0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet bey chiptuning yapan yerlere bir sorun . Bu gibi yerler egr, dpf,katalizör v.b işlemleri yapabiliyorlar .
Shellden alıp deneseniz mazotunuzu
Yanlis anlamayin ben lpg li kullaniyorum.Yakin bir arkadaşımdan biliyorum onunda yeni kasa astra 1.3 cdti var.Oda sizin gibi shell in mazotu ile aracin bayildigini gitmedigini ve km olarak da az.yaptığını söylüyordu. Oda opetten aliyorum. Daha iyi.diyordu.Firmadan bayiden olabiliyot.Yillar once shellden.aldigim.benzin sonucu aracim resmen farkli bir araca.dönüşmüş 2viteste bile gaza ne kadar bassaniz yigiliyorduAma Suan hala ben benzin ve lpg mi shellden aliyorum herhangi bir.sikinti yaşamadım
Öneri için teşekkür ederim. Bu işlem için aslında konuştum. Eğer beyini söküp yapacaksak 750 tl (yazılım atmak yada EGR emirlerini iptal etmek aynı iştir bizim için dedi??) ama OBD söketinden beyin komutlarını değiştirebilirsek 450 dediler. Chip yazılımıda yaptırsam aynı fiyatmış. Bari yaptırmış iken yazılım mı attırsam bilemedim. Arabayı sakin kullanan titiz bir adam olarak EGR'i kapatmaktan yazılım olayına girmek açıkçası beni korkuttu. Yazılımı deneyimemiş birilerinin önerilerine ihitiyacım var.
1- Hava Filtresi orjinal kullanın,2- Hava filtresi emiş boru üzerindeki MAF sensörünü Yılda 1 defa temizleyin (çok önemlidir),3- Her 10.000km düzenli enjektör kullanın,4- PO Setan sayısı yüksektir ama Kükürt oranıda fazladır, Yakıtınızı Shell Nitro olarak deneyin,5- Yoğun trafikte Es modunu kullanın
Yakıt filtrenizi ne zaman nerede değiştirdiniz?
Yetkilide arıza kodu aldırırsanız iyi olur.
ufuk bey merhabalar, Linktede paylaştığım başlıkta tanımdığım bir rölanti sorunu yaşıyorum. Sizin önerileriniz nedir bu kısa süreli dalgalanma neden kaynaklanabilir.
Hiçbir arıza lambası yada uyarısı vermiyor sistem. Sadece VSC yazısının altında anahtar sembolü çıkıyor. Ben onu bakım zamanı geldi gibi yorumluyorum. Bu durumda uyarı vermeden arıza kodu saptanma olasılığı var mı?
Konuyu okuduğuma göre siz EGR tıkanması için zaten gereken bütün parametreleri sağlamışsınız, box, PO, mazot filtresi etkenlerinin toplamı siz ne kadar temizlerseni temizleyin EGR tıkanmasına sebep olacaktır.Bu tip kısa süreli hızlı rölanti dalgalanmasının sizin aracınızda iki sebebi olabilir, biri istem dışı hava çekişi, diğeri istem dışı yakıt pompalanması.İstem dışı hava girişi için, kelebek boğazı (daha önce söküldüyse %90), vakum pompası ve EGR sıralanabilir.İstem dışı yakıt pompalanması için pompa ve enjektörlerin kontrol edilmesi gerekli, ayrıca common rail hattının üzerindeki rail basınç sensörü arızası da yüksek ihtimaller arasında. Daha önce BOX kullandığınızı belirtmişsiniz, BOX'ların çalışma prensibini biliyorsunuz sanırım, Common Rail basınç miktarı konusunda EDU'yu yanıltarak basınç artışı mantığı ile çalışırlar, belirli süre sonra Common Rail basınç sensörü EDU'ya doğru verileri ilettiğinde EDU standart basınç vermek ister sensör engeller bu bir kısır döngü oluşutur ve devir dengesizliği meydana gelir.Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2015, 15:36:41Anahtar sembolü bakım zamanı uyarısıdır, test cihazının arıza kodu verebilmesi yada silinebilmesi için turuncu çark şeklinde bir uyarı almanız gerekli.
Ufuk bey detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Gerçekten benim için ışık tutucu saptamalar yapmışsınız. Box meselesini anlatayım. Box'u 100 km kadar ancak kullanmışımdır oda otobanda. Box öncesinde bu sorun bariz bir şekilde vardı. Çalışma prensibini biliyordum ama benim rölantinin onunla bağlantılı olabileceğini sayenizde öğrenmiş oldum. Box hemen çıkarıldı ve sorunun şiddetinde bir değişim olmadı.PO yerine Opet'e geçtim ama sizce shell mi opet mi benim için daha iyi olur. Mazot filitresi olarak sizin tavsiyeniz nedir.Sıraladığınız sorunlardan kelebeğin kontrolünün en basiti olduğunu düşünüyorum. Tüm bu incelemeleri bir özel servis yapabilir mi? Aydın merkezde yaşıyorum. Birde RAİL basınç sensörü arızasında cevimden çıkacak tahmini maliyet ne olucaktır sizce? Kötüye kendimi hazırlıyım
Rica ederim,Şu an yakıt yada yakıt filtresi değişiminiz sizin için sorunun çözümü olmayacaktır.Bazı chip tuning kutuları özellikleri neticesinde (üzerindeki ayar podları vs) kullanıldığı süre farketmeksizin sorun sebebi olabiliyor.Rail basınç sensörü orijinal olarak rail ile birlikte gelir fiyatı da epey yüksektir. Bunun dışında bahsettiğim gibi enjektör ve pompanın da kontrol edilmesinde fayda var.Distorsiyon için hava alıp alınmadığının kontrol edilmesi yakıt sistemi kontrolünden daha basit ve bir çok zaman çözüme ulaşılan kısım olabiliyor.Benim şahsi fikrim, aracınızdan anlayan birinin aracınızı incelemesi olur, internetteki bilgi kirliliği ile her yerini kurcalayarak yada kurcalatarak daha fazla sorun sahibi olmanızda ihtimaller arasında.