0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
polemik uzamasın insan olmayı okul değil ailesi ögretmesi lazım! ayrıca su anki eğitim sistemi hala dine karşı bence yani yeni imam hatipler hareketlenmeye basladı. senin namaz kıldıran sistemini çözemedim sistemden kastın nedir? keske 3-4 yasından itibaren çocuklar medreselere alınsa ve dini eğitimin yanında insan ve adam olma yolunda sağlam ilerleseler.
Hadise dün oldu. Şehir içinde ana yoldan giderken tali yol bile olmayan yerden çıkan bisikletliyi gördüm ve telaşla kornaya bastım çıkma diye. Ona rağmen yola fırladı. Ani direksiyon manevrasıyla aracımla paralel hareket etti, tabi ben yavaşlamasaydım paraleli falan kalmayacaktı. Camı açtım iyice hızımı yavaşlattım efendice ortaokul lise çağlarındaki gence " yeğenim niye yola atlıyorsun" dedim. Oda sert bir şekilde " kocaman yol var görmüyormusun" dedi.Eşim çoluk çocuk araçtaydı. Kabahat bunda değil dedim. Demekki bunun büyükleride böyle saygısız ve kaba olacaklarki davranışları bu şekilde deyip defteri kapattık. Eğitim şart. Elin Finlandiyalıları ta bu olayı 1800'Lü yıllarda görmüşler, en dipteyken medeniyetin zirvesine erişmişler. (beyaz zambaklar ülkesi kitabını okudumda naçizane) Biz de eğitim yap boz tahtasına dönmüş, hele ki bu çağda daha ne bekleyebilirzki...
Eğitim dedinizde metroda,metrobüste,otobüste yer vermeyen kazık kadar olmuş olan gençlerimizi kimler yetiştiriyor .....
"insan olmayı öğretmeden önce namaz kılmayı öğreten sistemden pek bir şey beklememek gerek." Bu bakış açısıyla bakarsak onlar da ORUÇ TUTMAYI öğreten sistem yetiştiriyor Komedi yaaa, sıradaki gelsin ZEKAT var daha tövbe yaaa
Mustafa Abi çok güzel bir nokta yakaladı;Geçtiğimiz günlerde metrobüs ile işe giderken orta kapının önünde yer alan ikili koltukta iki genç bayan (üniversite öğrencisi) oturmakta idi. Cumartesi olduğundan ötürü çok kalabalık ve yaşlı sayılacak kimse yoktu araç içinde. Hemen önlerinde yer alan boşluğa geçtim bende. İlk bindiğimde gayet normal oturan bu bayan arkadaşlar 2. 3. duraktan sonra bir gevşeme, bir rahatlama, konuşmalarda ses tonu yükseltme hareketleri içinde bulunmaya başladı. 4. durağa geldiğimizde ise koltukların önünde insanların özellikle de kısa boylu, engelli ve çocukların tutunduğu demire ikisi birden ayakları dayamış, bayağı bayağı yayılmışlardı.Bu iki bayan arkadaş yazılı olarak alacağı eğitiminin son noktasında sayılır.Bu arada sohbetleri günlük olağan magazin forever tarzında.Arkamı dönüp;" Hanımlar; şu ayağınızı uzattığınız yerleri çocuklar, engelliler ve boydan az biraz yetim olan insanlar hayatını idam ettikleri elleri ile tutmaktalar." "Sizin bu ayakkabılarınız ise Tuvalete, toza, toprağa, asfalta yani kısacası hemen hemen her yere temas etmekte ve üzerinde bulunan mikroplar az önce bahsettiğiniz mikroplardan daha fazla. Hiç sizin gibi hanımlara bu şekilde oturmak yakışıyor mu? " dedim. Bende garibim bekliyorum ki kusura bakmayın özür dileriz yanlışlıkla oldu felan! Sıkı durun cevap geliyor;"Sana ne! Sana mı soracağız nasıl oturacağımızı? "
cümleyi belirli kesim şöyle algıladı: "eğitim vermek, ibadeti farzı sünnetiyle öğretmekten daha önemlidir." "insanlık, din eğitimi ile edindirilemez, temiz ahlâk sadece dinini anlamakla mümkündür."asıl olgu şuydu: "önce insanlık, sonra ibadet." sadece ibadetle olmaz o işler. dedim ya inanç, kişinin kendi içinde yaşaması gereken bir şeydir. sağda solda dinini belli etmek, farklı inançtaki insanlara düşman gözüyle bakmak değildir. illâ ayet ya da hadis mi paylaşmak gerekiyor ? bu kadar sığ düşünmeyin. cümlede namaz geçiyor diye gözleriniz karardı. islâmiyeti kimsenin savunmasına gerek yoktur. zaten bilen, anlayan, kendi içinde yaşar. yanlış bir bilgi paylaşıldığında, düzeltilebilir o ayrı.bu forumda "çok param olsa ve okul ihtiyacı olduğunu bilsem yine de cami yaptırırım, içi boş kalsa da gözüme güzel gözüksün (bir yandan da sevap points gelsin)" diyenleri de gördüm. o yüzden yazılanları doğal karşılıyorum.başlığa yazanların çoğu lpg'li araca biniyor. neden lpg kullanmak zorunda kalıyorsunuz bir düşünün derim. zevkten olmadığı kesin.
http://muhendisguncesi.com/ortadogudan-ve-ortadogululardan-ben-de-nefret-ediyorum/"Her Türk vatandaşı kadar Atatürk’e saygım vardı, ancak bizim milleti yakından tanıyınca Atatürk’e olan sevgim ve saygım hayranlık derecesine çıktı. Zira böyle çıkarcı bir milletten bir ordu kurup, Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin ordularını denize dökmek bence ancak dâhi mertebesinde birinin yapabileceği bir işti. O her zaman Türk Milleti’nin yüksek karakterinden, üstün özelliklerinden bahseder, böyle bir millete mensup olmaktan dolayı gurur duyardı. Ancak büyük Atatürk bile, Vahdettin ve çevresindeki mandacı şerefsizlerin hainliklerinden, Türk toplumunun alçaklıklarından o kadar bunalmıştı ki, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik dönemecinde ordunun sayısı, İstanbul’daki şeyhülislam’ın “Yunan ordusu Padişahın ordusudur. Kuvay-i Milliyeciler haindir” fetvasına inanıp kaçan askerler yüzünden 30 000’e kadar düşmesi üzerine “İsmet, ne yazık ki bu millet kahraman yetiştirdiği kadar, gafil de hain de yetiştiriyor” demek zorunda kalmıştı."..."Peki bizler emperyalistlere kızmaktan başka ne yapıyoruz? Toplumumuzun refahı, çağdaşlaşması için, batıya köle olmaması, sömürülmemesi için üzerimize düşenleri yapıyor muyuz? HAYIR! Aksine doğu toplumlarını içinde bulundukları bataklıktan çekip çıkarmaya çalışanları da elimizden geldiğince baltalıyor, engelliyor ve yok ediyoruz. Türk Milleti’nin, sonsuza değin önünde saygıyla eğilmesi gereken ATATÜRK’e özellikle son 15 yılda layık gördüğü muamele bunun en büyük kanıtı değil mi? Bu, O’nun gibi bir lidere yapılmış tarihin en büyük nankörlüğü ve hıyaneti değil mi?"
Hakan Kardeşim demek istediklerini gayet iyi anlıyorum ama bir kaç noktanı düzeltmek isterim;İnsanlık Din eğitimini doğru anlatıp yaşayarak + Kabul edilmiş olan Toplumun Ahlaki değerleri + Her şeyden önemlisi Sevgi ve Saygıyı öğrenmekten geçiyor.Çok para + Cami olayına tek sözüm "Sağ elin yaptığını Sol el görmemeli". Yapanların ise dinini bilmemesinden daha doğrusu gösterişe meraklı olmasından kaynaklanmakta.Bir diğer husus. İslamiyeti bizler savunmaz isek kim savunacak. Daha önceki mesajlarda da belirttim Ilımlı islamiyet, din kardeşliği gibi kavramlar bizleri yıkmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple "Namaz, İslamiyet, Müslümanlık" gibi ifadelerin hele ki şu günlerde kullanmak tepkileri üzerine çekmektir.Son detay Senin doğruların ve başkalarının doğruları. Çakışma nedeni budur.
öncelikle olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim. burada amaç fikir birliği sağlayıp herhangi bir olguyu kabul etmek değil zaten. herkesin kendisine göre doğruları yanlışları var ve göreli kavramlar. bunların tartışılmasıyla zaten bir yere varılamaz. tek katılmadığım nokta, verdiğiniz toplam formüllerinde ortak bileşenin din olması. tanrının varlığına inanmayıp (bu da bir özgürlük ve tercihtir) insanlık adına fevkalade çalışmalar yapan bireyler dünyanın bütün toplumlarında mevcuttur. yani iyi bir birey ya da vatandaş olması için herhangi bir dine mensup olması ya da müslüman olması gerekmez ki bu konuda listenin dibinde müslümanların olduğunu hepimiz biliyoruz (tekbir getirip kafa kesenler, ellerinde satırla dolaşanlar vb.).bu yüzden dedim ki, önce insan; sonra da kendi inancı ve içinde yaşama gerekliliği. çünkü hepimiz insanız, hepimiz aynı inanca sahip değiliz. bu noktada yapılacak tek şey saygı göstermektir. insanı insan olduğu için, ya da en sevilen tabirle yaradılanı yaratandan ötürü sevmektir. anlayışla yaklaşan ve paylaşımda bulunmaya çalışan herkese teşekkür ederim.