bu araçlar düzgün yollar için üretildi diye söylemediklerini kendilerine bildirdim ve gergin bir havada geçen konuşmalarımın tahminimce hiçbir işe yaramayacağını anladım. ancak sorunum çözülmezse toyota (japonya) ya mail atıcam. ve çook kaliteliolmasına rağmen bir daha asla toyota almayacağım. (biraz uzun oldu kusura bakmayın.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2009, 01:47:26 »
Utku'nun soyledigi gibi olmazsa ilinizde bulunan Tuketici Hakem Heyetlerine basvurun. Siz ilk asama olan sirketle baglanti kurmussunuz ve sorununuza cozum bulmamislar.Simdi ikinci asama hakem heyetine goturmek.Yanlis bilmiyorsam valiliklerde, kaymakamliklarda gorev yapiyor bu heyetler. Ayni zamanda Toyota Avrupa ve Toyota Japonya'ya da mektupla durumunuzu ayrintili olarak anlatan mektuplar gonderin. Hangi servislere gittiginizi, garantinizin ozelligini anlatin.Cozum talep edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2009, 01:53:58 »
ahmet kardeşim toyota müşteri hizmetlerinden haber bekliyorum servisle görüşmelerini istedim. eğer ki çözüm olmazsa toyota japonya ile bir türlü görüşücem. bir arkadaşımda peugeot 307 vardı bir arızadan dolayı durmadan servise gitti çözülmedi fransa ile görüştü 2007 aracını hemen değiştirin dediler ve yerine 2008 model 0 km. araç vericeklerdi servis son kez yine aracı görmek istedi ve çok küçük bir arızayı tespit edip hallettiler. o yüzden ben toyota japonya nın halledecekleri kanısındayım. herhalde ismini lekelemezler diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2009, 02:53:17 »
Vahap bey umarım sorunu çözebilirsiniz düşüncelerinize katılıyorum satmayı düşünmeden önce hakkınızı arayın sonuna kadar tüm yolları deneyin olması gerekende bu diye düşünüyorum. Japonya'nın ne tepki vereceğini çok merak ediyorum doğrusu umarım olumlu olur kolay gelsin...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2009, 14:13:48 »
arkadaşım  ilk önce şunu belirteyim servis senin söylediğin sorunu arıza olarak görüp görmediği çok önemli. çünkü benim aracım 2007 model aynı sorundan dolayı (arnavut kaldırımı vb yollarda alt takımlardan sanki lık lık ses geliyor diye) gittiğimde test sürüşünde aynı şeyleri banada söylediler bu araba düz yol arabası vs japonlar bu yolları görseler bu araç bu yolda kullanılamaz gibi laflar ettiler yalnız sorun balatalardaki kaliper boşluğundan kaynaklandığını belirtip yağlama yapıp gönderdiler 1 hafta sonra aynı sorun başladı ve 20.000 bakımda kendi yöntemleri ile sorumu çözdüklerini söylediler ve cidden şuan ses yok. eğer sorunumuz aynı ise tokullar ı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2009, 15:58:39 »
Duz yol arabasi da ne demek? O zaman Japonlar Turkiye'ye model getirmeden yollari bir gorsunler, ondan sonra model getireceklerse getirsinler, yoksa kalsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2009, 20:55:07 »
  BEn aracımı  nerede kullanacağımı japona mı soracagım canım..Dacia da alsan onlarda düz yol arabası diyecekler.Bir bu başımızdan eksikti....Hayret ya....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2009, 21:04:28 »
:))))))))))))))))))
Ben anlamam, benim arabam zaten düz yol arabası diil:)))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2009, 23:31:07 »
Vahap Bey Toyotaların direksiyon mafzallarında sorun çıkması durumunu birkaç kez duymuştum. Bence en iyi çözüm Japonya işe irtibat kurup şikayetinizi iletmek olacaktır. Kesinlikle umursayacaklardır. Çünkü Japonlar hem insani hem de ticari ahlak bakımından onurludur. Çinliler gibi değillerdir. Olumlu sonuç alacağınıza inanıyorum. umarım bir an önce sorununuz çözülür. Saygılarımla.