0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce bahsettiğim portun detaylarını bulamadım. Yavaşta olsa diğer konularda ilerleme kaydettim. En azından cihazın LVDS üzerinde konuştuğu kesinleşti. LVDS dediğimiz 4pin li port üzerinden(Sadece bir çift kablosunu kullanarak) Touch 2'ye ses ve görüntü aktarılıyor. Daha da önemlisi iki yönlü olarak dokunmatik ekrana dokunduğunuzda koordinatları vs. de taşınıyor. Bu da touch 2 ekranının taktığınız mini PC nin ekranı olarak kullanılmasını sağlıyor. AV girişinden farklı olmasını sağlıyor. Aslında görüntü,ses ve diğer verileri taşıyacak devreyi nasıl yapacağımı da anladım. Ancak sorun şu. Verileri touch 2'ye taşımayı sağlayacak çip Türkiye'de yok. Ya Amerika'dan getirtilecek ya da riskli olmasına rağmen aliexpress'ten alınacak. Yaklaşık fiyatı 15$-20$. Banana pi yi(40$) aliexpress üzerinden sipariş verdim. Banana pi üzerinde LVDS ayarları nasıl yapılır vs. onlar da tamam. Touch 2 ekranının teknik özelliklerinin(800x480, 24bpp) bir kısmını bulabildim ama tüm detayları bulamadım henüz. Touch 2 üzerinde garanti etiketi falan yoksa açıp kullandıkları çiplere ve ekranın modeline/seri numarasına bakmak istiyorum. Elinde Touch 2'nin içinin fotoğrafı olan varsa çok makbule geçer Biraz yavaş ilerliyorum ve yapacak çok şey var. Konuyla ilgili her türlü öneriye açığım.
Mehmet Bey merhabalar tekrardan. LVDS ile ilgili ben bir bilgi bir türlü bulamadım nereden nasıl bulacağız. 1 gün önce aliexpressten almış olduğum ürünü kargodan teslim aldım mini pc. touch 2 ekranı için kullanacağım kendinden bataryalı http://tr.aliexpress.com/item/2015-Newest-Vmsart-X1-windows-8-1-OS-Intel-Quad-Core-1-5Ghz-CPU-Mini-PC/32257704643.html linkteki ürünü. windows10 güncelleştirmeli. Sizin bu proje ile bende ilgileniyorum ne yapmak lazım bizde temin etmek için yol gösterirseniz sevinirim. Ben daha önce android box projesi de yaptım belki görmüşsünüzdür. yeni cihaz ile bu sizin dediğiniz bağlantıyı yapmak isterim.
Benim mini PC dediğim Banana Pi.http://www.bananapi.org/p/product.html Onun LVDS çıkışları var. Sizin paylaştığınız cihazın ise lvds desteği/çıkışı yok. Sadece HDMI var. Bu durumda Touch 2 ye LVDS üzerinden bağlamak teorik olarak pek mümkün görünmüyor. Sizin yaptığınız android projesinde aux/AV girişinden görüntüyü touch 2 ekranına aktarıyordunuz. Dokunmatik özelliğini kullanamıyordunuz. O yüzden HDMI dan AV ye dönüştürücü alıp o şekilde kullanabilirsiniz sanırım. Dokunmatik özelliği yine olmayacak doğal olarak.http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hdmi-to-rca-converter-ucretsiz-kargo-175968666
Touch 2'nin teknik detaylarına ulaşamayınca kendi arabamdakini söküp kullanılan entegreye ve ekranın modeline bakacaktım. Hemen arkasından entegre siparişi verecektim ama maalesef geçen hafta kaza yaptık. Araba gelecek hafta da serviste kalacak. O yüzden o kısım kaldı. LVDS portu için konnektör istemiştim onlar geldi ama soketsiz geldi. İngiltere ofislerine eposta gönderdim, durumu izah ettim. Müşterilerinin isteğine göre kabloları fabrikada soketlere takıp gönderiyorlarmış(büyük miktarlarda yapılıyormuş). Tek olarak satılmıyormuş. Ben de kablolu veya kablosuz LVDS soketlerinden mümkünse 2 tane göndermelerini rica ettim. Ne yapabiliriz bir bakalım diye dönüş yaptılar. Çin'den gelecek malzemelerin bir kısmı hala yolda. Bir kısmı entegre belli olduktan sonra alınacak.
mehmet bey olurmu bilmiyorum ama arac kameralarinin gps modülü var ayri satiliyor fiyati 20 25 dolar civari
Hocam dahili gps modülü olan araç kamera vardi.Bir arizalandi yapan da ollmayinca kaldirdim attim.Belki işinize yarardi.Üzüldüğüm icin yazdim.Ustesinden geleceginize inanmiyorum