Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Aynen doğrudur Mehmet bey
Park devresi 5W ve ısınması diğerinin yaklaşık 4 te biri kadar olur.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Selamin aleyküm abilerim kardeşlerim... Uzun bi aradan sonra tekrar forumdayim... 3 yil T25 makyajsiz 1 yil makyajli t25 ve ardindan T27 ile avensis serimize devam ediyoruz.... Hayirli gunler herkese tekrar.
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Selamin aleyküm abilerim kardeşlerim... Uzun bi aradan sonra tekrar forumdayim... 3 yil T25 makyajsiz 1 yil makyajli t25 ve ardindan T27 ile avensis serimize devam ediyoruz.... Hayirli gunler herkese tekrar.

Ön panjurunuz değişik geldi?
Ön panjura bir işlem yapıldı mı?
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
makyajlı t27nin geri vites ampülünün tipi nedir ?
1156 BA15S P21W
1157 BAY15D P21/5W
https://tr.aliexpress.com/item/1156-P21W-BA15S-1157-BAY15D-P21-5W-33-smd-5630-LED-Car-Turn-Signal-Brake-light/32638670844.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.cpj2WU

Birde elimde hazırda niken h7 led evo var onu uzun ve kısalara kullanmak istiyorum. Beyine herhangi bir zararı filan oluyor mu ?.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Makyajlı Kasa ampül çeşitleri

-Ön Aydınlatma
Kısalar H11
Uzunlar H9
Sisler H16
Sinyaller T20 7440
Gündüz farı T20 7443
21/5 w
-Arka Aydınlatma
Sinyal PY21W
Geri vites T15
Sisler T20
Plaka T10
İç aydınlatma T10
Bagaj içi Sofit 36 mm
Makyaj aynası T10
Kapı içleri  Sofit 36 mm
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
Cavit abi ayrıntılı yazmış birkaç eklemede ben yapayım t27 için uzunlara h9 bulamazsanız h11 de kullanabilirsiniz tırnak ve soketleri uyumlu ben kullanıyorum arka sinyaller için p21 w doğrudur ama ampulün yan tırnakları 180 derece açılı değil AliExpress te genellikle bau15s diye geçer böyle aratırsanız daha doğru olur. Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Cavit abi ayrıntılı yazmış birkaç eklemede ben yapayım t27 için uzunlara h9 bulamazsanız h11 de kullanabilirsiniz tırnak ve soketleri uyumlu ben kullanıyorum arka sinyaller için p21 w doğrudur ama ampulün yan tırnakları 180 derece açılı değil AliExpress te genellikle bau15s diye geçer böyle aratırsanız daha doğru olur. Kolay gelsin

Arka sinyalleri yanlış yazmışım PY21W doğrusu olacaktı düzelttim bilğilendirme için teşekkürler.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
Estafirullah @Cavit YORDAM (26016) abi. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Selam benim makyajsız 27 kasa Avensis’e makyajlı kasanın farlarını uydurmak mümkün müdür. Ayrıca androidli multimedia ekran için ne tavsiye edersiniz bilmek isterim.
T27 2009 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 21 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ön panjurunuz değişik geldi?
Ön panjura bir işlem yapıldı mı?

Evet ön panjur ve alt plakanın oldugu kısımı Piano Black folyo ile kapladım
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Selam benim makyajsız 27 kasa Avensis’e makyajlı kasanın farlarını uydurmak mümkün müdür. Ayrıca androidli multimedia ekran için ne tavsiye edersiniz bilmek isterim.

zaten fazla seçenek yok cenmax bulabilirseniz galiba en kalitesi o gibi. android ürünler kullanuşlı ama ses kalitesi konusunda orjinalden vasat olabiliyor zira orjinal teyp panasonic,panasonic kalitesinde bir android cihazın ses vermesi mümkün görünmüyor. ses sistemi kuran arkadaşlar da belirttiler geri söküp orjinal teybi taktılar ya da standart pionner sony vb teyp + çerçeve bulabilirseniz öyle de kullanılır
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim
T27 2009 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
@Cavit YORDAM (26016)
Cavit abi bu linkteki ampüller olur mu gündüz farına ? Turuncu istiyorum
https://urun.n11.com/ampul/ph7215-na-photon-t20-215w-cift-duy-led-natural-amber-P162071353?gclid=Cj0KCQjwi8fdBRCVARIsAEkDvnLeQeoToLroPdehNeJwjdJbVC0PIvtTuUiD9UhN4WO-t_7H4zE6fHYaAiVzEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Mehmet bunlar olur fakat  almadan önce satıcıya mesaj at bunlarla beraber arıza giderici modülüde yanında bedava gönderecekmi.Modül olmadan ledler çalışmıyor.Söylediğim modülün fiyatı 65 tl.Ledlerle beraber modülüde gönderirse fiyat uyğun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
ABI yorumlara baktım ücretsiz arıza giderici modülü gönderiyor. Fiyat neden bu kadar uygun acaba. Bu ampuller birebir uyuyor değil mi. Yarın alacağım inşAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ABI yorumlara baktım ücretsiz arıza giderici modülü gönderiyor. Fiyat neden bu kadar uygun acaba. Bu ampuller birebir uyuyor değil mi. Yarın alacağım inşAllah

Çift yönlü çalışıyorsa uyar satıcıya almadan sormanda fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhaba @Ümit Otansev (7007) , @Cavit YORDAM (26016)
Montajı detaylı anlatan bir yazı var mı forumda? Bu işleri pek anlamayan ama merak salan bir kişi de yapabilir mi?
dirençler paralel mi bağlanacak?
şöyle bir kaç foto ya da video olsa yaparken şahane olur. İlk defa yapacağım.
Teşekkürler.

Selam arkadaşlar,
2013 makyajlı kasada gündüz farlarını LED ile değiştirdik.
Forumdan bir arkadaşımız daha önce yapmış ama paylaşım olmamış sanırım, buradanda tessüflerimizi ve aynı zamanda teşekkürlerimizi bildiriyoruz kendisine.
Bu uygulamada emeği geçen arkadaşımıza ve sürekli rahatsız ettiğim Cavit beye sonsuz teşekkürler.
Uygulamanın resmi ektedir.
dip not olarak.LED gündüz farı +/- yön değiştirdiğinden chine malı sabit polatriteli LED ler uygun olmayıp, bu far devresinde KESINLIKLE DENENMEMELIDIR !!! Kötü sonuçlara yol açabilir.
Uygulamada PHOTON marka polaritesiz ledler kullanıldı.(yani ters düz taksanızda yanan cinsten) .[ELEKTRONIKCILER GULMESIN ::)]
Gündüz farları lar için 12 ohm park lambaları için 33 ohm dirençler kullanıldı.
Kulanılan direnç grubu piyasada satılan standart fren lambalarıları için olanlardan ancak ilerie değiştirilip metal 50W dirençle değiştirilecek.
Bu şekilde kullanan arkadaşımız uzun süreden beri kullandığını ve problem yaşamadığını belirtsede benim içim pek rahat etmedi yan keski yan koltukta seyahat ediyorum :)
Keyifli sürüşler dilerim.

https://drive.google.com/file/d/152sZvGgCdZB7jDUExnxzJYjsftkSjuuv/view?usp=sharing
2012 Toyota Verso 1.6 Elegant extra Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Merhaba @Ümit Otansev (7007) , @Cavit YORDAM (26016)
Montajı detaylı anlatan bir yazı var mı forumda? Bu işleri pek anlamayan ama merak salan bir kişi de yapabilir mi?
dirençler paralel mi bağlanacak?
şöyle bir kaç foto ya da video olsa yaparken şahane olur. İlk defa yapacağım.
Teşekkürler.

Fatih bey resimli konu açtım
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=84370.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Fatih bey resimli konu açtım
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=84370.new#new

çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.  :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2018, 10:20:32
Aslında bu gibi başlıkların Avensis T27 gibi bir forumun altında sabitlenmesi gerekiyor. Çok faydalı ve hemen görülebilir bir yerde herkesin yararına olur.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2018, 08:23:15
selamlar,
Ben de dün akşam

aşağıdaki video'daki aydınlatmayı yaptım.

Çok güzel oldu. Hayatımda bir arabama uyguladığım ilk modifiye bu.  :alkis:  :D
Önceki arabalarım Honda Prelude(1 sene), Skoda Felicia(6 ay),Nissan Almera(8 sene), Avensis(1 hafta)
şimdiden bir sürü şey satın aldım, hepsi yolda, geldikçe takacağım. Çok sevdim aracımı sanırım bundan dolayı yerimde duramıyorum.

4 TL ye 30cm 3 gözlü şerit led aldım mahalledeki elektrikçiden. 10-15 cm de bakır tel. Uygulamayı e karanlık yer olan arkaya doğru aydınlatması için yere paralel değil, arkaya doğru çağraz bakacak şekilde yapıştırdım. Bagajın altında dümdüz bir yer var bunun için. Böylece hem ön tarafa hem de arka tarafa bol miktarda ışık gitmiş oldu.
Bu arada fotoları bagaj kapağını kapatarak çektim.

Fotolar gelsin.

2012 Toyota Verso 1.6 Elegant extra Touch