merhabalar,
arkadaşlar yakın zamanda 2015 corolla almayı düşünüyorum.kullananlar yorumda bulunabilirler mi?
bu arada halihazırda 2005 corolla hb aracım var.
Öncelikle test sürüşü yapmanızı tavsiye ediyorum. Genel olarak güzel araba ama kronik denebilecek sıkıntıları var. Onları bilerek alırsanız daha mutlu olursunuz.
merhabalar,
arkadaşlar yakın zamanda 2015 corolla almayı düşünüyorum.kullananlar yorumda bulunabilirler mi?
bu arada halihazırda 2005 corolla hb aracım var.
merhaba. Ben de 2015 1.4 mmt kullanıyorum. O paraya alınabilecek çok daha iyi dizel alternatifler var. Hepsini araştırmadan corolla almayın bence. Focus astra jetta octavia vb.
Yeni kasa Corolla kullanıcısı değilim, bir önceki kasa 2011 dizel Corollam var, ama fikrimi dikkate alirsaniz şayet;
2005 Corollanizi referans alarak 2015 Corollaya gecis yaparsaniz pek çok konuda hayal kırıklığı yaşayacağınızı düşünüyorum. Geçen 10 yıllık sürede corolla bence 10 yillik bir gelişme göstermediği gibi bazı konularda geriye bile gitti.
Şimdi fiyat listesine baktim ve dizel corolla baz donanım life 72.500den başlıyor, en üst donanım premium 85.300. Bunlar manuel vites. Beygir fakiri dizel motoruyla kesinlikle bu paralari haketmedigini düşünüyorum. Bu paralara dizel daha iyi alternatifler bulunabilir. 1.6 dizel 110hp octavia 68.400-79.400 arası ve bence corolladan daha üstün bir araç.
Dizel almanız şart değilse, yeni kasa Skoda superb 1.4 tsi 125hp 67.900den başlıyor.
2005 corollaya gore cok ciddi kalite sorunları var
Dizel alacaksanız Corolla tavsiye etmem. Az yakmasının dışında hüsranlarla dolu bir motor 1.4 d4d. 72000-90000 aralığında çok daha iyi dizel alternatifleri var. İc hacim yeterli gelmez demezseniz Focus tavsiye ederim, hacimli olsun derseniz Jetta-Octavia.
Octavia ya da focus a bakın bence de
Bencede octavia daha basarili cam tavan dsg harika olur
2014 ekimde aldım, bi aksilik olmazsa kışa dogru satiyorum.
yakit tuketimi iyi
frenler cok iyi.
o paraya yukarda da soylendigi gibi dolu alternatif var. benimki 1.4 d4d advance. ben alirken liste fiyati 73.440 tl idi. simdi 78.550. deger mi kesinlikle BENCE degmez.
Sorunsuzmus bilmem neymis gecin onlari.
arkadaşlar resmen soğuttunuz

test sürüşüne çıktım hoşuma gitti ama yorumlara bakılırsa kimse memnun değil.ben 2005 corollamdan memnun olduğum için yine corolla almayı düşünüyordum ama öyle yorumlar gelmiş ki resmen soğudum.
Bence birileri bu forumun adını değiştirsin mesela antitoyotaclup falan olsun. Dışardan ziyaretçiler bizim foruma girdiklerinde acaba ne düşünüyorlardır ki...
Bu formu ve üyelerini bu yüzden seviyorum .Gereğinden fazla objektifler .
Soruya gelecek olursak . Yeni araba almış biri olarak Toyota'ya hiç bakmadım bile . Arkadaşların dediği gibi bu fiyatlara çok daha iyi seçenekler var .
Gerçekten öyle ama, Toyota'nın dizeli sağlamdır, diğer dizellere göre sessizdir de. Fakat parasını hakediyor mu? Hayır.
Skoda, Seat, VW, Honda, Toyota, Ford, Opel gidin test edin kendiniz görün. Hatta mümkünse edindiğiniz izlenimleri de burada paylaşın.
2015 corolla alıp sağından solundan trim sesi geldiğini söyleyenler var, daha geçen seneye kadar arka davlumbaz konulmuyordu. Toyota sağlam, sıkıntı çıkarmayan araç yapıyor, yiğidi öldür hakkını yeme. Fakat donanım fakiri ve trim sesi, yol sesi sıkıntısı var; inkar edilemez. Siz de çeşitli araçları dişli asfaltta deneyin görün derim.
O paraya dizel araç alacak olsam, octavia dsg alırdım, üstüne birazcık para koyabilecek olsam donanım dolusu sıfır otomatik ful dolu Mazda CX-3 alırdım kesinlikle . Ama ben araç almak için 3-4 ay beklemeyim, donanım fakiri olsa da bana yetiyor, trim sesi gelmesi beni alakadar etmez, yeter ki sağlam olsun derseniz buyrun.

Ay
Alıntıdır.
" mku Nickli Üyeden Alıntı"
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar,
Aracım şu an 750 Km'de. Alalı 15 gün oldu.Aldıktan 2 gün sonra aracın sağ arkasından bir ses geliyordu.Tak tuk diye.
Aracı 3.gün servise götürdüm ve usta ile test ettiğimizde, usta aracı bırakmamı söyledi ve sesin geldiğini o da duydu.
10 Ağustosa verilen randevu ile aracı servise götürdüm ve trim ustaları tarafından aracın ön ve arka yan camın birleştiği direk
tarafından sesin geldiği ve sunroof ile birlikte tavan iç döşemenin sökülmesi gerektiğini söylediler.Bu işlemin en az 5 veya 6 gün
süreceğini işlemin uzun olduğundan bahsettiler.Tabiki aracın serviste duracağı günler için de bana araç tahsis edeceklerini söylediler.
Netice olarak araca işlem yaptırayım mı yaptırmayım mı karar veremedim.Ya daha da bozarlarsa diye kuşkulanıyorum.Araçtan da
ufak ufak soğumaya başlayorum.
Sizlerin değerli görüşlerinize ihtiyacım var bu işlemi serviste yaptırayım mı.Servis danışmanı abi hallederiz bi şey olmaz diyor ama
sizde taktir edersinizki daha sıfır araç ve iç tavan sökülecek.Tekrar hiç bir iz bırakmadan aynısı gibi yapabilirler mi acaba.Sizler ne dersiniz.
Saygılarımla,"
Arkadaşlar biz toplum olarak parayı zor kazanan bir toplumuz.İstisnalar kaideyi bozmaz.
Bu nedenle aldığımız yada bindiğimiz araçlarda Sıfır Sorun Politikası güdüyoruz.
Yada sunduğu donanım yada alternatiflere bakıyoruz daha üst donanım yada seviyesine bazen gücümüz yetmiyor.
İşte böyle bir durumda heleki o araba bir sorun çıkarsın işte o zaman yandı o marka.Ondan kötüsü yok.
Yukarıdaki örneğe ne diyorsunuz?
118.000 TL lik bir araç.henüz bir kaç günlük kapı ve tavan döşemesi sökülecek.1 hafta araç yatıcak.
O zaman burdan çıkacak sonuç şu-->Vw alırsan böyle olur.Yada Vw sorunsuz bir markadır.
İkiside yanlış.Çünkü her firmada ister istemez problemler olabiliyor.Toyotada olduğu gibi Vw de istemeden de olsa problem yaşatabiliyor.
Dizel Corolla da sunduğu seçeneklere göre pahalımı?
cevabı kişiden kişiye ve beklentilere göre değişebilir.(bana göre pahalı değil)
Eleştirilcek yerleri yokmu bence var!peki kusursuz araç nerde ve hangi modelde var???
Adamlar Yeni Avensisin Premıum Plus paketine 108.000 TL fiyat koydular ve ben Bursa gibi şehirde son 1 haftadır en az 10 tane Yeni Avensisten gördüm.
Demekki birilerine göre pahalı değil ama bize göre pahalı olabilir yada bizim 2018 de üretimi bitecek niye alalım o paraya çok daha iyi arabalar var diye konuşurken birileri bunları önemsemeyip keyifle binebiliyor araçlarına.
Ama ben yinede söylüyorum,Toyota bence bu kadarda eleştirilecek bir marka değil...
başka markalarda problem çıkması toyota türkiye'nin sattığı araçlardaki sorunları normalleştiremez. ayrıca eleştirmek her zaman iyidir. insanlar eleştirmeden, şikâyet etmeden firma size her adımda bir yerlerden kısmaya devam ederek araç sunacak. bir bakmışsınız 2018'de sağ ayna yok. bu abartı gelebilir şimdi; peki 2014'te üretilen corolla gibi araçta davlumbazın artık konulmayacağını biri söylese kaç kişi inanırdı ?
parayı zor ya da kolay kazanmak sıkıntı değil, parayı zor kazanıp elindeki parayı doğrudan araştırmadan herhangi bir araca gömen de çok bu memlekette. önemli olan verdiğin paraya karşılık ne aldığının ya da alacağının, beklentilerini karşıladığının bilincine sahip olan tüketici profili oluşturabilmek. bu da ancak eğitim seviyesiyle ya da istisnai tecrübelerle sağlanabiliyor.
toyota da her marka gibi çakal artık. asya pazarına içi geniş aracı daya, büyük ve heybetli olsun, her yerinden ses gelse de olsa olur alışıklar, gösterge diye 3 tane kadran koy yeter, ortaya da bir tane dokunmatik ekran koy yeni moda, diğer kusurları kapatır. öne de 3 tane led ampul, tamamdır. buyrun işte hâl ortada. bence bu topraklara fazla bile.
arkadaşlar resmen soğuttunuz 
test sürüşüne çıktım hoşuma gitti ama yorumlara bakılırsa kimse memnun değil.ben 2005 corollamdan memnun olduğum için yine corolla almayı düşünüyordum ama öyle yorumlar gelmiş ki resmen soğudum.
Ümit bey bizlerde sizin ve efsane kasa araçlarını baz alarak TOYOTA'ya güvendik ama sonumuz hüsran malesef. Paramla rezil oldum. Üzerinde arızalı motoru olan arızasını önce kabul eden, güya düzelteceğini söyleyen ama hiç bir şey değişmeyen beceriksizliğinin sonucu olarakta tekrardan motorunuzda arıza yok diyebilecek kadar sahtekar bir firma olmuş. Gerisini siz düşünün. Bence 2-3 yaşında audi bakın derim.
Araç bozulur tamir edilir. Ama servis görevlisinin sesi duyduğu halde sizin kulaklarınız çok hassas veya direksiyon altından gelen ses için dalga geçer gibi abs devreye giriyor gibi saçma savunması insanı arabadan soğutuyor.
Araç bozulur tamir edilir. Ama servis görevlisinin sesi duyduğu halde sizin kulaklarınız çok hassas veya direksiyon altından gelen ses için dalga geçer gibi abs devreye giriyor gibi saçma savunması insanı arabadan soğutuyor.
Adamlar da biliyorlar Mehmet abi, ama önüne geçemiyorlar ki. Servistekiler de haklı. Trim sesi için fabrikada bir çalışma yapılması lazım. Çok zor bir şey değil bunu başarmak.
@Ahmet Güve (8047) abi derdimize derman ol.

Hadi B sınıfında aracın içinden ses gelmesini anlarım ama Poloda gram ses yok, Corolla Polo'nun tokluğunu yakalayamıyorsa bir sorun var demektir. Kimse tabiki Golf, Octavia, Leon standardında bir yalıtım ya da trim sessizliği beklemiyor. Olacak ama büyük oranda azaltacak çalışma lazım.
Yahu şu şehir efsaneleri bitsin artık!
Neymiş "Toyota'nın dizeli sağlammış" gidin dci kullanında sağlam motor görün.
en sağlam dizel küçük hacimli motoru açıklıyorum 800.000 km ile taksici kullandı
renault 1.5 dci euro5 motor.
dinamo kömürü,kayış,klima bilyası gergi bilyaları harici hiç bişi yapmamaış 7500 km de yağ değişmiş..
sessiz az yakıyor bence çok başarılı......