Gönderen Konu: Yeni Avensis 1.6 dizel Premium Test Sürüşü ve Genel İzlenimlerim  (Okunma sayısı 6431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Toyota'nın makyajlayarak piyasaya sunduğu yeni modeli Avensis'i BMW'den alınan 1.6 dizel motoru ve Premium donanım paketiyle test sürüşü yaptım. Aracı genel itibariyle beğendiğimi söylemek istiyorum. Özellikle 1.6 dizel motor aracı başarılı bir şekilde hareket ettiriyor. Çekiş anlamında kesinlikle sürücüsünü üzmeyecektir. Yakıt tüketimi anlamında da aracın gayet başarılı rakamlara imza atacağını düşünüyorum. Test videosunda 9.1 lt ortalama tüketim verisi gösterse de hem aracın yeni oluşu hem de test yapan kişilerin sürekli olarak araca yüklenmeleri sonucunda böyle bir değer ortaya çıktığını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda aracı çok sıkıştırmadan 5-5,5 lt gibi ortalamalara erişilebileceğini düşünüyorum. Aracın iç mekan ve malzeme kalitesine gelirsek; araç bir defa eskisine göre daha kaliteli ve sessiz hale gelmiş. Dizel motor sesi benzinli araçları aratmayacak şekilde sessiz. Yeni multimedya ekranı gayet büyük ve hoş görünüyor. Kabin içinde herhangi bir işçilik sorunuda görmedim. Yeni gösterge grubunu ve ışıklandırmasını da çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Ortada yer alan küçük yol bilgisayarı ekranıda çözünürlük açısından oldukça iyi ve renkli. Bu arada aracın bagajı da 506 lt'lik bir hacme sahip. Rakiplerine bakarak, biraz küçük kalsada hacim anlamında bir çok kişinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Gelelim aracın fiyatına: Anahtar teslim fiyatı 100 bin lirayı geçmekte. Bu anlamda birçok kişinin bütçesini ne yazık ki aşan bir fiyata sahip. Rakiplerinin de benzer fiyatlara sahip. İlerleyen zamanlarda Toyota'nın sorunsuzluk imajını da kullanarak nasıl bir satış başarısı elde edeceğini hepimiz göreceğiz. Tabi kalbinde bir BMW motoru da taşıdığını unutmamak gerekir :-)
Konuyla İlgili Video Linki:
https://www.youtube.com/watch?v=TlAGwtcTCtE
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
D segment bir araç için 100bin tl.fiyat çok yüksek değil,1.6 dizel olmasıda fiyatı en az 10bin artırır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bu arac ayda 40 taneden fazla satsın.bu fiyatla toyota yi tek kelime eleştirmeyecegim bu forumda.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
40 adet satmak zaten başarı sayılır bayi başına Dsegment araç sonuçta,birde Auris ve Corolla henüz aynı motorla satılmıyor ilk önce Avensisde denemek zorundalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
D segment bir araç için 100bin tl.fiyat çok yüksek değil,1.6 dizel olmasıda fiyatı en az 10bin artırır..

Abi aslında bu fiyatlar çok çokkkkk yüksek. Asgari ücretin net 1.000,55 TL olduğu benzinin 4,68 mazotun 3,86 olduğu, açlık sınırının 4300 tl olduğu bir ülkede 100.000 TL bence yüksek fiyat. İnşallah şu vergileri düşürürler de bizlere de yeni araçlara binmek nasip olur.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar video linkine tıklamayı unutmayalım  :D Desteklerinizi esirgemeyin lütfen  :tamam:
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Bugün itibariyle Toyota tüm dünyadaki satış liderliğini VW'e kaptırmıştır.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bugün itibariyle Toyota tüm dünyadaki satış liderliğini VW'e kaptırmıştır.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] güzel haber akılları başlarına gelir belki
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
40 adet satmak zaten başarı sayılır bayi başına Dsegment araç sonuçta,birde Auris ve Corolla henüz aynı motorla satılmıyor ilk önce Avensisde denemek zorundalar.
Bayi başına demedim ki.  Bayi başına 40 tane satsın arabanın anahtarını bırakırım plazaya ben.  Tr de toplam aylık avensis satışı diyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bmw kendisi bu motoru kullanmayı bıraktı . Toyota neyin kafasını yaşıyor . Yıllardır 1.6 motor bekledi toyota kullanıcıları piyasada 1.6 160 bg motorlar mevcut bence toyotanın 1.6 en az 130 bg lik motor sunması lazımdı . Ben bundan sonra sorunsuzluk imajlarıyla bir yerlere varabileceklerini sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
1.6 crdi yi kullanma fırsatım oldu. Accent blue yu motor uçuruyor. 1.6 crdi değerler olarak 1.6d4d den performanslı ve cimri motor. Bluenun Kasa hafif beğendiğim bir model değil ama motoru yapmışlar. 1.6d4d gelmesi çok büyük olaymış gibi lanse edildi, milletinde beklenti oldu. Avensis için performans beklentisi olanlar yine söyleneceğe benziyor...Ww 1.6 dizeli 105 byg 110byr bu kasayla 120bygre çıkarttı. Renaultta 1.5 ve 1.6 dcide beklentilere karşılık veriyor. Toyotanın motor yapması  artık ilgi çekmiyor. Heyecan  yok ruh yok.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Toyota gidip bmw den bu motoru alacağına renault dan 1.6 dci 130 bg motoru alsa daha fazla satar. Ve kasayı rahat rahat kaldırır bu motor. 

1.6 bmw motorunu avensise koymak yerine corollaya yada aurise koyması daha mantıklı çünkü o kasalara göre bu motor.

1.6 dci 160 bg motor yakında geliyor. Talismana koyuyolarda megane a falan koyarlarsa piyasayı çok karıştırır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Bayi başına demedim ki.  Bayi başına 40 tane satsın arabanın anahtarını bırakırım plazaya ben.  Tr de toplam aylık avensis satışı diyorum ben
1.6 dizeli direk auriste ve corollada kullansalar avansis satışları zaten durabilir.Türkiyede aylık satışı düşündüğünüz kadar az değil bence.                                          .
Bmw kendisi bu motoru kullanmayı bıraktı . Toyota neyin kafasını yaşıyor . Yıllardır 1.6 motor bekledi toyota kullanıcıları piyasada 1.6 160 bg motorlar mevcut bence toyotanın 1.6 en az 130 bg lik motor sunması lazımdı . Ben bundan sonra sorunsuzluk imajlarıyla bir yerlere varabileceklerini sanmıyorum .

Bu konuda fazlasıyla size katılıyorum
Toyota gidip bmw den bu motoru alacağına renault dan 1.6 dci 130 bg motoru alsa daha fazla satar. Ve kasayı rahat rahat kaldırır bu motor. 

1.6 bmw motorunu avensise koymak yerine corollaya yada aurise koyması daha mantıklı çünkü o kasalara göre bu motor.

1.6 dci 160 bg motor yakında geliyor. Talismana koyuyolarda megane a falan koyarlarsa piyasayı çok karıştırır
Auriste ve corollada kullanılacak ama avensisin satışı düşeceğinden satış strateji ile avensiste satılacak ilk önce..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
1.6 dizeli direk auriste ve corollada kullansalar avansis satışları zaten durabilir.Türkiyede aylık satışı düşündüğünüz kadar az değil bence.                                          .Bu konuda fazlasıyla size katılıyorumAuriste ve corollada kullanılacak ama avensisin satışı düşeceğinden satış strateji ile avensiste satılacak ilk önce..

Abi Avensis o motorla satılmayacağı için mecburen diğer araçlara koyacak o motoru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Ben satılmayacağını düşünmüyorum,ama auris ve corolla aynı motoru kullanmaya başlayınca satışı düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
Abi 1500-1600 kg araca 110 bg motor yetmez. Bayilere test sürüşü için gidip düz yolda yeterli görüp alanlar olur. Ama sonradan bahsettiğim gibi yokuşlarda ve sollamalarda ara hızlanmalarda vs hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Bursada Corolla kullanan çok biliyorsun. Fakat avensis ben ayda yılda bir görüyorum ki eminim oda benzinlidir. Yine satılırsa benzinlisi satılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama Avensis ten sonra ne olacağı hala belirsiz 2017-2018 civari üretimden kalkacak. Belki bu yüzden Toyota Avensis'e yatırım yapmıyordur.(bana göre bahane değil ama)
Halihazırda Camry nin motor cc leri düşüyor asya pazarına 2.0 atmosferik motor geldi ve 2.0T yolda   :)
http://performancedrive.com.au/2017-toyota-camry-to-adopt-new-2-0t-engine-report-2819/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Gökhun,1.5 dci.motoru Mercedes c180 cla serisinde iyi işler çıkarıyor.Ama mercedes tutkunları beğenmiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
Abi 200-250 bg mercedes motorundan sonra 130 bg tabiki az gelecektir.  Mercedes o motoru kasayı rahat kaldırdığı için, tüketim düşük olduğu için ve maliteyi düşürüp o segmentte daha çok satış yapabilmek için almıştır. Benim düşüncem bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
 Aynen..iş arkadaşımda C200 kompresör vardı 104 bin satıp 107 bine 4000 km C180 CLA aldı 1.5 dci 110 hp.bildiğimiz renault motoru başlarda iyi diyordu 7 ileri çift kavrama otomatik vitesi mükkemmel olduğu halde bahane yaptı kafasına göre vites değiştiriyor rampalarda falan dedi .Tabi ben hoşuna gitmeyip sattığını anladım.108 bine sattı.Şimdi Bmw alacak bakalım arıyoruz..