Gönderen Konu: beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)  (Okunma sayısı 6478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)
« : Aralık 31, 2008, 18:58:42 »
angel eye denen şey meleğin gözüyse, melek beyaz renkliyse bu arabaya angel yakışırdı :) modifiye olayına da ses sisteminden sonra angel eye takarak kozmetik modifiyeye bir giriş yaptık, hadi hayırlısı.. ancak bu farları kesinlikle önermiyorum, panjur oturmadı, farlar oturmadı, içinden h1 ampuller çıktı sonra h1 xenon yuvaya oturmadı, işçilik çok çok tuttu, ustayı iyi seçmeniz gerekiyor, ve vida yerleri tamamen alakasız, tr versiyonu için üretilmemiş bir far, tamamen amerika ve japon versiyon için üretilmiş, uğraştıran bir far hatta düzgün usta bulamazsanız taktıramazsınız..sağolsun ustam derdimi anladı tam olarak istediğimi yaptı, park kısmındaki sarı dipsiz ampule sinyal taşıdım, sarı sarı yanmasını istemezdim parklarımın, park olarak angel halkalar ve ledler var, kısalar 8000k xenon, uzunlar normal halojen far ama onları da yakın zamanda philips diamond vision ampul vb bişeyler düşünüyorum, işte fotolar;

farların çıkması için bizim kasada tamponun sökülmesi gerekiyor..

sinyalleri parklara bağladık

sarı dipsiz ampul

yeni farların far yuvaları

oturtmak çok zorladı, park farlarının yuvası yeni farla uyum sağlamadı

bu görüntüye değmemiş mi:)

8000k xenonlar

siyah tamponlar yakıştı gibi geliyor  :wacko: sizce nasıl?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)
« : Aralık 31, 2008, 18:58:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: beyaz meleğim gözlerine kavuştu :)
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2008, 19:34:59 »
Çok güzel durmş, normalde angel farları çok fazla beğendiimi söyleyemem ama bunlar gerçekten yakışmış... Güle güle kullanman dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2008, 20:30:22 »
Hayırlı olsun Türkay, farların sökmek için tamponu sökmeye gerek yoktu aslında ama. Neyse emeğine değmiş. ;).
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2008, 22:44:32 »
aydınlatma konusunda çok çok sinirliyim.....far ayarını yapmaya çalıştık taktırdığım adamla, farı indirebildiğimiz kadar indirdik ona rağmen havayı aydınlatıyor... yediğim küfrün haddi hesabı yok, tek bir araba bile sellektörsüz geçmedi sağolsun :) çıldırcam farları indirirdik gündüz en aşağıya kadar indirdim dayandı sona, yarın içini açıp merceği aşağıya baktırcam, şu anda gazeteyle kapattım üst kısmını :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2008, 23:17:20 »
O kadar kötü olmaması lazım, yerine oturmamış olabilir mi acep ?
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2009, 01:25:28 »
kötü ne demek berbat!! kör ettim herkesi, yerine oturmadı da yukarıya da bakmıyor farlar, yarın sanayiye gitcem elimden geleni yapcam  kör ettim herkesi en sonunda bi bakkaldan gazete alıp farın üst kısmını kapattım, çok kızdığım bişeyi yapmış oldum, ve akşam vakti far ayarı da yapılmıyor, bakalım gelişmeleri ve fotoğrafları sürekli paylaşacağım, son fotoğraflar;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2009, 01:28:05 »
o nasıl bir iş ya öle sonuna kadar indirdigin halde yukarıyı gösteriyor bence farların yurdışındaki sagdan direksiyonlu araçlar için üretilmiş medeli tahminim benim diger farlarımda öyleydi ama yaptırdım sol taraf ayakta olur ve yada fazla ışık vardır dedigim gibiyse tabii.. ne kadar verdin bu farlara tr .. denmi aldın veya  :)

dediğin gibi olma ihtimali çok yüksek çünkü sağ taraf iniyor ama sol çok yukarda en aşağıda olmasına rağmen..yarın bi sanayi görmesi lzm bu farların ama her ne olursa olsun aydınlanmaya bak, farlar çok garip duruyor, bakalık hallolcak inşallah, yani bu bakış için değer tabi de çok meşakatli iş :( farları trden almadım, abd den geldi, e-bay ile aldım ordaki bir arkadaş getirdi yanında kargo masrafından ve gümrük sıkıntısından kurtuldum 450ye farı aldım, üstüne kargo, montaj, xenon bindi ama maddi olarak sıkıntı halledilir ama bugün yaşadığım sıkıntı tadımı çok kaçırdı, isterse 10ytl olsun toplamda yine de değmez bu şekilde dolaşmaya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2009, 01:45:54 »
Farlarınız yakışmış  ama  keşke birde içinize  sinseydi.

Bu arada bir  kaç  arkadaş farları değiştirmek için tamponu sökmeye gerek yok  diyor. Bende genelde bu  kasalarda  farı sökmek için tamponun sökülmesi  gerektiğini  duydum. Tamponu sökmeden  farın  nsıl sökülebileceğini ayrıntılı  olarak  anlatabilir misiniz....? Bellimi  olur  lazım  olur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2009, 10:25:15 »
modele göre değişiyor olması mümkün mü? benim taktırdığı yerde sonar marka tek angellı farlardan çok takmış adam ve tampon çıkmadan takılamıyor dedi, tampon çıktıktan sonra aşağıdan birkaç vida söktü ama zaten sinyalleri farlara taşıdığımız için tamponların çıkması rahat bir çalışma alanı sundu  bize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2009, 12:48:47 »
modele göre değişiyor olması mümkün mü? benim taktırdığı yerde sonar marka tek angellı farlardan çok takmış adam ve tampon çıkmadan takılamıyor dedi, tampon çıktıktan sonra aşağıdan birkaç vida söktü ama zaten sinyalleri farlara taşıdığımız için tamponların çıkması rahat bir çalışma alanı sundu  bize

modele göre değişmez, hepsi aynıdır, sizin usta kendine iş yaratmış :)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2009, 15:26:14 »
bence o kadar eziyete ve masrafa değmezdi, orijinalitesini bozduğunda cabası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2009, 15:30:09 »
Anladım. Parkları çok  söktüm. O yanlardaki vidaları da biliyorum. Dediğiniz  gibi altta tutan  tırnaklar  var  sanırım onları  farı  öne  doğru sertçe  çekersek  gelecek  diyorsunuz. Yani tırnakların kırılma ihtimali yok  değil mi ? Dur ben bir iki resim çekip geleyim üzerinde  anlatırsanız  daha güzel olur herhalde.

Öncelikle 1 resimdeki kırmızı işaretli  vidaların somunlarını  sökünce o vidaların o çamurluğun parçasından kurtulana kadar  far yeşil ok  yönünde ilerlemiyor  öncelikle.

Hadi bakalım resimler  altta bir  el  atalımda  nasıl söküleceğini öğreneyim bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2009, 16:59:27 »
emeğine değdiyse birde içine sindiyse kim ne derse desin sende titizsin yapacagğm dediğin zaman tamamdır hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2009, 17:12:24 »
yok kırılma ihtimali %1 bile degil öne dogru çektiginiz sürece hiç bir şey olmaz  :)

Dediğim gibi öne  doğru çekmek için önce yeşilk ok yönünde resme  göre   sağ tarafa çekerek vidaları kurtarmamız  gerekiyor  ama  kurtulmuyor. Yani yeterli mesafe  yok gibi. Peki onu  nasıl  yapacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2009, 17:14:45 »
Emeğine düşüncene sağlık ama aydınlatma hiçte iyi durmuyor Türkay.Bir sürü halka falan olmuş.İnşallah tez zamanda istediğin sonucu elde edersin de emeklerin ve paran boşa gitmez...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2009, 17:25:00 »
bence o kadar eziyete ve masrafa değmezdi, orijinalitesini bozduğunda cabası
arabsanın orjinal hiç bir yerini bozmadığımı düşünüyorum, bu farları çıkarıp orjinalini taktığım anda araç yine orjinal AE101, değiştirdiğim yamulttuğum kestirip biçtiğim hiç bir yer yok, hatta panjur oturmadı da törpüleyelim dediler müsade etmedim onun yerine yan sanayi bir panjuru törpületmeyi düşünüyorum, hatta bir de logosuz panjur..yani istediğim zaman yarım saat içinde eski haline dönecektir araç..

Emeğine düşüncene sağlık ama aydınlatma hiçte iyi durmuyor Türkay.Bir sürü halka falan olmuş.İnşallah tez zamanda istediğin sonucu elde edersin de emeklerin ve paran boşa gitmez...
bugün BOSCH car servise'e götürdüm aracımı, bu fara ayar olmaz diyen sanayi esnafına ve orjinalini geri takalım diyen yetkili servise inat bosch'ta farlarıma çok da basit bir şekilde ayar yapıldı, tüvtürk muayenesindeki aletin aynısıyla yaptılar ayarı ve kusursuz oldu, muhteşem bir aydınlatma, kesinlikle göz almadan istediğim renk ve görüntü, güvenliği saymıyorum bile, uğraşırken insan kendi emeğini kattığı için eğleniyor da, şu anda aracıma istediğim agresif görüntüyü kazandırmaya başladım emeğimin tam anlamıyla karşılığını aldım ve artık düşünmüyorum bile harcadığım parayı ve zamanı..sadece arkama yaslanıp "GÜZEL OLDU BE" diyerek geriliyorum :)

Dediğim gibi öne  doğru çekmek için önce yeşilk ok yönünde resme  göre   sağ tarafa çekerek vidaları kurtarmamız  gerekiyor  ama  kurtulmuyor. Yani yeterli mesafe  yok gibi. Peki onu  nasıl  yapacağız.
Bugün bosch servicete de denedik burdaki tartışmalar üzerine, yeni farlar tampon çıkmadan çıkıyor ama eskilerinin çıkmadığını söyledi servisteki usta, gittiğim birkaç ustaya daha sordum hepsi tamponun çıkması gerektiğini söyledi çünkü alt tarafta tırnaklar varmış çekince kırılırmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2009, 17:47:21 »
türkayım hayırlı olsun dicemde valla yorumlara bakılırsa pek öyle durmuyor:)) umarım en kısa sürede diledigin performansı alırsın kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2009, 19:47:02 »
size bir de kutunun nasıl birşey olduğunu göstereyim, almayı düşünen olursa diye kargo miktarını kestirmeniz için;

bu resimler de far ayarından sonraki resimler;

bu resimde fotoğraf makinemin ayarlarının hepsi otomatikteydi, mavi çıkıyordu ışık

bu da hassasiyet ayarıyla oynadıktan sonra çektiğim resim, insan gözü böyle görüyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2009, 20:47:41 »
Teşekkür ederim arkadaşım. Bir  deneyeyim bir  ara.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2009, 21:14:20 »
Osman bey, farın tüm vidalarını söktükten sonra tamponu birazcık kastırmak gerekebilir. Farların alt kısımları orjinal AE 101 lerde tamponun yarım santim kadar altında kalıyor ;). Türkay bey farların ayarları tamam gibi görünüyor, sorunu nasıl hallettiniz acaba ?
[paul auster]