Gönderen Konu: 2. Dünya Savaşı  (Okunma sayısı 2209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: 2. Dünya Savaşı
« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2015, 17:40:13 »

Çok güzel özetlemişsiniz, tebrik ederim. Hitler'e daha onbaşı iken çok yüksek rütbeli askerlerin bile alamadığı bir ödül verilmiş. (Adını unuttum) Sebebini de hepimiz biliyoruz. Hitler'in Yahudi düşmanlığı konulu nutukları ve amirlerine yalakalık yapması. Öyle ki komutanlarının üniformalarını bile yıkamıştır.

Ayriyeten Yahudilerden sabun yapma olayı hikâyedir. Yahudiler'in manipülasyon argümanlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ABD'li bilim insanları savaştan sonra Holocaust kamplarında yaptıkları inceleme ve araştırmalarda özel olarak böyle bir şey yapıldığı sonucuna varmamıştır. (Sabunlaşanlar var ama Nazilerin böyle bir amacı yok)

Bu arada rica etsem altın mevzusunu biraz daha açar mısınız?

Enes kardeşim kitabın arka yüzünü kopyalıyorum. Açıkçası bana ağır geldi ancak muhasebeden iyi anlayan birisi daha iyi analiz eder. Yer yer rakamsal anlatımlar gerçekten çok sıkıyor buna karşılık çok güzel ayrıntılar mevcut. Bendeki kitap evde olduğu için şu an bilgileri yazamıyorum onları da vaktim olursa paylaşmak isterim. Bu konuyla ilgili elbette yığınla kitap yazılmış. Aytunç Altındal'ın da bu konuyla ilgili bir kitabı mevcuttu bende. O da rahmetli oldu sanırım tapınakçıların iç yüzünü baya deşifre etmişti. Sanırım onların parmağı var ölümünde. Her neyse... Velhasıl ben sınırlı sayıda kitaptan ve internette araştırmalarım sonucu belli bir bilgi birikimine ulaştığımı söyleyebilirim. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki ; bu kadar kitabın arasında elbette yanlı veya hedef saptırmaya yönelik veyahut bilgi kirliliği oluşturma amaçlı kitaplar birileri tarafından yazdırtılmıyor değil...  Bunları ayıklamak da ancak ehlince mümkün olup doğru bilgiye ulaşmak için kaynaklar iyi irdelenmeli.

"Hitler'in Altınları

Arthur K. Smith
DESTEK YAYINLARI
Elinizdeki kitap, son derece ilginç ve ibretlik bir tarihsel olayın öyküsünü anlatıyor.
İşgal edilen yerlerdeki bankaları soyup, buralardaki varlıklara el koyan, ancak bununla da yetinmeyip, savaş boyunca toplama kamplarında kitlesel ölümlere yolladığı Yahudi, Roman, solcu ya da "aryan olmayan" kişilerin dirisini ve ölüsünü altın diş kaplamalarına dek soyan Nazi yetkilileri, bu insanlık utancının baş sorumlularıdır. Ancak bu rezil soygunun aktörleri yalnız onlar değildir...

Savaş ertesinde kurulan Üçlü Komisyon, sorumlu tuttuğu devletlerden, oluşturdukları bir "altın havuzu"na gerekli katkıyı yapmalarını istemiştir. Nazi soygunundan pay aldığını öne sürdüğü devletler arasında Türkiye de yer almıştır. Türkiye, önce 1945-47 arasında, daha sonra da yeniden 1953’te kendisine yöneltilen bu suçlamalara maalesef zamanında gereken yanıtı verememişti. Ancak Soğuk Savaş koşullarında Türkiye’yi fazla sıkıştırmak istemeyen Batılılar, konuyu soğumaya bırakmışlardı. Konu, Soğuk Savaş ertesinde, 1990’ların sonlarında yeniden ısıtılacaktı.

1996’da ABD Başkanı Clinton, bir komisyon oluşturarak, "Yahudi Soykırımı Kurbanlarının Varlıkları" konusunun araştırılmasını yeniden başlatıyordu. Amerikan Komisyonu, 1997 yılındaki taslak raporunda ve ikazlarımıza karşın Aralık 1997’deki Londra Konferansı’nda, Türkiye’ye ağır suçlamalar yöneltiyordu.

1997’de devlet olarak böyle suçlamalarla karşı karşıya kalınca, biz de Hükümet olarak konuyu araştırıp, yanıtlamaya karar verdik. Bu işin eşgüdümünü ve siyasal alanda yürütülmesini Devlet Bakanı olarak ben üstlendim. 1997-1998 yılları boyunca değerli araştırmacı arkadaşlarımla birlikte Türkiye’nin bu soykırım-soyguna hiçbir yönden ortak olmadığını kanıtlayıp, herkese gösterdik.

Sonunda ABD Komisyonu, Türkiye’ye karşı öne sürdüğü suçlamaları kaldırmış ve nihai raporlarında Türkiye’den söz etmemiştir. Bu konuda başarılı olduğumuz bilmek ve üstelik bunu başka konularla karıştırmadan, başkalarıyla ilişkilerimizi zehirlemeden yapabilmiş olmak, bana kıvanç veriyor.

Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel
57. Hükümet Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı"

Toyota Club Türkiye

Ynt: 2. Dünya Savaşı
« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2015, 17:40:13 »