Gönderen Konu: Makyajlı Yeni Auris 1.4 dizel Test ve Genel İzlenimlerim  (Okunma sayısı 5133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Yeni Auris 1.4 dizel Test ve Genel İzlenimlerim
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2016, 01:15:17 »
Motor sesi. Devir çevirirken kullanıcıyı gerçekten tahrik ediyor ve daha çok devir çevirme isteği uyanıyor :)

Corollaya göre sessiz diyemem. Ses farkı 2-3  kademe daha iyidir ama yol gürültüsü Golfe göre geride. Tipik japon dedim. Ama malzemeler gerçekten tatminkar. Olmuş bir araç bence. Ama Japonlara göre garipsediğim bir durum el freni sağda değilde sürücü tarafına almışlar. Depo kapağını sağa almışlar

Valla bir önceki kasaya göre yeni mazdayı çok iyi buluyorlar. Ama merak ettiğim işte yeni makyajlı auris ile kıyaslandığında nasıl. Almanlar enterese etmiyor beni. Onları her yerde görüyoruz zaten. :D
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2016, 01:15:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2016, 01:30:49 »
Makyajlı Auris cam tavan opsiyonuyla bir tık daha ferah. Ama ben bunu en üst donanımlara göre söylüyorum. Power sense mazda 3 , 18 inç jant ve michelin pilot sport ile virajlarda çok güzel. Ama aurisi de yabana atmamak lazım. Arka bağımsız süspansiyonlar hem konfor katıyor hemde yol tutuşu
Auriste dokunma hissi çok güzeldi. Makyajsızına göre çok yumuşak hissiyatlara sahipti. Göstergesi çok güzeldi.
Mazdada ekran +1 bence. Direksiyonu daha keskin, elektrik destekli olmasına rağmen daha hisli geldi bana. Göstergeleri güzeldi. Koltuk daha sportifti Mazdada. Yanal destekleri güzeldi. Ben tombik adamım araca kolay adapte oldum. Toyotada koltuk konumumu bildiğim için onda hemen ayarladım :)

Bence ikiside alınabilir araç. Auris "eh işte", Mazda "hımmm" dedirten araçlar :)

Geliştirilebilirlik olarak Mazda alırdım ama :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 01, 2016, 09:34:48 »
Mazdanın skyactiv atmosferiği haricinde küçük hacimli skyactiv turbosu varmı ? Yeni cx-9 çıkacakmış 2.5lt hacminde turbolu skyactiv teknolojili motoru var skyactiv-g die geçiyor 250hp ve 420nm tork üretiyormuş.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2016, 09:39:48 »
Başka yok. Mazda 6da da 2.0 kullanıyorlar
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 01, 2016, 10:01:19 »
Bence mazda da yakın zamanlarda artık turbo kervanına katılacak skyactiv-g bunun habercisi olabilir
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #25 : Nisan 01, 2016, 10:14:38 »
Bence mazda da yakın zamanlarda artık turbo kervanına katılacak skyactiv-g bunun habercisi olabilir

Var planlarında ama asıl amaç sıkıştırma oranını 18 e çıkarmak ve hccı ile çalışan motoru üretmek. Laboratuvar şartlarında 18 e ulaşmış durumdalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 01, 2016, 10:20:28 »
yine mi golf ya. artık gerçekten kişisel oldu. golf adını duyar duymazbir acayip oluyorum. ne var bu golfte arkadaşlar.
ha özür dilerim maddi durumunuz iyidir istediğimi alırım diyorsanız da kendi kendime şunu sorarım madem durum çok iyi o zaman toyota ile ve toyota forumda ne yapıyorum ben. arkadaşlar size karşı, kullanıcıya karşı bi sözüm yok, anlamaya çalıştığım şey nedir bu vw hayranlığı ve nedir bu golf fanatikliği.
 dünya kadar para verip 5 yaşını görmeden bozulan arabadan nasıl bu kadar çok hayranlıkla bahseder ve azımdan düşürmeyiz.
Golf yerine passat verelim o bir prestij abidesi [emoji3] yoksa rezillik abidesi mi volant kavrama yağ pompası değişen aracın sorunları devam eden araç sahibi ilginç protestoya başvurmaktadır. Konu ile alakası yok ama golf ismi geçmiş bende bu resimleri geçireyim dedim [emoji23]
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 01, 2016, 11:46:29 »
Haha  çok iyi ya...
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 01, 2016, 20:20:39 »
işte anlatmak istediğim bu. ülkem insanının kandırılmasına içim el vermiyor, bizlerde forumlarda hala ağzımızı doldura doldura vw övüyoruz golf passat jetta övüyoruz, bunun sonucunda elimize ne geçiyor 5 yılda bozulan araçlar.
  çizimine yol tutuşuna yakıtına özelliklerine konforuna yol sesine trim sesine yorum yapmıyorum iyidir kötüdür kullanıcıya kalmış bi şey.
  geçen bir konuda yazmıştım Ankaraya gittiğimde 2014 model dsg polo kullandım şakur şukur sesler geliyor araba kararsız gidiyor sordum ne oluyor diye, şanzıman bozulmuş servisten cevap bekliyormuş... 2015 te kullandım daha 1 yaşındaki bir aracın bana yuksek maliyet çıkarmasını görmezden gelipte Ooooo süper araç diyerek elime ne geçecek acaba.
  fanatikliğik olmasın diye gene önceki yorumlarımda daima belirttiğim gibi eşime dostuma akrabalarıma toyota dizel ve toyota mmt tavsiye etmem mumkunse alma diye zorlarım.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 02, 2016, 07:34:32 »
işte anlatmak istediğim bu. ülkem insanının kandırılmasına içim el vermiyor, bizlerde forumlarda hala ağzımızı doldura doldura vw övüyoruz golf passat jetta övüyoruz, bunun sonucunda elimize ne geçiyor 5 yılda bozulan araçlar.
  çizimine yol tutuşuna yakıtına özelliklerine konforuna yol sesine trim sesine yorum yapmıyorum iyidir kötüdür kullanıcıya kalmış bi şey.
  geçen bir konuda yazmıştım Ankaraya gittiğimde 2014 model dsg polo kullandım şakur şukur sesler geliyor araba kararsız gidiyor sordum ne oluyor diye, şanzıman bozulmuş servisten cevap bekliyormuş... 2015 te kullandım daha 1 yaşındaki bir aracın bana yuksek maliyet çıkarmasını görmezden gelipte Ooooo süper araç diyerek elime ne geçecek acaba.
  fanatikliğik olmasın diye gene önceki yorumlarımda daima belirttiğim gibi eşime dostuma akrabalarıma toyota dizel ve toyota mmt tavsiye etmem mumkunse alma diye zorlarım.
Toyota mmt ve özellikle dizel neden tavsiye etmiyorsunuz?
Mmt şanzıman kendi sınıfında gayet başarılı bir şanzıman
2013 model aracim dizel mmt idi çok az yakıp hiç sorun çıkarmadı.  ilk başlarda mmt şanzıman  kullanmasını bilmiyordum arabanın tepkileri Garip Geliyordu. daha sonra forum sayesinde mmt şanzımanı taniyip kullanmasini Öğrendikçe arabayi surmek çok keyifli oldu.

Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 02, 2016, 09:23:10 »
Toyota mmt ve özellikle dizel neden tavsiye etmiyorsunuz?
Mmt şanzıman kendi sınıfında gayet başarılı bir şanzıman
2013 model aracim dizel mmt idi çok az yakıp hiç sorun çıkarmadı.  ilk başlarda mmt şanzıman  kullanmasını bilmiyordum arabanın tepkileri Garip Geliyordu. daha sonra forum sayesinde mmt şanzımanı taniyip kullanmasini Öğrendikçe arabayi surmek çok keyifli oldu.
Eyup hocam zaten yasadigimiz sorunlarin bir cagu bilgisiz kullanici olmamizdan degil mi ? 
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 03, 2016, 08:02:13 »
Eyup hocam zaten yasadigimiz sorunlarin bir cagu bilgisiz kullanici olmamizdan degil mi ?
Aynen öyle Çok haklısınız.
Mesela Rampa çıkarken araba kafasına göre vites küçültüp devir bulunca vites atıyordu sonra tekrar kucultuyordu falan. Sonra öğrendim ki ya düğmeye basmak lazımmış yada manuel olarak rampayı çıkmak Lazımmış.
 rampalardan aşşağı inerken arac vites büyütmüyordu bağırarak devirli sekilde rampa iniyordu. Kendi kendime diyordum yahu  bu nasil bi araba sonra öğrendim ki F1 vites kulaklarından + olana ufak bi tokat atmak.lazımmış.  sonra  araba yağ gibi akmaya başladı. 
Halaoglunda dizel otomatik Oktavya vardı vites geçişlerinde hiç hissetirmiyordu bizim mmt korolla ile kiyasliyordum yahu  bizim araba niye böyle bu Oktavya gibi vites gecisleri guzel değil
Megersem mmt şanzıman manuel şanzımanin debriyajsiz haliymis arabayı tam öğrendik kullanmasını zevkle sürmeye başladık ki nasip olmadı binmek satmak zorunda kaldım.

Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 03, 2016, 10:07:46 »
yine mi golf ya. artık gerçekten kişisel oldu. golf adını duyar duymazbir acayip oluyorum. ne var bu golfte arkadaşlar.
ha özür dilerim maddi durumunuz iyidir istediğimi alırım diyorsanız da kendi kendime şunu sorarım madem durum çok iyi o zaman toyota ile ve toyota forumda ne yapıyorum ben. arkadaşlar size karşı, kullanıcıya karşı bi sözüm yok, anlamaya çalıştığım şey nedir bu vw hayranlığı ve nedir bu golf fanatikliği.
 dünya kadar para verip 5 yaşını görmeden bozulan arabadan nasıl bu kadar çok hayranlıkla bahseder ve azımdan düşürmeyiz.
3yıl Vw golf Comfortline kullandım,hala keyfini aradığım oluyor.Ben yıllardır onlarca aracım oldu en hoşuma giden  iki marka Toyota ve Volkswagen..