0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
insan olmayı öğretmeden önce namaz kılmayı öğreten sistemden pek bir şey beklememek gerek.
ibadet etmek kötü bir şeydir anlamını çıkaranları merak etmek istedim, hemen gelmişler sağ olsunlar. insanların önceliklerinin çok yanlış yerlere sivrildiğini buradan ve toplumdaki olaylardan da görebiliyoruz. ben sadece s
Mutlu bunu bağlayacak başka bir yer bulamadınız mı? Konunun Din ile alakası ne? Ha islam dini güzel Ahlaktır. Ahlaktan nasibini almadıysa zaten İslamdan da nasibini almamıştır.Konuyu bir şekilde dini değerlere bağlamak tepki gören. FELSEFE eĞİTİMİ ALMIŞ TEMEL----Hepiniz ib..siniz gibi bir fikir bu. Fıkrayı bilmeyenler googledan baksın.
Eğitimden önce evrimini tamamlamalı insanımız maalesef.
İşte Hakan arkadaşomızın da dediği gibi yanlış anlaşılıp hemen atağa geçiliyor. Cümlelerimde İslama karşı tek bir kelime yok. Fakat bu yabancılardaki standardı niye yakalayamıyoruz? Gençlik saygısız yetişiyor. Ama bunlara bakıyorsun adam 5 vakit namazında. Sorgulamak bize düşmez haşa, ama nerrde kaldı bu namaz.Adam oruç tutuyor, yemek yiyen görüyor onu dövüyor, nerede kaldı orucu?Ya bu örneklere az rastlasak eyvallah insanda bir suç var deriz de, ülkenşn her yerindr böyle olaylar görmek olası. Bu noktada sistemde bir hata var demek kalıyor.
Kadir abi, Yunus Emre abi çok güzel noktalara değinmişsiniz.Haklısın Kadir abi, Müslümanlara karşı psikolojik bir savaş var zaten. İslamofobi de bunlardan biri. Yunus Emre abi, her insan ailesini daha iyi bir şartta yaşaması için elinden geleni yapmaz mı? O sömürgeleri, soykırımları yapanlar da şu anda kendi halkını refah seviyesi yüksek bir ferahlıkta yaşatıyor. Bir hikaye vardı, sömürgeler sömürüldükleri için değil, sömürülmeye açık olduklarından öyle oldular diye. Çok değil 100 sene evvel bile ülkenin içinde sömürgecilikten yana olanlar vardı, din adı altında ülkeyi satacaklardı resmen az kalsın. Diğer devletler de gözü açık olsaydı ve sömürgeyle de olsa kendi halklarını refah içinde yaşatabilselerdi. Soykırım yapan Fransa, Cezayir'de seviliyorken; hoşgörüyü benimseyen ama sömürgeciliği yapmamış Osmanlı şu anda balkanlarda sevilmiyor. Velhasıl kelam, ortadoğudaki toplumlara karşı olan umudum zaten az, gün geçtikçe azalıyor. Malezya, Endonezya nasıl bilmiyorum ama, eminim bazı konulardan bizden çok ilerideler. Bu konu da tekrardan başa, değerlere sahip çıkmaya geliyor.
İşte kardeşim bu sebeple İslamiyete söylenebilecek en ufak söze,lafa,tavıra,harekete karşı hoşgörülü olmamız mümkün değil. Belki buradaki arkadaşlar farklı bir bakış açısı öne sürmek istiyorlar ama günümüz şartları İslamiyeti kötülediğinden ötürü kimse hoşgörülü davranamıyor. Buna bende dahil olmak üzere.