Gönderen Konu: beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)  (Okunma sayısı 6477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)
« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2009, 21:29:11 »
Osman bey, farın tüm vidalarını söktükten sonra tamponu birazcık kastırmak gerekebilir. Farların alt kısımları orjinal AE 101 lerde tamponun yarım santim kadar altında kalıyor ;). Türkay bey farların ayarları tamam gibi görünüyor, sorunu nasıl hallettiniz acaba ?
evet farın ayarları tamam, artık küfür yemiyorum kimseyi rahatsız etmiyorum :) sorunu bosch service'te hallettik, bildiğimiz far ayarı yaptık, ben nasıl farkedemedim bilmiyorum ama 3 ayar vidası var, altta kalmış görünmüyor bir tanesi, üstte  kalanlarla ilgileniyorduk hep, şans eseri resimlere bakarken gördüm altta kalanı uzunlarla alakalı gibi görünüyor ama sağolsun lensi bayağı bi indirdi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2009, 21:29:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2009, 21:51:07 »
Çok yakışmış kardeşim güle güle kullan.Ne kadara maloldu bu işlem toplam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Ocak 01, 2009, 22:15:59 »
sağ park anpülüm gecti nasıl deyişeceğim ya bi civata falan göremedim ellmek istemiorum zarar veririm die yardımcı olurmusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 01, 2009, 23:17:54 »
Çok yakışmış kardeşim güle güle kullan.Ne kadara maloldu bu işlem toplam?

kargo (abd den kanadaya) + far bedeli + arkadaşıma verdiğim komisyon + montaj + xenon + far ayarı.. başka maddi masrafım yok ondan sonra bağayı bir manevi masraf oldu far ayarını yapamadılar falan bir de e-bay olayına yabancı olmak satıcıyla görüşmeler vs..manevi olarak sıkıyor ama bakınca görüntü insanı mutlu ediyor.. maddi olarak bana masrafı (toplamda) 985ytl gibi bir fiyata geldi; kargo=100ytl, far=450ytl, arkadaşıma 50ytl verdim :) , montaj 75, xenon 300, far ayarı 15ytl...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 02, 2009, 01:09:56 »
sağ park anpülüm gecti nasıl deyişeceğim ya bi civata falan göremedim ellmek istemiorum zarar veririm die yardımcı olurmusunuz

Kaputu kaldırınca park ampülünün siyah bir plastik parçası farın üzerine doğru uzanır ve siyah bir  vida  vardır. Onu çıkartınız. O vidadan sonra park ampülünün bir  pimi  var parkın orada bir  deliğe  giriyor o sıkıştırıyor. Yukarıda bahsettiğim vidayı söktükten sonra park ampülünün çamurluk ile birleştiği yerden parmaklarınzla kavrayarak öne  doğru biraz  sertçe  çekiniz. Ama  çekerken dikkat ediniz çıktığı anda elinizi/parmaklarınızı  yaralatmayınız.

Saygılar... 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2009, 18:57:37 »
Artık ne mutlu sana..Senin adına bende sevindim doğrusu..Bu arada aracında Ankara'da galiba...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ocak 02, 2009, 19:41:23 »
Artık ne mutlu sana..Senin adına bende sevindim doğrusu..Bu arada aracında Ankara'da galiba...

teşekkür ederim, aracım ankarada değil şu an izmirde ancak ocak sonunda ankaraya döneceğim, ondan sonra ankarada olcak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2009, 11:53:13 »
Hayırlı olsun güzel olmuşlar :)
Bu taktırma işlemini kaportacıya mı yaptırmak lazım acaba?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 03, 2009, 17:37:54 »
Hayırlı olsun güzel olmuşlar :)
Bu taktırma işlemini kaportacıya mı yaptırmak lazım acaba?
teşekkür ederim kardeşim darısı başına:) ben aksesuarcıya taktırdım ama adam kaportadan da anlıyordu:D park lambasının arkasında kalan sacın çok hafif eğilmesi gerekiyor.panjur konusu sakat, panjurlu satılan angel ayeların panjuruyla beraber takılması gerekiyor ancak tahmin bile edemezdim tabi alırken :) karlıkçı halile gitmeyi planlıyorum boş bir zamanımda yan sanayi bi panjur alıp kestirip biçtircem, hem buna uydurcam hem de yapmışken logosuz yaptırcam.. veya önereceğiniz başka biryer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 03, 2009, 19:32:53 »
Karlıkçı Halil'e gitme. Malum biraz kazık. Ben Şaşmaz'da başka bir yere yaptırdım. Stop 2000'mi neydi adı da. Tampon, far tamiri falan yapıyolar... Tam adresini öğrenirsem yazarım burdan... ;)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 03, 2009, 19:52:14 »
farlar yakışmış, güzel olmuş
bende tamponu sökmeden çıkarmıştım farları (tamponu biraz alta doğru kastırmak koşulu ile),
http://www.geceucusu.com/mods/xenon/22/
ayrıca sizde geceucusu sitesine başvurursanız, aracınıza yaptığınız uygulamayı sitelerine koyarları
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 03, 2009, 22:40:21 »
Karlıkçı Halil'e gitme. Malum biraz kazık. Ben Şaşmaz'da başka bir yere yaptırdım. Stop 2000'mi neydi adı da. Tampon, far tamiri falan yapıyolar... Tam adresini öğrenirsem yazarım burdan... ;)
halile gitme nedenim panjurun tam gelmemesi, panjurun kesilmesi lazım, biraz törpülencek ya da farklı birşeyler yapılabilir bakalım zamanla olcak işler, biraz duygusal durum düzelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 03, 2009, 23:06:28 »
İşte o işi Halil'den başkası da yapabilir :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 03, 2009, 23:18:53 »
İşte o işi Halil'den başkası da yapabilir :)
bu durum beni çok çok mutlu eder tabi :) ama korkuyorum artık böyle işin en iyisini yapan adama gitme taraftarı oldum, çok sıktı çünkü, şu anda izmirde sağanak var, çok feci buğu yaptı camlar su mu alıyo içine ne oldu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2009, 21:40:28 »
Anaa!!! benim farlarımdan.çok sevindim hayırlı olsun.güle güle kullanın çok yakışmış demicem çünkü aynı farı ben kullanıyorum :D keşke takmadan önce forumu inceleyip bana sorsaydınız ben size bu eziyetleri çekmeden herşeyi izah ederdim,far ayarını kendiniz bile yapardınız..farları takmadan silikonla izole etmeniz gerekirdi.su alır :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ocak 07, 2009, 22:39:01 »
Anaa!!! benim farlarımdan.çok sevindim hayırlı olsun.güle güle kullanın çok yakışmış demicem çünkü aynı farı ben kullanıyorum :D keşke takmadan önce forumu inceleyip bana sorsaydınız ben size bu eziyetleri çekmeden herşeyi izah ederdim,far ayarını kendiniz bile yapardınız..farları takmadan silikonla izole etmeniz gerekirdi.su alır :(
siz satıyordunuz sitede özel mesaj atmadım da forumdan sordum, biraz sabırsızlık gösterdim sizin cevabınızı beklemeden sipariş verdim ;) takan ustanın salaklığı diyeceğim yanlış takmış, sanayiye gittim orda başka bi usta çok sağlam bir şekilde taktı, siz yandaki park ampulunü park olarak kullandınız ben o turuncu dipsizlere sinyalden kablo çektim, yukarıya taşımış oldum sinyali ;) slikon olayını da su aldıktan sonra yaptım, o içindeki suyu da nasıl atcak artık hiç bilmiyorum, inşallah küçük bir aralık vardır da yazın sıcaktan falan buharlaşır atar :( far ayarı da çok canımı sıktı xenon taktığım için, ama bosch service de halletti o sorunu, masraf 1000ytl ye yaklaştı maaşallah ama gerçekten değdi gibi geliyor, yoldaki -işi bilen insanların- bakışları, gittiğim her ustanın "bu ney yiğen yahu  türkiyede var mı" tarzında soruları hoşuma gidiyor, inşallah sırada tr olmayan bir stop getirtmek var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #36 : Ocak 09, 2009, 01:51:55 »
Silikon çekmeden önce biraz beklerseniz güzel havada o su kendiliğinden kurur gider..sonra silikon uygulayabilirsiniz..ama anladığım kadarıyla silikonlamışsınız..Türk usülü bi çözüm duydum bi arkadaşımdan.ince çiviyi ısıtıp küçük birkaç delik açmış farın alt bölümüne.buhar olayını kendince çözmüş :D Far ayarı desen tek halkalı angel farlar valla daha kolaydı..iki tornavida turuyla halloluyordu ama bu farlarda  sıkıntılı..Şu anda Türkiyede bildiğim kadarıyla tek ikimizde var bu farlardan ama yakında çok görmeye başlarız..satışı başlamış :( biz ta amerikalardan getirttik ama modifiye aşkı böyle bişey işte.bende uzun süredir orjinal bir stop arayışındayım ama yok ya arkadaş yok..şimdilik sonar taktım farlarla bütünlük olsun diye.şu parkları sinyal yapma fikri benim de aklımdan geçmişti ama zor geldi..çok harika olmuş bence..güle güle kullanmanı dilerim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2009, 10:27:56 »
Silikon çekmeden önce biraz beklerseniz güzel havada o su kendiliğinden kurur gider..sonra silikon uygulayabilirsiniz..ama anladığım kadarıyla silikonlamışsınız..Türk usülü bi çözüm duydum bi arkadaşımdan.ince çiviyi ısıtıp küçük birkaç delik açmış farın alt bölümüne.buhar olayını kendince çözmüş :D Far ayarı desen tek halkalı angel farlar valla daha kolaydı..iki tornavida turuyla halloluyordu ama bu farlarda  sıkıntılı..Şu anda Türkiyede bildiğim kadarıyla tek ikimizde var bu farlardan ama yakında çok görmeye başlarız..satışı başlamış :( biz ta amerikalardan getirttik ama modifiye aşkı böyle bişey işte.bende uzun süredir orjinal bir stop arayışındayım ama yok ya arkadaş yok..şimdilik sonar taktım farlarla bütünlük olsun diye.şu parkları sinyal yapma fikri benim de aklımdan geçmişti ama zor geldi..çok harika olmuş bence..güle güle kullanmanı dilerim ;)
ben şimdi stop olarak us spec denen stoplardan düşünüyorum, bu farlardan ben de ikimizde var diye biliyorum, o stoptan ise hiç yok :) onun satışı da başlamaz trde çünkü modifiye bir ürün değil, oranın orjinal stopları, fark şu; bizim sinyal yerlerimiz sarı ya, onda beyaz, çok tatlı bir duruşu var, onu alıp içine BMW'nin yeni araçlarında olan ledli stoplar var, bildiğimiz led değil de sanki angel eye halkasının halka değil düz bir şekilde yerleştirilmişi gibi, ondan yerleştircem, böyle bir projem var, inşallah hayalimdeki görüntü oluşur burda paylaşırım yine gelişmeleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 28, 2009, 08:38:26 »
off farlar çok güzel gözüküyo...
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 07, 2009, 19:27:11 »
çok mutluyum burda belirtmek istedim, çok çok zorluk çekerek taktığım bu farlardan artık TAM verim alıyorum.. artık camlar buğu yapmıyor, artık kimsenin gözünü almıyorum, artık farlarım saçma sapan yerlere bakmıyor, artık aydınlatmam maviye kaçan bir beyaz, artık xenonların çizgisindeki mor çizgiyi zevkle izliyorum, artık saçma sapan halkalar oluşmuyor, tertemiz bir aydınlatma oldu..mutluyum be, içime sindi artık!! ama far ayarını yaptırdığım hiç bir yerden memnun kalmadım... çektim 2009 corolla ve benim 98 corollayı bi duvar kenarına, aynı uzaklığa, başladım far ayarına, far ayarını kendim yaptım ve anladım neden başkalarının yaptığı ayarı beğenmediğimi...ayar yapan yerlerin hepsi yüksekliği ayarlıyor, farın ne tarafa baktığını kimse sallamıyor.. 2 tane ayar vidası var, biri sağa çekerek yukarı-aşağı ayarlıyor, diğeri sola çekerek yukarı aşağı ayarlıyor..farları ayarlayan herkes farları ortaya baktırarak ayarlıyorlardı ve virajlarda döndüğüm taraf aydınlanmıyordu kötü oluyordu.. artık muhteşem oldu, çok mutluyum bunu da paylaşayım dedim  ::) :alkis:

edit: bu arada bu farların tr satışı başlamış, alacak olanlara montaj konusunda yardımcı olabilirim, artık yapboz gibi tak çıkar yapa yapa öğrendim elim de alıştı, far ayarı dahil yardımcı olabilirim ;) ama xenon montajı yapamam :(