Gönderen Konu: Makyajlı Yeni Auris 1.4 dizel Test ve Genel İzlenimlerim  (Okunma sayısı 5132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Makyajlı Auris'in inceleme ve test sürüşü videosuyla karşınızdayım.Öncelikle yeni Auris'i çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Gerek dış görünüşü, gerek iç görünüşüyle etkileyici bir araç olmuş. Özellikle lansman renginin araca çok yakıştığını belirtmek istiyorum.  Farlarda yer alan led detaylar araca ayrı bir hava katmış durumda. Aracın iç mekanı da eski modele göre oldukça kaliteli duruyor. Yenilenen gösterge grubu ve aydınlatmaları oldukça başarılı olmuş. çözünürlüğü yüksek olan bilgi ekranı kaliteli ve şık duruyor. Özellikle ön konsolda yer alan deri kaplamalr ve dikişler kalite hissini oldukça arttırmış. Gelelim yeni dokunmatik ekrana. Gerek büyük boyutları gerekse dokunmatik oluşu herhalde bu sınıfta bir ilk olma özelliği taşıyor. Ekranın çözünürlüğü ve hassasiyeti oldukça iyi. Eski modelle aynı fonksiyonları barındırıyor. Bunlarda yenilenseydi daha iyi olurdu. Klima bölümü de yenilenmiş ve daha şık bir görünüme kavuşmuş. Ayrıca kullanımı da daha iyi olmuş durumda. Sürüşüne gelirsek, eski modele göre daha essiz bir sürüşe sahip yeni Auris. Özellikle motor ve yol gürültüsü siz camları açmadıktan sonra içeri sızmıyor. Yalıtım konusunda aracı beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Motora gelirsek, 1.4 dizel motorda elden geçirilmiş. Özellikle maksimum torku olan 205nm'yi artık 1500 d/d'da veriyor. Bu da dik rampalarda daha iyi bir çekiş gücüne ve yakıt ekonomisine sahip olmanızı sağlıyor. Aracın bence eksik olan yönleri hala ışıklarda motoru durdurup çalıştıran otomatik start-stop sisteminin sunulması. Birçok rakibinde bu özellik sunulurken Auris'te de olmalıydı. Diğer bir eksi tarafı da yeni 1.2 turbo benzinli motorun ve 1.6 dizel motorun hala sunulmaması. En kısa zamanda 1.6 dizel otomatik ve 1.2 turbo otomatik versiyonlarında piyasaya sunulması dileğiyle...

Konuyla İlgili İnceleme ve Test Videosu Linki:
https://www.youtube.com/watch?v=R58xgMh0wkQ&feature=youtu.be
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Yeni Auris 1.4 dizel Test ve Genel İzlenimlerim
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2015, 11:12:42 »
Opsiyon listesinde olup olmadığını bilmiyorum ama güvenlik paketinin standart olarak sunulmaması da hoş olmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2015, 11:20:36 »
Avensisin 1.6 dizel motorlu versiyonunun satış rakamlarına bakıp aynı motoru ileride Auris ve Corollada kullanılacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2015, 13:13:19 »
Kubilay hocam, video size mi ait? :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2015, 13:44:39 »
Dizelde otomatik seçeneğin sunulacağını zannetmiyorum.
Yine start stop da dizel için uygun olmayabilir mi acaba? Yağlanma, turbo vs?
1.4 motor çoğu kişinin ihtiyaçlarını giderecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2015, 14:00:03 »
Kubilay hocam, video size mi ait? :)
Salih Hocam, bu benim hobim.Başka vdeolarımda var youtube'da. Eşim çekiyo videoları da  :D
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2015, 14:41:43 »
yeni aurisi mersinde inceledim boranlarda... satış temsilcisinin dediği yalıtım arttırılmış ve %36 daha sessizmiş... rüzgar sesi yok dereceye gelmiş... en  önemlisi otomatik dizel olmayacak dedi.. bende bu sene olmaz seneye olur yoksa nasıl satacak sadece düz vites diyerek biraz sohbet ettik.. bana söylediği rakamlar tanıtımda söyledikleri abartı geldi. ama araç genle  anlamda daha yakışıklı olmuş kanımca
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2015, 14:49:57 »
Hadi ya :) izleyecem Kubilay hocam. Elinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2015, 15:19:43 »
Dizelde otomatik seçeneğin sunulacağını zannetmiyorum.
Yine start stop da dizel için uygun olmayabilir mi acaba? Yağlanma, turbo vs?
1.4 motor çoğu kişinin ihtiyaçlarını giderecektir.

1.2 lt turbo seçeneğinde start-stop mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2015, 17:35:23 »
1.6 dizelde de var sanirim "auto start-stop" sistemi.Ama Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2015, 17:42:05 »
Kubilay hocam, sizden bir golf 1.6 tdi- dsg şanzıman comfortline testi alabilir miyiz bi ara ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2015, 20:58:09 »
Bdnce Yeni aurisin tipi cok kotu. Eski kasa daha yakisikli ve agresif duruyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2015, 22:07:12 »
Kubilay hocam, sizden bir golf 1.6 tdi- dsg şanzıman comfortline testi alabilir miyiz bi ara ?
Eşimin kuzeninde golf 1.6 tdi dsg highline var.birçok kez kullanmışlığım var o aracı ama video çekmek nasip olmadı.aslında araba için söylenecek çok fazla bir söz yok,gerçekten harika  :) 2014 aralığında 86 bin tl'ye almıştı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2016, 23:23:07 »
Ben de yeni Auris 1.6 multidrive s'i taktım kafaya. Hem Toyota'nın cvt'sine olan hayranlığım, hem görünüşünün güzelliği, hem de 2. elinin daha iyi olması çekti beni. Yeni mazda 3 ile arasında kalıyorum açıkçası.
Yeni auris in yalıtımını kıyaslayabilecek biri var mı? Özellikle pürüzlü asfalttaki yol sesi beni çok sinir ediyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2016, 23:31:03 »
yine mi golf ya. artık gerçekten kişisel oldu. golf adını duyar duymazbir acayip oluyorum. ne var bu golfte arkadaşlar.
ha özür dilerim maddi durumunuz iyidir istediğimi alırım diyorsanız da kendi kendime şunu sorarım madem durum çok iyi o zaman toyota ile ve toyota forumda ne yapıyorum ben. arkadaşlar size karşı, kullanıcıya karşı bi sözüm yok, anlamaya çalıştığım şey nedir bu vw hayranlığı ve nedir bu golf fanatikliği.
 dünya kadar para verip 5 yaşını görmeden bozulan arabadan nasıl bu kadar çok hayranlıkla bahseder ve azımdan düşürmeyiz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 01, 2016, 00:05:08 »
yine mi golf ya. artık gerçekten kişisel oldu. golf adını duyar duymazbir acayip oluyorum. ne var bu golfte arkadaşlar.
ha özür dilerim maddi durumunuz iyidir istediğimi alırım diyorsanız da kendi kendime şunu sorarım madem durum çok iyi o zaman toyota ile ve toyota forumda ne yapıyorum ben. arkadaşlar size karşı, kullanıcıya karşı bi sözüm yok, anlamaya çalıştığım şey nedir bu vw hayranlığı ve nedir bu golf fanatikliği.
 dünya kadar para verip 5 yaşını görmeden bozulan arabadan nasıl bu kadar çok hayranlıkla bahseder ve azımdan düşürmeyiz.
Demekki kullanicilar memnun Arif hocam.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2016, 00:05:55 »

Konu çok eski bir konu Arif bey, haliyle golf testi isteyen arkadaşlar çoktan kararlarını vermişlerdir.
Ben de japoncuyum, ve gönlüm japondan başkasına el vermiyor. Fakat gel gelelim yol sesini çok fazla alıyorlar. Avrupalı rakiplerinin önde olduğu konu bu, ve bazı basit şeyleri hayatı kolaylaştıracak şekilde sunması kazandırıyor. Yıl olmuş 2016, hala Toyota'nın aktif şehiriçi güvenlik sistemlerini birdahaki sene getireceğinden bahsediyoruz. Hala şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici opsiyon olarak bile sunulmuyor. Hala yeni araç alanların trim sesi, yol sesi sıkıntıları mevcut. Bunlar az buz şeyler değil.
Biz yol sesi sıkıntısı olsun, ama sıkıntısız diye Japon alıyoruz. Onlar ise sıkıntısız olmasın ama konforu çok iyi olsun diye alıyorlar.

Yaristen başka araçlara binerseniz az çok neden olduğunu anlayabilirsiniz. :)

Her zaman diyorum. Mazda'nın tasarımı, Toyota'nın şanzımanı, motoru, Vag grubunun şasesi, yalıtımı bir arada toplansa var ya o araba ne satar.  :D
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2016, 00:55:09 »
Golfde yol sesi alıyor. Sessiz bir araba değil , tıkırtıları elbette var. Ortalama 250 km yolculuk yaptım. Hangi araçla karşılaştırayım dedim ama bizim corolladan daha tecrübeli olduğum araç yok
Golf neden +1 ? Lastik sesi var ama yol gürültüsü çok az. C segmenti araçta kaçınılmaz. Ama süspansiyonları çok güzel geldi bana. 1.2 TSİ idi, arka torsiyon çubuğuydu
Yakıtı bi haylice değil, 90 km sabit hızla gittik (DSG) , 5.1 yaktı. Güzergah Gaziantep-Türkoğlu(Kahramanmaraş)
Yani Golf evet bizim araçlara göre övgüyü hak ediyor. Geliştirilebilir seçeneği çok fazla. Bi-xenon yok mu? Orjinal çıkma farı bul. Kodlamasınıda yap gerekli tüm ekipmanlarıda bul(far yıkama ve oto yükseklik ayarı) bunlarıda bağlantıları hazır , bağla araca kodla bitti. Ekegant extra T27 makyajlı avensise bi-xenon araştırdık ooooo neler neler. Hayret edersiniz
Yurtdışında bir Jetta var, Rusyada, adam otomatik park pilotundan tutun yorgunluk tespit sistemine kadar ekledi. Kör nokta uyarıcısından elektronik klimaya kadar ekledi. Bunu Toyotada yapan var mı? Yapabilen var mı? Evet var ama masraf ne kadar? Almanlardan daha fazla aslında

Neyde bu karşılaştırma uzayacak ama bende Alman güçlü bir TSİ alıp ön camıma ambulans yazısı gibi ters şekilde "MOVE OVER➡️" yazdırmak isterim :)

Mazda 3 ü test ettim ve gerçekten çok güzel araç. Corolla yada Auris mi yoksa Mazda mı deseler , sesi bile etkilediği için Mazda derim. Çok bütün duruyor otomobil. Ama cam düğmeleri ışıksız :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2016, 01:02:53 »
Golfde yol sesi alıyor. Sessiz bir araba değil , tıkırtıları elbette var. Ortalama 250 km yolculuk yaptım. Hangi araçla karşılaştırayım dedim ama bizim corolladan daha tecrübeli olduğum araç yok
Golf neden +1 ? Lastik sesi var ama yol gürültüsü çok az. C segmenti araçta kaçınılmaz. Ama süspansiyonları çok güzel geldi bana. 1.2 TSİ idi, arka torsiyon çubuğuydu
Yakıtı bi haylice değil, 90 km sabit hızla gittik (DSG) , 5.1 yaktı. Güzergah Gaziantep-Türkoğlu(Kahramanmaraş)
Yani Golf evet bizim araçlara göre övgüyü hak ediyor. Geliştirilebilir seçeneği çok fazla. Bi-xenon yok mu? Orjinal çıkma farı bul. Kodlamasınıda yap gerekli tüm ekipmanlarıda bul(far yıkama ve oto yükseklik ayarı) bunlarıda bağlantıları hazır , bağla araca kodla bitti. Ekegant extra T27 makyajlı avensise bi-xenon araştırdık ooooo neler neler. Hayret edersiniz
Yurtdışında bir Jetta var, Rusyada, adam otomatik park pilotundan tutun yorgunluk tespit sistemine kadar ekledi. Kör nokta uyarıcısından elektronik klimaya kadar ekledi. Bunu Toyotada yapan var mı? Yapabilen var mı? Evet var ama masraf ne kadar? Almanlardan daha fazla aslında

Neyde bu karşılaştırma uzayacak ama bende Alman güçlü bir TSİ alıp ön camıma ambulans yazısı gibi ters şekilde "MOVE OVER➡️" yazdırmak isterim :)

Mazda 3 ü test ettim ve gerçekten çok güzel araç. Corolla yada Auris mi yoksa Mazda mı deseler , sesi bile etkilediği için Mazda derim. Çok bütün duruyor otomobil. Ama cam düğmeleri ışıksız :)

Sağolasın Kaan, güzel açıklamışın. Benim mazdada ışıklandırma yok ama fosforlu sanki karanlıkta ışıklı gibi farkediliyor. Yeni kasalarda kaldırmışlarsa eğer çok güzel övgüleri hakederler... :)
Mazda'nın sesi derken egzos sessinden bahsediyorsun sanırım. Peki yalıtım yol sesi anlamında bir fark gördün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2016, 01:08:03 »
Motor sesi. Devir çevirirken kullanıcıyı gerçekten tahrik ediyor ve daha çok devir çevirme isteği uyanıyor :)

Corollaya göre sessiz diyemem. Ses farkı 2-3  kademe daha iyidir ama yol gürültüsü Golfe göre geride. Tipik japon dedim. Ama malzemeler gerçekten tatminkar. Olmuş bir araç bence. Ama Japonlara göre garipsediğim bir durum el freni sağda değilde sürücü tarafına almışlar. Depo kapağını sağa almışlar
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara