Gönderen Konu: Touch 2 için navigasyon modülü  (Okunma sayısı 10409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Touch 2 için navigasyon modülü
« : Ağustos 07, 2015, 14:57:33 »
Merhabalar,
Nette gezinirken şöyle bir ürünle karşılaştım. Touch 2 için navigasyon modülü.
https://www.youtube.com/watch?v=eL8G2DZcohk&list=PLMxWnN7eJjO_bkRndwWPohnBBK0dveo3v

Touch 2'ye navigasyon modulü ekletmek istediğinizde serviste ayrıca bir modül takılması gerekiyor ve fiyatıda en son 2000TL civarındaydı. Öte yandan akıllı telefonunuzu mirrorlink ile eşleştirip kullanmak oldukça kısıtlı ve sorunlu.

Yukarıda gördüğünüz TC-5000TP cihazı sadece alibaba'da(toptan satış olduğundan fiyat bilgisi yok) ve ukrayna'da bir sitede(montaj dahil 550€) görebildim. Güney kore'deki bir şirket yapıyor(http://www.hitecms.co.kr/main/) ve kendi sitesinde de fazla bir bilgi yok.

Peki bu cihaz ne yapıyor?Özetle serviste takılan navigasyon modulünün yerine takılıyor ve touch 2 üzerindeki MAP/NAVI tuşuna basınca orjinal navigasyon gibi kullanılabiliyor. Orjinal navigasyon değil tabii.
https://youtu.be/eL8G2DZcohk?t=5m39s
Fazladan bir video girişi ve USB portu sağlıyor. Yukarıdaki videolarda(Rusça ama ne yapıldığı belli) bağlantıların nasıl yapıldığından kullanımına kadar detaylar adım adım var. İlgilenenler fiyatını daha detaylı araştırabilir veya şirketle iletişime geçebilir.

Bundan sonrası biraz teknik olacak. İlginizi çekmiyorsa zamanınızı çalmış olmayayım.

Benim dikkatimi çeken cihazın üzerindeki LVDS portu. Cihazdan doğruca Touch 2'ye LVDS bağlantısı yapılıyor. LVDS, bildiğim kadarıyla, dokunmatik ekranlarda görüntü aktarımı için kullanılması. Bu cihazda büyük ihtimal Touch 2 ile LVDS üzerinden konuşuyor. Peki bu bilgi ne işimize yarayacak? Banana Pi'yi bilenler bilir. Üzerinde USB, ethernet, video çıkısı vs. olan üzerine android, ubuntu gibi işletim sistemlerini kurabildiğiniz mini bilgisayar. Türkiye fiyatı yaklaşık 160TL. Banana Pi üzerinde LVDS portu vardır ve harici dokunmatik ekran bağlayıp kullanabiliyorsunuz. Bunun için o ekranın sürücüsünü bulmak/yazmak gerekebilir. Tak/çalıştır olmayacaktır.

Özetlemek gerekirse, yukarıdaki cihazı almak yerine banana pi ile benzeri yapılabilir mi? Yapılabilirse Touch 2'ye bir PC bağlamış olacaksınız ve PC'nizi Touch 2 ekranından kullanabileceksiniz. Navigasyondan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Kulağa çok hoş geliyor değil mi? :)

Benim aklımda şu sorular var. Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
1. LVDS konusunda yukarıdaki bilgileri teyit edebilecek biri var mı? Veya daha detaylı bilgisi olan var mı?
2. Touch 2'nin devre şemasını ve arkadaki tüm portların veya en azından LVDS portunun pin detaylarını bulabilir miyiz?Bir kısmını bulabildim ama özellikle navigasyon modulune giden portları ve LVDS için bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Touch 2 için navigasyon modülü
« : Ağustos 07, 2015, 14:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Touch 2 için navigasyon modülü
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2015, 11:50:16 »
Paylaştığınız için teşekkürler. Şu an aşağıdaki resimde kırmızı daire içine aldığım portun pinlerinin detaylarına ihtiyacım var. Toyota'nın sitesinden indirmeye çalıştım ama ücretliymiş  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2015, 00:07:11 »
Daha önce bahsettiğim portun detaylarını bulamadım. Yavaşta olsa diğer konularda ilerleme kaydettim. En azından cihazın LVDS üzerinde konuştuğu kesinleşti. LVDS dediğimiz 4pin li port üzerinden(Sadece bir çift kablosunu kullanarak) Touch 2'ye ses ve görüntü aktarılıyor. Daha da önemlisi iki yönlü olarak dokunmatik ekrana dokunduğunuzda koordinatları vs. de taşınıyor. Bu da touch 2 ekranının taktığınız mini PC nin ekranı olarak kullanılmasını sağlıyor. AV girişinden farklı olmasını sağlıyor. Aslında görüntü,ses ve diğer verileri taşıyacak devreyi nasıl yapacağımı da anladım. Ancak sorun şu. Verileri touch 2'ye taşımayı sağlayacak çip Türkiye'de yok. Ya Amerika'dan getirtilecek ya da riskli olmasına rağmen aliexpress'ten alınacak. Yaklaşık fiyatı 15$-20$. Banana pi yi(40$) aliexpress üzerinden sipariş verdim. Banana pi üzerinde LVDS ayarları nasıl yapılır vs. onlar da tamam. Touch 2 ekranının teknik özelliklerinin(800x480, 24bpp) bir kısmını bulabildim ama tüm detayları bulamadım henüz. Touch 2 üzerinde garanti etiketi falan yoksa açıp kullandıkları çiplere ve ekranın modeline/seri numarasına bakmak istiyorum. Elinde Touch 2'nin içinin fotoğrafı olan varsa çok makbule geçer :)

Biraz yavaş ilerliyorum ve yapacak çok şey var. Konuyla ilgili her türlü öneriye açığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2015, 07:25:28 »
Daha önce bahsettiğim portun detaylarını bulamadım. Yavaşta olsa diğer konularda ilerleme kaydettim. En azından cihazın LVDS üzerinde konuştuğu kesinleşti. LVDS dediğimiz 4pin li port üzerinden(Sadece bir çift kablosunu kullanarak) Touch 2'ye ses ve görüntü aktarılıyor. Daha da önemlisi iki yönlü olarak dokunmatik ekrana dokunduğunuzda koordinatları vs. de taşınıyor. Bu da touch 2 ekranının taktığınız mini PC nin ekranı olarak kullanılmasını sağlıyor. AV girişinden farklı olmasını sağlıyor. Aslında görüntü,ses ve diğer verileri taşıyacak devreyi nasıl yapacağımı da anladım. Ancak sorun şu. Verileri touch 2'ye taşımayı sağlayacak çip Türkiye'de yok. Ya Amerika'dan getirtilecek ya da riskli olmasına rağmen aliexpress'ten alınacak. Yaklaşık fiyatı 15$-20$. Banana pi yi(40$) aliexpress üzerinden sipariş verdim. Banana pi üzerinde LVDS ayarları nasıl yapılır vs. onlar da tamam. Touch 2 ekranının teknik özelliklerinin(800x480, 24bpp) bir kısmını bulabildim ama tüm detayları bulamadım henüz. Touch 2 üzerinde garanti etiketi falan yoksa açıp kullandıkları çiplere ve ekranın modeline/seri numarasına bakmak istiyorum. Elinde Touch 2'nin içinin fotoğrafı olan varsa çok makbule geçer :)

Biraz yavaş ilerliyorum ve yapacak çok şey var. Konuyla ilgili her türlü öneriye açığım.

Mehmet Bey;
Araştırmanızı takip ediyorum. LVS portu üzerinden ekranın koordinat olarak nereye dokunuldu bilgisi verdiğini yazmışsınız. Bunun mini pc algılaması için bir yazılım gerekli bence bağlantı usb portu üzerinden aktarılabilir ama pc nin bunu algılaması ve geri bildirim yapması için yazılımsal arayüz şart gibi. Uygun zaman da bende biraz araştırmaya çalışacağım. :tamam:
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2015, 08:24:28 »
İlginiz için teşekkürler @Cihan Gömeç (34020) Bey. LVDS in güzel tarafı ayrı bir yazılıma ihtiyaç olmaması. İletim işini LVDS çipi yapıyor. Aldığımız mini PC LVDS desteklediğinden sadece gerekli ayarları yapmam gerekiyor. mini PC üzerinde linux varsa ekranla ilgili ayarları(çözünürlük, kaç bit ekran olduğu, yenileme frekansı vb.) elle giriyorsunuz. Bu yüzden touch 2 ekranının teknik özelliklerini bulmam gerekiyor. Mesela bilgisayarınıza ayrı bir monitor bağladığınızda sadece sürücüsünü yüklemeniz yetiyor. Yukarıdaki yaptığımız ayarlarda bir nevi sürücü tanımlaması oluyor.Burdaki durumda aynı. Aşağıda bahsettiğim çipin blok şeması var. Üst taraftaki Rx ile başlayan pinler görüntüyü, aşağıdaki pinler dokunmatik ile ilgili verileri taşıyor. Bu çipte ses desteği yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2015, 12:15:21 »
Takipteyiz arkadaş.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2015, 12:24:31
Bu da androitli olanı sizin verdiğiniz wince idi.Sorun değil önemli olan ekranı dokunmatik olarak kullanmak.O zaman istediğimiz mini pc ve ya android box kullanabiliriz.Video ile arkadaşlar yaptı ama budurumda ekran dokunmatiğinden faydalanılamıyordu. eğer bu proje gerçekleşirse ekranınızıda dokunmatik olarak kullanabiliriz.
http://www.alibaba.com/product-detail/toyota-touch-2-go-android-update_60203971081.html

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 20, 2015, 12:25:59
http://www.alibaba.com/product-detail/Toyota-Navigation-Android-4-4-4_50009675116.html
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2015, 14:33:05 »
Touch 2'ye dokunmadan yapılacaksa wince olanlar. Touch 2 sökecekseniz(garanti sorun olur) android li seçenekler mevcut.

Daha önce dediğim gibi teknik detaylara ulaşmak çok zor olduğundan biraz yavaş ilerliyorum. Özellikle bağlantı şemasını vs. hala bulamadım. Olmadı toyota sitesinden dökümanları satın alacağım.

Daha önce bahsettiğim LVDS konnektörünün üreticisini en sonunda bulabildim.(Bir konnektör bulmak ne kadar zor olabilir?). Tabii ki Japonya'da çıktı. Satın alacak yer bulamayınca üreticiye ücretsiz numune isteği gönderdim. Ücretsiz numune formunada işte satın almak istiyorum ama alabileceğim bir yer yok diye(gerçekten yok). İsteği dün akşam göndermiştim. 2 adet numune bu sabah UPS e verilmiş, takip numarasını da göndermişler :).

Diğer konu ise LVDS çipi. Hangi çipi alacağım belli oldu gibi. Touch 2 nin teknik detaylarına ulaşabilirsem netleştirip doğrudan üreticiden(Texas Ins.) sipariş vereceğim.

Banana Pi(mini PC) siparişini aliexpress ten vermiştim. 2 haftaya gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 20, 2015, 15:25:58 »
Mehmet Bey merhabalar tekrardan. LVDS ile ilgili ben bir bilgi bir türlü bulamadım nereden nasıl bulacağız. 1 gün önce aliexpressten almış olduğum ürünü kargodan teslim aldım mini pc. touch 2 ekranı için kullanacağım kendinden bataryalı http://tr.aliexpress.com/item/2015-Newest-Vmsart-X1-windows-8-1-OS-Intel-Quad-Core-1-5Ghz-CPU-Mini-PC/32257704643.html linkteki ürünü. windows10 güncelleştirmeli. Sizin bu proje ile bende ilgileniyorum ne yapmak lazım bizde temin etmek için yol gösterirseniz sevinirim. Ben daha önce android box projesi de yaptım belki görmüşsünüzdür. yeni cihaz ile bu sizin dediğiniz bağlantıyı yapmak isterim.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2015, 17:03:55 »
Mehmet Bey merhabalar tekrardan. LVDS ile ilgili ben bir bilgi bir türlü bulamadım nereden nasıl bulacağız. 1 gün önce aliexpressten almış olduğum ürünü kargodan teslim aldım mini pc. touch 2 ekranı için kullanacağım kendinden bataryalı http://tr.aliexpress.com/item/2015-Newest-Vmsart-X1-windows-8-1-OS-Intel-Quad-Core-1-5Ghz-CPU-Mini-PC/32257704643.html linkteki ürünü. windows10 güncelleştirmeli. Sizin bu proje ile bende ilgileniyorum ne yapmak lazım bizde temin etmek için yol gösterirseniz sevinirim. Ben daha önce android box projesi de yaptım belki görmüşsünüzdür. yeni cihaz ile bu sizin dediğiniz bağlantıyı yapmak isterim.
Benim mini PC dediğim Banana Pi.http://www.bananapi.org/p/product.html Onun LVDS çıkışları var.
Sizin paylaştığınız cihazın ise lvds desteği/çıkışı yok. Sadece HDMI var. Bu durumda Touch 2 ye LVDS üzerinden bağlamak teorik olarak pek mümkün görünmüyor. Sizin yaptığınız android projesinde aux/AV girişinden görüntüyü touch 2 ekranına aktarıyordunuz. Dokunmatik özelliğini kullanamıyordunuz. O yüzden HDMI dan AV ye dönüştürücü alıp o şekilde kullanabilirsiniz sanırım. Dokunmatik özelliği yine olmayacak doğal olarak.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hdmi-to-rca-converter-ucretsiz-kargo-175968666

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2015, 18:15:51 »
Benim mini PC dediğim Banana Pi.http://www.bananapi.org/p/product.html Onun LVDS çıkışları var.
Sizin paylaştığınız cihazın ise lvds desteği/çıkışı yok. Sadece HDMI var. Bu durumda Touch 2 ye LVDS üzerinden bağlamak teorik olarak pek mümkün görünmüyor. Sizin yaptığınız android projesinde aux/AV girişinden görüntüyü touch 2 ekranına aktarıyordunuz. Dokunmatik özelliğini kullanamıyordunuz. O yüzden HDMI dan AV ye dönüştürücü alıp o şekilde kullanabilirsiniz sanırım. Dokunmatik özelliği yine olmayacak doğal olarak.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hdmi-to-rca-converter-ucretsiz-kargo-175968666

Mehmet bey son çalışmaların ne durumda sonuç alabildin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 28, 2015, 19:24:10 »
Touch 2'nin teknik detaylarına ulaşamayınca kendi arabamdakini söküp kullanılan entegreye ve ekranın modeline bakacaktım. Hemen arkasından entegre siparişi verecektim ama maalesef geçen hafta kaza yaptık. Araba gelecek hafta da serviste kalacak. O yüzden o kısım kaldı. LVDS portu için konnektör istemiştim onlar geldi ama soketsiz geldi. İngiltere ofislerine eposta gönderdim, durumu izah ettim. Müşterilerinin isteğine göre kabloları fabrikada soketlere takıp gönderiyorlarmış(büyük miktarlarda yapılıyormuş). Tek olarak satılmıyormuş. Ben de kablolu veya kablosuz LVDS soketlerinden mümkünse 2 tane göndermelerini rica ettim. Ne yapabiliriz bir bakalım diye dönüş yaptılar. Çin'den gelecek malzemelerin bir kısmı hala yolda. Bir kısmı entegre belli olduktan sonra alınacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 30, 2015, 08:53:17 »
Touch 2'nin teknik detaylarına ulaşamayınca kendi arabamdakini söküp kullanılan entegreye ve ekranın modeline bakacaktım. Hemen arkasından entegre siparişi verecektim ama maalesef geçen hafta kaza yaptık. Araba gelecek hafta da serviste kalacak. O yüzden o kısım kaldı. LVDS portu için konnektör istemiştim onlar geldi ama soketsiz geldi. İngiltere ofislerine eposta gönderdim, durumu izah ettim. Müşterilerinin isteğine göre kabloları fabrikada soketlere takıp gönderiyorlarmış(büyük miktarlarda yapılıyormuş). Tek olarak satılmıyormuş. Ben de kablolu veya kablosuz LVDS soketlerinden mümkünse 2 tane göndermelerini rica ettim. Ne yapabiliriz bir bakalım diye dönüş yaptılar. Çin'den gelecek malzemelerin bir kısmı hala yolda. Bir kısmı entegre belli olduktan sonra alınacak.

Kaza için geçmiş olsun İnsana birşey olmasında mal gelir gider.arabalar yapılır. Allah büyük kazalardan sakındırsın. Projeyede hayırlısı.Amaç multimedya & Navigasyon işini Touch ekranında ucuza maledebilmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2015, 22:02:23 »
çalışmalar konusunda birkaç küçük gelişmeyi paylaşmak istiyorum. arabamdaki touch 2 yi söktum. devre kartlarından ekranına kadar herşeyi tek tek çıkardım. Daha once bahsettiğim çip tam olarak tahmin ettigim gibi çıktı. çipler distributorlerin stoklarında olmadığından dogrudan üreticiden istedim. cevap bekliyorum. touch 2 ye baglantiyi sağlayacak kablo konusunda ingilteredeki ofisten cevap geldi. soketleri ile birlikte 1 adet kablo temin etmişler. yakinda elimde olur sanirim.
ilk mesajimda belirttigim mini pc(banana pi),obd 2 ve birkaç malzeme elime ulaştı. bu arada navigasyon icin uygun fiyatli gps modulu ariyorum.bulursam onu da aliexpress ten alacagim.

Yavaşta olsa ilerliyorum. Basarabilirsem ilk mesajimda bahsettigim urunlere nazaran daha esnek bir sisteme sahip olacagim. ilk asamada android olmayacak, linux tabanli olacak cunku android icin yeni bir rom cikarmam gerekecek. zamanim olsa park sensorlerinden,obd 2 ye kadar  butun detaylari gosterecek yazilimi da yapmak istiyorum ama çalıştıgimdan dolayı fazla zamanım kalmiyor. bayramdan once olabildigince ilerlemek istiyorum cunku sonrasinda bir süre yurtdışında olacagimdan ilgilenemeyecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2015, 22:50:38 »
Takip :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2015, 01:49:04 »
mehmet bey olurmu bilmiyorum ama arac kameralarinin gps modülü var ayri satiliyor fiyati 20 25 dolar civari
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2015, 08:09:10 »
mehmet bey olurmu bilmiyorum ama arac kameralarinin gps modülü var ayri satiliyor fiyati 20 25 dolar civari

Teşekkürler. Evet, GPS modülleri ayrı satılıyor ama fiyatı dediğiniz gibi 20-25$. Yani biraz yüksek. Bütün sistemi ucuza mal etmeye çalışıyorum o yüzden GPS çipini alıp kendim yapabilirmiyim diye de bakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2015, 21:02:07 »
Hocam dahili gps modülü olan araç kamera vardi.Bir arizalandi yapan da ollmayinca kaldirdim attim.Belki işinize yarardi.Üzüldüğüm icin yazdim.
Ustesinden geleceginize inanmiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2015, 21:32:28 »
Hocam dahili gps modülü olan araç kamera vardi.Bir arizalandi yapan da ollmayinca kaldirdim attim.Belki işinize yarardi.Üzüldüğüm icin yazdim.
Ustesinden geleceginize inanmiyorum

Sanırım yapmama gerek olmayacak.Şöyle bir ürün buldum. Fiyatı 10$. Uğraşmaya değmez. Yorumlara bakılırsa linux üzerinde düzgün çalışıyor.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Ublox-NEO-6M-GPS-Module-with-EEPROM-for-MWC-AeroQuad-with-Antenna-for/1565547749.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2015, 01:49:37 »
Heyecanla takipteyim şu ana kadarki ilerlemenizi bile ayakta alkışlıyorum :alkis:
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S