Gönderen Konu: Ford beni 1 yaşıma daha soktu .  (Okunma sayısı 2604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford beni 1 yaşıma daha soktu .
« Yanıtla #20 : Eylül 07, 2015, 22:52:02 »
Yuh artik bu kadarda olmaz. Tuketici heyetine sikayet edeceksin hatta mahkemeye ver diyecem de malum adalet gelse bile cok gec geliyor.
İşlemi yapan ustayada helal olsun herşeyi değiş üstüne birde motoru yıka 20 tl.
Bizim burdaki yamyamlar 20 tlye kaput acmazlar.

Abi kaputu açmadan önce 15 tl istedi usta kaputu bir açtı motor leş gibi bana sormadan yıkadı . Borcum ne kadar diye sorduğumda 15 demiştim motoru da yıkadım sen ister 20 ister 15 ver dedi bende 20 verdim . Dediğin gibi başka biri 20 tl ye asla yapmaz . Ve öyle baştan sağma yapmadı aracı kaldırdı yağ tam boşalsın diye biraz bekledi ve karterin tapasını ve filtreyi kattıktan sonrayı orayı yağ sökücü sprey ile temizledi .

yuh artık ya.. :argh:

adamlar nerden kısacaklarını şaşırmışlar..

Abi korkarım ilerde aynaları da opsiyon yapacaklar .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 07, 2015, 22:52:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 07, 2015, 23:02:22 »
Böyle ustaların aldigi para anasının sütü gibi helal osun. Ama çok az var bu tip usta.
 cogusu para göz  olmus. İş yapmanın değil adam öpmenin peşindeler.  Eskiden ufak tefek parçaların tamiri yapilirdi şimdi ise çoğu parçacı olmuş. Abi parçanın değişmesi lazım diyip kestirip atıyorlar. 
Geçmiş olsun tekrar
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 07, 2015, 23:25:28 »

Abi korkarım ilerde aynaları da opsiyon yapacaklar .

Zaten cogu kisi icin gereksiz iki parca var birincisi aynalar ikincisi sinyal kolu ve sinyal ampulleri. Bunlar her arabada olmasina gerek yok...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2015, 09:23:26 »
Ben ce özellikle takılmamış olmamalı,firmanın kalite kontrolde ki eksikliği sadece..

Dün bir arkadaşımla bu konuyla ilgili konuşurken çok ilginç bir bilgi edindim. Bu yakın arkadaşım Ankara'da komutan şoförü olarak vatani görevini ifa etti. Her hafta otomobillerin basit bakımını (yağ, su v.s...) yapardık diye söyledikten sonra ford connectlerin (transit de olabilir tam hatırlayamadım şu an) hiç birisinde polen filtresi olmadığını söyledi. Hatta askerlerden birisi sanayide çalışıyormuş. Aramış, aramış, üstten falan bakmış, bulamayınca alttan bakmış, yine bulamayınca en sonunda servise sormuşlar. Onlar da olmadığını söylemişler. Baya bir uğraşmışlar anlayacağınız ama aynı sıkıntıyı yaşamışlar. Ayrıca tek bir araçta değil bütün o birlikteki fordlarda böyle bir durum varmış. Ben de bu mevzuyu anlatıyordum ki arkadaşım çok şaşırmayıp bu olayı anlatınca ben şaşırdım açıkçası  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2015, 12:19:06 »
Yuh. Yakında kornayı da opsiyonel yaparlar. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 08, 2015, 12:27:15 »

Zaten cogu kisi icin gereksiz iki parca var birincisi aynalar ikincisi sinyal kolu ve sinyal ampulleri. Bunlar her arabada olmasina gerek yok...

Kardeşim maalesef durum dediğin gibi .

Dün bir arkadaşımla bu konuyla ilgili konuşurken çok ilginç bir bilgi edindim. Bu yakın arkadaşım Ankara'da komutan şoförü olarak vatani görevini ifa etti. Her hafta otomobillerin basit bakımını (yağ, su v.s...) yapardık diye söyledikten sonra ford connectlerin (transit de olabilir tam hatırlayamadım şu an) hiç birisinde polen filtresi olmadığını söyledi. Hatta askerlerden birisi sanayide çalışıyormuş. Aramış, aramış, üstten falan bakmış, bulamayınca alttan bakmış, yine bulamayınca en sonunda servise sormuşlar. Onlar da olmadığını söylemişler. Baya bir uğraşmışlar anlayacağınız ama aynı sıkıntıyı yaşamışlar. Ayrıca tek bir araçta değil bütün o birlikteki fordlarda böyle bir durum varmış. Ben de bu mevzuyu anlatıyordum ki arkadaşım çok şaşırmayıp bu olayı anlatınca ben şaşırdım açıkçası  :D

Ben filtreyi görmeyince önce sadece benim aracıma özel sandım ama nette google amcaya sorunca beli bir modelden sonra sanırım 2011 den  sonra polen filtresinin konulmadığını öğrendim . Zaten konuyu da ondan açtım tek benim araca özel bir durum olsa açmayacaktım . Bundan sonra araç alırken filtreleri de kontrol etmekte fayda var .