0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlker bey abartmış durumu biraz,aracı 1.6 manuel 132 hp miş.0-100 ü neredeyse 10sn ..
Avensis kullanan biri olarak galiba Toyota benim aracı üretirken bana bir kıyak yaptı gibime geliyor.Bu aracı kullanıpta çekişinden,gidişinden şikayetçi olmayan galiba bir tek benim artık.Auristen ve Corolladan ağır bir araç olmasına rağmen benim araç gidiyorda (hemde dizeli satıp benzinliye binen biri olarak) aynı motorun konulduğu diğer modeller niye gitmiyor,onu çözebilmiş değilim!Acaba şöförsel faktörler,ayak alışkanlığı yada arabayı tanımamaktanmı kaynaklanıyor bilemiyorum artık!!!şunu derseniz anlarım.Tork yok arabada!evet torku düşük ama tork size araba gidiyormuş hissi verir sadece bunun yanında dik rampalarda kalkışınızı ve hızlanmanızı biraz daha kolaylaştırır.benim bir önceli dizel aracım 1.6 115 beygir 260 nm tork değerine sahipken 0-100 km hızlanması 11.5 sn.Toyota Avensis ise 1.6 132 beygir 160 nm tork değeri var hemde daha ağır bir araç.0-100 hızlanması 10,2 sn.
Trafik kurallarına uymanız çok güzel. Burada konu olan hızdan bahsederken, bunun sakıncalarını da yazı sonunda vurgulamak doğru olur okuyan herkesi uyarmak için. Fabrika verisi hızlara yaklaşmıyorsa, yakıt, bakım, lastik, yük ve yol durumuna bakmak lazım. Trafik kurallarına özen göstermek herkesin faydasınadır.
sürat felakettir. hız limitlerini aşarak hem kendi hayatımızı hem de başka insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız. benimkisi yeni aldığım bir aracın limitini öğrenmek için yapılan bir denemeydi ve kesinlikle yanlış olduğunu kabul ediyorum. sadece şuan burada hayatta olup tıpkı benim gibi bu yanlışa düşenlerin karşılaştıkları durumu merak ettim. aracımda lpg yok. benzinli. yol istanbul-ankara otoban, lastiğiminin son bir yıllık ömrü var ve araçta boş bavul dahi yoktu. yalnızca ben ve bir yolcu. teşekkür ederim.
Bağırtırsan gidiyor. Bahsettiğim de bu zaten. Düz yolda 0-100 olayına sözüm yok. 2 vites yetiyor zaten 100e çıkmak için. Ama yine dediğime geliyor. 3. vitese atarsak kağıt üzerindeki 0-100ü yakalayamayız. Mesela 2000-2500 devirdeyken aynı viteste şöyle bir hızlanayım diyemiyoruz bu araçla. Km ibresi öyle yavaş yukarı doğru çıkıyor ki Aurise bakarak Avensis için üzüldüm sadece. Ağırlıkları sebebiyle tamamen. 115 hp Astra j sahibiydim. O araç devirden düşünce bu kadar zor toparlamıyordu. Focus da kullandım. O da aynı şekilde. Toyota'nın yakıt ekonomisi için yaptığı birşey sanırım.
Bizde şehir içi 5.5 la geziyoruz
60 a cc ile sabitlersen olur
Çarşıda nasıl sabitleyeyim ama ana yollarda 50 -60 a sabitlerim kaçmaz
arkadaşlar birkaç gündür 2012 auris 1.6 benzinli otomatik kullanıyorum. aracı yeni aldığım için çevre yolunda bir deneme yapmak istedim. kadran ...ı bir tülü geçmedi. hız kurallarına genel itibari ile uyan biriyim fakat arabamın limitini öğrenmek istedim. açıkçası bu hız beni hayal kırıklığına uğrattı. yokuşlarda da gazı kökleyip vites düşürmediğim sürece bir türlü kendini toplamıyor ara. bundan önce babama ait manuel 1.6 benzinli corollayı kullanıyordum. arada fark olacağını biliyordum ama özellikle azami hız beni şaşırttı. sizde nasıl durumlar? Düzenleme:Trafik kuralları
Bu araçların son hızı limitlenmiş. Son hız katalogta yazanın üzerine ancak yokuş aşağı çıkar. Zorlamaya gerek yok bence. Çip falan gereksiz, performans aracı değil bunlar. Ama çiplediğinde, hız limitini yükselttiğinde, son hız artırılabilir. Bu haliyle yolcu dostu bir araç diyebiliriz. Ama spor sürüş anlamında manuel 6 ileri çok daha iyi ve 1.6 valvematic motorla çok uyumlu.