0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam aracınız dizel olduğu için öyle 3000 3500 devir gibi vites değiştirmek gereksiz (çok dik bir yokuş değilse) normal yolda 2200, rampa yukarı 2500 2800 devir gibi vites değişimi uygun olur. Araç max Torku 1400 ile 2800 devir arasında veriyor zaten. Aracınızda tıkanan filtre dizel partikül filtresi dir ve yag seviyesi dpf nin temizliğinin sürekli yarıda kesilmesi sonrası olur. Size tavsiyem forum içinde dpf yi aramanız. Filtre temizliği yaptığını rolantinin 1000 devirde olmasından ve yolda giderken araç viteste bile olsa anlık tüketimin sıfır olmamasından anlarsınız. Haftada bir gün 3000 devir diye bir şey yok. Temizlik yaparken biraz yüksek devir ise yarar.
Hocam yeni nesil dizel motorlarda emisyon değerlerini düşürmek için dpf denilen parça kullanılıyor. Egzos gazindaki kurumu bünyesinde tutuyor ve sonra belirli bir doluluk oranına ulaşınca 5. Enjektör mazot puskurtuyor ve egzos sıcaklığını artırıyor bu durum sürüş stiline göre 10 15 km kadar sürüyor. Motor uyarı ışığı yanmadigi müddetçe sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok ama dediğim gibi bu temizlik çok sık yarıda kesilirse ekstradan puskurtulen mazot egzos sisteminden geri dönüp kartere birikiyor ve yağ yükseliyor. O yüzden temizlik yaptığını farkettiginiz zaman güzergahı biraz uzatmaniz ve motor devrini mümkün mertebe sabit tutmanız faydalı olacaktır.
Peki yarıda kesilmesi dediğiniz olay ne oluyor? Ben ne zaman temizlendiğini anlayamıyorum sanırım. Ne olduğu zaman temizlendiği anlamına geliyor?
Temizlik sırasında motorun rolantisi 1000 devirde kalıyor ve motor biraz daha sesli çalışıyor. (Bu ilk seviye temizlik birde dolulugun fazla olduğu zamanki ikinci seviye temizlik var onda ekranda uyarı ışığı yanıyor ve motoru asla kapatmamak gerekiyor) yarıda kesilme ise motor temizlik yaparken stop etmek demek☺
saydıklarınızın cogu kronık sorun sayılıyor bı cok arkadas benzer sıkayetler ıcın konu acmıstı. park sensorlerı ıcın alıexpreste daha orjınal dugmeler var alıp takabılırsın.
Serhat Bey dediğiniz gibiyse benim 2014 Auris 1.4-4D araç sürekli temizlik aşamasında sanırım İşin şakası bir yana araba rölanti çalışırken benim devir hep 1000 dd gösteriyor. Bu normal midir?
Salih bey 2013 model auris aracimin sag farinin kimi yerinde kaz ayagi gibi lekeler var. neden oluyor acaba?
Cevabı merakla beklemekteyim. Takip!