Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 01:12:10
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
trafikte konulan kurallara ne kadar uyuyoruz
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Gönderen
Konu: trafikte konulan kurallara ne kadar uyuyoruz (Okunma sayısı 4665 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
«
:
Aralık 24, 2008, 22:06:44 »
deyerli arkadaşlar hepımiz araç kullanıyoruz ama konulan kurallara ne kadar uyuyoruz dıye bır vıcdan muhasebesı yapmanızı ıstıyorum.neden mı.trafık canavarı dıyoruz aslında bu canavarı yaratanda bızlerız.konulan kurullar ve tarafıkte uyulması gereken bırcok kural ve uygulamalar vardır bu uygulamalar ve kurallar başka gezegenden gelmedı hemen hepsinin gerçek ıyı veya kötu bır hıkayesı olduğunu unutmayalım belkı bırçok tanıdığımız ınsanlar veya dostlarımız hayatlarıyla ödemek zorunda kalmış olabılır.pekı ya gerıde bıraktıkları açılı yakınlarını düşünün lutfen.bence araç kullanıyorsak bunda hepimizın sucu olduğunu unutmamalıyız.eyer bizler araçlarımıza bındığimiz zaman önce kendı guvenliğmize önem verirsek ve aynı önemı diyer araç kullananlar icinde uygularsak ve en önemlısı kurallara uyarak trafıkte araç kullanırsak kazalar daha az ınsanımızın can ve mal kaybına yol acacaktır. belkı kazalar bıtmeyecektır ama en aza ıneceğinden emın olabılırsınız. unutmayalım kı kurallar ınsan hayatını duzenleyen en önemli ilkelerdir. şöyle bır duşunun bızler kendı yaşantılarımızda bıle kurullar koyarız aılemızde ,cocuklarımızda,veya arkadaşlıklarımızda ve dostluklarımızda bu kurallaya uyulmasını arzu ederız .pekı öyleyse neden bizim için konulan bu kurallara anlamsız manalar yukleyıp uygulamalardan kacınırız. bence burda önemlı olan ınsan hayatıdır.o zaman daha cok dıkkat etmemız ve kurallara uymamız gerektığını duşunuyorum.bu konuda fıkırlerınızı beyan etmenızı rıca edıyorum.unutmayalım hergun televızyonda gördüklerımız bırgun bizlerınde başına gelebılir. ozaman ne dıyoruz kuarallara uyalım , uymayanları bızler tallı bır dılle uyaralım. ilgılerınıze şimdiden teşekkur ederim..
yanlızlık paylaşılmz paylaşılınca yanlızlık olmaz.
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 24, 2008, 22:06:44 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
13 kere teşekkür etti
15 kere teşekkür edildi
Ynt: trafikte konulan kurallara ne kadar uyuyoruz
«
Yanıtla #1 :
Aralık 25, 2008, 00:11:47 »
Ya aslında şu millet alkol alıp araba sürmese bir de iyi yol kötü yol gözetmeksizin aşırı hız yapmasa kazalar %70 oranında azalır.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #2 :
Aralık 25, 2008, 01:48:38 »
ahmet bey söylediklerinize katılıyorum...çok haklısınız...bence ilk önce devletin yapması gereken ehliyet almayı bu kadar basitleştirmemek...birçok kişi görüyorum cebinde sürücü belgesi var ama aracı kaldıramıyo daha...istop ettiriyo...bu şekilde olmaz...bu işbu kadar basit olmamalı...tam manasıyla sıkı bi eğitimden geçirilmeli...kurallar çok iyi öğretilmeli...en az 6 ay stajerlik dönemi olmalı...ve buna göre ehliyet verilmeli...çok basit aslında bu uygulama ama ne yazıkki bi türlü gereken önem verilmiyo...bence yanlışlık burda...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Aralık 25, 2008, 08:06:34 »
Çok güzel bir konu.
Özer, ben aracı kaldıramayanlara razıyım. Asıl tehlike, önündeki tabelanın ne anlama geldiğini bilmeyen, henüz okuma ve yazmayı tam sökememiş insanların birde trafik kurallarına uymasını bekliyoruz ve böyle kişiler araç kullanıyor. Bu iş ilkokuldan itibaren başlamalı ve insan hayatının önemide insanlara anlatılmalı. Zaten sorun trafiği paylaştığımız her sürücünün bilgisiz olmasında değil. Sorun doğruyu bilenler ile bilmeyenlerin aynı ortamı paylaşmasında ve burada zararlı çıkan daha çok bilenler oluyor. Bir 1970lerdeki taksi sürücülerine bakın birde şimdi (tabi bütün taksi sürücüleri için söylemiyorum bunu, gerçekten çok efendi ve iyi olanlarda var) ama gerek taksiler, gerek toplu taşıma araçları, gerek ağır taşıt araçları vurdumduymaz şekilde ve saygısızca ve sonuçlarını düşünmeyerek hareket ediyorlar. Pek tabiki bunlara özel otolarıda eklemek lazım. Ama otobanda en sol şeritte bir kamyonu ya da otobüsü görmek ve bunu defalarca yaşamak malesef cahilliğin yanında kural tanımamazlık ve vurdumduymazlık ile açıklanabilir bence ve sanırım toplumun bu şekilde kalmasını isteyenler var, yoksa çözüm çokda uzak değil.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #4 :
Aralık 25, 2008, 12:46:08 »
çok haklısınız hakan bey...maalesef durum bu...en güzel şekilde ifade etmişsiniz...toplumun bu şekilde kalmasını isteyenler var ne yazık ki
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
120 bg 290 Nm D-4D
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Aralık 25, 2008, 13:38:55 »
su ana kadar hiç ceza yemedim kendi kendime kaza yaptım diye ceza yedim
uymadığım kural yoktur ama park yasağı olan yerlere banka işlerim yüzünden çok park etmişimdir ki önüm arkam sağım solum zaten araçlarla dolu oluyor toplu bir kural ihlali söz konusu :p
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Aralık 25, 2008, 14:43:07 »
Trafik kurallarına uymamak bana göre tamamen bir cahillik.Bence o insanlar da başlarına bir felaket gelmeden uymazlar.Bildiğimiz trafikte ayı diye hitap edilen insanlar var.Özellikle Trafik ışıklarına uymazlar,hız kurallarını çiğnerler,yol verme nedir bilmezler çünkü yolların sahipleri onlardır,yayalara saygıları yoktur,sol şeride geçer önündeki aracın tamponuna yapışıp sellektör yapmak onlara ayrı bir haz verir,sıkışan trafike şerit değiştirmenin en fazla 2 dakika işe yarayacağını bilirler ama herilerlemede şerit değiştirmekten kendilerini alı koyamazlar,yaralı taşıyan ambulans gözlerlerki arkasına takılıp dörtlüleri yakıp son sürat gitmek onları mutlu eder,bayan sürücülere tahammülleri yoktur vs vs vs...
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Aralık 25, 2008, 14:48:54 »
Paylaşım için teşekkürler Ahmet Bey, bu tür konuları sık sık gündeme getirmekte fayda var.
Şehir içi hız limitleri haricinde trafik kurallarına fazlasıyla uymaya çalıştığımı söyleyebilirim. Fakat Türkiye'de kurallara uyduğunuz zaman trafikte tepkiyle karşılaşabildiğiniz gibi bazen aracınızda bulunanlarla bile münakaşa etmek durumunda kalabiliyorsunuz. Örneğin :
- Park yasağı olan yerde durmayıp, park yeri aradığım için eşimle 3 defa çok sert kavga ettim
- Yeşil ışık yanıp sönerken hızlanmak yerine yavaşlayarak durduğum için babamla 2 defa kavga ettim
- 5 mt. ters yönde gidip kavşağa çıkmak istemediğim veya U dönüşünün yasak olduğu yerden dönmek istemediğim için ilk kavşağa varmak için bazen kilometrelerce yol katettiğim için muhtelif kişilerle ciddi şekilde kavga ettim
Bunları sadece içimi dökmek için değil Türkiye gibi trafikte kuralsızlığın kural haline geldiği bir ülkede en iyi niyetli, en saygılı, en duyarlı insanların bile içinde bulundukları kaotik ortamdan dolayı kurallara harfiyen uymanın gereksiz olduğunu rahatlıkla düşünmeye nasıl başlayabileceklerine örnek olarak anlatmak istedim. Bu bence eğitimle düzelebilecek bir olay değildir. Şahsi kanaatim trafiğin düzelebilmesi için zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardır. Yani:
- Türkiye'nin ekonomik, toplumsal ve kültürel şartlarından veya bölgesel farklılıklarından dolayı devlet pek çok konuda esnek davranmakta, taviz vermekte, kuralllar ve kanunlar gerektiği gibi uygulanmamakta veya uygulanamamaktadır. Popülizm ve toplumsal patlama olur kaygısı ağır basmaktadır.
- Ülkemizdeki af kültürü ceza ve yaptırımların caydırıcılığını sıfırlamaktadır. Aklıma gelenleri sıralayayım, cezaevindekiler af beklentisiyle günlerini geçirmekte, vergi ve SSK borçları nasıl olsa faizi affedilir düşüncesiyle ödenmemekte, trafik cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi borçları yine aynı beklentiyle ödenmemektedir. Listeyi sayısız örneklerle çoğaltabilirim ama konuyu dağıtmaya gerek yok. Böylece kanunlara uyanlar, yükümlülüğünü zamanında yerine getirenler ve borcunu zamanında ödeyenler tabiri caizse enayi yerine konulmakta, kamu vicdanı yaralanmakta ve adalet duygusu zarar görmektedir. Şahsi kanaatim, hükümetlerin hiç bir suçlunun cezasını bir gün bile azaltmak, hiç bir yükümlülüğün süresini ertelemek veya hiç bir kamu borcunun ne anaparasını ne de faizini affetmek gibi bir yetkisi olmamalıdır.
Bu konularda iyileşme veya gelişme olduğu takdirde başta trafik olmak üzere pek çok problem kendiliğinden çözülecektir.
Folgsamkeit macht frei...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Aralık 25, 2008, 14:49:50 »
Almanya'da dağın başında bir trafik lambasını gören bizim uyanık Türk tabii ki sağa sola bakar kimse yok geçer. Bir zaman sonra bir haber gelir şu hastanede şu bölüme acilen bu kağıt ile başvurun diye. Gider ne olduğunu anlamadan, karşısındaki adamın salak salak sorularına maruz kalarak hepsini güzelce, mantıklıca cevaplar. Evine döner, tekrar bir yazı, bu sefer mahkeme celbidir, suçu kırmızıda geçmektir. Mahkeme hastane raporunu gösterir, psikolojik bir bozukluğun yok, anlat bakalım kırmızıda neden geçtin diye sorar. Anlatır, kimsenin olmaması ona geçme hakkı vermiştir fakat okkalı cezadan kurtuluş yoktur. İşin para kısmı böyle, üstüne üstlük de bir merkezden bir uzmanı her gün trafikte bir süre gezdirme cezası alır. Yetkili arkada, bizimki önde trafikte kontrole tabii tutulur ve sonuçta yasalar neyse ona uymayı öğrenir.
Haa bu durum bizim memlekette uygulanamaz, hala kırmızıda geçen hasta ruhlular varsa geçmeye devem etsinler çünkü iş mahkemeye düşse bile bir şey çıkmaz önleri açıktır. Bu tiplerin onlara yeşil yanarken kırmızıda geçen bir kamyon ile karşılaşmaları müstehaktır!
Kırmızıda geçmenin, hızlı gitmenin cezasını x5, öyle 2. 3.'de değil, ilkinde sarhoşların ehliyetlerini birkaç yıl için iptal eder, tekrar almalarını ölesiye zorlaştırırsan, uyuşturucu alıp araç kullananların ehliyetini süresiz iptal edersen meydana gelen can-mal kayıplarının çok büyük kısmını önleriz. Hele hele de rüşvet alan trafik polisleri tesbit edilirse anında meslekten men ediilmeli ki veren de korksun, alan da korksun ki okkalı cezalar uygulanabilsin.
Saygılar...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Aralık 25, 2008, 16:17:44 »
Zaten sorun, kural koymakta değil onu uygulamakta. Bir kanun çıkarılıyor ve bu gereği gibi uygulanmıyorsa insanların devlete olan güvenide sarsılıyor, Uygalayamayacağın kanunu hiç çıkarmayacaksın ya da sonuna kadar her noktada uygulayacaksın.
Söylediğin çok doğru Hakkı, bu gibi yetkiler hükümetin elinde olmamalı. Hep söylüyorum bir kaza vardır, birde kasıt. Alkollü ve hele yüksek oranda promil ile (çünkü kimi özel durumlarda azda olsa alkol çıkabiliyor kanda bildiğim kadarı ile) araç kullanmak bilirek lades demektir. Bir noktada park yasak ise her daim orada kontorl olmalı ve park yasağı uygulanmalı, yoksa çekicinin soteye yatıp arada birkaç aracı çekmesi ile olacak iş değil bu ve bu tip uygulamalar kamu vicdanını (kamudan bizim gibi vicdana sahip olnalarını) rencide etmektedir.
Kimi küçük gibi görünen ayrıntıların toplamı zaten medeniyetle ilkelliği ayırır.
Not: Beni en çok gıcık eden laf; ''Burası Türkiye'' dir. Bundan acaip şekilde rahatsız olurum. Çünkü böyle diyen kendine kılıf hazırlıyordur.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Aralık 25, 2008, 16:36:04 »
evet arkadaşlar duşuncelerınız paylaşımlarınız gercekten cok guzel.gungeçtıkce bu paylaşımların daha çok artacağından emınım. arkadaşlar söyle bir duşuncem var bu benım kendı fıkrım doğru olup olmadığını gelen gelen yazılardan yorumlayabılırız.acaba bızler mılet olarak çokmu sabırsısız yanı trafıkte kuralsızca arac kullanmanın maliyetının bizlere ölum veya sakat kalma rıskını getıreceğını bılmeyen yoktur aramızda pekı o zaman neden bu hoşgörüsuzluk ve acelelık,evet bırcok sorun sayabılırız trafıkte bunlardan bırkacı devletın yol ve kurallar konusunda yetersızlıği altyapı ve teknolojının gereklı zamanlarda yeterınce anlaşılamaması veya geç kalınması gelışen topluma parelel olarak yeterlı eğitimin yerilemesı son 10 veya 15 yılda teknojının çok hızlı gelışmesı ve gereken kurumlar çozumler ureteceklerıne oturdukları yerden seyretmeyı daha mantıklı buldukları için bugun bu konuları oldukca hazla sayabılırız.ama ben bıreylere ınmek ıstıyorum.eğıtım dıyoruz evet doğru hepımız bır eğıtım alıyoruz kurallar konusunda en cahıl dedığimiz kısıler bıle bence kuralları bılıyor.okuyarakta bılgılerımızı artırabılırız aynı zamanda daha da onemlısı yasıyarak öğrendıklerımız cunku ınsan yasayarak oğrendıklerını unutması söz konusu deyıldır kısa örnek kırmızı da gecmek % 50 ölum veya sakat kalmak, hız lımıtlerını gereğinden fazla aşmak aracınız ne kadar yenı veya teknolıjık olursa olsun , basıt fizik kanunları karşısında bır hıc bır şansınız yoktur. vırazlarda gereğnden fazla hızınız varsa ruzgarın kuvvetı sızı savuracaktır ha aracınız teknojik önlemler alıyorsa belkı kurtulma şansınız var pekı ya deyılse dıreksıyon hamlelerınız belkı sızı hayatta bırakabılr. sımdı en bastan dusunelım.zamanında hızımızı azaltsak hayattayız, hızımızı kurallara gore ayarlasak hayattayız,kırmızıda deyılde olması gereken gıbı yeşilde gecsek hayattayız ve sevdıklerımızın yanındayız.demek kı hız ve kuralsızlık bızlere hıc ama hıc bırsey kazandırmıyor aksıne çok şeyler alıp goturuyor.alkol konusuna gelınce hıc savunulacak yonu olmadığına ınanıyorum kendı kendıne ıntıhar etmekten daha kotu başkalarının canına ve malınada zarar verıyoruz. kurallara uymaktan asla vazgecmeyelım neden mı onlara uydumuz surece hayatta kalma şanşımız var. unutmayalım kı trafıkte hata yapmak ya ölum ya da sakat kalma rıskını her zaman yanında taşır. hayat herşeye rağmen guzeldir. saygılarımla.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Aralık 26, 2008, 22:23:50 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Aralık 26, 2008, 23:23:47 »
resmı yanlış yere gonderdım kusuruma bakmayın özur dilıyorum. olmadı avangad olarak yukleyededım. pes edıyorum.uzgunum.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #13 :
Aralık 27, 2008, 19:14:43 »
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Aralık 30, 2008, 00:34:00 »
Kuralların çok dikkatli bir uygulayıcısıyım.Anormal durumlar olmadıkça kesinlikle yasaları çiğnemem.Dağ başındaki kırmızı ışıkta kesinlikle beklerim.En son trafik cezasını haziran 2008 de radardan yedim.Eşimi hastaneye ytiştirmek zorundaydım.Trafik cezasını daha sonra mahkemeye verdim.Sonuç henüz elime ulaşmadı.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #15 :
Aralık 30, 2008, 08:01:09 »
Evet, bence bu radar olayına bir çöüm getirilmeli. Radarın amacı ceza yazmak mı, yoksa yolun tehlikeli bölgelerinde aşırı hızı önlemek mi?
Farkında iseniz; aşırı hız yapanlar ceza ödemiyor, radara yakalananlar ceza ödüyor ve buda adaleti tam sağlamış olmuyor bence.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
Model Yılı: '12
45 kere teşekkür etti
36 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Aralık 30, 2008, 09:16:42 »
Trafikte o kadar çok hayvan varki, hangi birisini sayacaksınız. Taksiciler özellikle havalimanı taksicileri. Mutlaka onların içinde insan gibi kurallara uyarak araba kullananlar vardır ama ben daha göremedim. Kiralık şirket arbası kullanan sorumsuzlar ve servis şoförleri. vs. vs....
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
Araç: Auris
Kilometre: 131000
Model Yılı: '07
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Aralık 30, 2008, 18:50:56 »
Kurallara uymaya ne kadar çalışsak, trafikte halen düzeni bozanlar çok sayıda malesef. Mesela siz normal yolunuzda şeridinizde seyrediyorsunuz, adam geliyor otoyolda altındaki arabanın motor gücüne yol tutuşuna güvenip siz ve sizin gibi sürücülerin arasından slalomlar çiziyor, maksadı kendini tatmin etmek ya da zorunlu olarak bir yere yetişmek belki de ne kadar erken gidebilir, bilemediniz en fazla 5-10 dakika.. Böylelerini Kahire/Mısır'a göndermek gerekiyor aslında, acaba ordaki trafiğin mezbeleleğinde (şerit kullanma diye birşey yok, herkes slalomlar çiziyor ve ufak çaplı kazalar meydana geliyor çoğunlukla) nasıl makas atabilirlerdi
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #18 :
Aralık 30, 2008, 21:05:01 »
çok yerinde bir konu! böyle bir konuyu açtığın için teşekkür ederim. trafikte konulan kurallara yeterli uymuyoruz. uyuyormuş gibi davranıyoruz sadece! kaza yaptığımızdada hemen su yüzüne çıkmaya çalışırız. oysaki her zaman araç kullanırken evimizde bizi bekleyen birilerinin olduğunu unutmayalım! elimizden geldiği kadar değil;sonuna kadar kurallara uyalım. herkese kazasız sürüşler...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #19 :
Aralık 30, 2008, 23:39:07 »
Trafik kurallarının dışında bir toplumu birarada tutan bazı kaideler vardır maalesef gün geçtikçe bizim o kaidelerimiz aşınıyor ondan sonra trafik dahil her konuda sıkıntılarımız artıyor. Kanımca insanların kendilerine olan saygılarının ve güvenlerinin azalması çevreye karşı da saygı ve güven azalmasına yol açıyor, hırçınlaşıyorlar, kurallar hiçe sayılıyor, kurallara uyanlar küçümseniyor. İnsanların kurallara güveni ve inancı da azalıyor. O sırada ilgi ve dikkati de dağıtacak başka unsurlar da mevcut olursa üzücü sonuçlar doğabiliyor.
Bizim burada bir zaman önce, işi gücü gezmek tozmaktan başka bir şey olmayan bir delikanlı şehiriçinde karşıdan geçmekte olan bir yaşlıya çarptı olayda yaya hafif yaralandı. hastaneye getirildi tedavi edildi vs vs. yaşlı eşine dediler ki "amca kazadır olur, Allah beterinden saklasın...yaa evet evet saklasın.....?! " aynı delikanlınınn ailesine ait ticari araca çok zaman sonra bir başka araç hafifçe çarptı, çok basit maddi hasar oluştu, çarpan adamın hanımı ve çocuğunun gözü önünde ağzını burnunu kırdılar. Gel de bunlara insan de...... Trafik gibi konularda kurallar kaideler hem bütünleştirici olmalı hem de değişik ayrıntıları da iyi tanımlayabilmeli, o açıdan fazla sıkıntımız yok. Asıl sorunlarımız uygulamalarda oluyor. Öyle bir düzen oluşturacaksınız ki kurala uymayan adamı önce güzellikle sonra başka şekilde o kurallar çerçevesine almak, illa çıkacam diyeni de bir şekilde topluma zararsız hale getirmek mümkün olmalı. Çok uzun oldu kusura bakmayın, kazasız belasız sürüşler dilerim.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»