Gönderen Konu: Ford beni 1 yaşıma daha soktu .  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ford beni 1 yaşıma daha soktu .
« : Ağustos 31, 2015, 20:55:45 »
Arkadaşlar herkese selamlar .

Arkadaşlar bugün ford beni 1 yaşıma daha soktu .

Bugün ford tourneo connect aracımın 15.000 km bakımını yaptırdım . Önce servisi aradım 450 tl civarı tutar dedi garantisi ölmesin diyede servisten başka bir yere  götürmeyi düşünmüyordum . Servise giderken birden bire ne oldu ise kendi kendime parçacıya gidip orjinal filtre fiyatlarını öğrenim dedim ve hava filtresi , polen filtresi , yağ filtresi , karter tapası ve 7 lt mobil 1 3000 5w30 yağ toplamda 165 tl deyince parçacıya ver abi dedim oradan gittim ustama polen filteri hariç her şey değişti motor yıkandı borcumu sordum usta 20 tl dedi ödedim hayırlı işler diledim çıktım eve geldim . Toplamda servisin 450 civarı tutar dediği bakımı 185 tl ye yaptırdım ve 1.5 lt yağda arttı . Gelelim filmin koptuğu yere dedim ya polen filtresi değişmedi hemen eve varır varmaz torpidoyu söktüm ama polen filtresinin yuvası orada değilmiş . Sonra parçacıyı aradım biliyordur diye bana aracın önünden bakınca sana göre sol sileceğin altındaki ızgarayı sök orada dedi . Bende söktüm orayı polen filtresinin kutusu orada fakat içinde polen filtresi yok onun yerine boş bir plastik kapak var çıkardım plastik kapağı yerine poleni kattım . Çıktım netten bu durumu araştırdım öğrendim ki ford belli bir yıldan sonra connectlere polen filtresi katmamış . Arkadaş bu nasıl bir mantıktır hadi katmadım satarken müşteriye söylesene ben 15000 km dir aracı polen filtresiz kullandım . Bazılarına çok önemli gelmeyebilir ama bence çok önemli . Belki bu araca solunum yolu hastalığı olan biri binecek hepsi kaç lira ki katmıyorlar ben parasında da değilim yaptıkları bir kere çok ayıp . Resmen malzemeden çalmışlar bunun başka bir açıklaması olamaz .

Burada başka markaları bilmediğimizden hep toyotayı eleştiriyoruz ama başka markalarda da demek varmış bu gibi şeyler . Bunun başka markada olması ne başka markayı nede toyotayı haklı çıkarmaz . Bunun hiç bir markada olmaması lazım ama muz cumhuriyetinde yaşadığımızdan maalesef bu gibi şeyler oluyor .

Kısaca arkadaşlar artık araç alırken filtreleri de kontrol etmekte fayda var . Bunlar artık nereden çalacaklarını şaşırmış .

Toyota Club Türkiye

Ford beni 1 yaşıma daha soktu .
« : Ağustos 31, 2015, 20:55:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford beni 1 yaşıma daha soktu .
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2015, 20:59:43 »
Yok artık diyorum. Bilenler fark ediyor da bilmeyenler ne yapsın ? Gerçekten acayip şaşırdım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2015, 21:01:24 »
İlginç yani Mahmut. Nereden kırpsak diye düşünüyorlar neyse ki farkına varmışsın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2015, 21:17:01 »
Yok artık diyorum. Bilenler fark ediyor da bilmeyenler ne yapsın ? Gerçekten acayip şaşırdım....

Abi ben artık şaşırmıyorum . İşin ilginci periyodik bakım formlarında polen filtre değişimi var . Yani fark etmeyenlere ilk bakımdan sonra takıyorlar (araçlarına ) ve ilk bakıma kadar polen filtresi olmadığının farkına bile varamıyorlar .

İlginç yani Mahmut. Nereden kırpsak diye düşünüyorlar neyse ki farkına varmışsın.

Abi servise gitsem hem 450 tl bayılacaktım hem ruhum bile duymayacaktı . Zaten ben halen nasıl parçacıya gittiğimi bilmiyorum evden servise diye çıkmıştım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2015, 21:47:21 »
Renaulttada ayni durum vardi bir ara. Sanirim 2005 cliolarin bir kisminda yoktu.
Oncelikle farkina varman iyi olmus abi. Tavsiyem klimani bir dezenfekte yaptir. Benim filtre 5000 de karariyorsa senin aracta filtresiz 15 bin düşünemiyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2015, 21:49:50 »
Buyur buradan yak denilebilecek tür bir durummuş yahu!
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2015, 21:56:06 »
Mahmutcum büyük geçmiş olsun.  Demekkki her firma artık bir seylerden kırpmaya baslamis... Ne diyelim.  Allah bildiği yapsın bunları. ...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2015, 22:03:14 »
Renaulttada ayni durum vardi bir ara. Sanirim 2005 cliolarin bir kisminda yoktu.
Oncelikle farkina varman iyi olmus abi. Tavsiyem klimani bir dezenfekte yaptir. Benim filtre 5000 de karariyorsa senin aracta filtresiz 15 bin düşünemiyorum

Kardeşim iyi hatırlattın ilk fırsatta dezenfekte işlemini yapacağım .

Mahmutcum büyük geçmiş olsun.  Demekkki her firma artık bir seylerden kırpmaya baslamis... Ne diyelim.  Allah bildiği yapsın bunları. ...

Abi sağ ol . Abi başka bir şey olsa önemsemem mesele parçanın maddi değeri de değil zaten filtre en fazla 15 liradır fakat polen filtresinin insan sağlığı üzerinde etkisi var ve ben bu 15000 km nin 14250 km sinden fazlasını klima veya kalorifer açık kullanmışımdır . Bunlarda Allah korkusu da kalmamış . Dediğin gibi abi Allah bildiği gibi yapsın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2015, 00:41:08 »
disarida bakim gerçekten cok ucuz tutuyor 20 liraya hava filitresi 10 liraya polen filitresi degiştirilebiliyor 8 bin km yol yaptik klima sogutmuyordu uzun yola cikicaktik bi kontrol ettirdik arabayi 8 binde filitre kararmisti degistirdik 10 lira herkes kendi degistirebilir çok basit oradan biz nefes alip veriyoruz önemli bir parca bence
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2015, 00:49:21 »
Kalitesi önemli  ama.Mesela ben.piyasadan aldigim bazi.kötü ürünlerde klima kullandığım zaman öksürük tutuyor alerjim.oluyor.
Ama orjinal veya asakashi de öyle  sıkıntım olmuyor.filtre nin.temiz.olmasi önemli  neler soluyoruz valla.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2015, 01:17:47 »
yazık ya, kalite her geçen gün düşüyor. Birkaç yıl sonra bu yılları da arar mıyız ki?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2015, 01:23:32 »
disarida bakim gerçekten cok ucuz tutuyor 20 liraya hava filitresi 10 liraya polen filitresi degiştirilebiliyor 8 bin km yol yaptik klima sogutmuyordu uzun yola cikicaktik bi kontrol ettirdik arabayi 8 binde filitre kararmisti degistirdik 10 lira herkes kendi degistirebilir çok basit oradan biz nefes alip veriyoruz önemli bir parca bence

Kardeşim ben tüm filtreleri orjinal aldım üstünede karter tapası toplamda 45 tl tuttu fordun parçaları baya ucuzmuş . Toyota da sadece hava filtresi en son 50 tl civarında idi .

Kalitesi önemli  ama.Mesela ben.piyasadan aldigim bazi.kötü ürünlerde klima kullandığım zaman öksürük tutuyor alerjim.oluyor.
Ama orjinal veya asakashi de öyle  sıkıntım olmuyor.filtre nin.temiz.olmasi önemli  neler soluyoruz valla.
Abi aynen katılıyorum . Bende kaliteye önem veririm Asakashi orjinalden sonra herhalde en iyisi bir kere toyotanın bakımını dışarıda yaptırmıştım Ufuk abiden sipariş verdim ve çok memnun kalmıştım .

yazık ya, kalite her geçen gün düşüyor. Birkaç yıl sonra bu yılları da arar mıyız ki?

Abi bunun kaliteyle alakası yok . Adamlar resmen çalmış . Bakalım daha neler göreceğiz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2015, 01:46:49 »
 Ford orjinal yedek parçalar cidden ucuzmuş, Toyota'nın bir polen filtresi 70 tl.
 Ford gibi firma neyi bu kadar eksik yapmaz diye sorsalar 'bir araca polen filtresi koymamayı' diye cevap verilirdi. Amerika'ya ya da Avrupa'ya sattıkları modellere de aynı 'filtresizliği' yapıyorlar mı acaba?

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2015, 01:56:39 »
Ford orjinal yedek parçalar cidden ucuzmuş, Toyota'nın bir polen filtresi 70 tl.
 Ford gibi firma neyi bu kadar eksik yapmaz diye sorsalar 'bir araca polen filtresi koymamayı' diye cevap verilirdi. Amerika'ya ya da Avrupa'ya sattıkları modellere de aynı 'filtresizliği' yapıyorlar mı acaba?

Hiç sanmıyorum Avrupa'da veya Amerika'da yapabileceklerini .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2015, 06:11:46 »
Alacagız elimize kontrol listesini tek tek kontrol edecegiz. Başka ihtimal yok.
Sonrada servise alınmayan yerlere neden gitmiyorsunuz diyorlar, nasıl gidelim?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2015, 08:33:30 »
Ben ce özellikle takılmamış olmamalı,firmanın kalite kontrolde ki eksikliği sadece..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 01, 2015, 09:16:22 »
Polen filitreside özellik olarak satılıyor heralde. Özelliklerde polen filitresi diye ayrıca belirttiklerinde hep garipserdim ama şimdi görüyorum ki bşr nedeni varmış
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2015, 09:28:34 »
Belki de polenfiltreli opsiyondur fark alınıyordur. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 07, 2015, 03:33:50 »
Yuh artik bu kadarda olmaz. Tuketici heyetine sikayet edeceksin hatta mahkemeye ver diyecem de malum adalet gelse bile cok gec geliyor.
İşlemi yapan ustayada helal olsun herşeyi değiş üstüne birde motoru yıka 20 tl.
Bizim burdaki yamyamlar 20 tlye kaput acmazlar.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2015, 12:21:56 »
yuh artık ya.. :argh:

adamlar nerden kısacaklarını şaşırmışlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond