0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba,aurisin performansından şikayet ediliyor. ani sollama vb. durumlarda kullanmak üzere (makas vb. değil.) 1.6 benzinli, otomatik vites, 2014 için benim yöntemim şudur:1. aşama: gaz kökleme ve arada gazdan ayağı az çekerek tekrar yüklenme.yetmezse;2. aşama: kulakçıktaki vitesten bir vites düşürme ve gaza yüklenme.yetmezse;3. aşama: sport moda alıp vites düşürüp gaza yüklenme. son aşamada arabayı kontrol etmek zorlaşabiliyor. trafikte sakın yapmayın. selamlar.
Yeni nesil bir araba gaza basınca toparlamıyor mu?
Arkadaşımın 1.6 132 hp Auris'i bir haftadır bende. Araçta 17 jant var, hantallığını buna vermiştim. Araç 5000 devir civarı gayet iyi ama sürekli öyle kullanamayız tabiki. Alt devirlerde resmen geberik. Avensis sahiplerini anladım artık. Auris böyleyse Avensis için üzüldüm cidden. Toyota alırsam Avensis'ten başka almam diyordum.
Avensis kullanan biri olarak galiba Toyota benim aracı üretirken bana bir kıyak yaptı gibime geliyor.Bu aracı kullanıpta çekişinden,gidişinden şikayetçi olmayan galiba bir tek benim artık.Auristen ve Corolladan ağır bir araç olmasına rağmen benim araç gidiyorda (hemde dizeli satıp benzinliye binen biri olarak) aynı motorun konulduğu diğer modeller niye gitmiyor,onu çözebilmiş değilim!Acaba şöförsel faktörler,ayak alışkanlığı yada arabayı tanımamaktanmı kaynaklanıyor bilemiyorum artık!!!şunu derseniz anlarım.Tork yok arabada!evet torku düşük ama tork size araba gidiyormuş hissi verir sadece bunun yanında dik rampalarda kalkışınızı ve hızlanmanızı biraz daha kolaylaştırır.benim bir önceli dizel aracım 1.6 115 beygir 260 nm tork değerine sahipken 0-100 km hızlanması 11.5 sn.Toyota Avensis ise 1.6 132 beygir 160 nm tork değeri var hemde daha ağır bir araç.0-100 hızlanması 10,2 sn.
hızlı kalkış,ani güç patlaması, özellikle yokuş performansı = geri çağarılıp hava emiş değişimi yapılmış d4d. tork değeri diğer araçlara göre yüksek. 1.6 araçlarda bile tork 175 nm civarı ama d4d araçta 205 nm. bence fazlasıyla yeterli.