Gönderen Konu: Club üyelerinin müzik sistemleri ...  (Okunma sayısı 50826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Club üyelerinin müzik sistemleri ...
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2006, 21:40:47 »
Merhaba

Sistemim  Ana Ünite : CDA 9855
Komponentler: DLS MS 6A (ön ve arka)
Amfi:  DLS CA22 ve CA23
Sub: DLS 712

Benim ana ünite ayarları ile bilgi alabileceğim bir arkadaşa ihtiyacım var .

selam

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2006, 21:40:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2006, 22:44:54 »
Alıntı yapılan: Seçkin İNAL
Merhaba

Sistemim  Ana Ünite : CDA 9855
Komponentler: DLS MS 6A (ön ve arka)
Amfi:  DLS CA22 ve CA23
Sub: DLS 712

Benim ana ünite ayarları ile bilgi alabileceğim bir arkadaşa ihtiyacım var .
selam
[/quote]

Güzel sistem, bende 9855 almayı düşünüyorum. Sormak istediğimi cd çaları nereye monte ettirdiniz, varsa bir resim çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2006, 23:08:20 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Güzel sistem, bende 9855 almayı düşünüyorum. Sormak istediğimi cd çaları nereye monte ettirdiniz, varsa bir resim çok memnun olurum.
[/quote]
Ben sistem montajını Bursada yaptırdım. Sistemi eski teybi yerinden çıkartarak yaptırdım 20 eu luk bir corolla ön gögüs teyp yuvası ile 2 Dın  1 Dın e çevrildi daha sonra Sony GT 300 taktırdım 2 ay sonra ses kalitesi nedeniyle 9855 e çevirdim şimdi ana üniteden memnunum ama ayarlarına daha hakim değilim bu yüzden daha önce bu modeli kullanan arkadaşlardan yardım isterim.

Ayrıca İstanbulda çok güzel uygulayıcılar olduğunuda duydum. Resimleri uygun zamanımda siteye göndericem.

Selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2006, 12:32:50 »

Merhaba ,

Biraz teyp Resmi koyiim malum o gögeyle ilgili cok soru geliyor. ( Sonunda oldu )

diğer resimleri çekmedim , zaten önemli diil diğer malzemelerin takılmasını zaten herkes yapıyor
Sadece Teybin takılması 5 saatten fazla surdu , En cok mesgul eden Elektronik klimanın bolgeye yakın olması dolayısıyle goserilen hassasiyet idi.

Teyple işim bittikten sonra kapattığım kapak uzerine  daha sonra IKEA dan eve alınan dolabın parçasının taşınırken ağırlık vermesi nedeniyne piminden erime yaptı. Sonucta 2 Noktadan NEodium miknatıslar yapıştırdım ( toplam 4 adet) , artık super kapanıyor.

Tum parcalar :

Head Unit :Pioneer 8650 MP  ( Ojinal unite yerinde duruyor , yol bilgisayari olarak kullanılıyor)
Amp1 : Xetec 240i.4  Comp Ampli  ( 4 X 68 RMS @ 4 Ohm)
Amp2 : Gzero 2350X Bass Ampli   ( 1 x 700 RMS @ 4 Ohm)  Çeyrek gainde kullnılıyor
On Comp: Focal 165 K  ( 2 X 80 RMS)
Arka Comp:Kicker K65.2 ( 2 X 75 RMS)
Sub: RF P3 12 D2 ( 2+2 @ 4 Ohm  500 RMS ) kapalı kutu 28 litre
Cap: 1,5 F Digital ( Jackson )
Stinger Hyper series RCA
ASS 4 AWG + kablosu , 13 AWG Hop Kablosu, 4 AWG toprak kablosu

Kapılarda izolasyon ;

saygılarımla
Devrim Sağlam

467N SOL SEDAN 2005 ön kapılarda iç aydınlatma  Komple müzik sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2006, 19:55:53 »
Hayırlı olsun diyelim. Güle güle dinle.

Teyp montajı ile ilgili olarak biraz daha bilgi ve elinde varsa arka kısmının resimlerini rica edeceğim. Ben de aynı göze bir alpine 9855 oturtmayı düşünüyorum çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2006, 23:05:09 »
Seçkin bey sisteminiz hayırlı olsun bendede 9851r var ancak sizin 9855 ile ayar konularında yamamen farklılar ben size www.caraudioturkey.com/forum/  siteyi öneriyorum bir ara 9855 ile ilgili bir topic vardı bir arama yaparsanız baya bir bilgiye ulaşırsınız sanırım.
Devrim senin gözde güzel olmuş gerçekten ama o jelatini at be kardeşim artık
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2006, 15:21:57 »
Alıntı yapılan: Ramiz Aksoy

Devrim senin gözde güzel olmuş gerçekten ama o jelatini at be kardeşim artık
[/quote]
:D
hayırlı olsun devrim abi..çok şık durmuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Eylül 27, 2006, 10:57:37 »
Teşekkür ederim  arkadaşlar , aslında sistem kurulalı  baya zaman oldu ( 8 ay felan oldu herhalde) ama fotoları daha yeni çekebildim

O göze teyp koymak gerçekten , tam anlamıyla bir bela ;

Koyulma sırasında çekilen fotolar montajcının cep telinde , adam intermetten uzak oldugundan zaten cok kotu oldugunu dusundugum fotoları dahi alamadım.
Yontem olarak şunu soyliyebilirim ;

On göğüs , komple,  orjinal teyp altından kulluge kadar tek parca , bu parca cikicak , işte butun çalışmamızda hemen hemen bu güğüs parçası üzerinde olucak .

Malum göz , yanlarda ( sağ ve sol) bir miktar (2-3 cm) kalacak şekilde Kesilebildiği kadar ön taraftan kesilecek ve teyp bu araya oturtulacak ;

Ancak teybin derinliği ve kafa açılım hareketi , bu dip kesilmeden önce elle tutulup elektrik verilerek göğüsten parçayı çıkardıktan sonra kalan koca alanda test edilecek ( yani gözlemlenecek )  , Teybin RCA girişlerine bakılacak gerekiyorsa RCA larıda takın , teybe elektriği de verin , O alanda ( göğüs yokken) elinizle teybi tutun , CD takıp çıkarın , kafayı açıp kapatın yani ve gözlemlerinizi yapın.

Eger gozlemleriniz size uygundur mesajı veriyorsa ( kısaca yiyosa) , O gozu dipten kesin ve teybi oturtun , Teyp tam duz değil biraz aşağı eğik olarak oturacak.
Teybi oturtmak için iki yontem var ;

1- (Benim yontem) :
Delikli dar lama ( çelik şerit) lar vardır  ( 50 cm felan bulunabilir) Bunlardan 2 tane alın ( ne olur ne olmaz birini heba edersiniz diye)  
Gerekli uzunlukta keserek ; Teybin sol yanından ( yan ama iyice arkalarına dogru yanından) bu lama teyp vida yerine vidalanacak sonra lamanın diğer ucuda dibini kestiğimiz parçanın sol tarafında bıraktığımız 2-3 cm lik uzantıya lamalanıcak ( tabi yine teybin sol yaninda ön tarafından ) ; ayni şey sağ taraf içinde yapılacak ;
yine Daha kısa lamalarla bu durum desteklenecek sonucta 4 lama kullandım ama sağlam olsun diye 5.side , üst ortadan yine teybin arka ortasına atılabilir.

2. Yöntem:  Teybi elinizle goğüs boşluğuna tutuğunuzda aşağıda kalan bölgeye bir sunger - fiber çalışması ile teyp buradaki platformda kalabilir, yinede yanlardan en az iki lamayla desteklemekte fayda var.

Bu arada teyp dip olarak siğmıyorsa arkadaki kibrit kutusu büyüklüğünde iki plastik parça var ( bi işe yaramıyolar, teybin arkası bunların uzerine oturtulamazda  teybin arkası tam bu parçalara denk  gelmek zorunda kalırsa , bunları biraz tıraşlamak gerekebilir.

Bu yöntemlerden birini uyguladıktan sona;

teybe onden bakıldığında iki yanda o gözün tasarımından kaynaklanan kuçuk üçgensel bışluklar oluşacak , bu boşluklarda kesilen dipten cikan parçalardan kesilerek yapıştırılacak, böylece boşluklar gorunmeyecek.

Anlatmak kolay (mı _?)  ama yapılması 5,5 saaat surdu ; manuel klima olsaydı daha çabuk biterdi ;

Bu iş yapılırken açıkçası foto makinemi getirseydim bile cekemezdim , aracıma yapılanları gormemek için bakmamaya calistim cogu kez.

Bu durumun geri donusu kullükten teybe çıkan yere kadar olan yekpare parçanın servis yada çıkmacıdan alınmasıdır. Orjinali 250 YTL + işcilikti en son.

Yaptığım araştırmada 9855 in Kafa açılım hareketinin o bölgeye uygun olmayabileceğini gordum , tam

emin olmadım ama uyabilirdi de uymayabilirdi de , bende bu riske girmedim ve 8650 aldım; Esasen 9855 in Glide Touch ı da hiç begenmedim , ayarların yerleri ve ergonomik olmayışı da canımı sıktı, tabi zevk meselesi ; kimi sever kimi sevmez ,

Şimdiki aklım olsaydı Nakamichi cd 500 alırdım. Hem onden yuklemeli , hem MP3 hemde kalıte arayanlar için super bir ana unite , ( Tabi Naka cd 700 ve Clarion HX-D2 den sonra)

1. Yöntem denediğim ve şuanda başarıya ulaşmış olan yöntemdir, başka yollarda olabilir ,

NOT: Ramiz , o jelatin meraklı parmakları teypten uzak tutmayı başardı, çok sık temizlesemde kirlenip duruyo ama ekran sıfır durumda   yakında sökerim herhalde
saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 27, 2006, 13:10:12 »
Bilgilendirdiğin için teşekkürler Devrim,

Sanırım 1. yöntemi tercih edeceğim bende ama 9855 olayı kıl etti şimdi beni. Hayalimdeki teybi bir şekilde oraya monte etmem lazım  

8650 nin çıkış voltajı kaçtı ? Ve bir arıza durumunda (Allah korusun) nereye başvuruyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 27, 2006, 17:46:12 »

Sanırım 1. yöntemi tercih edeceğim bende ama 9855 olayı kıl etti şimdi beni. Hayalimdeki teybi bir şekilde oraya monte etmem lazım  

8650 nin çıkış voltajı kaçtı ? Ve bir arıza durumunda (Allah korusun) nereye başvuruyorsun?
[/quote]

Bak şöyle olabilir kapak açıkken kafayı takarsın kapağı kapatmak içinde kafayı sökersein bu şeki
lde sorun olmaz
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 27, 2006, 18:04:06 »

[/quote]

9855 e bence kıl olma , sadece ben kılım  ; ya aslında iyi bir montajcının yapabilecegini dusunuyom , sadece emin diilim .

8650 nin çıkış voltajı 6,5V dur ;
9855 de  çıkış voltajı  4 V dur

Onemli olan en az 4V olması ve Amplilerinin de bu voltajı kabul edebilmesidir;
Bu nedenle Ampli giriş volt degerlerine bakılarak Ampli seçilmelidir ,
Mesela cogu ampli 6V a kadar izin verir , ( 16V a kadar olanlarını duydum)

9855 özellileri gercekten iyi bir cihaz, ses kalitesi Pioneer a gore daha iyi tabiki ; beni sinir eden tarafı glide touch idi , sanırım yeni serileri cıktı ve glide touch dan vazgeciliyor, istersen bi [url=http://www.alpine.de]www.alpine.de[/url] ye bak ;

Pioneer 8650 serisi TR de cok sattı ama digicom biliyosun 8600 getirdi ve 8650 ye de destek vermiyor ancak bozulursa montajcı ya gitmekten başka çare kalmıyor. ARtık  8600 seriside bitti daha yeni seri geldi , pionner in sitesinden bakarsan gorursun , üst seride artık bluetoothlu model bile var  ;

Şİmdilerde trend araclarda 1 DIN ; 1 1/2 DIN; veya 2 DIN orjinal unite yerine konsola gomulu unitler yapmak ,
bu nedenle ureticilerde pazar bulabilmek için aktif -crossover lar gelistirmeye başladılar , RF in SIXTY modeli , veya Audio Control markası gibi , bu sekilde orjinal unit cikislarinin kalitesini artırıp 3 preout elde ediliyor, ayrıca çıkış başına 30 band EQ eklemek de cabası . fiyatlarda 500 USd den başlıyo.

Orjinal unitlerin en guzel ozelligi Radyolarindaki filtrelerin daha kaliteli olmasıdır bu nedenle radyoları hep daha iyi cekerler. Ne yazık ki 9855 , Pineer 8650 gibi serilerde bile bu filtreler kaliteli diil.

Ileride gorecegiz bakalım neler olcak , bence bu işten vazgeçemeyenler araçlarını kestirip biçtirmeye devam edecekler ve SQ dan vazgecemeyenler 1 DIN unitleri gine alacak.

yine cenem duşmüş yahu  , ulen bi yazıyom pir yazıyom ama gel gor ki rutbe er
saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 27, 2006, 23:40:50 »
Alıntı yapılan: Ramiz Aksoy
Bak şöyle olabilir kapak açıkken kafayı takarsın kapağı kapatmak içinde kafayı sökersein bu şeki
lde sorun olmaz
[/quote]

Bu da işkence olur be hocam  

Devrim;

Alpine'in sitesini inceliyorum süreki zaten, özellik olarak 9855 e en yakın 9847 yi görüyorum. Ama onun da görüntüsü kesmiyor beni  Bir de pre outu 2 volt. Gerçi çok farketmez ama ... işte.

Pioneer in sitesinde yeni bir model var DEH-P9800BT, dehşet birşey. Ama fiyatı ne olur bilemiyorum valla.
( [url]http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121[/url] )

Benim Audison SRX 5 in max giriş voltajı 5 volt. 9855 e de uygun, bu 9800BT ye de  

Ne yazacağımı da bilemiyorum ki  Düşünmeye devam  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #32 : Eylül 27, 2006, 23:51:27 »
allah kolaylık versin..
kafayı yediriyor insana bu işler..
daha yolun başındayım ama öğrendim ben de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 28, 2006, 15:43:57 »
Bu da işkence olur be hocam  

Devrim;

Alpine'in sitesini inceliyorum süreki zaten, özellik olarak 9855 e en yakın 9847 yi görüyorum. Ama onun da görüntüsü kesmiyor beni  Bir de pre outu 2 volt. Gerçi çok farketmez ama ... işte.

Pioneer in sitesinde yeni bir model var DEH-P9800BT, dehşet birşey. Ama fiyatı ne olur bilemiyorum valla.
( [url]http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121[/url] )

Benim Audison SRX 5 in max giriş voltajı 5 volt. 9855 e de uygun, bu 9800BT ye de  

Ne yazacağımı da bilemiyorum ki  Düşünmeye devam  
[/quote]

ii araştırmamışsın kardeşim ama hadi benden olsun ;

[url]http://www.alpine.de/content/cms/index.php...15dc7ee37ce20f8[/url]

1- 9857 modeli bu , bak bu daha yeni bi model ve ozelliklerde iyi ; 4V preoutlu.,
Alpine ler Pioneer lara gore ( 50 li modeller) biraz daha pahalı tabe ;

2- Pionner P88 de iyi bir seçim olabilir, EISA 2006 en iyi head unit seçildi zaten , P9 a yakın ozellikler sergiliyor tavsiye olunur.

3- JVC nin , LX 701 e de bak istersen ozellikleri gayet iyidir  ,

Valla bu 3 unitenin hepsi guzel , sonucta illede ALpine dersen 9857 bana gore en iyi secim olur ;
Yoksa Pioneer in modellerini Dogubankta alt katta JL audio yu getiren firmada bulabilirsin benim head uniti oradan aldıydım.

saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 29, 2006, 10:12:43 »
Haklısın Devrim, ben alttaki özellik kutularından dolayı aldanmışım. İlk bakışta özelliksiz bir cd çalar gibi duruyor. Onun da fiyatını araştıracağım bakalım.

Onun kafa açılma şekli 9855 ile aynı mı acaba?

Teşekkürler tekrar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Eylül 29, 2006, 13:10:17 »
Haklısın Devrim, ben alttaki özellik kutularından dolayı aldanmışım. İlk bakışta özelliksiz bir cd çalar gibi duruyor. Onun da fiyatını araştıracağım bakalım.

Onun kafa açılma şekli 9855 ile aynı mı acaba?

Teşekkürler tekrar ...
[/quote]

Tam bilmiyorum ama herhalde aynıdır ;

Bu arada SRX5 ile uzun sure kullanıcak gibisin ; O zaman cok iyi ana uniteye gerek yok ; Boş yatırım olucak
Ben olsam paramın buyuk bolumunu  head unit e yatırmam , gider 9847 alırım hem montajda kolay olur ,
Ampliden gaini sonuna kadar açarsın , ama teypten sakın son ses acma ondan da maksimum yarıma kadar felan ac;

Bu sekilde Paranı , alt yapıya , izolasyona , kaliteli hoperlorlere yatır  ; mesela morel supremo component kit bu yılın EISA odulunu aldı , fiyatını bilmiyorum . Ca -tr de bilenler vardır; Bunun yanında gider kaliteli RCA lardan alırdım ( OFC ( oxygen free copper)  olanlarından - Profi gold un 5 metreligi olucakti dogubanktan alabilirsin diger markalara gore uygun fiyatta idiler)

Elinde neler var su anda SRX5 dışında ?

saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2006, 14:58:49 »
Önce sistemi yazayım.

Ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 var (Çok memnunum - EISA 2004 birincisidir kendileri)
Amfi Audison SRX 5 (cd çalardan sonra yolcudur kendileri  )
Sub olarak ta HERTZ Energy EBX 300R portlu kutulu bas var. (İleriye doğru daha SQ bir sistem için -şimdiki düşüncem- sanırım JL Audio 12w6v alacağım, kapalı kutulu kullanmayı düşünüyorum.

Cd çalardan sonra RCA ları Stinger Expert düşünüyorum. Power kablosunu da 2 AWG olarak değiştireceğim.

Amfide düşündüğüm nokta Audison LRX 6.9 alıp işi bitirsem mi diyorum yoksa focallere ayrı bir amfi alıp JL için de LRX 1.400 mü alsam diyorum. Tabi bunlar ikinci - üçüncü aşamalar. Önce cd çalar, sonra amfi, sonra sub şeklinde gideceğim. (Tabi araya 4 jant + lastik sıkıştırmak lazım  )

Taaa en sona da belki bagaja bir izo çekerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ekim 03, 2006, 14:55:18 »
Önce sistemi yazayım.

Ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 var (Çok memnunum - EISA 2004 birincisidir kendileri)
Amfi Audison SRX 5 (cd çalardan sonra yolcudur kendileri  )
Sub olarak ta HERTZ Energy EBX 300R portlu kutulu bas var. (İleriye doğru daha SQ bir sistem için -şimdiki düşüncem- sanırım JL Audio 12w6v alacağım, kapalı kutulu kullanmayı düşünüyorum.

Cd çalardan sonra RCA ları Stinger Expert düşünüyorum. Power kablosunu da 2 AWG olarak değiştireceğim.

Amfide düşündüğüm nokta Audison LRX 6.9 alıp işi bitirsem mi diyorum yoksa focallere ayrı bir amfi alıp JL için de LRX 1.400 mü alsam diyorum. Tabi bunlar ikinci - üçüncü aşamalar. Önce cd çalar, sonra amfi, sonra sub şeklinde gideceğim. (Tabi araya 4 jant + lastik sıkıştırmak lazım  )

Taaa en sona da belki bagaja bir izo çekerim
[/quote]

ileriye donuk olarak SQ yapıcaksan bi kere 165V2 lerlerde  şimdi olmasada ileride vedalaşacaksın demektir;

Diyelimki 165V2 ler uzun sure kalıcı ( ki öyle gorunuyor) ,
O zaman ;

Tek Ampli ile ise : Audison LRX 6 ( VRX 6 direct  cok pahalı ) veya benim tavsiyem Helix A6 Competition
Alınarak iş bitirilir , Bu amplilerden biri secilecekse JL in kapalı kutuda 12W6V2 gayet başarılı olur ( 400 RMS )
A6 nin fiyatı 750 EURO civariydi galiba
THD si cok dusuk bir amplidir kendileri
aracın dış goruntusunde çekici değişiklikler aracı tesisat hırsızları için ilk hedef haline getirir , dikkat et derim.

Bu arada en onemli secimlerden biri HEAD unit ; ALpine gayet ii aslında ama bana kalırsa
yeni cikan  Pioneer P88 daha iyi bir secim olurdu. (2006 EISA en iyi head unit ödüllü) .
Alp yapında 2 AWG guzel secim , Capasitorunude buna gore kaliteli secmeni oneririm yada yine ileride XXL powerstation da durumu destekleyebilir.
sen bi Helix A serisini araştır derim.
saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 03, 2006, 16:21:12 »
Öncelikle tavsiyelerin ve ilgin için teşekkürler ...

165 V2 ler epey süre daha benimle takılacaklar

LRX 6 ile Helix A6 birbirilerine çok yakın değerleri olan amfiler, Helix in tam detaylı incelemesini bulamadım ama (mesela a ve b kanallarında da filtre var mı gibisinden) düşünülebilir bir alternatif olarak sahnedeki yerini aldı  

Head unit hala belirsizliğini devam ediyor. P88 düşük bir ihtimal benim için. Fiyatları çok uçuk pioneerların. Onun fiyatını görmedim ama kesin 1.700 YTL nin üstündedir resmi olanı.

Sub için doğru kararı verdiğime inanıyorum zaten.

Geçenki mesajımda yazmamışım ama mevcut sistemde Lightning Audio nun 1 faradlık kapasitörü var zaten. O işimi fazlasıyla görür bence.

Sonuç olarak bir değerlendirme ve plan yapacak olursak ;

Mevcut Sistem---------------->Planlanan Sistem
------------------------------------------------------------------
Kapılar : Focal 165V2-------------------->Focal 165V2
Amfi    : Audison SRX5------------------>LRX6.9 veya Helix A6
Sub     : Hertz EBX300R----------------->Kapalı kutu JL 12w6v2
cap      : LA 1 farad---------------------->LA 1 farad
CD      : Orjinal--------------------------->Alpine 9857 / 9855R
RCA    : yok------------------------------->Stinger Expert
Power  : noname 4 awg------------------>2 Awg kaliteli kablo  

Bunun dışına çıkmayı düşünmüyorum açıkçası ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2006, 18:54:06 »
öncelikle herkese selamlar hemen aracımdaki müzik sistemini yazayım.

ana ünite olarak:sony cdx-3000gt cd/mp3/wma/atracd çalar 50*4
2 adet sony 320watt max 80 watt rms oval hoparlör
ön 2 kapıda ise orjinal hoparlörler var
bagajda ise 2 tane 30cm lik pionner bass var +kabin birde jamesson 1000wattlık anfim bar baslara bağlı şu an için yeterli gibi ama bagajda yer kalmadı arabam ise 99 model toyota corolla 1.6...