Gönderen Konu: auris performans isteyenler  (Okunma sayısı 8412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: auris performans isteyenler
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2015, 02:35:45 »
İlker bey abartmış durumu biraz,aracı 1.6 manuel 132 hp miş.0-100 ü neredeyse 10sn ..
132 beygir 10sn e12 110 beygir 9.8 falan  rakiplerine bakinca 10 saniye asagi ve yukarisi kötü bi rakam bana kalirsa turbo olmadan ancak vites küçültüp yüklenildiğinden verim alinabilir düz yolda bile oda vites büyültüldüğünde yine araba kendini saliyor hiç bir zaman turbo etkisini veremiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2015, 02:35:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2015, 11:34:55 »
4000-5000 ddk bandında kullanıldığında hakkını yemeyelim tepki güzel
sabit hızla gideken sollama yapacakken ben vites küçültmeden sollamaya girmiyorum, bazen abartıp 4 e kadar çekiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2015, 11:45:06 »
bazen kendimi sürat felakettir diyerek kandırıyorum. zira yere basan dört lastik. 80-90 km hızla gidip keyif yapmayı öğrendim 1.33 motorla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 04, 2015, 14:50:34 »
:) Çok ilginç olmuş karşılaştırma. Bisikletin gidonu çevirerek gaz vermek gibi.
 Neyden, ne beklenildiği ile alakalı bir durum bu. 2.0lt aşırı besleme bir araç ile giderken sağda eski, sakin bir Maserati gidiyor olabilir. Bilmeyen için sürprizler olabilir o anda.

Bence trafikte ve özellikle bu sınıflard araçları yarıştırmayı bırakıp, keyifli yolculuklara odaklanmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 04, 2015, 18:47:16 »
Yolcularda ancak sakin kullanınca etrafınızdaki güzellikleri fark edebiliriz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 06, 2015, 13:35:01 »
Avensis kullanan biri olarak galiba Toyota benim aracı üretirken bana bir kıyak yaptı gibime geliyor.
Bu aracı kullanıpta çekişinden,gidişinden şikayetçi olmayan galiba bir tek benim artık.
Auristen ve Corolladan ağır bir araç olmasına rağmen benim araç gidiyorda (hemde dizeli satıp benzinliye binen biri olarak) aynı motorun konulduğu diğer modeller niye gitmiyor,onu çözebilmiş değilim!

Acaba şöförsel faktörler,ayak alışkanlığı yada arabayı tanımamaktanmı kaynaklanıyor bilemiyorum artık!!!

şunu derseniz anlarım.Tork yok arabada!
evet torku düşük ama tork size araba gidiyormuş hissi verir sadece bunun yanında dik rampalarda kalkışınızı ve hızlanmanızı biraz daha kolaylaştırır.
benim bir önceli dizel aracım 1.6 115 beygir 260 nm tork değerine sahipken 0-100 km hızlanması 11.5 sn.
Toyota Avensis ise 1.6 132 beygir 160 nm tork değeri var hemde daha ağır bir araç.0-100 hızlanması 10,2 sn.
Tekrar buradan söyleyelim.  Çekmiyor diyen arkadaşlar bir an önce satsın [emoji3]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uykuya doyamıyorum arkadaş!
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 11, 2015, 15:41:41 »
arkadaşlar birkaç gündür 2012 auris 1.6 benzinli otomatik kullanıyorum. aracı yeni aldığım için çevre yolunda bir deneme yapmak istedim. kadran ...ı bir tülü geçmedi. hız kurallarına genel itibari ile uyan biriyim fakat arabamın limitini öğrenmek istedim. açıkçası bu hız beni hayal kırıklığına uğrattı. yokuşlarda da gazı kökleyip vites düşürmediğim sürece bir türlü kendini toplamıyor ara. bundan önce babama ait manuel 1.6 benzinli corollayı kullanıyordum.  arada fark olacağını biliyordum ama özellikle azami hız beni şaşırttı. sizde nasıl durumlar?

Düzenleme:Trafik kuralları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Ağustos 12, 2015, 10:12:25 »
 Trafik kurallarına uymanız çok güzel. Burada konu olan hızdan bahsederken, bunun sakıncalarını da yazı sonunda vurgulamak doğru olur okuyan herkesi uyarmak için.

Fabrika verisi hızlara yaklaşmıyorsa, yakıt, bakım, lastik, yük  ve yol durumuna bakmak lazım.
 Trafik kurallarına özen göstermek herkesin faydasınadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 12, 2015, 16:35:35 »
Trafik kurallarına uymanız çok güzel. Burada konu olan hızdan bahsederken, bunun sakıncalarını da yazı sonunda vurgulamak doğru olur okuyan herkesi uyarmak için.

Fabrika verisi hızlara yaklaşmıyorsa, yakıt, bakım, lastik, yük  ve yol durumuna bakmak lazım.
 Trafik kurallarına özen göstermek herkesin faydasınadır.

sürat felakettir. hız limitlerini aşarak hem kendi hayatımızı hem de başka insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız. benimkisi yeni aldığım bir aracın limitini öğrenmek için yapılan bir denemeydi ve kesinlikle yanlış olduğunu kabul ediyorum. sadece şuan burada hayatta olup tıpkı  benim gibi bu yanlışa düşenlerin karşılaştıkları durumu merak ettim. aracımda lpg yok. benzinli. yol istanbul-ankara otoban, lastiğiminin son bir yıllık ömrü var ve araçta boş bavul dahi yoktu. yalnızca ben ve bir yolcu. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 12, 2015, 16:43:43 »
sürat felakettir. hız limitlerini aşarak hem kendi hayatımızı hem de başka insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız. benimkisi yeni aldığım bir aracın limitini öğrenmek için yapılan bir denemeydi ve kesinlikle yanlış olduğunu kabul ediyorum. sadece şuan burada hayatta olup tıpkı  benim gibi bu yanlışa düşenlerin karşılaştıkları durumu merak ettim. aracımda lpg yok. benzinli. yol istanbul-ankara otoban, lastiğiminin son bir yıllık ömrü var ve araçta boş bavul dahi yoktu. yalnızca ben ve bir yolcu. teşekkür ederim.

Bakımları yapılmış mıydı? Şanzıman yağı değiş miydi? 40bin km.de 1 değişmesi gerekir. Lastik basınçları nedir? Aracın önerdiği lastik basıncını mı kullanıyorsunuz? Daha az basınç kullanmak sürtünmeyi artırır, haliyle son hızı düşürür.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Ağustos 13, 2015, 10:14:55 »
Devir kaçta oluyor o hızlarda ve devir arttırma da problem oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 13, 2015, 14:12:38 »
Aracı satan arkadaş son bakımı yaptırmadığınuı söylemişti. Bahsettiğiniz kriterleri kontrol edip bakımı yaptırdıktan sonra durumu paylaşacağım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #32 : Ağustos 14, 2015, 13:28:35 »
Bağırtırsan gidiyor. Bahsettiğim de bu zaten. Düz yolda 0-100 olayına sözüm yok. 2 vites yetiyor zaten 100e çıkmak için. Ama yine dediğime geliyor. 3. vitese atarsak kağıt üzerindeki 0-100ü yakalayamayız. Mesela 2000-2500 devirdeyken aynı viteste şöyle bir hızlanayım diyemiyoruz bu araçla. Km ibresi öyle yavaş yukarı doğru çıkıyor ki :) Aurise bakarak Avensis için üzüldüm sadece. Ağırlıkları sebebiyle tamamen. 115 hp Astra j sahibiydim. O araç devirden düşünce bu kadar zor toparlamıyordu. Focus da kullandım. O da aynı şekilde. Toyota'nın yakıt ekonomisi için yaptığı birşey sanırım.

Kesinlikle öyle düşünüyorum bende. 2015 auris 1.6 advance manuel vites sahibiyim ve bu arabadan istediğiniz zaman performans istediğiniz zaman da ekonomi sağlayabiliyorsunuz. Mesela yüksek devirlerde sizinde dediğiniz gibi 100km ye 10sn yi hissttirerek çok zevkli şekilde çıkabiliyor. Ama yol bilgisayarında ki vites değiştirme uyarılarına uyarak gidersenizde şehir içinde klima açık 7lt/100km ye kadar çekebiliyorsunuz. Bilen bilir benzinli bir arabada sadece şehir içinde 7 lt çok çok iyi bir değerdir.  ;)
Toyota AURIS Advance 1.6 M/T 2015

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 14, 2015, 14:36:55 »
Bizde şehir içi 5.5 la geziyoruz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 14, 2015, 15:19:08 »
Corolla Advance 1.6 cvt ile ortalama hız 15-18 ( şehiriçi ) ile 9,5 - 10 lt. Şehir dışı ortalama hız 95 km hız klima açık ve dolu sayılabilir bir araba ile 6 - 6,3 lt.

Auris 1.6 benzinli manuel ile aynı değerlerde şehiriçi 8,5 şehirler arası 6,3 - 6,5 lt.

Tasarruflu kullanılarak elde edilen değerlerdir.

Herkese iyi forumlar.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 14, 2015, 16:31:24 »

Bizde şehir içi 5.5 la geziyoruz :)
60 a cc ile sabitlersen olur :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 14, 2015, 21:37:14 »

60 a cc ile sabitlersen olur :)

Çarşıda nasıl sabitleyeyim ama ana yollarda 50 -60 a sabitlerim kaçmaz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 15, 2015, 10:33:19 »

Çarşıda nasıl sabitleyeyim ama ana yollarda 50 -60 a sabitlerim kaçmaz :)
adam ekonomici çıktı rıza baba [emoji28]
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 15, 2015, 10:40:22 »
arkadaşlar birkaç gündür 2012 auris 1.6 benzinli otomatik kullanıyorum. aracı yeni aldığım için çevre yolunda bir deneme yapmak istedim. kadran ...ı bir tülü geçmedi. hız kurallarına genel itibari ile uyan biriyim fakat arabamın limitini öğrenmek istedim. açıkçası bu hız beni hayal kırıklığına uğrattı. yokuşlarda da gazı kökleyip vites düşürmediğim sürece bir türlü kendini toplamıyor ara. bundan önce babama ait manuel 1.6 benzinli corollayı kullanıyordum.  arada fark olacağını biliyordum ama özellikle azami hız beni şaşırttı. sizde nasıl durumlar?

Düzenleme:Trafik kuralları

Bu araçların son hızı limitlenmiş. Son hız katalogta yazanın üzerine ancak yokuş aşağı çıkar. Zorlamaya gerek yok bence. Çip falan gereksiz, performans aracı değil bunlar. Ama çiplediğinde, hız limitini yükselttiğinde, son hız artırılabilir. Bu haliyle yolcu dostu bir araç diyebiliriz.
Ama spor sürüş anlamında manuel 6 ileri çok daha iyi ve 1.6 valvematic motorla çok uyumlu.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 02, 2015, 09:34:04 »
Bu araçların son hızı limitlenmiş. Son hız katalogta yazanın üzerine ancak yokuş aşağı çıkar. Zorlamaya gerek yok bence. Çip falan gereksiz, performans aracı değil bunlar. Ama çiplediğinde, hız limitini yükselttiğinde, son hız artırılabilir. Bu haliyle yolcu dostu bir araç diyebiliriz.
Ama spor sürüş anlamında manuel 6 ileri çok daha iyi ve 1.6 valvematic motorla çok uyumlu.

Teşekkür ederim Çağlar Bey.