0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Sistemim Ana Ünite : CDA 9855Komponentler: DLS MS 6A (ön ve arka)Amfi: DLS CA22 ve CA23Sub: DLS 712Benim ana ünite ayarları ile bilgi alabileceğim bir arkadaşa ihtiyacım var .selam [/quote]Güzel sistem, bende 9855 almayı düşünüyorum. Sormak istediğimi cd çaları nereye monte ettirdiniz, varsa bir resim çok memnun olurum.
Güzel sistem, bende 9855 almayı düşünüyorum. Sormak istediğimi cd çaları nereye monte ettirdiniz, varsa bir resim çok memnun olurum.[/quote]Ben sistem montajını Bursada yaptırdım. Sistemi eski teybi yerinden çıkartarak yaptırdım 20 eu luk bir corolla ön gögüs teyp yuvası ile 2 Dın 1 Dın e çevrildi daha sonra Sony GT 300 taktırdım 2 ay sonra ses kalitesi nedeniyle 9855 e çevirdim şimdi ana üniteden memnunum ama ayarlarına daha hakim değilim bu yüzden daha önce bu modeli kullanan arkadaşlardan yardım isterim.Ayrıca İstanbulda çok güzel uygulayıcılar olduğunuda duydum. Resimleri uygun zamanımda siteye göndericem.Selamlar..
Devrim senin gözde güzel olmuş gerçekten ama o jelatini at be kardeşim artık [/quote]hayırlı olsun devrim abi..çok şık durmuş..
Bilgilendirdiğin için teşekkürler Devrim, Sanırım 1. yöntemi tercih edeceğim bende ama 9855 olayı kıl etti şimdi beni. Hayalimdeki teybi bir şekilde oraya monte etmem lazım 8650 nin çıkış voltajı kaçtı ? Ve bir arıza durumunda (Allah korusun) nereye başvuruyorsun?[/quote]Bak şöyle olabilir kapak açıkken kafayı takarsın kapağı kapatmak içinde kafayı sökersein bu şekilde sorun olmaz
Bilgilendirdiğin için teşekkürler Devrim, Sanırım 1. yöntemi tercih edeceğim bende ama 9855 olayı kıl etti şimdi beni. Hayalimdeki teybi bir şekilde oraya monte etmem lazım 8650 nin çıkış voltajı kaçtı ? Ve bir arıza durumunda (Allah korusun) nereye başvuruyorsun?[/quote]9855 e bence kıl olma , sadece ben kılım ; ya aslında iyi bir montajcının yapabilecegini dusunuyom , sadece emin diilim .8650 nin çıkış voltajı 6,5V dur ;9855 de çıkış voltajı 4 V dur Onemli olan en az 4V olması ve Amplilerinin de bu voltajı kabul edebilmesidir; Bu nedenle Ampli giriş volt degerlerine bakılarak Ampli seçilmelidir ,Mesela cogu ampli 6V a kadar izin verir , ( 16V a kadar olanlarını duydum) 9855 özellileri gercekten iyi bir cihaz, ses kalitesi Pioneer a gore daha iyi tabiki ; beni sinir eden tarafı glide touch idi , sanırım yeni serileri cıktı ve glide touch dan vazgeciliyor, istersen bi [url=http://www.alpine.de]www.alpine.de[/url] ye bak ;Pioneer 8650 serisi TR de cok sattı ama digicom biliyosun 8600 getirdi ve 8650 ye de destek vermiyor ancak bozulursa montajcı ya gitmekten başka çare kalmıyor. ARtık 8600 seriside bitti daha yeni seri geldi , pionner in sitesinden bakarsan gorursun , üst seride artık bluetoothlu model bile var ; Şİmdilerde trend araclarda 1 DIN ; 1 1/2 DIN; veya 2 DIN orjinal unite yerine konsola gomulu unitler yapmak , bu nedenle ureticilerde pazar bulabilmek için aktif -crossover lar gelistirmeye başladılar , RF in SIXTY modeli , veya Audio Control markası gibi , bu sekilde orjinal unit cikislarinin kalitesini artırıp 3 preout elde ediliyor, ayrıca çıkış başına 30 band EQ eklemek de cabası . fiyatlarda 500 USd den başlıyo. Orjinal unitlerin en guzel ozelligi Radyolarindaki filtrelerin daha kaliteli olmasıdır bu nedenle radyoları hep daha iyi cekerler. Ne yazık ki 9855 , Pineer 8650 gibi serilerde bile bu filtreler kaliteli diil.Ileride gorecegiz bakalım neler olcak , bence bu işten vazgeçemeyenler araçlarını kestirip biçtirmeye devam edecekler ve SQ dan vazgecemeyenler 1 DIN unitleri gine alacak.yine cenem duşmüş yahu , ulen bi yazıyom pir yazıyom ama gel gor ki rutbe er
Bak şöyle olabilir kapak açıkken kafayı takarsın kapağı kapatmak içinde kafayı sökersein bu şekilde sorun olmaz[/quote]Bu da işkence olur be hocam Devrim;Alpine'in sitesini inceliyorum süreki zaten, özellik olarak 9855 e en yakın 9847 yi görüyorum. Ama onun da görüntüsü kesmiyor beni Bir de pre outu 2 volt. Gerçi çok farketmez ama ... işte. Pioneer in sitesinde yeni bir model var DEH-P9800BT, dehşet birşey. Ama fiyatı ne olur bilemiyorum valla. ( [url]http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121[/url] )Benim Audison SRX 5 in max giriş voltajı 5 volt. 9855 e de uygun, bu 9800BT ye de Ne yazacağımı da bilemiyorum ki Düşünmeye devam
Bu da işkence olur be hocam Devrim;Alpine'in sitesini inceliyorum süreki zaten, özellik olarak 9855 e en yakın 9847 yi görüyorum. Ama onun da görüntüsü kesmiyor beni Bir de pre outu 2 volt. Gerçi çok farketmez ama ... işte. Pioneer in sitesinde yeni bir model var DEH-P9800BT, dehşet birşey. Ama fiyatı ne olur bilemiyorum valla. ( [url]http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121[/url] )Benim Audison SRX 5 in max giriş voltajı 5 volt. 9855 e de uygun, bu 9800BT ye de Ne yazacağımı da bilemiyorum ki Düşünmeye devam [/quote]ii araştırmamışsın kardeşim ama hadi benden olsun ;[url]http://www.alpine.de/content/cms/index.php...15dc7ee37ce20f8[/url] 1- 9857 modeli bu , bak bu daha yeni bi model ve ozelliklerde iyi ; 4V preoutlu.,Alpine ler Pioneer lara gore ( 50 li modeller) biraz daha pahalı tabe ; 2- Pionner P88 de iyi bir seçim olabilir, EISA 2006 en iyi head unit seçildi zaten , P9 a yakın ozellikler sergiliyor tavsiye olunur.3- JVC nin , LX 701 e de bak istersen ozellikleri gayet iyidir ,Valla bu 3 unitenin hepsi guzel , sonucta illede ALpine dersen 9857 bana gore en iyi secim olur ; Yoksa Pioneer in modellerini Dogubankta alt katta JL audio yu getiren firmada bulabilirsin benim head uniti oradan aldıydım.
Haklısın Devrim, ben alttaki özellik kutularından dolayı aldanmışım. İlk bakışta özelliksiz bir cd çalar gibi duruyor. Onun da fiyatını araştıracağım bakalım. Onun kafa açılma şekli 9855 ile aynı mı acaba? Teşekkürler tekrar ...[/quote]Tam bilmiyorum ama herhalde aynıdır ; Bu arada SRX5 ile uzun sure kullanıcak gibisin ; O zaman cok iyi ana uniteye gerek yok ; Boş yatırım olucak Ben olsam paramın buyuk bolumunu head unit e yatırmam , gider 9847 alırım hem montajda kolay olur ,Ampliden gaini sonuna kadar açarsın , ama teypten sakın son ses acma ondan da maksimum yarıma kadar felan ac; Bu sekilde Paranı , alt yapıya , izolasyona , kaliteli hoperlorlere yatır ; mesela morel supremo component kit bu yılın EISA odulunu aldı , fiyatını bilmiyorum . Ca -tr de bilenler vardır; Bunun yanında gider kaliteli RCA lardan alırdım ( OFC ( oxygen free copper) olanlarından - Profi gold un 5 metreligi olucakti dogubanktan alabilirsin diger markalara gore uygun fiyatta idiler)Elinde neler var su anda SRX5 dışında ?
Önce sistemi yazayım. Ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 var (Çok memnunum - EISA 2004 birincisidir kendileri)Amfi Audison SRX 5 (cd çalardan sonra yolcudur kendileri )Sub olarak ta HERTZ Energy EBX 300R portlu kutulu bas var. (İleriye doğru daha SQ bir sistem için -şimdiki düşüncem- sanırım JL Audio 12w6v alacağım, kapalı kutulu kullanmayı düşünüyorum. Cd çalardan sonra RCA ları Stinger Expert düşünüyorum. Power kablosunu da 2 AWG olarak değiştireceğim. Amfide düşündüğüm nokta Audison LRX 6.9 alıp işi bitirsem mi diyorum yoksa focallere ayrı bir amfi alıp JL için de LRX 1.400 mü alsam diyorum. Tabi bunlar ikinci - üçüncü aşamalar. Önce cd çalar, sonra amfi, sonra sub şeklinde gideceğim. (Tabi araya 4 jant + lastik sıkıştırmak lazım )Taaa en sona da belki bagaja bir izo çekerim [/quote]ileriye donuk olarak SQ yapıcaksan bi kere 165V2 lerlerde şimdi olmasada ileride vedalaşacaksın demektir; Diyelimki 165V2 ler uzun sure kalıcı ( ki öyle gorunuyor) , O zaman ; Tek Ampli ile ise : Audison LRX 6 ( VRX 6 direct cok pahalı ) veya benim tavsiyem Helix A6 Competition Alınarak iş bitirilir , Bu amplilerden biri secilecekse JL in kapalı kutuda 12W6V2 gayet başarılı olur ( 400 RMS )A6 nin fiyatı 750 EURO civariydi galibaTHD si cok dusuk bir amplidir kendileri aracın dış goruntusunde çekici değişiklikler aracı tesisat hırsızları için ilk hedef haline getirir , dikkat et derim.Bu arada en onemli secimlerden biri HEAD unit ; ALpine gayet ii aslında ama bana kalırsa yeni cikan Pioneer P88 daha iyi bir secim olurdu. (2006 EISA en iyi head unit ödüllü) . Alp yapında 2 AWG guzel secim , Capasitorunude buna gore kaliteli secmeni oneririm yada yine ileride XXL powerstation da durumu destekleyebilir.sen bi Helix A serisini araştır derim.