Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
bende arka stoplari kararttim nasil duruyor :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi

Baya karartmışsın görünmüyor bile  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Baya karartmışsın görünmüyor bile  :rofl:
Hahahha.  Hakkaten araç ta kararmış gibi. Bence hızını alamayıp arabayı görünmez yapmış olabilirsiniz [emoji23] [emoji1]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Emre foto yok ortada göremedik, haberin olsun sonra dalga geçtiler deyip atarlanma  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
G1w kapasitör lü kameram sıcaktan bombe yapmış ön meral kısmı hafif kalkmış Allahtan monte edilecek kanal sağlam. Bir ara araç içi 50 derece olmuştu bir de direkt ışık görüyor. Galiba ondan oldu.
Gğneşliği konsol üstüne pek bırakmam . Ön cama yapıştırırım. bir kaç gün direk konsol üstüne bıraktım ısınmış içi aracın. Bir dahakine cama yapıştırırım artık.
Kamera çekiminde görüntüsünde vs sıkıntı yok.
Siz de dikkat edin kapasitör lü bile şişiyorsa bataryalı olanı fena
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar rot balans yaptıracağım aslında hiç bir sıkıntı yok ama aldığımdan beri elim değmedi sorun olmayınca da ellemek istemedim.

Rot ayarı için galiba her aracın kendi değeri varmış ona göre yapılıyormuş. Haliyle öyle mahalle arası bir yerde yaptırmak yerine serviste yaptırayım diyorum.yoksa kuruntu etmeye gerek yok herhangi bir rot balansçıda yaptırmak mı daha mantıklı bilemedim. Fiyat olarak lastikçiler 50 lira civarı diye biliyorum. Bir de servise fiyat soracağım pazartesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
servistekiler daha az bilirler.
Rot ayarinda lastiklere birsey bağlıyorlar.
Sonra cihaza aracin markasini modelini girip direksiyonu sabitleyip degerlerde sapma varsa ona göre ayarlıyorlar.
serviste guya balans yaptirdim bakimda disarda birdaha ugrasmayayim diye arac 120 den sonra direksiyon titremesi arttti.
duselteceklerine daha da bozmuslar.
Iyi bir lastikci bayisinde cihazi yeni olan cok rahat yapılir.
Rot ayarini da 20 bin km de bir civarında yaptirin diyorlar ama nekadar dogru bilmiyorum

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Dışarıda bir defa T25 kasa avensis varken lastikleri değiştirdiğimde rot ayarı yaptırmıştım.Adamların son sistem cihazları vardı (Yanlış hatırlamıyorsam yeni tip lazer sistemli idi) hiç problem yaşamadım. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Balans ayarı her 10 bin km, Rot ayarı ise her 20 bin km'de yapılması faydalıdır.

Her 10 bin km de ön-arka lastikler rotasyona sokulmalıdır.

Bagajdaki yedek tam boy lastik varsa sol arka lastikten başlayarak Rotasyona sokulmalıdır.(Araç Kullanım Kitapçığında da yazıyor bu)

Rot ve Balans yaptırma olayına gelince,kesinlikle serviste yaptırmayın bu işleri.

İşini son derece iyi yapan Lastikçiler var.Bunlardan birine gidip yaptırmak çok daha mantıklı.

Bursa için Carrefour ilerisindeki Migrosun yan tarafında yılların Goodyear Bayisi var.Lastikleri sök tak,hava basma ve ayarlama,balans ve rot olayını yaklaşık 75 tl ye yapıyor.Biraz pahalı ancak işini çok düzgün yapan bir yer.

Yalova yolu üzerindeki beşyol civarındaki hiç bir lastikçiyi önermem.İşi hızlıca yapmak için doğru düzgün uğraşmıyorlar bile.

Ayrıca diğer dikkat edilecek konu balans ayarı yapılırken lastiklerinizin iç kısmına takılan kurşun plakaların temiz ve sıfır olmaları.

lastikçilerin emin olun bir çoğu başka lastiklerden söktükleri kurşun plakaları kimyasal sıvılar ile temizleyip parlatıp sonrasında tekrar başka araçların lasiklerine tekrardan takıyorlar.Bu kurşunlar ise doğru düzgün balans tutmuyorlar.Siz tekrardan lastikçiye gittiğinizde ise malesef suçlu hemen Lastikler oluyor,abi bu lastikler doğru düzgün balans tutmuyor deniyor  :olmamış: :argh:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yine boşa kuruntu yaptım o zaman ankara dörnala hidrolik değiştirmeye giderken ben de düzgün bir yer bulup yaptırayım İnşallah  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
rot balans işi biraz tuhaf. herkesin makinaları kalibrasyonları farklı. bir yerde yaptır, sonra çık oradan başka yere gir, baştan aşağı tüm ayarları değiştirmezlerse bende birşey bilmiyorum :wacko:
sen uzun zamandır rot-balans yaptırmamışsın. belki lastik tabanının bir kısmından yedin ama aracında sapma yoktu. şimdi lastiğe balans ayarı yapacaklar, sağdan alıp sola takacaklar, üstüne bir de rot ayarı yapacaklar ve %90 aracın çekme eğilimi gösterecek  :islik: :islik:
işin özü "sat kurtul"  :rofl:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
rot balans işi biraz tuhaf. herkesin makinaları kalibrasyonları farklı. bir yerde yaptır, sonra çık oradan başka yere gir, baştan aşağı tüm ayarları değiştirmezlerse bende birşey bilmiyorum :wacko:
sen uzun zamandır rot-balans yaptırmamışsın. belki lastik tabanının bir kısmından yedin ama aracında sapma yoktu. şimdi lastiğe balans ayarı yapacaklar, sağdan alıp sola takacaklar, üstüne bir de rot ayarı yapacaklar ve %90 aracın çekme eğilimi gösterecek  :islik: :islik:
işin özü "sat kurtul"  :rofl:
Hahah.  Ona dikkat ederim lastikler de aşınma yok [emoji56] avensis bu öyle zırt pırt ayara gerek duymaz. Rot ayarı bile ömürlük maşallah [emoji41] [emoji41] [emoji41] [emoji41]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
@Talat Serkes (28471) sen Audi A4'ü inceledikten sonra sanki Avensise daha bi bağlandın gibime geliyor :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
@Talat Serkes (28471) sen Audi A4'ü inceledikten sonra sanki Avensise daha bi bağlandın gibime geliyor :tamam:
Yok abi hayatımda bineceğim en lüks araç avensis zaten [emoji56] hani yeni model audi falan pek inceleme şansım olmamıştı. Kendi kendime gözümde büyütmüşüm. Ama Allah var bagajda falan bir pandizot vardı abartısız 1 karışım kalınlıkta [emoji14] [emoji14] zaten araç 1900kg civarıymış [emoji41]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Al buna göre yaptır rot balans ayarını seni dükkandan kovsunlar

Doküman
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Al buna göre yaptır rot balans ayarını seni dükkandan kovsunlar

Doküman
Ahahaha işte diyorum  ya alayı sıkıntı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
@Murat Köse (28015)  şu sinyal rölesi ayak bağlantısı olan bi broşür,pdf vs varsa banada gönderebilirmisin.
Bak güzel birşey yapıcam ama elimde döküman yok :(((
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
@Murat Köse (28015)  şu sinyal rölesi ayak bağlantısı olan bi broşür,pdf vs varsa banada gönderebilirmisin.
Bak güzel birşey yapıcam ama elimde döküman yok :(((
Ümit abi yap şu işi artık[emoji23]  avensise bayağı özellik eklemiş olacağız sayenizde [emoji56]
Murat abi^de var mı bilmem ama Ahmet abi^de kesin vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ahmet bey tatile çıktı onu 15 gün rahatsız edemeyiz olmazsa 15 gün sonra başına ekşiriz :)
Ama Murat beyde kesin vardır yoksada çıkarır kablo renklerinden eminim  :rofl:
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Avensisini satan bilge  :asikadam:

Bi maç seyrettirmediniz  :P bende panama, wikileaks pelikan peru vb. bilimum belge var hangisini istiyorsunuz deyiverin bakem   ::)
THE END