Gönderen Konu: "Kocaman Yol Var Görmüyormusun"  (Okunma sayısı 5108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: "Kocaman Yol Var Görmüyormusun"
« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2015, 16:02:26 »
polemik uzamasın insan olmayı okul değil ailesi ögretmesi lazım! ayrıca su anki eğitim sistemi hala dine karşı bence yani yeni imam hatipler hareketlenmeye basladı. senin namaz kıldıran sistemini çözemedim sistemden kastın nedir? keske 3-4 yasından itibaren çocuklar medreselere alınsa ve dini eğitimin yanında insan ve adam olma yolunda sağlam ilerleseler.

Söyledim ama görmediniz sanırım, o insanlar Sakarya'da, Konya'da, Kayseri'de çok fazla da ne oluyor? Allah'ın selamını verirsin almazlar, pavyona gider yapmadıkları kalmaz, akşam hava karardıktan sonra kadınlar dışarı çıkamaz. Bu mu medrese ve tarikat eğitimi? Cin çıkartcam diye taciz ve tecavüz edenleri de var.
Gerçekten Allah'ın yolunda olanlar zaten gerek hoşgörüyle gerekse de davranışlarıyla örnek oluyor. Ama o kalitede kaç kişi var?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2015, 16:02:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 13, 2015, 16:03:01 »
Hadise dün oldu. Şehir içinde ana yoldan giderken tali yol bile olmayan yerden çıkan bisikletliyi gördüm ve telaşla kornaya bastım çıkma diye. Ona rağmen yola fırladı. Ani direksiyon manevrasıyla aracımla paralel hareket etti, tabi ben yavaşlamasaydım paraleli falan kalmayacaktı. Camı açtım iyice hızımı yavaşlattım efendice ortaokul lise çağlarındaki gence " yeğenim niye yola atlıyorsun" dedim. Oda sert bir şekilde " kocaman yol var görmüyormusun" dedi.

Eşim çoluk çocuk araçtaydı. Kabahat bunda değil dedim. Demekki bunun büyükleride böyle saygısız ve kaba olacaklarki davranışları bu şekilde deyip defteri kapattık.

Eğitim şart.

Elin Finlandiyalıları ta bu olayı 1800'Lü yıllarda görmüşler, en dipteyken medeniyetin zirvesine erişmişler. (beyaz zambaklar ülkesi kitabını okudumda naçizane)

Biz de eğitim yap boz tahtasına dönmüş, hele ki bu çağda daha ne bekleyebilirzki...

eyvallah...en güzel yanı kimseye birşey olmamış olması...geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 13, 2015, 16:19:58 »
bir çocuğun cehaletini önce sisteme sonra namaza sonrada aile ye bağlayan bir düşünce için fazla polemiğe girmemek lazım. farz olan bir ibadeti bu konuyla bağdaştırmak gibi saçmalık olamaz.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 13, 2015, 16:28:25 »
Eğitim dedinizde metroda,metrobüste,otobüste yer vermeyen kazık kadar olmuş olan gençlerimizi kimler yetiştiriyor   ..... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #24 : Ağustos 13, 2015, 16:48:32 »
Eğitim dedinizde metroda,metrobüste,otobüste yer vermeyen kazık kadar olmuş olan gençlerimizi kimler yetiştiriyor   ..... >:(

Gerçekten Mustafa abi merak ediyorum ben de. Nerede yanlış yapılıyor.
Daha geçenlerde birisi konu açmıştı, komşusu çayını ve sigara izmaritini arabasının üstüne atıyordu. Niye bu kadar saygısız oluyoruz? Ya da trafik olunca emniyet şeridine girenler... Cinlik yapmak niye böbürlenme malzemesi oluyor? Rusya'da da deli sürücüler çok izliyorsunuzdur. :)) Şehiriçinde trafik varken sollanmaması gereken yerde vakitten kazanmak için sollayanları karşı şeritten gelenler engelliyorlar ve trafiğin en sonuna kadar sıkıştırıyorlar. Bir videoda da yaya yolunu kullanan arabaları yayalar önce uyardılar, dinlemeyenlerin ön camlarına boya attılar. :D

Emniyet şeridinde giden bisikletliye çarparak öldürürler, sonra da kaçarlar. İnsana saygıyı geçtim hadi, cana saygı neden yok?
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 13, 2015, 16:58:56 »

"insan olmayı öğretmeden önce namaz kılmayı öğreten sistemden pek bir şey beklememek gerek." Bu bakış açısıyla bakarsak onlar da ORUÇ TUTMAYI öğreten sistem yetiştiriyor  :rofl: :rofl: :rofl:

Komedi yaaa, sıradaki gelsin ZEKAT var daha  ::) ::) ::) tövbe yaaa
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 13, 2015, 17:10:14 »
Mustafa Abi çok güzel bir nokta yakaladı;

Geçtiğimiz günlerde metrobüs ile işe giderken orta kapının önünde yer alan ikili koltukta iki genç bayan (üniversite öğrencisi) oturmakta idi. Cumartesi olduğundan ötürü çok kalabalık ve yaşlı sayılacak kimse yoktu araç içinde. Hemen önlerinde yer alan boşluğa geçtim bende. İlk bindiğimde gayet normal oturan bu bayan arkadaşlar 2. 3. duraktan sonra bir gevşeme, bir rahatlama, konuşmalarda ses tonu yükseltme hareketleri içinde bulunmaya başladı. 4. durağa geldiğimizde ise koltukların önünde insanların özellikle de kısa boylu, engelli ve çocukların tutunduğu demire ikisi birden ayakları dayamış, bayağı bayağı yayılmışlardı.
Bu iki bayan arkadaş yazılı olarak alacağı eğitiminin son noktasında sayılır.
Bu arada sohbetleri günlük olağan magazin forever tarzında.
Arkamı dönüp;
" Hanımlar; şu ayağınızı uzattığınız yerleri çocuklar, engelliler ve boydan az biraz yetim olan insanlar hayatını idam ettikleri elleri ile tutmaktalar." "Sizin bu ayakkabılarınız ise Tuvalete, toza, toprağa, asfalta yani kısacası hemen hemen her yere temas etmekte ve üzerinde bulunan mikroplar az önce bahsettiğiniz mikroplardan daha fazla. Hiç sizin gibi hanımlara bu şekilde oturmak yakışıyor mu? " dedim.
 Bende garibim bekliyorum ki kusura bakmayın özür dileriz yanlışlıkla oldu felan! Sıkı durun cevap geliyor;
"Sana ne! Sana mı soracağız nasıl oturacağımızı? "
Eh artık içimdeki canavarın ortaya çıkma vakti geldi dedim kendi kendime ve;
"İndir ulan o ayağını oradan!" "Sizin terbiyeniz, saygınız, insanlığınız işte bu kadar! Bayan olmak kibarlık, naiflik ister ama sizde zerresi yok. Birde geleceğimiz olacaksınız. Bu terbiye ile mi? Boşuna okula gitmeyin. Sizin okul amacınız eğitim almak değil, amacınız gırgır şamata, günü kurtarmak. Bunu da ispat etmiş oldunuz Tebrikler ikinizede! Aileniz belli ki size eğitim verirken bir takım şeyleri atlamış yada işinize gelmemiş olacak ki daha nasıl toplum içinde hareket edeceğinizi bilmiyorsunuz! Bedeniniz gelişmiş ama beyinleriniz gelişmemiş. Sİzden birde gelecek umuyoruz. Yazıklar olsun siz ve sizin gibi nesile!" diye söylenirken laflarımı kaldırmadılar ve ilk durakta mutlu son. Koltuk bana kaldı  :rofl:
İşin şakası tabiki mesele koltuk değildi ama bazı hoşgörülerin suyunu çıkardılar.
Buna hepimiz dahiliz. Devlet yöneticileri, bizler, dil din ırk ayrımı yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan herkes.
İşin özü KENDİMİZE OLAN SAYGINLIĞIMI KAYBETMİŞ OLMAMIZ.
Kendimize yapılmasını istemediğimizi bir başkasına yapmış olmamız.
Sevgi kelimesini manası dışına taşımamız.
Medyanın oyunlarına alet olmamız.
İnsanlık kelimesini anlamı dışında kullanmamız. Sonra da elin gevuru bize insanlık dersi vermeye kalkar ve verir.
Batıya olan hayranlığımızın bitmemesi.
Geleceğe dönük olarak hiç birimizin Toplumumuzun menfaati açısından gayret içinde olmayışı.
Kısa yoldan Zenginlik hayalleri.
Şimdi herkes kendine sorsun bakalım "Gelecekteki Nesile Ne bıraktım veya bırakacağım?"
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Ynt: \"Kocaman Yol Var Görmüyormusun\"
« Yanıtla #27 : Ağustos 13, 2015, 17:10:47 »
"insan olmayı öğretmeden önce namaz kılmayı öğreten sistemden pek bir şey beklememek gerek." Bu bakış açısıyla bakarsak onlar da ORUÇ TUTMAYI öğreten sistem yetiştiriyor  :rofl: :rofl: :rofl:

Komedi yaaa, sıradaki gelsin ZEKAT var daha  ::) ::) ::) tövbe yaaa

aaa o zekata da değindim görmedin mi abi?  :rofl:
11 ay aç olanlar niye sadece 1 ay hatırlanıyor derken. ;) daha dikkatli oku lütfen alınıyorum  :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2015, 17:16:50
Çok haklısın Kadir abi,
Öğrencilerimiz bile hocalarıyla kafa tutabiliyorlar, kopya girişimleri desen gırla, kamu malını çalanlar, vs...
Üniversitede eğitim var ki sadece, öğretim de yok. Benim zamanımda zorunlu adab-ı muaşeret dersi vermişlerdi üniversitemde. Şimdi öyle dersler nerede. Kendisini geliştiren için öğretim yuvası da olabilirken, aile baskısı altından kurtulmaya çalışanların özgürlükten sapıttıkları bir yuva da olabiliyor haliyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 13, 2015, 17:20:37 »
Mustafa Abi çok güzel bir nokta yakaladı;

Geçtiğimiz günlerde metrobüs ile işe giderken orta kapının önünde yer alan ikili koltukta iki genç bayan (üniversite öğrencisi) oturmakta idi. Cumartesi olduğundan ötürü çok kalabalık ve yaşlı sayılacak kimse yoktu araç içinde. Hemen önlerinde yer alan boşluğa geçtim bende. İlk bindiğimde gayet normal oturan bu bayan arkadaşlar 2. 3. duraktan sonra bir gevşeme, bir rahatlama, konuşmalarda ses tonu yükseltme hareketleri içinde bulunmaya başladı. 4. durağa geldiğimizde ise koltukların önünde insanların özellikle de kısa boylu, engelli ve çocukların tutunduğu demire ikisi birden ayakları dayamış, bayağı bayağı yayılmışlardı.
Bu iki bayan arkadaş yazılı olarak alacağı eğitiminin son noktasında sayılır.
Bu arada sohbetleri günlük olağan magazin forever tarzında.
Arkamı dönüp;
" Hanımlar; şu ayağınızı uzattığınız yerleri çocuklar, engelliler ve boydan az biraz yetim olan insanlar hayatını idam ettikleri elleri ile tutmaktalar." "Sizin bu ayakkabılarınız ise Tuvalete, toza, toprağa, asfalta yani kısacası hemen hemen her yere temas etmekte ve üzerinde bulunan mikroplar az önce bahsettiğiniz mikroplardan daha fazla. Hiç sizin gibi hanımlara bu şekilde oturmak yakışıyor mu? " dedim.
 Bende garibim bekliyorum ki kusura bakmayın özür dileriz yanlışlıkla oldu felan! Sıkı durun cevap geliyor;
"Sana ne! Sana mı soracağız nasıl oturacağımızı? "

İşte bunlara da  ZEKAT vermeyi öğretmiştik , insan olmadan önce  :rofl: :rofl: :rofl:

Saldırın,

yolda ayyaş salya sümük bağıran nara atanlara da ATATÜRK sevgisini öğretmiştik...
Hırsızlara soysuzlara,şerefsizlere ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPlarını öğretmiştik...
..........................

MERAK etmenin sonu yok daha devamı gelir.... Ondan sonra neden bu haldeyiz diye buralarda yazarız  !!! !!! !!! Tehlikeli sularda yüzersen boğulursun
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 13, 2015, 17:21:43 »
cümleyi belirli kesim şöyle algıladı: "eğitim vermek, ibadeti farzı sünnetiyle öğretmekten daha önemlidir."
                                                      "insanlık, din eğitimi ile edindirilemez, temiz ahlâk sadece dinini anlamakla mümkündür."

asıl olgu şuydu: "önce insanlık, sonra ibadet." sadece ibadetle olmaz o işler. dedim ya inanç, kişinin kendi içinde yaşaması gereken bir şeydir. sağda solda dinini belli etmek, farklı inançtaki insanlara düşman gözüyle bakmak değildir. illâ ayet ya da hadis mi paylaşmak gerekiyor ? bu kadar sığ düşünmeyin. cümlede namaz geçiyor diye gözleriniz karardı. islâmiyeti kimsenin savunmasına gerek yoktur. zaten bilen, anlayan, kendi içinde yaşar. yanlış bir bilgi paylaşıldığında, düzeltilebilir o ayrı.

bu forumda "çok param olsa ve okul ihtiyacı olduğunu bilsem yine de cami yaptırırım, içi boş kalsa da gözüme güzel gözüksün (bir yandan da sevap points gelsin)" diyenleri de gördüm. o yüzden yazılanları doğal karşılıyorum.

başlığa yazanların çoğu lpg'li araca biniyor. neden lpg kullanmak zorunda kalıyorsunuz bir düşünün derim. zevkten olmadığı kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #30 : Ağustos 13, 2015, 17:31:51 »
http://muhendisguncesi.com/ortadogudan-ve-ortadogululardan-ben-de-nefret-ediyorum/

"Her Türk vatandaşı kadar Atatürk’e saygım vardı, ancak bizim milleti yakından tanıyınca Atatürk’e olan sevgim ve saygım hayranlık derecesine çıktı. Zira böyle çıkarcı bir milletten bir ordu kurup, Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin ordularını denize dökmek bence ancak dâhi mertebesinde birinin yapabileceği bir işti. O her zaman Türk Milleti’nin yüksek karakterinden, üstün özelliklerinden bahseder, böyle bir millete mensup olmaktan dolayı gurur duyardı. Ancak büyük Atatürk bile, Vahdettin ve çevresindeki mandacı şerefsizlerin hainliklerinden, Türk toplumunun alçaklıklarından o kadar bunalmıştı ki, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik dönemecinde ordunun sayısı, İstanbul’daki şeyhülislam’ın “Yunan ordusu Padişahın ordusudur. Kuvay-i Milliyeciler haindir” fetvasına inanıp kaçan askerler yüzünden 30 000’e kadar düşmesi üzerine  “İsmet, ne yazık ki bu millet kahraman yetiştirdiği kadar, gafil de hain de yetiştiriyor” demek zorunda kalmıştı."
...
"Peki bizler emperyalistlere kızmaktan başka ne yapıyoruz? Toplumumuzun refahı, çağdaşlaşması için, batıya köle olmaması, sömürülmemesi için üzerimize düşenleri yapıyor muyuz? HAYIR! Aksine doğu toplumlarını içinde bulundukları bataklıktan çekip çıkarmaya çalışanları da elimizden geldiğince baltalıyor, engelliyor ve yok ediyoruz. Türk Milleti’nin, sonsuza değin önünde saygıyla eğilmesi gereken ATATÜRK’e özellikle son 15 yılda layık gördüğü muamele bunun en büyük kanıtı değil mi? Bu, O’nun gibi bir lidere yapılmış tarihin en büyük nankörlüğü ve hıyaneti değil mi?"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
Ynt: \"Kocaman Yol Var Görmüyormusun\"
« Yanıtla #31 : Ağustos 13, 2015, 17:40:43 »
cümleyi belirli kesim şöyle algıladı: "eğitim vermek, ibadeti farzı sünnetiyle öğretmekten daha önemlidir."
                                                      "insanlık, din eğitimi ile edindirilemez, temiz ahlâk sadece dinini anlamakla mümkündür."

asıl olgu şuydu: "önce insanlık, sonra ibadet." sadece ibadetle olmaz o işler. dedim ya inanç, kişinin kendi içinde yaşaması gereken bir şeydir. sağda solda dinini belli etmek, farklı inançtaki insanlara düşman gözüyle bakmak değildir. illâ ayet ya da hadis mi paylaşmak gerekiyor ? bu kadar sığ düşünmeyin. cümlede namaz geçiyor diye gözleriniz karardı. islâmiyeti kimsenin savunmasına gerek yoktur. zaten bilen, anlayan, kendi içinde yaşar. yanlış bir bilgi paylaşıldığında, düzeltilebilir o ayrı.

bu forumda "çok param olsa ve okul ihtiyacı olduğunu bilsem yine de cami yaptırırım, içi boş kalsa da gözüme güzel gözüksün (bir yandan da sevap points gelsin)" diyenleri de gördüm. o yüzden yazılanları doğal karşılıyorum.

başlığa yazanların çoğu lpg'li araca biniyor. neden lpg kullanmak zorunda kalıyorsunuz bir düşünün derim. zevkten olmadığı kesin.

Hakan Kardeşim demek istediklerini gayet iyi anlıyorum ama bir kaç noktanı düzeltmek isterim;
İnsanlık Din eğitimini doğru anlatıp yaşayarak + Kabul edilmiş olan Toplumun Ahlaki değerleri + Her şeyden önemlisi Sevgi ve Saygıyı öğrenmekten geçiyor.

Çok para + Cami olayına tek sözüm "Sağ elin yaptığını Sol el görmemeli". Yapanların ise dinini bilmemesinden daha doğrusu gösterişe meraklı olmasından kaynaklanmakta.

Bir diğer husus. İslamiyeti bizler savunmaz isek kim savunacak. Daha önceki mesajlarda da belirttim Ilımlı islamiyet, din kardeşliği gibi kavramlar bizleri yıkmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple "Namaz, İslamiyet, Müslümanlık" gibi ifadelerin hele ki şu günlerde kullanmak tepkileri üzerine çekmektir.
Son detay Senin doğruların ve başkalarının doğruları. Çakışma nedeni budur.
Bence konu farklı yönlere gitmekte.
Lütfen kapatalım bu konuyu. Birbirimizi kırmanın bir alemi yok.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2015, 17:42:09
http://muhendisguncesi.com/ortadogudan-ve-ortadogululardan-ben-de-nefret-ediyorum/

"Her Türk vatandaşı kadar Atatürk’e saygım vardı, ancak bizim milleti yakından tanıyınca Atatürk’e olan sevgim ve saygım hayranlık derecesine çıktı. Zira böyle çıkarcı bir milletten bir ordu kurup, Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin ordularını denize dökmek bence ancak dâhi mertebesinde birinin yapabileceği bir işti. O her zaman Türk Milleti’nin yüksek karakterinden, üstün özelliklerinden bahseder, böyle bir millete mensup olmaktan dolayı gurur duyardı. Ancak büyük Atatürk bile, Vahdettin ve çevresindeki mandacı şerefsizlerin hainliklerinden, Türk toplumunun alçaklıklarından o kadar bunalmıştı ki, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik dönemecinde ordunun sayısı, İstanbul’daki şeyhülislam’ın “Yunan ordusu Padişahın ordusudur. Kuvay-i Milliyeciler haindir” fetvasına inanıp kaçan askerler yüzünden 30 000’e kadar düşmesi üzerine  “İsmet, ne yazık ki bu millet kahraman yetiştirdiği kadar, gafil de hain de yetiştiriyor” demek zorunda kalmıştı."
...
"Peki bizler emperyalistlere kızmaktan başka ne yapıyoruz? Toplumumuzun refahı, çağdaşlaşması için, batıya köle olmaması, sömürülmemesi için üzerimize düşenleri yapıyor muyuz? HAYIR! Aksine doğu toplumlarını içinde bulundukları bataklıktan çekip çıkarmaya çalışanları da elimizden geldiğince baltalıyor, engelliyor ve yok ediyoruz. Türk Milleti’nin, sonsuza değin önünde saygıyla eğilmesi gereken ATATÜRK’e özellikle son 15 yılda layık gördüğü muamele bunun en büyük kanıtı değil mi? Bu, O’nun gibi bir lidere yapılmış tarihin en büyük nankörlüğü ve hıyaneti değil mi?"

Mutlu sonuna kadar hatta 2. kısmını dahil okudum. Katıldığım ve katılmadıklarım var ama konu başlığı burası değil. Bir de yazar arkadaş bazı noktaları atlamış daha doğrusu hikaye anlatır gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 13, 2015, 17:46:28 »
Ben Hakan Bey'in İslamiyete karşı yanlış bir yanlış bir ifadesini göremedim. İslam kötüdür, zararlıdır gibi bir şey söylememiş. Sadece bilgi ve görgüsü çerçevesinde bir tespitte bulunmuş. Anladığım kadarıyla "insanların, dini hayatlarının merkezine yerleştirip, eğitim, ahlak, vicdan, değer yargısı ve türevi bir çok sosyolojik unsuru görmezden geldiklerini veya ıskaladıklarını" anlatmaya çalışmış.

Neden bu kadar refleks gösterildi pek anlayamadım. Ayrıca hiçbir şey sorgulanamaz, irdelenemez değildir. İnsan olmak da bunu gerektirir. Hazır paketlenmiş bilgileri olduğu gibi teneffüs etmek yerine, akıl ve vicdan süzgecinden geçirmek bizi insan yapar. Yeter ki herşey saygı çerçevesinde olsun. Kınamadan, dışlamadan, ön yargısız.

Din, milliyet ..vb konular ise, klavye başında tartışılamayacak kadar hassas konulardır. Burada kimseye bir katkı sağlamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 13, 2015, 18:25:03 »
Hakan Kardeşim demek istediklerini gayet iyi anlıyorum ama bir kaç noktanı düzeltmek isterim;
İnsanlık Din eğitimini doğru anlatıp yaşayarak + Kabul edilmiş olan Toplumun Ahlaki değerleri + Her şeyden önemlisi Sevgi ve Saygıyı öğrenmekten geçiyor.

Çok para + Cami olayına tek sözüm "Sağ elin yaptığını Sol el görmemeli". Yapanların ise dinini bilmemesinden daha doğrusu gösterişe meraklı olmasından kaynaklanmakta.

Bir diğer husus. İslamiyeti bizler savunmaz isek kim savunacak. Daha önceki mesajlarda da belirttim Ilımlı islamiyet, din kardeşliği gibi kavramlar bizleri yıkmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple "Namaz, İslamiyet, Müslümanlık" gibi ifadelerin hele ki şu günlerde kullanmak tepkileri üzerine çekmektir.
Son detay Senin doğruların ve başkalarının doğruları. Çakışma nedeni budur.

öncelikle olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim. burada amaç fikir birliği sağlayıp herhangi bir olguyu kabul etmek değil zaten. herkesin kendisine göre doğruları yanlışları var ve göreli kavramlar. bunların tartışılmasıyla zaten bir yere varılamaz.

tek katılmadığım nokta, verdiğiniz toplam formüllerinde ortak bileşenin din olması. tanrının varlığına inanmayıp (bu da bir özgürlük ve tercihtir) insanlık adına fevkalade çalışmalar yapan bireyler dünyanın bütün toplumlarında mevcuttur. yani iyi bir birey ya da vatandaş olması için herhangi bir dine mensup olması ya da müslüman olması gerekmez ki bu konuda listenin dibinde müslümanların olduğunu hepimiz biliyoruz (tekbir getirip kafa kesenler, ellerinde satırla dolaşanlar vb.).

bu yüzden dedim ki, önce insan; sonra da kendi inancı ve içinde yaşama gerekliliği. çünkü hepimiz insanız, hepimiz aynı inanca sahip değiliz. bu noktada yapılacak tek şey saygı göstermektir. insanı insan olduğu için, ya da en sevilen tabirle yaradılanı yaratandan ötürü sevmektir.

anlayışla yaklaşan ve paylaşımda bulunmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 13, 2015, 18:45:25 »
bilmem ne markalı araç hatalı sollama yapıyor, hız limitlerini aşıyor demek ne keder mantıklı  acaba?   kusur surucu de mi - araç tamı?

namaz kılan kötu ise namaz kötu gibi bi kavrama getirilmiş konu.     musluman olduğunu iddia edenveya olan kötu karakterli-huylu biri yuzunden islamiyeti-muslumanlığı suçlamak hakir görmek ne kadar mantıklı???? hz ALi ve Hz Ömer camide öldürüldü- camiye gidersen ölürsün --- nasıl bi mantıktır bu ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 13, 2015, 19:02:17 »
öncelikle olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim. burada amaç fikir birliği sağlayıp herhangi bir olguyu kabul etmek değil zaten. herkesin kendisine göre doğruları yanlışları var ve göreli kavramlar. bunların tartışılmasıyla zaten bir yere varılamaz.

tek katılmadığım nokta, verdiğiniz toplam formüllerinde ortak bileşenin din olması. tanrının varlığına inanmayıp (bu da bir özgürlük ve tercihtir) insanlık adına fevkalade çalışmalar yapan bireyler dünyanın bütün toplumlarında mevcuttur. yani iyi bir birey ya da vatandaş olması için herhangi bir dine mensup olması ya da müslüman olması gerekmez ki bu konuda listenin dibinde müslümanların olduğunu hepimiz biliyoruz (tekbir getirip kafa kesenler, ellerinde satırla dolaşanlar vb.).

bu yüzden dedim ki, önce insan; sonra da kendi inancı ve içinde yaşama gerekliliği. çünkü hepimiz insanız, hepimiz aynı inanca sahip değiliz. bu noktada yapılacak tek şey saygı göstermektir. insanı insan olduğu için, ya da en sevilen tabirle yaradılanı yaratandan ötürü sevmektir.

anlayışla yaklaşan ve paylaşımda bulunmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Rica ederim kardeşim. Sanırım devrik cümle kullandığım dan ötürü inanç karmaşası oluşmuş. Formülün temeli inanç aslında. Musluman veya değil farketmez. İyi veya kötü bir şey yapanların tamamının bir inancı var. Budist putperes ateist hristiyan yahudi hepsinin inancı kendine. İyiside var kotusude bu demek değildir hepsi kötü. İsid müslüman im diyen bir İsrail tohumudur bu ornegin içindi.
İyi bir insan olmak için bir inanca sahip olmak gerekir. Buda da dini ortaya çıkarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 13, 2015, 19:18:14 »
Kusursuz olan İslamiyettir, İnsanlar değil. Kişilerin hatasını lütfen İslamiyete ve Müslümanlığa yüklemeyiniz. Kusun içinizdeki islamiyet düşmanlığını. Nasıl olsa Pamuk tıkanınca iş işten geçecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
    • Toyota Club Turkey
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 13, 2015, 19:40:50 »
Konu gereksiz yere uzatilmis ve karsilikli atismalara döndügü icin kitlenmistir.
Bu hesaba gönderilen mail veya özel mesajlar kontrol edilmemektedir! Lütfen diğer yöneticilerimize danışın veya "Mesaj Raporu" gönderin. Teşekkürler.