0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
National Geographic'in 2. Dünya Savaşı Belgeseli Apocalypse-Kıyamet 6 bölümden oluşmakta ve 2. Dünya Savaşı ile ilgili ayrıntılı bilgi vermekte. Youtube'dan bölümleri izlenebilir. Şahsen savaş hakkında hiç bilgim yoktu ve o belgesel kronolojik olarak çok şey öğretti.
hitleri hep sevmişimdir,bence ülkemizde olan savaşla bir ilgisi adam milliyetçiydi bir ülke, ülkesindeki terör olayina bu kadar göz yummamali
Bence milliyetçiden ziyade ırkçı idi. Hatta kendi ırkına bile katliam yapmıştır. Hastanelerde yatan fiziksel veya zihinsel engelli "Safkan Almanları" gizli emirlerle zehirletip öldürmüştür. Onun sıkıntısı Alman olmayan herkes ileydi. Bugün Almanya'da Mein Kampf'ın satışı yasak, kimse çocuğuna Adolf ismini koymuyor. Almanlar bile nefret ediyor bundan. Ama şu da var dünyanın en iyi hitabetine sahip insanlarından birisi idi, millet resmen yapıyordu Hitler'e.
almanya 1.dunya savasinda cökmüş haldeydi almanyayi nereden nereye getirdi,kitabinida okudum kavgam ı,durdurulmasaydi dünyayi fet etmeye kalkabilirdi
kavgamı okuyunca hitlere hak veriyosun o değil de neden şimdi hitleri yazdın ? özellikle neden hitler ? bunu biraz anlat yorumu ona göre yapalım..
hedefine ulaşsa idi hitler zalim mi olacaktı kahraman mı ?
dünyayı alsa osmanlı alırdı , elinde okadar güçlü ne vardı ? herşeyin büyüğü ile kafayı bozmuş bir adam. ama ari ırk yaratıp bilimde bir yüzyıl öne geçseydi herşey olabilirdi. bugünde aynı şeyleri yaşıyor olabilir miyiz ? bir kişinin düşüncesi doğrultusunda insanlar eziliyor ve ölüyor olabilir mi ? asıl soru bu.
Hep diyorum, yine de diyeceğim. O kadar da mucize bir adam değildi. Hatta zekilikle alakası yoktu. Tek vasfı hitabeti idi.Asıl sorunun cevabı evet bence. ABD bugün her istediğine sözünü geçirebiliyor. Her ülkede Dolar rezervi var, istedikleri ülkeyi fakirleştirebilirler mesela.
Guclu hitabet sadece taraftarlarini gaza getirir diger unsanlari kendine dusman eder. Almanyanin yanisira bir diger buyuk istilaci Japonlardi. Hatta Almanyadan daha da fazla yeri isgal etti. ABD bu iki ulkeyi durdurarak tum Dunya'nin abisi oldu.
Bu çok geniş kapsamlı bir konu. Hitler denilen adam çocukluğunda ailesinden şiddet görmüş, askeriyede de basit bir onbaşıdan öte gidemeyen arkasındaki gizli bir örgütün maşası olarak ileri sürülmüş bir piyondan başkası değildir. O yüzden asıl büyütülmesi gereken arkasındaki Rudolf hess ve şimdi adları aklıma gelmeyen akıl hocaları bu savaşın mimarlarındandır. İkinci bir konu yahudiler soykırım olayını gereğinden çok çok çok fazla abartarak halen daha tazminat tatavası yapmaktadırlar. Buna karşılık Almanya savaşın sonunda o kadar çok altı rezervini eritip kendi mühürünü basıp tekrar külçe haline getirse de savaşın sonunda Almanlar bunun bedelini çok ağır şekilde ödemişlerdir. (Bakınız Hitler'in Altınları isimli kitap - çok ayrıntılı şekilde kitabın en son bölümünde savaş sonunda ne kadar altın hangi devletin kasasına girmiş resmi rakamlarla mevcut olup en büyük paylardan birinin isviçre kasasına gitmesi bana göre çok manidardır) Kısa kısa atlayarak yazıyorum aklıma gelen pek bilinmeyen mevzuları. Normandiya'ya gelince tipik Amerikan fırsatçılığı ve zaten bitmiş olan savaşı bitirdik sloganıyla abilik rolüne bürünmüş kendince arabuluculuk v.s. işlerine girişmiştir. Yani özetle amerikan emperyalizminin çıkarları zora gireceği anda çıkarma yapılmış ve savaşın dönüm noktalarında biri gibi gösterilmek istenilmiştir. Tarihsel geçmişe bakarsak 30 yıl savaşları ve 100 yıl savaşları gibi savaşlar sebebiyle haçlı zihniyeti bir çok defa aralarındaki mezhepsel veya ekonomik sebeplerle birbirleriyle uzun yıllar savaşıp toparlanamamışlardır. Bu da atalarımızın işini kolaylaştırmış olup İslam'ın yayılmasına çok kolay zemin hazırlamıştır. Zira bunun neticesinde 72 millet diye tabir ettiğimiz bir topluluktan meydana gelen devlet/imparatorluk (yani atalarımız) uzun yıllar 3 kıtaya hükmedebilmiştir. Şunu da ilave etmek istiyorum; sevsek de sevmesek de atalarımızı günahıyla sevabıyla kabul etmeli ve gereken saygıyı göstermeliyiz diye düşünüyorum. Sonuçta eleştirilecek yanlar da mutlaka mevcuttur. (Yazdıklarımın başka taraflara çekilmemesi için...)
abd savaşa dahil olmasaydi avrupanin sahibi olabilirdi ve kaybetmeseydi savaşi bence stalin yerine o hatirlanicakti almanlarin lideri gibi atalari gibi bir şey olucakti bizde atatürkün olduğu gibi